Şimdi Ara

Sizce gelmiş geçmiş en efsane işlemci ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
1
Favori
6.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İ7 3820 benim için efsane dokundummu 5ghz biraz yuklenirsem 5.2 ghz rahatlikla görüyorum
  • Q6600 derim ve susarım. Crysisin Yen'i çıktığı zamanlar hd4870 ile ikisini kombo yapmıştım akıyordu mübarek
  • Q6600, i7 900 serisi
  • Tartışmaya gerek yok tabikide ÜSTAT XEON X5460 hâla banamısın demiyor.
  • AMD Athlon 64 FX-57

AMD Athlon x2 6400+

AMD Athlon 3800

AMD Phenom II x4 965

intel Core 2 duo E8000

intel Core 2 duo Exreme Q9775

intel Core i7 7700 K

intel Core i7 Extreme 6950X

AMD Phenom II x6 1100T
  • Q6600 kesinlikle efsane bir işlemci.Diğer bilgisayarda hala tam randıman çalışmakta 8 yıl bana mısın demiyor.Overclock potansiyeli inanılmaz.Bir çok güncel oyunu iyi bir ekran kartıyla 750 ti hatta 960 yüksek ayarlarda oynatabiliyor.Ben 960 ekran kartıyla Project Carsı full hd akıcı oynadım Q6600 ile o derece.Tabi işlemci kullanımı yüksek darboğaz oluyordu ister istemez.
  • AMD Athlon
    e8400
    i5 2500k
  • Geçmişini bilememde gelmiş bu olsa gerek 😂

http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i7-6950x-soket-2011v3-10-cekirdekli-3-0ghz-25mb-onbellek-14nm-islemci.html

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • i5 760 2.8ghz/oc 4.2 ghz stabil :)
  • Intel'den gittiğim için bana göre;

E6600
    E6750
    E8400
    E8500
    Q6600
    Q9400
    Q9550
    i5 2500K (devam)

Bu işlemcilerin hiç biri üzmedi beni, %40 seviyesinde o.c yaparakta kullandım.
  • Q6600 2.4 ghz dan en takozu bile 4ghz rahat götürdü.

2500k 2600k 2700k hala gtx 1000x serisini besleyebiliyor.1070 1080 ni. 2500k besleyemesede 2600k ile 2700k işini gayet iyi yapıyor.
  • Q6600 efsanedir ya. Bir zamanlar çok istediğim ama asla ulaşamadığım; sadece alanları kıskançlıkla izlediğim dönem :D
  • E8400 amma efsane olmuştu döneminde.
  • 2500k tabiiki
  • q6600 cu arkadaslar crysis yuzunden amd yi satip ona yonelenler:-) saka bir yana crysisde oyle bir gariplik olurdu. amd islemcin varsa sistemdeki en zayif bolge neresi ise oraya calisip kasilmak gibi bir huyu vardi crysisin.
    3 gb ramli bir pc olsun amd islemci olsun crysis tespit ettgi anda hdd deki takasa yuklenir her adimda hdd yi mesgul edip kasardi. ne guzel anmistik cevat yerliyi:-)
    intelin celeron 300 a sini bilmeyen q6600 u matah bir sey sanabilir ama 300 mhz den 720 mhz e cikabilmek gibi manyak otesi bir basariyi saglayan bir islemci varken. ki o donem su sogutma nerde? adamlar motorsiklet sogutmalarindan mi ne uydurma yapmisti:-) :-) :-)
    ben hem islemci hem de yonga olarak efsane bakarim. burda da athlon 64 ler asil efsanedir.
    oc kapasiteleri bakimindan k8l mimarili 939 pinli bir anakarttaki venice 3000+ 1.8 den 3726 mhz e cikabilir. ki fx57 nin 2.4 den 7 ghz e cikktigini ki cikmayi gectim artik ucma diyelim:-) gosteren bir video vardi, nereye kayboldu bir bulsam.
    ayricabir islemcinin kurulacagi sistemin de iyi olmasi lazim, baktim bu slot ya da soket. oraya istedigim o sokete oturacak ne varsa takabilmeliyim. iste bu yondengordugim en esnek yongalar da k8 yongalari idi, rivalto ya da hsi koprulu agp-pci ex ekran kartlarinin donemini herkes bilir. iste o donem via cipsetlere ati takilmaz mevzuu olmustu. asil mesele, rivalto koprulu ati kartlara olan ozurluluk:-) bende hem via hem nforce cipset vardi. ikisinde de sorun yasamadim. ama sonradan p4 bir sisteme ayni kartlari takayim dedim. biosta kasilma yasadi:-) gunumuz isleri cok kolaylasti. standartlar oturdu, eskidense her sey zordu. k8 familyasi iste bu standartlasmanin baslangici oldugu icin gozumde efsanedir. gunumuz anakartlarinin ozellikleri, islemcilerin calismalari vs hep k8 familyasi ile belirlendi. 8 kanalli ses karti, anakart yongalarinin veri akisi degil haberlesme icin kullanilmasi sayesinde rahatlatilmasi, enerji tuketiminin optimizasyonlari, 64 bit sistemlerin calisma prensipleri tamamen k8 le oturdu.
    ha bir de ummadik performanslari ve stok fanlarinin manyakliklari var. k8 oncesi stok fanlar zorluklari gurultuleri ve kalitesizlikleri ile bilinirdi, daha dogrusu stok isminin tam hakkini verir. 10 mhz bile hiz asirtmaya izin vermezdiler.
    oysaki k8 lerin stok fanlari termal macunsuz 500 mhz den fazla hizasirtabilir, cok kolay sokulebilir ve temizlenebilir ustune guruktu olarak gayet makulduler. fan kontrolu ise cok ilginc bir sekilde blok ya da islemci degil gelen havanin sicakligina gore calisirdi. bu sayede daha sicak bir hava gelirse daha yuksek bir basincla ufleme yapilirdi ki isi uzaklastirma perfirmansi ayni tutulurdu. tabii 5000 rpm de kasa icine traktor motoru sokulmus gibi olurdu o baska:-) ustune cok saglamdilar. intelin lga ya da eski fanlarina nazaran malzeme saglamligi yaninda muhendislik konusturuldugu icin kolay bozulmazlardi. amd de fan kaynakli arza cok olmaz. ya anakartiniz islemciyi beslememistir ya psu cok dusuk kalmistir. iste k8 fanlarindan itibaren gelen bu sistem bunu saglar. adamlar oyle bir tasarlamis ki blok kilitlenmesi cok yumusak oluyor. tam oturmadigi surece de o fan o anakartta durmuyordu. yani en beceriksiz adam bile anakarta hasar vermeden sokup takabilir. oysa ki lga fanlarinda ayaklarin ne zor oodugunu herkes bilir. 10 sene o fani kullandim. ki benden onceki sahipleri de baya bir kullandi. bilyalari mi asindi bilemem bir cizirti basladi, duzgun rpm bilgisi de vermedigi icin dev gibi bir blok sogutucu aldim. ama onun kadar performansi yok:-) cizirtiyi kesersem geri takacam.
    performans konusjnda sunu diyeyim, s754 formundaki 2001 model bir k8 islemci ile call of juarez gunslinger gibi bir oyunu 37 fps low da oynatabildi. daha ust degerlere ekran karti engeli ile cikamadim:-) kusura bakmayin da hangi gunumuz islemcisi 6 sene sonrasinin orta-en ust seviye ekran kartlarindan birisine kan kusturabiliyor? onun almasi gerektigi fpsleri aldirabiliyor? iste sirf bu yuzden athlon 64 venice efsanedir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: jam&jam

Phenom 2 955 be

Konuyu kapatın bence, ilk mesajdan kapanmalıydı.
  • X 5 4 6 0

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    p35 anakartımla e8400'ümü 4.2 ghz'de 7/24 kullanırdım hava soğutmayla hey gidi günler hey
  • sempron ve athlon efsoların efsolarıydı. özellikle semprondan aldığım tadı hiç birşeyden alamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 25 Nisan 2017; 11:43:53 >
  • q6600 boktan stok fanla 2.4 den 3.2 ye voltaj vermeden sadece carpan yukselterek 7 yil kullandim
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.