Şimdi Ara

Sizce gelmiş geçmiş en iyi film yönetmeni kim ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
3.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Charlie Chaplin
    Frank Capra
  • Christopher Nolan
  • Sergio Leone
  • peter jackson iyidir.
  • Stanley Kubrick !!! Adam Cinnetteki kapı baltalama sahnesini 127 kere tekrar ettirmiş. Bu kadar mükemmelliyetçi başka bir yönetmen tanıyorsanız söyleyin. Ayrıca Quentin Tarantinoya da kendine has tarzından dolayı büyük sempatim vardır.

Ayrıca yazılan çoğu yönetmenleri filmleri için yazmışsınız. Ama şöyle birşey var ki bir yönetmenin ne kadar iyi olduğunu filmin ne kadar iyi olduğuyla ölçemezsiniz. Çünkü filmin başarısında senaryo da büyük rol oynar. Örneğin Shawhank Redemption'ın başarısı için Frank Darabont'a en iyi yönetmen dersek bu Stephen King e haksızlık olmaz mı?
  • Steven Spielberg ve Peter Jackson
  • Quentin Tarantino
  • sırf matrix için wachowski ler diyorum
  • nolan ve tarantino
  • Alfred Hitchcock
  • Ozgunluk her seyden once gelir bence. Bu yuzden

Tarantino :)
  • Şu anda ondan daha iyi yönetmenler var ama bir iki tane daha inception-the prestige-memento-the dark knight kalitesinde bir film yapsın işte ozaman benim için gelmiş geçmiş en iyi yönetmen Christopher Nolan olacaktır.Nolan'ın bunu başaracağına inanıyorum.Adamın filmlerinin her saniyesi zekâ kokuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony. Montana. -- 12 Nisan 2012; 0:04:38 >
  • En ile başlıyan sorular hiç bitmeyecek heralde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: !3!ack

En ile başlıyan sorular hiç bitmeyecek heralde...

aynen öyle en iyi soruları hep olacak , ama hiçbirinin cevabı yok
  • Michael Haneke dir bence.Adamın filmleri gerçekten güzel gerek senaryosu gerek çekim tarzı.
  • Christopher Nolan
    Steven Speilberg

• Edebiyat hayatı anlatma sanatı olarak tanımlanır. sinema için de aynı tanımı yapmak mümkün aslında ama daha çok sinema hikaye anlatma sanatı olarak karşımıza çıkıyor. hayatta pek de fark etmediğimiz gerçekleri suratımıza fırlatan filmler değil de başkasının bizi en çok "gaza getiren " duygularımızı dalgalandıran filmleri iyi filmler olarak kabul ediyoruz. entellektüel veya değil sinemada her izleyiciye yer var. recep ivedik de stalker da farklı bünyelere sonuçta duygu dalgalanması enjekte ediyor. "kürk mantolu madonna" nın sinemaya çekilmesini istemem. edebiyat ın becerdiğini beceremeyecek çünkü sinema. bana sadece adamın başından geçen macerayı anlatacak. hayata dair ayrıntıları kolay kolay bana veremeyecek. dolayısı ile sinema nın ne denli sanat olduğu ve ne denli entellektüel bir uğraş olduğu her daim tartışılmaya muhtaç.
    bana göre hafif kıvamdaki bu entellektüel ve aynı zamanda zevk uğraşında en iyi yönetmen sinema disiplinine yön vermiş yönetmendir. o yönetmen ki ortaya koyduğu eserden sonra diğer yönetmenler kendi yollarını terk etsinler ve bu iyi yönetmenin yöntemlerini benimsesinler. citizen kane ile orson welles ,in yaptığı tam da budur. tıpkı lawrance of arabia ile david lean in yaptığı gibi.. spielberg ü de bu iki isim arasına koymak bir yere kadar mümkün. ingmar bergman ın bol metaforlu filmleri saygıyı hak eder ama ana akım sinemadan uzak kalmak bizatihi övünülecek bir değildir. sinema disiplinin en çok şey borçlu olduğu yönetmen ingmar bergman değildir.

• 1-Theodoros Angelopoulos
    2-Michael Haneke
    3-Mike Leigh
    4-Alejandro Gonzalez İnarritu
    5-Bahman Ghobadi
    6-Emir Kustrica
    7-Sidney Lumet
    8-Alejandro Amenabar
    9-Nuri Bilge Ceylan
    10-Zeki Demirkubuz

Bonus: Stanley Kubrick ve Tony Gatlif
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.