Şimdi Ara

Sizce hangi dağıtım Windows 10 yanına

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar öncelikle, Ben W10 işletim sisteminin yanına linüx kurmak istiyorum sadece oyun ve bir kaç program için windows, internet ve multimedya gibi işlevleri linüx sistem üzerinden görmek istiyorum (W10'daki ram ve diğer sorunlardan bezdim gerçekten) sistem için ayırmayı düşündüğüm alan ssd üzerinden 50 veya 75GB olacak benim için en uygun dağıtım ne olabilir önerilerinizi bekliyorum.
    Benim için önemli olan özellikler: Masaüstü görselliği (Rainmeter,rocketdock gibi kişişelleştirme ve tema desteği) iyi olursa daha iyi olur, Çok fazla kodlarla haşır neşir değilim kullanım kolaylığı'da önemli ( aradığım şeyleri kolayca bulabilirsem iyi olur)

• Sana Linux Mint önerebilirim. Multimedya ve internet için özellikle iyi olduğunu düşünüyorum. Bende özellikle multimedya ve internet konusunda tercih ediyorum. Benim için kde nin önemli bir yanıda her masaüstüne ayrı araçlar olabilmesi. Bir sanal masaüstünde açtığım uygulamalar diğer sanal masaüstlerinde görünmüyor ve altta gözükmüyor. Her ayrı sanal masaüstü farklı farklı resimleri arka plan olarak kullanabiliyor ve ayrı ayrı masaüstü simgelerine sahip olabiliyorlar. Benim görsellik anlamında tam olarak ihtiyacımı karşılayan şey bu.

Çeşitli masaüstülerinden istediğini tercih edebilirsin. Benim tercihim kde. Görselliğide tercih nedenlerimden biri. Tabi dock menü ile gelmiyor. Ancak özelleşirebilirsin. Cairo dock menüyü kurabilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=zFSSmBRyKZ4

Bu yazıyı yazarken merak ettim ve cairo dock u yükledim. Çok güzel görünüm elde ettiğimi ve çok çeşitli temalara sahip olduğunu söylemeliyim. Temalar farklı ve takdire şayan. Açık uygulamaları ve en çok kullandığım uygulamaların yanısıra çeşitli uygulamaları koydu hemen. Ve çok hoşuma giden bir özellik olarakta türkçe yardım etti kurar kurmaz. Bilgi verdi nasıl kullanılacağı hakkında ve Türkçesi gayet güzel. Kurarkende paket yöneticisini kullandım. Komut yazmadan, bir kaç tıkyeterli oldu.

Senin için şu şekilde bir yol izleyebiliriz.

LM 17.2 Rafaela KDE + cairo dock menu.

Seni tatmin edecektir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 7 Ekim 2015; 22:07:24 >

• os_lnx kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yorum için W7 kullanırken kurmayı denemiştim ama ne yaptıysam olmamıştı vazgeçmiştim sonra usb üzerinden kullanmak pek kullanışlı olmuyor bilgiler için sağol detaylı olmuş gayet değelendireceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Teşekkürler yorum için W7 kullanırken kurmayı denemiştim ama ne yaptıysam olmamıştı vazgeçmiştim sonra usb üzerinden kullanmak pek kullanışlı olmuyor bilgiler için sağol detaylı olmuş gayet değelendireceğim

Kurulumu birlikte yapabiliriz. Adım adım yardımlaşarak.
  • Aklımda cinnamon var şuan sanırım bunu kuracağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.