Şimdi Ara

sizce hangi programlama dilinde profesyonel olunmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba , Ben bilgisayar programcısıyım bir cok programlama dilini öğrendim ancak herhangi birinde daha profesyonel değilim.
    suan bildiklerim php-jquery-javascript-Java-C#- ve sql Sizce Hangi alanda kendimi ön plana cıkarmalıyım nasıpse bu sene bilgisayar mühendisliğide okuyacagım. okurken para kazanmam lazım yazdıgın yorumları ıtinayla inceleyip düşüneceğim. şimdiden teşekkür ederim

• Hepsinde profesyonel olunmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar mühendisliği alanı yalnızca yazılım geliştirme değildir. Ancak, en az bir yazılım dilini bilmeniz şarttır ve zaten biliyorsunuz da.

Yazılım geliştirme, bilgisayar alanının %20'sidir. Bundan başka algoritma geliştirme, sistem yönetimi, kapı seviyesinde donanım tasarımı, mikrodenetleyici ve mikroişlemci destekli elektronik gibi işler de bilgisayar alanına girer.

Para kazanmanız gerektiğini belirtmişsiniz. Maddi durumunuz iyiyse bence hemen çalışmaya başlamayın. Çalışmak istiyorsanız web sitesi geliştirme, masaüstü uygulaması geliştirme ya da mobil uygulama geliştirme işlerine başlayabilirsiniz. Bence bu üç konu hakkında fikir sahibi olmanız yararınızadır.

Bilgisayar mühendisliğinin alanlarını araştırın. Kendinize bir alt alan seçip ve buna göre çalışmaya başlayabilirsiniz. Seçtiğiniz alana göre en uygun programlama dilleri değişkenlik gösterebilir.

Eğer alan seçmekte zorlanıyorsanız, alanı okurken de seçebilirsiniz. Eğer okurken alan seçmek isterseniz bütün bildiklerinizi güçlendirmenizi öneririm. Öncelik veritabanı bilginizi güçlendirebilirsiniz.

Ayrıca, en az bir işletim sistemi platformunu iyi bilmeniz gerekebilir. Benim önerim GNU/Linux sistemleri hakkında bildiklerinizi geliştirin.

• Öğrenciyken para kazanmak istiyorsan , php, .net ile hızlı ufak projeler ile para kazanabilirsin. Ama güçlü bir kariyer hedefin var ise kesinlikle Java diyorum. Enterprise işler güçlü ve dolgun maaşlı işlerdir. Javada bu işte öncüdür. Pure OOP felsefesi ile gücü belli. Arkasındaki şirketleride düşününce Apache Sap Oracle Ibm güzel kariyer olur. Ayrıca BigData alanında da neredeyse tek başına hakim. Tabi senin ne yapacagın da önemli. Türkiyede .net ve java kafa kafayadır. Ama java herzaman bir adım önde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzmanlık yaptığın işlerle olur. Kimse hangi dili biliyorsun diye sormaz. Ne yaptın diye sorulur. Özellikle freelance da. O yüzden dile takılma. Yapmak istediğine en uygun geleni seç. Bitmiş birşeyler üret.
    Hepsi hemen hemen aynışeyleri yapıyor. Ondan ona ondan ona atlamanın pek faydası da yok. Yani dil seçimi düşündüğün kadar önemli değil. Ama seçmek için de bir tavsiye. Ne yapmak istediğini seç ona en uygun olanı seçmeye calıs. Örneğin herşeyden biraz biraz kodlayabileyim diyorsan javascript bu konuda en iddalısı. mobil programlama da yapabilirsin backend de frondend de. Ben opencart kurayım ihtiyacım kadar da eklenti yazayım dersen tabi php cok cazip. O yüzden bence önce ne üreteceğini seç.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    otomasyon için hangi dil?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.