Şimdi Ara

Sizce Hangi PSU? Thermaltake vs. Silverstone

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şöyle bir sistem toplamaya çalışıyorum. Daha öncede RAM'ler için konu açmıştım. Şimdi sırada PSU

Intel i7 950
    Asus Sabertooth Board
    12 GB (3*4) DDR3 1600 MHz RAM (24'e çıkartacağım)
    HD3650 VGA (Ekran kartım düşüktür. =)) ) Çünkü oyunla pek işim olmuyor. Belki ileride yükseltirim ama şimdi değil.
    4 tane SATA HDD
    ve diğer malzemeler.

Bu sistem için 850 Watt PSU yeter mi? Yeterse aşağıdakilerden hangisini almalıyım? Sizce neden?

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_27292_THERMALTAKE_Toughpower__W0131R___850W__APFC__14_cm_Fan__Guc_Kaynagi.html

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_36806_SILVERSTONE_Strider__SST-ST85F-P___850W__13_5_cm_Fan__Guc_Kaynagi.html

• hem silverstone..
    hem silver sertifika...
    hem 850watt...
    hem komple tak çıkar kablolu...

cevap sanırım yeterince açık.

ama...

bu sisteme 850 watt fazla gelir aslında bu bir ikincisi ise niye ram leri 24 yapacaksın ki? hatta 6 gb bile yeter onun yerine güzel bir ekran kartı alırsın mis gibi.

edit: düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintroyo -- 26 Ocak 2011; 15:49:04 >
  • 1.si artık ilk nesil i7ler alınmaz sandy bridge alın..

hatta isterseniz biraz beklersini 3 kanal bellek destekli x68lerden alırsınız..

i52500k+ p67 her türlü işe yeter i7950dende iyi bir işlemcidir..

Psu olarakta silverstone strider 500w yeterli gelir daha iyisini istiyorsanız bronze sertifikalı seasonic 520w alın..

dahada iyi diyorsanız saphire pure..

en son tougpower Xt 675w alabilirsiniz..

850W alacam dersenizde silverstone iyi seçim olur..
  • T.Take olarak daha yeni olan;

Toughpower XT serisini öneririm.

875W Modüler 80+ Bronze (72A)

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3402
  • @saintroyo
    İlginiz için teşekkürler. Neden 850W sorusuna gelince; Çizgi Elektronik PSU Hesaplayıcıdan baktım. Neden 24 GB sorusuna da. Ben sanallaştırma testleri yaptığım için. RAM benim için çok önemli. 48 GB Ram olsa bana yine yetmez =)) Örneğin Sharepoint Server testi yapacağım 1 tanesi 8 GB RAM götürüyor. Artı Domain Controller 1-2 GB versem. 10 GB sadece 1 projeye gitti. Birde Yedekli çalışma testi yapmaya kalksam eller yukarı. =)) O yüzden RAMler yüksek, ekran kartım düşük. =))

@::Ashes::
    İşlemciyi aldım. Artık geri dönüşüm yok. Hem bu işlemci Triple Channel destekli diye biliyorum.

@Colonel GUILE
    Teşekkürler. Bakıyorum.
  • herkes eski i7lerini satmaya çalışırken sizin yeni almanız şaşırtıcı olduda o yüzden dedim..

aldıysan bişey diyemem işlem gücü olarak i52500k ile aynı sayılabilir ama daha pahalı..(çok yakın zamanda x68lerde çıkınca 3 kanalında bir espirisi kalmayacak..)

o fiyata psu alacaksan Silverstone öneririm.. fazla güce ihtiyacın yok kaliteli olması önemli.

gerçi o fiyatta alabileceklerinin hiç biri sorun çıkartmaz gayet kalitelidir ozamanda verimliliği önplana çıkar ve silverstone galib çıkar..

Saphire Pure 625W size fazlasıyla yeterli gelecektir yada Seasonic 520-620w..

ama illa o fiyatta alacam derseniz silverstone diyorum lafı uzatmadan..

çizgi elektronik testinde nasıl 850W çıkar anlamadım ramler öle çok güç tüketmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 26 Ocak 2011; 17:21:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

herkes eski i7lerini satmaya çalışırken sizin yeni almanız şaşırtıcı olduda o yüzden dedim..

aldıysan bişey diyemem işlem gücü olarak i52500k ile aynı sayılabilir ama daha pahalı..(çok yakın zamanda x68lerde çıkınca 3 kanalında bir espirisi kalmayacak..)

o fiyata psu alacaksan Silverstone öneririm.. fazla güce ihtiyacın yok kaliteli olması önemli.

gerçi o fiyatta alabileceklerinin hiç biri sorun çıkartmaz gayet kalitelidir ozamanda verimliliği önplana çıkar ve silverstone galib çıkar..

Saphire Pure 625W size fazlasıyla yeterli gelecektir yada Seasonic 520-620w..

ama illa o fiyatta alacam derseniz silverstone diyorum lafı uzatmadan..

çizgi elektronik testinde nasıl 850W çıkar anlamadım ramler öle çok güç tüketmez..

Merhaba maalesef donanım ile ilgili bilgim eskisi gibi değil. Yeni işlemcileri tanımıyorum. Daha fazla RAM için 66 slotlu bir board ve bol RAM tercih ettim. İşlemci den çok fazla beklentim yok. Hakkımızda hayırlısı. Bir dahakine sistem alacağım zaman tamamını buraya soracağımdan emin olabilirsiniz. Biraz aceleye geldi çünkü.

Değerli yardımlarınız için teşekkür ederim. SAygılarımla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    650w 80+ psu önerisi
    2 yıl önce açıldı
    850w psu yeterli mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: edolin

@saintroyo
    İlginiz için teşekkürler. Neden 850W sorusuna gelince; Çizgi Elektronik PSU Hesaplayıcıdan baktım. Neden 24 GB sorusuna da. Ben sanallaştırma testleri yaptığım için. RAM benim için çok önemli. 48 GB Ram olsa bana yine yetmez =)) Örneğin Sharepoint Server testi yapacağım 1 tanesi 8 GB RAM götürüyor. Artı Domain Controller 1-2 GB versem. 10 GB sadece 1 projeye gitti. Birde Yedekli çalışma testi yapmaya kalksam eller yukarı. =)) O yüzden RAMler yüksek, ekran kartım düşük. =))

İşlemciyi aldım. Artık geri dönüşüm yok. Hem bu işlemci Triple Channel destekli diye biliyorum.

@Colonel GUILE
    Teşekkürler. Bakıyorum.

tamam o zaman. bana göre siverstone u alın o zaman. 21 şubat gibi teknobiyoryik seasonic 850 w gold getirtmeyi planlıyor ben de açıkçası onu bekliyorum. ama zamanınız yoksa dediğim gibi silverstone...

• quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

quote:

Orijinalden alıntı: edolin

@saintroyo

@Colonel GUILE
    Teşekkürler. Bakıyorum.

tamam o zaman. bana göre siverstone u alın o zaman. 21 şubat gibi teknobiyoryik seasonic 850 w gold getirtmeyi planlıyor ben de açıkçası onu bekliyorum. ama zamanınız yoksa dediğim gibi silverstone...

460 Watt CoolerMaster bu sistemi çalıştırır mı? Eğer çalıştırırsa bir süre daha bekleyebilirim. Olmadı yarın alayım diyordum. Saygılar.

• Rica ederim çalıştırır
  • yalnız demin ben de çizgi nin sayfasına girdim benim sistem için 800 watt diyor ki ben 2 seneden beri 700 watt kullanıyorum. herşeyin tam yüklenmesi hemde çok fazla tolerans koyuyorlar sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.