Şimdi Ara

Sizce hangi tip led tercih etmeliyim trafolu mu trafosuz mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
7.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar gelişen teknolojiyle beraber bende evimin tümünde bulunan aydınlatma havuzunda florasan t5 aydınlatma yerine led serit aydınlatma sistemine döndürmek istiyorum.
    Önce tek çipli tek sıra led geçiçektim ancak yeterli gelmeyeceği için 3 çipli led kullanmaya karar verdim yaklaşık tüm odalar dahil 200 metre led kullanacağım ancak aklım tamamen karışmış durumda.
    Sizce arkadaşlar trafolu sistemmi mi oluşturmalıyım yoksa trafosuz direk 220 volt la çalışan silikonlu serit led mi kullanmalıyım???

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Up!!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direk 220 ile çalışan sistem ile yaparsanız çok iyi olur tabikki elektronik bilginiz varmı bilemiyorum!!!

Smd 60ma led alacaksınız 60 ad smd ledi seri bağlayıp buna görede sürücü yapmanız lazım yok ben yapama derseniz ben yaparım ancak ücret karşılıgında.

60ma smd ledler lümen olarak da iyidir açılarıda çok iyidir,

kolaygelsin
  • Direk 220 ile çalışan sistem ile yaparsanız çok iyi olur tabikki elektronik bilginiz varmı bilemiyorum!!!

Smd 60ma led alacaksınız 60 ad smd ledi seri bağlayıp buna görede sürücü yapmanız lazım yok ben yapama derseniz ben yaparım ancak ücret karşılıgında.

60ma smd ledler lümen olarak da iyidir açılarıda çok iyidir,

kolaygelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: desoto

Merhabalar arkadaşlar gelişen teknolojiyle beraber bende evimin tümünde bulunan aydınlatma havuzunda florasan t5 aydınlatma yerine led serit aydınlatma sistemine döndürmek istiyorum.
    Önce tek çipli tek sıra led geçiçektim ancak yeterli gelmeyeceği için 3 çipli led kullanmaya karar verdim yaklaşık tüm odalar dahil 200 metre led kullanacağım ancak aklım tamamen karışmış durumda.
    Sizce arkadaşlar trafolu sistemmi mi oluşturmalıyım yoksa trafosuz direk 220 volt la çalışan silikonlu serit led mi kullanmalıyım???

Doğrudan 220v la çalışanlar olur. Yoksa...200mt şerit ledi 220v ile (kondasatörlü devre)besleyerek yakmak pek uyugn bir yöntem olmaz. Çünki, standart şerit led' in (tek renkli) 1mt' si ~300mA çeker. doğrudan 220v ile beslemede (trafosuz) alınabilecek gücün 100mA olabileceği düşünülürse bu güç ile ~1/2 metrelik bir led beslenebilir.
    Yani her yarım metre için bir 220v devresi gerekecektir. Buda 200mt' de 400 adet devre demektir.
    Bu işte güç kaynağı olarak, trafolu güç kaynağının kullanılmasıda uygun düşmez. Akım arttıkça hem boyut büyür hemde fiyat fazlalaşır.
    Şerit ledlerin beslemesinde kullanılacak doğru güç kaynağı "switching power supply" tipinde olanlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahapan -- 19 Kasım 2012; 17:37:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.