Şimdi Ara

Sizce hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kickbox yada muay thai diceksiniz ama ben tamamen dışarıda bulaşanlardan kendimi koruyabilceğim bir spor arıyorum işe yaradıktan sonra bütün maddiyatını karşılarım .

baskın filmindeki gibi sert ve hızlı dövüşmek istiyorum gücüm kuvvetim yerinde ama teknikte yok özgüvende ring te sistem biraz farklıdır herşeyi fizikle yapmayıp ara ara düşünerek beyninin çalıştırsın ama sokakta ani tepkiler girer araya böyle adam bir anda dalınca judoluk bir an düşünülmez bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: kmltkk

kickbox yada muay thai diceksiniz ama ben tamamen dışarıda bulaşanlardan kendimi koruyabilceğim bir spor arıyorum işe yaradıktan sonra bütün maddiyatını karşılarım .

baskın filmindeki gibi sert ve hızlı dövüşmek istiyorum gücüm kuvvetim yerinde ama teknikte yok özgüvende ring te sistem biraz farklıdır herşeyi fizikle yapmayıp ara ara düşünerek beyninin çalıştırsın ama sokakta ani tepkiler girer araya böyle adam bir anda dalınca judoluk bir an düşünülmez bile.

Güreş iyi bir seçim olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • :D
  • kmltkk K kullanıcısına yanıt
    Kick boks veya muay thai diyorum. Neden diyeceksin. "Dovusmek" isin ozu bu.Kavgada ne yapilir ? Dovusulur. Yumruk atilir tekme atilir. Sarilmak tutmak dovusmeyi bilmeyenlerin isidir.
    Adrenalinden olur. Guresci degilsen tabi. Sokakta senin isine en cok yarayacak sporlar kick boks ve muay thaidir. Aikido wing chun bilmemnekido ve sair sporlarin uygulanabilirligi saibelidir. Yok efendim biz rakibi dovusmeden alt ederiz bilmemne numaralarini çocuga satiyorlar. Yumruk yemeden kavga bitirme taktikleri falan anlatiyorlar. Oyle bir dunya yok. Kavgaysa olay dovusse darbe almadan mumkun degil. En saglam boksor bile darbe aliyor. Ama neresine aliyor ? Kollarina. Guard aliyor yumrugu kollarinda eritiyor. Darbe almadan dovusulmez. Hikaye sporlarla vaktini harcama yani.

• konuda söyledimmi bilmiyorum burda söyliyim amacım kendimi dışarıda koruma , öyle ring de fırtına gibi esmek değil tabi ringe çıkmadan bu işte olmaz ama benim tek hedefim kendimi bilmek.

ne bileyim çok açmıyorlar teknikleri 2 esneme hareketi ve 2 yumruk hareketi yaptırıp eve gönderiyorlarsa baştan bu işi ülkeden kaldırsınlar

adrenalin artık ne anlama geliyor o konuda bilmiyorum ama bir anda birilerin gazıyla fırlamanın teki birisine bulaşsa o herif ona vururken felan o da titricek vurmaya çalışsa bile abuk subuk görüncek , dövüşçü rahat olucak ve hassas yerlere vurup işini bitircek yani ben böyle düşünüyorum bu yüzden bu konuya atıldım .

2. olay da

çakma özgüvenin beslemesi ; ring de kavga aniden başlamaz fiziki performans kadar zihni çalıştırmakta önemli enerjiyi maximum halde harcamadan yumrukları savurmak yani boşa giderse bir anlamı olmaz. gerekirse 10 yıl 1.000 taktik gösterilsin eğer dışarıda kavga anında tutulma gelip abuk subuk görünülüyorsa yıllardır o sporu yapmak ... dicek lafım bile yok.

ama eğer okadar antreman ve tecrübelerin yanı sıra dışarıdaki kişileri bir hiç gözüyla bakıp sinirlenince hemen refleks edip dalması.

mesela hemen bir aparkattan sonra tekme ve döner tekme atarsa oda yeter .

çok uzun konular şimdi gelip şu felsefeyi yapcaklar

'' En iyi kavga efendiliktir , Sporu kendin için yapmalısın , Dışarıda ediceksen bu işe hiç başlama dışarıda bıçak vardır . ''

böyle boş edebiyatlar yapan arkadaşlar zaten ihtiyacım olmassa uğraşmam.

ama güçsüz görüneni kimse sevmez arkadaş olmakta istemez , ara ara aralarına alıp iş yaptırırlar sonrada iyi niyetine göre kullanmaya devam ederler zaman zamanda sevgi rolleri yaparlar oysa acıdııklarını sürekli gösterge yaparlar.

çok ciddi durumlara gidenler var oysa benimde geçen sene yaşamadığım kalmadı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmltkk -- 11 Mart 2016; 22:08:33 >

• kmltkk K kullanıcısına yanıt
    evet dediklerine katılıyorum. kick boks tarzı şeyler bana da basit geliyordu. yumruk ve tekme. ben de wing chuna gitmek için sabırsızlanıyordum ama okudukça araştırdıkça olayı kavradım. ani gelişen bir sokak kavgasında emin ol wing chuncu saçmalayacaktır ve kroşe atmaya çalışacaktır. kick bokscu ise kendinden emin doğru yerlere vurup gardını alacaktır. kişiden kişiye değişir tabi ama genel olarak böyle olacaktır. kick boks antrenmanları wing chun antrenmanlarından daha zor daha çetindir bunu kimse inkar etmemeli. sana dövüşebilmek konusunda daha fazla şey katar. son olarak da çok haklısın güçsüzü herkes arasına alır dalga geçer ayak işi yaptırır. yüzüne gülerler arkandan ezik derler. yapacak bir şey yok..

• sokakta kavga ettim, 2 defa karakolluk da oldum.
    abartacak bir şey yok.
    iyi bir musabık için tıırışkadan nağmeler.
    bu kendini bilmek isteyen arkadaş, sokakta kavga etmesin; çıksın bir MT veya güreş maçına, hakkında ne bilmek istiyorsa öğrenecektir, merak etmesin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tv Tavsiye Sizce Hangisi
    2 yıl önce açıldı
    Sizce mantıklı olan hangisi
    2 ay önce açıldı
    Hangisi (+82oy)
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • WingChun u tabi herkez ister oysa türkiyede bu işi çakma ve cahil hocalar temsil eder elbet vardır iyi yerler .

Kickboks a gidecem ancak neler yaşıcağım bilmiyorum yani uzun uzun yazılarda yazmak istemiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.