Şimdi Ara

SIZCE IPTAL OLUCAK SORULAR VAR MI? VARSA HANGILERI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
1.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yok hocam ben de bağlı aldım. bağlı olmasında sıkıntı yok. ama sıkıntı şu: cevap r ve Hyi aynı iplikte alıp krossing over yaptırmamıza ve R ve Hyi aynı iplikte alıp krossing over yaptırmamıza göre değişiyor. bize hangisini alacağımızı açıkça bir şekilde belirtmeliydi.bu durumda 3-6 da doğru 2-4 de
  • quote:

Orijinalden alıntı: nope93

yok hocam ben de bağlı aldım. bağlı olmasında sıkıntı yok. ama sıkıntı şu: cevap r ve Hyi aynı iplikte alıp krossing over yaptırmamıza ve R ve Hyi aynı iplikte alıp krossing over yaptırmamıza göre değişiyor. bize hangisini alacağımızı açıkça bir şekilde belirtmeliydi.bu durumda 3-6 da doğru 2-4 de

Bosuna yormayalım kendimizi bugün yarın öğreniriz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seroomany kullanıcısına yanıt
    Zaten bağlı gen alıyoruz ona itiraz yok ki

• edeb seyhi sorusu 2 . murat degil celebi mehmet sadece verilen bilgi yanlisligi iptal de olabilir olmayabilir de

• Bağlı alıyorsan elinde çok fazla Seçenek yok dişiyi X(R,h) X(r,H) almak zorundasın çünkü X(R,h) X(R,H) alsan bebeler r geninin rahatsızlığını , X(r,H) X(R,H) alırsanda h geninin rahatsızlığını gösteremez ikisinide Gösteren erkek birini Gösteren Dişi gibi bebeler olduğu için anne iki çekinik geni de barındırmalı ama sağlam olduğu için fenotipinde göstermemeli. Bunu sağlayan tek genotip X(R,h) X(r,H) .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seroomany -- 25 Haziran 2015; 14:00:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seroomany

Bağlı alıyorsan elinde çok fazla Seçenek yok dişiyi X(R,h) X(r,H) almak zorundasın çünkü X(R,h) X(R,H) alsan bebeler r geninin rahatsızlığını , X(r,H) X(R,H) alırsanda h geninin rahatsızlığını gösteremez ikisinide Gösteren erkek birini Gösteren Dişi gibi bebeler olduğu için anne iki çekinik geni de barındırmalı ama sağlam olduğu için fenotipinde göstermemeli. Bunu sağlayan tek genotip X(R,h) X(r,H) .

Biz şöyle aldık R H ,r h şeklinde

• quote:

Orijinalden alıntı: sabrınsonuselamet

quote:

Orijinalden alıntı: seroomany

Bağlı alıyorsan elinde çok fazla Seçenek yok dişiyi X(R,h) X(r,H) almak zorundasın çünkü X(R,h) X(R,H) alsan bebeler r geninin rahatsızlığını , X(r,H) X(R,H) alırsanda h geninin rahatsızlığını gösteremez ikisinide Gösteren erkek birini Gösteren Dişi gibi bebeler olduğu için anne iki çekinik geni de barındırmalı ama sağlam olduğu için fenotipinde göstermemeli. Bunu sağlayan tek genotip X(R,h) X(r,H) .

Biz şöyle aldık R H ,r h şeklinde

Tamam Baba'yı da r,h olarak almak zorundasın Çapraz yaparsan anneyle bebeler ya iki karakterden hasta olurdan yada iki karakterden sağlam olurlar. Bunun da şıkkı yoktu soruda

Hocam o şekilde aldigimizda sadece 2 4 oluyodu

• Ccl4 sorusunda kloroformdaki h elementi ile sudaki o elementi arasında hidrojen bağı oluşuyor mu?

• 3. Yü Sağlamı elde edersin
    6. Çocuğu hem hemo hem renk körünü elde edersin
    2 sadece hemo idi o olmaz
    4 sadece renk körü idi o olmaz
    5 dişi ama sadece hemo idi o da olmaz
    Yani 2-4-5 oluyordu İyi düşün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seroomany -- 25 Haziran 2015; 14:11:08 >
  • Dhnin Babası kullanıcısına yanıt
    o sorunun cevabı net 5 numara 2 tane coğrafya hocasına gösterdim ne alaka 4 diyorlar
    Hocam zaten 2 4 5 buldum ama 2 4 vardı 2 5 veya 4 5 yoktu şıklarda o yuzden 2 4 işaretleyin hatam nerde sizce

• quote:

Hocam zaten 2 4 5 buldum ama 2 4 vardı 2 5 veya 4 5 yoktu şıklarda o yuzden 2 4 işaretleyin hatam nerde sizce

Abi madem 2-4-5 bulmuşsun 2-4 işaretlemek nedir 5 kötü çocuk mu ve Şıklarda yok demekki anne baba belirlediğin genotipte değil benim dediğim düzeni aldığınızda sadece 3-6 geliyor. Yani o kadar uğraştın soruya Anlıyorum ama İyi düşünmek Lazım geniş görmek lazım

• hocam anneyi R ve H, o şekilde aldığımda çocukların çoğu krossing over yapmış olarak hastalık özelliklerinden sadece birini gösterebilir. arkadaşlar dershanedeki biyoloji hocalarıma sordum,hepsi iki şekilde çözdü cevabı duyunca. yıllarını eğitime adamış insanlardan bahsediyorum. hata yapmazlar demiyorum ama hepsinin iki şekilde yapması sizce bir şey göstermiyor mu?

o şekilde alınca krossing oversız kişiler 3 ve 6 oluyor. bize hangileri krossing overlı bireyler diye sormuş ve 3 ya da 6nın bulunmadığı tek şık 2-4. bakın cevaplarımız yanlış demiyorum iki şekilde çözülür diyorum. hakkına girmeyin bu kadar kişinin çünkü bir bahanesi yok,ikililik var soruda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nope93 -- 25 Haziran 2015; 14:21:33 >
    hayır sadece 2-4-5 gelmiyor 3-6 dışında tüm bireyler krossing over yapmış geliyor. aşağıdakilerden hangileri krossing overla oluşmuştur diye soruyor. bu durumda 3ün ve 6nın olmadığı şıkları bulduk benim gibi düşünenler. krossing overlı tüm bireyleri sormuyor
    Hocam 2 4 5 buldum ama şıklarda çözümüne zıt bi cevap yoktu yani 2 5 ve 2 4 birarada değildi mesela o yuzden işaretledim şıklarda 2 4 5 olmaması sence yanlış çözümden mi

• Beyler ben yazacağımı yazdım ÖSYM nin doğru kabul ettiği şıkkı yorum yapmadan kesin bilgiyle buldum. Siz şuan o yoksa bu vardır düşüncesindesiniz eğer soruya itiraz edilmişse ve sizin savunduğunuz gibi savunulmuşsa iptal edilmez. Ben doğruluğunu biliyorum ama şuan bu ortam kanıtlamama yetmiyor ösym zaten en küçük doğruluk Payı Görsün kendine şeyine takmaz geçer soruyu. Üzgünüm

bakalım hocam elimizden geleni yaptık ama en küçük doğruluk payı? ikisinde de doğruluk payı var. bekleyip göreceğiz eğer sapma çoksa iptal edilebilir
    Kardeşim senin çözümüne yanlış demiyoruz burada zaten ama sen çözdugun için ve cevap seninki olduğu için bizimkini anlamak istemiyorsun onemli de değil zaten umarım hakkımız gitmez hiçbirimizin

• quote:

Kardeşim senin çözümüne yanlış demiyoruz burada zaten ama sen çözdugun için ve cevap seninki olduğu için bizimkini anlamak istemiyorsun onemli de değil zaten umarım hakkımız gitmez hiçbirimizin

Nasıl anlamam bende sizin gibi buldum en başında ama güvenemedim b*kta Çıkabilir dedim diğer yolu Aradım ve buldum.
    Hakkımızda hayırlısı

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.