Şimdi Ara

SİZCE KADER DİYE BİRŞEY VARMI ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
10.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Guybrush Threepwood
    Bana saçma geliyor Tanrı'nın bizleri yaratıp, ne yapacağımızı bilip sonra da yargılaması. Kadere de inanmıyorum sanırım ben de tam bilmiyorum

İşte tam benim kafada biri. Bana da saçma geliyor. Tanrı önce bizi yaratacak, sonra bize binbir dert verecek, bu dertler yetmiyormuş gibi her gün 5 sefer yat kalk aynı şeyleri (dua) söyletip kendisinin övülmesini isteyecek. Sonra da öldürüp yargılayacak. Açlıktan hırsızlık yapan da cehennemlik olacak, çaresizlikten kendini öldüren de. Hayatında parasal durumu iyi olan, her şeyi yolunda giden bir kişi suç işlemeyerek cennete gidecek. Böyle bir düzene siz inanıyorsanız saygı duyarım, ama ben inanmıyorum arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur89tr -- 10 Haziran 2011; 15:15:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ßysLw

Beyler çok dusundum bırde sızlere danışayım dedim sizce kader diye bırsey varmı herkezın tum hayatı boyunca yasıcakları alnına yazıldımı yoksa ınsan yasadıkca kendısımı kaderını olusturuyor ???

Yazılanları, verilen cevapları okumadım belki benim düşüncem de birileri bir şeyler söylemiştir. Neyse bence kader var mıdır yok mudur tartışılır ancak varsa da kesinlikle belli bir çizgide ilerleyen bir şey değildir eğer öyle olsa suçlular neden suçlu olsun sonuçta bizi yaratan öyle yaratmış diyerek haklı duruma gelebilirlerdi eğer cennet ve cehennem denen kavramlar gerçek ise ancak kader varsa bence kaderimiz bir ağaç ve onun bitmeyen dalları gibidir yani demem o ki sen özgür iradenle karar vereceğin ayrımlara gelirsin Allah bu ayrımların ve sonuçların ne olacagının hepsini biliyordur ama iş senin özgür iradene kalmıştır ve karşına çıkan yollardan birini seçersin sonra yine öyle nokta gelir yine sen karar verirsin ve böylece daha önceden bilinen kaderini kendi çizdiğin yollarla yaşamış olup hayatını noktalarsın. Kader var mı yok mu bilemem ama varsa da böyle bir şey olduğunu umuyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Tam_Türk

quote:

Orijinalden alıntı: Zyx

quote:

Orijinalden alıntı: Reclamation

Yoktur.

İnsan kendisine sunulan kaderi yaşamak zorunda değildir, en azından bana göre büyük saçmalıktır.
    Ben yaşamak istediğim hayatı yaşarım, hayallerimi gerçekleştirmek için çalışırım.

Şimdi bi şakirt kalkıp, o istediklerin zaten senin kaderin demesin.
    Ben inanmıyorum.

senin hayatının zamanı düz bir çizgidir, yaptıkların yapacakların bütün ihtimaller sonunda olacaklar bu düz bir çizgiden ibarettir aslında, hayatında sürekli bir şeyler değiştirirsin ama sonunda olacak bellidir ama geleceği göremediğimiz için bilemeyiz. Dinden bağımsız bir yorum yaptım şakiüüeert diye koşma üstüme

Her konuda kendini belli ettiği gibi şimdide ediyorsun

Bilgim ile belli ettirdiğimi farzediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyx -- 10 Haziran 2011; 15:47:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onur89tr

quote:

Orijinalden alıntı: Guybrush Threepwood
    Bana saçma geliyor Tanrı'nın bizleri yaratıp, ne yapacağımızı bilip sonra da yargılaması. Kadere de inanmıyorum sanırım ben de tam bilmiyorum

İşte tam benim kafada biri. Bana da saçma geliyor. Tanrı önce bizi yaratacak, sonra bize binbir dert verecek, bu dertler yetmiyormuş gibi her gün 5 sefer yat kalk aynı şeyleri (dua) söyletip kendisinin övülmesini isteyecek. Sonra da öldürüp yargılayacak. Açlıktan hırsızlık yapan da cehennemlik olacak, çaresizlikten kendini öldüren de. Hayatında parasal durumu iyi olan, her şeyi yolunda giden bir kişi suç işlemeyerek cennete gidecek. Böyle bir düzene siz inanıyorsanız saygı duyarım, ama ben inanmıyorum arkadaş.

Parası olanın cennete gideceğini nerden çıkardın yahu Hayatımda birçok kez kadere şahit oldum ha olmasa inanmıcam anamına gelmiyor tabi ki inanıyordum ama insanın kadere şahit olması apayrı bir konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Makre
    Parası olanın cennete gideceğini nerden çıkardın yahu Hayatımda birçok kez kadere şahit oldum ha olmasa inanmıcam anamına gelmiyor tabi ki inanıyordum ama insanın kadere şahit olması apayrı bir konu.

Arkadaşım aç insan her şeyi yapar. Her türlü suçu işler. Birilerinin bunu sana söylemesi lazımdı. Neyse, benden öğrenmiş oldun.
  • @ClassRouGe

Konuşmalarına dikkat et kendi düşüncelerini kendine sakla, böyle konuşma hakkını sana kim veriyor gelip burda laf atıyorsun saygızlığın lüzumu yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 10 Haziran 2011; 16:30:32 >
  • quote:

quote:

Arkadaşım aç insan her şeyi yapar. Her türlü suçu işler. Birilerinin bunu sana söylemesi lazımdı. Neyse, benden öğrenmiş oldun.

Onu demek istemedim yani aç insan gidip adam öldürse tabi ki öbür tarafı yakar üstüne bu kader değil seçim olur veya hırsızlık yapsa.. zengin insan (yiyip içsin fakire sadaka vermesin, haram para kazansın kul hakkı yesin vs.) yaparak pek cennetlik olmuyor belli istisnalar olabilir helal yoldan zengin olan nekadarsa artık

Birde zenginlik aslında insana daha büyük bela yani parası olduğu için onu kötüye kullanabilir daha fazlasını isteyebilir bu da dinen sakıncalı yollara girmesine sebep olur.

Fakir olana Allah yardım etsin nediyelim şu zenginler yeterli bağış yapsalar ülkede aç insan kalmaz.

• quote:

quote:

quote:

Onu demek istemedim yani aç insan gidip adam öldürse tabi ki öbür tarafı yakar üstüne bu kader değil seçim olur veya hırsızlık yapsa.. zengin insan (yiyip içsin fakire sadaka vermesin, haram para kazansın kul hakkı yesin vs.) yaparak pek cennetlik olmuyor belli istisnalar olabilir helal yoldan zengin olan nekadarsa artık

Birde zenginlik aslında insana daha büyük bela yani parası olduğu için onu kötüye kullanabilir daha fazlasını isteyebilir bu da dinen sakıncalı yollara girmesine sebep olur.

Fakir olana Allah yardım etsin nediyelim şu zenginler yeterli bağış yapsalar ülkede aç insan kalmaz.

Hngi seçimi yapacağımızın Tanrı tarafından bilindiğinden bahsediliyor unutmayalım

• İMANIN ŞARTLARI
    1-Allah'ın birliğine inanmak.
    2-Meleklere inanmak.
    3-Kitaplara inanmak.
    4-Peygamberlere inanmak.
    5-Ahiret hayatına inanmak.
    6-Hayır ve şerrin Allah'dan geldiğine inanmak.

Buradaki sıralamaya dikkat ederseniz kaderin konuşulması gereken en son nokta olduğunun farkına varacaksınız...
    Önce 1. şart ALLAH BİRLİĞİNE İNANMAK
    2...
    3...
    4...
    5...
    6 KADER

Yani burada biz sıralamayı atlar direk kadere geçersek yanlış yerden başlamış oluruz...Çünkü muhatabımız önce müslümanlığı kabullenmişmi? ALLAHI kabul etmişmi inanmışmı v.s.

Asıl kadere burada başlamak gerekli

NOT: O sıralamada bile bir hikmet var
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.