Şimdi Ara

Sizce lens mi yeni gövde mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar saygılar , daha önce burada konu açmıştım sağ olasınız bayağı yardımcı olmuştunuz. Tekrardan bir sorum olacaktı.

Nx1000 makinama birkaç kişiden gelen tavsiye üzerine f2 30mm lens bakıyorum. Lakin lens fiyatından dolayı biraz tereddütteyim. (ortalama 600). Genel olarak portre ve manzara çekiyorum.
    Sizce nx1000 i satıp üzerine biraz para koyup D650 veya a6000 gibi makinalar mı almalıyım yoksa biraz pahalı olsa da lensi mi almalıyım? Teşekkürler. Yani bu gövdeye pahalı lens almak ölü yatırım vs olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jimmy Vulmer -- 5 Temmuz 2019; 1:20:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Samsung ileride yeniden kamera sektörüne dönüş yapar mı bilinmez ama şu anda NX serisinin sonlandırıldığı bir gerçek. Bu nedenle önerim bu kamera için daha fazla yatırım yapmamanız yönünde, yerinizde olsam ekipmanı ilk fırsatta elden çıkarıp başka bir sisteme geçiş yapardım.
  • Şu an 30 mm f2 lensi al. Mükemmel lens o fiyata. Tabi ben zamanında 250 tl ye alanlardanım. Samsung un en iyi lensi bence o lens. Şu an o lensi al.
    Çok sonra da gövde de bir güncelleme yaparsın. NX3000 yada NX300 alırsın. 1,5 çarpanda en güzel makinedir bunlar.
  • Uygun ise fiyatı sizin için 30mm f2.0 lens , arkadaşın dediği gibi çok faydalı olur amma Father Torque arkadaşımın dediği yol da bir diğer mantıklı yol. Er-geç ki çok geç olmadan elinizdeki ekipmanın özellikleri size yeteresiz gelecektir. Dlayısı ile ne derler "Zararın neresinden dönseniz kardır". Hem artık vüzörlü ve çok yetenekli aynasız gövdeler doldu etraf. Canon 650D'nin elinizdekinden sensör olarak bir üstünlüğü olduğunu zannetmiyorum. Biraz daha güncel bir gövdeye bakın. Canon 200D, Canon 750D falan olabilir, Nikon D5600, D3500 çok yakın gelecekte 2-3 sonra acayip ucuzlayacaktır diye tahmin ediyorum çünki henüz söylenti de olsa bu serinin de üretimini sonandırıyormuş Nikon, yerine aynasız modellerle devam edecekmiş artık bu sunufta !..

Aslında yakın gelecek iyice aynasızlar olacak buradan da görüldüğü gibi. Fakat bu değişim belki de işte bu d-slr modellerini + lenslerini çok daha uygun fiyatlara alabilmenize de yarayabilir. Geçen özel bir indirimde Nikon D3500 + 18-140 lensi 3.000 TL'te gördüm ki bence müthiş iddialı fiyat.

• Samsung kalmadı artık. Bence yeni bir body ile yeni bir lens setine gir. Anladığım kadarıyla zaten çok bir lensin yok. Lens almak istiyorsun. Başka markaya geçip başka lens setine girmen daha hayırlı olur. Klasik bir body olsaydı (canon, nikon, sony...) o zaman tabi ki lens al diyecektim ama sen samsung ile çok ilerleyemezsin markanın fotoğraf makinesine olan ilgisi bitti gibi.
  • 600TL için çok diyorsan Sony A6000 alayım deme bence, Lensleri çok pahalı, Manuel len kullanabilirim diyorsan ayrı tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byperest

Samsung kalmadı artık. Bence yeni bir body ile yeni bir lens setine gir. Anladığım kadarıyla zaten çok bir lensin yok. Lens almak istiyorsun. Başka markaya geçip başka lens setine girmen daha hayırlı olur. Klasik bir body olsaydı (canon, nikon, sony...) o zaman tabi ki lens al diyecektim ama sen samsung ile çok ilerleyemezsin markanın fotoğraf makinesine olan ilgisi bitti gibi.
    Satışa koydum 550 liradan hocam. Üzerine biraz daha koyup geleceği olan bir model almak istiyorum zamanla ona lens alırım. Teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

600TL için çok diyorsan Sony A6000 alayım deme bence, Lensleri çok pahalı, Manuel len kullanabilirim diyorsan ayrı tabi.
    Lens için 600 lira verilir ama Samsung için ölü yatırım olur diye düşünüyorum o yüzden fazla dedim.

• Jimmy Vulmer kullanıcısına yanıt
    Düşüncen normal benim demek istediğim şeyde Sony tarafında lenslerin çok pahalı olduğu her markada var pahalı ve iyi lensler ama sony tarafında en basit diyebileceğimiz lensler bile pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Düşüncen normal benim demek istediğim şeyde Sony tarafında lenslerin çok pahalı olduğu her markada var pahalı ve iyi lensler ama sony tarafında en basit diyebileceğimiz lensler bile pahalı
    Ne ucuz ki be usta hayatımızdaki çoğu şey artık lüks. Et yemek lüks oldu, güzel bir bilgisayar lüks, telefon lüks. Direksiyon seti bakıyorum iki sene önce 1000TL olan ürün bu sene 2500TL. Arabalar ultra lüks keza fotoğraf makinaları ve lensler de öyle.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.