Şimdi Ara

Sizce LPG hâlâ cazip mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
3.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende kararsızdım lpg taktırma konusunda ama 4.91 den depoyu doldurup ödemeyi yaparken kararımı verdim taktıracağım diye ve taktırdım. Bir ara ucuzladı acaba taktırmasamıydım diye düşündüm ama kullandıkça iyi ki taktırmışım diyorum ilk olarak istediğim tasarrufu elde ettim bu son indirimlerde bile benzin olsa 34 krş civarı yakacak olan araba şimdi 21 krş yakıyor ikincisi psikolojik olarak 70 tl ye depo doldurmak çok güzel oluyor üçüncüsü ise aracın daha az yakma ihtimali olmadığını bildiğim için daha rahat daha devirli kullanabiliyorum benzine nazaran hesabını daha az tutuyorum kafam daha rahat açıkçası...

Not: Sakarya'da yaşıyorum burada lpg litre fiyatı shell ve total'de 2.60 civarı buda bir avantaj tabi...
  • pek cazip değil artık lpg hiç cazip değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: plectrum

Hiçbir yakıt cazip degil. Biz naparsak yapalım devlet verigiyi bişekilde toplayacak. Bisiklete bile binsek %500 ötv koyarlar bisiklet fiyatlarına.

Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanan bir ülkeyiz. Norveç'i geçerek dünyanın Lideri olduk..

Hal böyle olunca , arabaları su ile çalıştırmadığımız sürece her şey aynı .. Ben de puan kampanyalarından yararlanıyorum. O işte biraz iyi oluyor.
  • Herkes ayrı telden söylüyor. Bu devlet dışarıdan gelen telefonlardan bile 100 TL almak için numaralar çeviriyorsa. Her üç yakıt türünde de bizleri öpmeyi becerecektir. Ne demişlerdi: "Haydi bi daha, hep beraber bi daha".
  • Ya arkadaşlar, şu: Ne zaman amorti ederim? düşüncesini kim yaymış ise herkese işlemiş bu mevzu vallahi.

Yahu sıkışık bir zamana denk gelirsin, veya 2-3 ay dişini sıkacağın bir zaman olur. 50 liralık benzinle 7 gün kullandığın aynı yolu lpg ile yine 45 liralık gaza 10-11 gün gitmek daha iyi değil mi? Tatile gidiyorsun, benzinle 150 liraya gideceğin yolu lpg ile 90 liraya gitsen iyi değil mi? Nedir yani bu ne zaman amorti ederim mevzusu ben anlamadım. Tüpü taktırıp bilmem kaç taksite bile böldürsen, daha az ödediğin lpg sayesinde bile kendini amorti eder. Mesela ben, 7 günde bir 50 liralık benzin kullanıyor isem, lpg ile 45 liralık gaza 10-11 gün yol gidiyorum. 3 defa alsam 45 liralık gazı 33 gün diyelim. Benzinde her hafta 50 liralık alsan, 30 günde 200 lira. Lpg'de, 135 lira gaza vermiş olurum + 3 gün daha fazla binerim. Gezip tozması var birde.. Bazen sıkışık trafikte 7 gün değilde 6 gün gittiği bile oluyordu 50 liralık benzinin..

1 Yılda 1,620 lira gaz. 2,400 lira benzine gidiyor. Bu 11 gün gidiyorum mevzusundan dolayı 3 defa lpg aldığımızda 33 gün olarak hesaplamıştık. 3x12=36 gün. 135 lira daha düşelim 1,620 den, 1,485 lira. Biraz karışık hesap oldu size göre Yani ortalama 900 lira kar getiriyor bana gezmelerim hariç.. Bu arada araç karbüratörlü, direkt gazla çalışıyor

• 20 TL otogaz ile 85 km gidebiliyorken benzinde bu durum 50 km yaz aylarında otogaz ile 115 km gittiğini hatırlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

quote:

Orijinalden alıntı: plectrum

Hiçbir yakıt cazip degil. Biz naparsak yapalım devlet verigiyi bişekilde toplayacak. Bisiklete bile binsek %500 ötv koyarlar bisiklet fiyatlarına.

Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanan bir ülkeyiz. Norveç'i geçerek dünyanın Lideri olduk..

Hal böyle olunca , arabaları su ile çalıştırmadığımız sürece her şey aynı .. Ben de puan kampanyalarından yararlanıyorum. O işte biraz iyi oluyor.

O puan kampanyalarını ben bi turlu cozemedim. Kara para mı aklıyorlar nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: svs.jokerr

20 TL otogaz ile 85 km gidebiliyorken benzinde bu durum 50 km yaz aylarında otogaz ile 115 km gittiğini hatırlıyorum

Bende onu anlatıyorum. Geçen bir arkadaş yaktığı litreden hesap yapmış. Yılda 10 bin km kullanırsanız 600 lira az ödemiş olursunuz demiş. Değmez babında. Hesapta yanlışlık var bence. Ben yukarıda gerçek kullanım hesabını yaptım. Yaklaşık olarak 900 lira az ödüyorum senede..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

Ya arkadaşlar, şu: Ne zaman amorti ederim? düşüncesini kim yaymış ise herkese işlemiş bu mevzu vallahi.

Yahu sıkışık bir zamana denk gelirsin, veya 2-3 ay dişini sıkacağın bir zaman olur. 50 liralık benzinle 7 gün kullandığın aynı yolu lpg ile yine 45 liralık gaza 10-11 gün gitmek daha iyi değil mi? Tatile gidiyorsun, benzinle 150 liraya gideceğin yolu lpg ile 90 liraya gitsen iyi değil mi? Nedir yani bu ne zaman amorti ederim mevzusu ben anlamadım. Tüpü taktırıp bilmem kaç taksite bile böldürsen, daha az ödediğin lpg sayesinde bile kendini amorti eder. Mesela ben, 7 günde bir 50 liralık benzin kullanıyor isem, lpg ile 45 liralık gaza 10-11 gün yol gidiyorum. 3 defa alsam 45 liralık gazı 33 gün diyelim. Benzinde her hafta 50 liralık alsan, 30 günde 200 lira. Lpg'de, 135 lira gaza vermiş olurum + 3 gün daha fazla binerim. Gezip tozması var birde.. Bazen sıkışık trafikte 7 gün değilde 6 gün gittiği bile oluyordu 50 liralık benzinin..

1 Yılda 1,620 lira gaz. 2,400 lira benzine gidiyor. Bu 11 gün gidiyorum mevzusundan dolayı 3 defa lpg aldığımızda 33 gün olarak hesaplamıştık. 3x12=36 gün. 135 lira daha düşelim 1,620 den, 1,485 lira. Biraz karışık hesap oldu size göre Yani ortalama 900 lira kar getiriyor bana gezmelerim hariç.. Bu arada araç karbüratörlü, direkt gazla çalışıyor

ben hayatımda böyle matematik görmedim

haziran ayında araba almaya niyetlenip km siyle oynanmış haşatı çıkmış dizel araçları görünce lpg'ninde 1.96 olmasından dolayı benzinli bir araç alıp lpg taktırmaya karar verdim..

2004 1.6 110hp Laguna 2 alıp çok titiz bir şekilde brc lpg montajı yaptırdım..

o tarih itibariyle havalarında sıcak olmasından sanırım

benzin = 9 lt x 4.30 tl : 39 kuruş
    lpg = 10 lt x 1.96 tl : 20 kuruş yakıt tüketimim oldu

sadetle ; 19 kuruş kar ettim ve aklımı seveyim diye baya bi böbürlendim..
    şimdi havalar soğumaya başladı gaz aldı başını gitti..

benzin = 9,5 lt x 4.60 tl : 44 kuruş
    gaz = 12 lt x 2.72 : 33 kuruş

özetle 19 kuruşluk kar 11 kuruşa düştü.. üstüne 35 derece daha geç ulaşan araç ısınana kadar benzinide daha fazla tüketiyor bunu hiç hesaba katmıyorum..

dipnot : yaşadığım şehirde lpg fiyatı 2.92 olmasına rağmen kampanya olduğundan 2.72'ye alıyorum. hesabı 2.92'den yaparsak aradaki fark 9 kuruşa düşüyor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yaLinkiLic

quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

Ya arkadaşlar, şu: Ne zaman amorti ederim? düşüncesini kim yaymış ise herkese işlemiş bu mevzu vallahi.

ben hayatımda böyle matematik görmedim

haziran ayında araba almaya niyetlenip km siyle oynanmış haşatı çıkmış dizel araçları görünce lpg'ninde 1.96 olmasından dolayı benzinli bir araç alıp lpg taktırmaya karar verdim..

2004 1.6 110hp Laguna 2 alıp çok titiz bir şekilde brc lpg montajı yaptırdım..

o tarih itibariyle havalarında sıcak olmasından sanırım

benzin = 9 lt x 4.30 tl : 39 kuruş
    lpg = 10 lt x 1.96 tl : 20 kuruş yakıt tüketimim oldu

sadetle ; 19 kuruş kar ettim ve aklımı seveyim diye baya bi böbürlendim..
    şimdi havalar soğumaya başladı gaz aldı başını gitti..

benzin = 9,5 lt x 4.60 tl : 44 kuruş
    gaz = 12 lt x 2.72 : 33 kuruş

özetle 19 kuruşluk kar 11 kuruşa düştü.. üstüne 35 derece daha geç ulaşan araç ısınana kadar benzinide daha fazla tüketiyor bunu hiç hesaba katmıyorum..

dipnot : yaşadığım şehirde lpg fiyatı 2.92 olmasına rağmen kampanya olduğundan 2.72'ye alıyorum. hesabı 2.92'den yaparsak aradaki fark 9 kuruşa düşüyor..

İyi de ben karbüratörlü araç kullandığımı belirtmişim zaten. Direkt gazla çalışıyor. Ha, dersen ki, bizim hesapta o tutmuyor. Taksiciye 4-5 gün önce filan sordum. Ne kadarlık benzin atıyorsun? 20 lira dedi. Peki kaç kere lpg'yi full doldurduğunda tekrar benzin atıyorsun? 3 kere depoyu fulledikten sonra dedi.

Tabi yaz kış olayı illaki fark edecek ama yazın lpg daha da ucuzluyor zaten. Benzin de ucuzluyor bir nevi ama şu an baktığımızda, lpg kadar zamlanmıyor.

Şimdi kışın benzinli araç zaten yaz aylarına oranla daha fazla çalışıyor ısınması için. 35 derece dediğiniz kaç km sonra veya kaç dakika beklerseniz? Benim benzinli, 2008 model aracım çabuk ısınıyordu açıkçası.. Varsın kış ayı dezavantaj olsun, 900 değil de, 750 lira karımız olsun. Yine mi az?

• ben hesabımı nasıl yaptım uzun yolda aracımla 6 litre yakıyorum lpg de yüzde 20 fazla yakar dediler ona göre hesap yaptım ki bilmediğim şey kış aylarında bu yüzde 25-30 lara bile çıkıyor herhalde uzun yolda falan yaptığımız ekonomi iyice düşecek, lpg de büyük indirimler olsa bile yaza kadar vazgeçtim belki yazın tekrar düşünürüm.
  • Benzinle LPG arasındaki fiyat 1 tl ye inmediği sürece LPG ye devam. 1 tl olduğu an her zaman benzinle gider gelirim.
  • 1.5 sene oldu aracımı alalı 27500 km de. Lpg taktırmayı düşünmedim düşünmüyorumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Mysterious_

1.5 sene oldu aracımı alalı 27500 km de. Lpg taktırmayı düşünmedim düşünmüyorumda.

siz bilirsiniz tabii ki ama taktırsaydınız şu anda cebinizde fazladan en az 1500 lira olurdu...
  • benim işyeri 3 km uzakta. benzinden lpg ye gecene kadar yol bitecek, değmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

daha önce sabit hesap şeklinde, aracımla ilgili başlık da konu açmıştım.
    geçenlerde konu başlığını güncelleyip, hesap tablosunu basit olarak formülleyip hizmete sunmuştum.

isteyen indirip lpg/benzin hesabı yapabilir.
    gerekli olan beyaz bölümleri tüketime ve güncel fiyatlara göre değiştirmeniz yeterli...

oysa ki! çok basit bir excel tablosu ile elde edilebilecek kar/zarar tablosunu yapmıştım.

http://forum.donanimhaber.com/m_65435833/tm.htm

yapılan tablo da:

*Lpg montajı sonrası ortya çıkan rahatlıktan dolayı kullanım biraz artar ve yıllık kullanım değerleri dışına çıkılır.
    bu durum dikkate alınarak şehir içi lpg kullanımı yıllık baz da %10, şehir dışı lpg kullanımı %10 fazla hesaplanmıştır.
    *Lpg kiti olarak orta fiyat baz alınmıştır. isteğe göre lpg kit fiyatı değiştirilebilir.
    *İlk çalıştırma ve bazı durumlar için, 365 gün için 1 depo benzin baz alınmıştır.
    *İlk yıl içinde; lpg kiti ve ruhsat masrafları. diğer yıllar da sadece bakım ve ekstra yakıt masrafı vardır.

istenirse, değerler 1e1 olarak da değiştirilir...

• Bugün 40 litre LPG ile 450 km yol yaptım. 2.59 dan almıştım litresini. ..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de arkadaşların yazdığı değerleri dikkate alarak bir tablo hazırladım. Kritik nokta 50000 km'de bir subap değişimi varsayımına göre. Belki işine yarayan olur.

Sizce LPG hâlâ cazip mi ?
  • Size bir haber vereyim. Gaz en pahali yakit olacak.
    Su an pek cok fabrika buhar kazanlarini komure ceviriyor.
    Yani olayi anlayan anladi :)
    Su saatten sonra sakin lpg donusumu yaptirmayin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size bir haber vereyim. Gaz en pahali yakit olacak.
    Su an pek cok fabrika buhar kazanlarini komure ceviriyor.
    Yani olayi anlayan anladi :)
    Su saatten sonra sakin lpg donusumu yaptirmayin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.