Şimdi Ara

Sizce LPG hâlâ cazip mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
3.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ankarada yaşıyorsanız lpg her zaman avantajlıdır.
    ankarada lpg fiyatları diğer şehirlerden düşüktür biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: edec

Size bir haber vereyim. Gaz en pahali yakit olacak.
    Su an pek cok fabrika buhar kazanlarini komure ceviriyor.
    Yani olayi anlayan anladi :)
    Su saatten sonra sakin lpg donusumu yaptirmayin...

Gaz derken doğalgazı kastediyorsunuz herhalde. Olduğu olacağı yok zaten doğalgaz dünyanın en pahalı ve en temiz yakıtıdır. Fabrikaların veya ısınma amaçlı doğalgaz kullanan insanların kömüre dönmeleri gayet normal..

LPG ile ilgili söylediyseniz, ham petrolün rafinasyonu ile elde edilen bütün yakıtların fiyatı hammaddeye yani ham petrolün dünya piyasasındaki varil fiyatına endekslidir. Benzini, motorini ucuzlatalım, vuralım abalıya (LPG) demeleri pek mantıklı olmaz. Ama burası Türkiye olur mu olur

• İlişkisi var mı emin değilim ama LPG kullanımı arttıkça evlerde kullanılan LPG tüp fiyatları da kademeli olarak yıllardır artıyor. Büyük şehirlerde doğalgaz kullananlar hissetmeyebilir ama evde tüp kullananlar zarar ediyor oto sahipleri LPG kullandığı için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

quote:

Orijinalden alıntı: edec

Size bir haber vereyim. Gaz en pahali yakit olacak.
    Su an pek cok fabrika buhar kazanlarini komure ceviriyor.
    Yani olayi anlayan anladi :)
    Su saatten sonra sakin lpg donusumu yaptirmayin...

Gaz derken doğalgazı kastediyorsunuz herhalde. Olduğu olacağı yok zaten doğalgaz dünyanın en pahalı ve en temiz yakıtıdır. Fabrikaların veya ısınma amaçlı doğalgaz kullanan insanların kömüre dönmeleri gayet normal..

LPG ile ilgili söylediyseniz, ham petrolün rafinasyonu ile elde edilen bütün yakıtların fiyatı hammaddeye yani ham petrolün dünya piyasasındaki varil fiyatına endekslidir. Benzini, motorini ucuzlatalım, vuralım abalıya (LPG) demeleri pek mantıklı olmaz. Ama burası Türkiye olur mu olur

Gorecegiz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lpg 3 lira burada. Pek avantajı kalmadı.
  • devlet artık lpg yi gözüne kestirdi. benzinden kaçan lpg ye sığınınca devletin vergi geliri düştü. onlar da lpg ye abandılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eng.

İlişkisi var mı emin değilim ama LPG kullanımı arttıkça evlerde kullanılan LPG tüp fiyatları da kademeli olarak yıllardır artıyor. Büyük şehirlerde doğalgaz kullananlar hissetmeyebilir ama evde tüp kullananlar zarar ediyor oto sahipleri LPG kullandığı için.

bu dediğiniz rahmetli ecevit zamanında oldu.ev tüpü 3 katına fırlamıştı.hatta lpg lilere ayrı vergi çıkartmışlardı.bunlarda yakında yaparsa şaşmam
  • Eskisi gibi cazibesi kalmadı, LPG de neticede petrol ürünü, petrol fiyatları düşerken LPG ye zam gelmesi manidardır. Ama iş vergi olayına gelince benzinde LPG de aynı oranda (30 kuruş olayı) etkileniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hay2010

quote:

Orijinalden alıntı: _Mysterious_

1.5 sene oldu aracımı alalı 27500 km de. Lpg taktırmayı düşünmedim düşünmüyorumda.

siz bilirsiniz tabii ki ama taktırsaydınız şu anda cebinizde fazladan en az 1500 lira olurdu...

olmazdı hala cebimden 1000 lira fazladan para cıkmıs olurdu. Lpg yi bedava takmıyorlar
  • ARKADAŞLAR SİZLERE BİR SORUM VAR, :) aracı 70 ila 110 arası kullandığımda inanılmaz az yakıyor (6,7-7,2 arası) fakat 110 dan yukarı 110-120 ile kullandığım zaman 9 litreleri buluyor uzun yolda bu ne iştir sizdede böyle bir durum mevcut mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 12 Kasım 2012; 12:55:35 >
  • ben 1.6 astra h aracıma 180 binde taktırdım, 200 binde ateşleme bobini cortladı, 220 binde subaplar cortladı, ayrıyeten katalitik konvertörüde çatlatmış 3000 tl masraf ettim, bobin 300 tl idi, 200 binden beri 45 bin km. dir arıza lambası sönmedi, 500 tl ye 2 defa oksijen sensörü değiştirdim (konum1,konum2) inadını etti gene sönmedi, en son yetti gayrı dedim lpg kitini bu haftasonu söktürdüm,opel servisine gidip ayarları yaptırdım, 3 gündür arıza lambası yanmıyor,araba kendine geldi ok gibi gidiyor,gaza basmak, o akselarasyonu hissetmek ne güzel bir duyguymuş,arıza lambası yanmayan bir araba kullanmak ne güzel bir duyguymuş,,,, 10 kuruş az yakacam diye arabama çektirdiğim 60 bin km lik işkence için kendisinden özür diliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

ARKADAŞLAR SİZLERE BİR SORUM VAR, :) aracı 70 ila 110 arası kullandığımda inanılmaz az yakıyor (6,7-7,2 arası) fakat 110 dan yukarı 110-120 ile kullandığım zaman 9 litreleri buluyor uzun yolda bu ne iştir sizdede böyle bir durum mevcut mu?

Her iki hızdada devir saatine bak devir saati nerelerde ondan bi yola çık :))

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hay2010

quote:

1.5 sene oldu aracımı alalı 27500 km de. Lpg taktırmayı düşünmedim düşünmüyorumda.

siz bilirsiniz tabii ki ama taktırsaydınız şu anda cebinizde fazladan en az 1500 lira olurdu...

olmazdı hala cebimden 1000 lira fazladan para cıkmıs olurdu. Lpg yi bedava takmıyorlar

km'de minumum 10 kuruş kar edersiniz.
    10x27500=275000 kuruş=2750 lira
    900 lira taktırma 300 lira işletme =1200 lira
    2750-1200=1550 lira

• 1200 lira lık lpg kiti ile dolaşacagıma el bombası ile dolaşırım daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlyingUnderpants

arkadaşlar abartmayın.
    95 oktan benzin şu anda litre fiyatı 4,60TL
    lpg 2,88 oldu.
    arada hala büyük bir uçurum var kaldı ki yaz aylarında lpg ucuzluyor.

bence asıl dizelin bir avantajı kalmadı.
    şuan 4.12TL
    bir de tabii full depo ile benzine nazaran 150km fln daha fazla gidiyor.
    ama dizel motor alırken markasına göre 4-10 bin arası fazla ödüyorsunuz.
    bu litre fiyatlarıyla, bu rakamı çıkarmak yıllar alır.

Kaba bir hesapla bakalım kim avantajlı.
    Aynı marka ve model araç düşünelim.
    Bu aracın benzinlisi 8 litre yani 100 bin kmde 36,8 bin tl tuketir.
    Dizeli 6 litre, 100 bin km de 24,7 bin tl tuketir.
    Lpglisi 10 litre 100 bin kmde 28,8 bin tl tuketir.

• Kaba bir hesap yapalım ve dizeliyle arada 7 bin lira olan aracı alıp kalanla altın alalım. Yılda 10bin yapan biri 8 yıl sonra bakım vs. hesaba katınca en karlısı benzin oluyor. Altınları da bozdurup yeni bir araç alır.
  • Herhangi bir mala olan talep arttıkça fiyat yükselir. Ekonominin herkesin bildiği en temel kuralı bu.

LPG'de bu kurala giriyor tabi ki.

Sanırım bir doyum noktasına gelindi ve benzinli araç ile tüketim açısından cüz-i bir avantajda takıldı kaldı.

Yani şu an LPG'ye geçsem mi geçmesem mi durumunda insanlar.

Tahminim ve okuduklarımdan sonra ki görüşüm; şu an totalde tüm masrafları vs göz önüne alındığında LPG benzine göre %15 gibi bir avantaj sağlamakta.

Yıl başından sonra ya benzine zam gelecek, ya da LPG biraz ucuzlayacak ve %15 olan avantaj %20'lere gelecek.

Benzin kullanan da LPG kullanan da "ne çok güldürür ne süründürür" durumunda olacak. Benzinden LPG'ye geçenler olacak.

Ama kimse çok çok büyük faydalar sağlayamayacak gibi görünüyor şahsi görüşüm.

Gerçi %15 ve %20 tasarruflar çok ciddi anlamda yüksek tasarruf oranları ama çok yol yapmayan kişiler için bir anlam ifade etmiyor.

Mesela THY yakıt tüketimini %20 azaltacak bir yöntem bulsa göbek atar, bayram eder, apronda deve değil dinazor keserler.

• Ben Aylık 400 TL benzin parası veriyorum.Aylık 1000 km civarı yol yapıyorum.Şuan Lpg taktırsam mı taktırmasam mı diye hesap yapıyorum.Benzinin litresi 4.50 TL lpg'nin 2.65 Full'de. Lpg'li kullanıcıları da %40 tasarruf sağladıklarından bahsediyorlardı ancak şuan böyle bir durum geçerli değil sanırım yorumları okuyunca
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: FlyingUnderpants

arkadaşlar abartmayın.
    95 oktan benzin şu anda litre fiyatı 4,60TL
    lpg 2,88 oldu.
    arada hala büyük bir uçurum var kaldı ki yaz aylarında lpg ucuzluyor.

bence asıl dizelin bir avantajı kalmadı.
    şuan 4.12TL
    bir de tabii full depo ile benzine nazaran 150km fln daha fazla gidiyor.
    ama dizel motor alırken markasına göre 4-10 bin arası fazla ödüyorsunuz.
    bu litre fiyatlarıyla, bu rakamı çıkarmak yıllar alır.

Kaba bir hesapla bakalım kim avantajlı.
    Aynı marka ve model araç düşünelim.
    Bu aracın benzinlisi 8 litre yani 100 bin kmde 36,8 bin tl tuketir.
    Dizeli 6 litre, 100 bin km de 24,7 bin tl tuketir.
    Lpglisi 10 litre 100 bin kmde 28,8 bin tl tuketir.

hesabınız söylediklerimi doğrular nitelikte.
    ben yılda 10oookm yaparım ve hiç 6 seneden fazla aynı araca binmedim.
    kısaca 100ooo'e ulaşmam söz konusu bile değil.
    dolayısı ile max. 6 sene 60ooo'de makas çok daha az olacaktır.

hesabınıza göre bile dizel ve benzin arasında 12oooTL fark var oluyor ve vw, renault gibi firmalar dizel motor farkı için zaten 7bin-10bin fazla talep ediyorlar.
    ölme eşşeğim ölme.. şu konjonktürde dizel almak delilik.

lpg'de ise 1,6ooTL montaj için düştükten sonra geri kalan her kuruş cepte kar olarak kalacaktır.

• simdilik cazop degil gibi gorunuyor hele 3liradan lpg alanlar icin cazip degil. benim gibi 2,60 2,55 liradan lpg alanlar icin cazip.

yalniz yaza yine lpg ucuzlayacak ve makas acilacak unutmayinki gectigimiz yaz lpg 2lira iken benzin 4,60tl idi.

yalniz tekrar soyluyorum ne kadar pahali kit o kadar uzun zamanda amorti demektir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.