Şimdi Ara

Sizce LPG hâlâ cazip mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
3.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dizelin artısı kilometre yaptırıyor olması.yoksa alırken çok avantajı yok ama dizel aracıda alırken fazla ödüyorsunn kısır döngü uzun kilometrelerden sonra anca amorti ettirebilir.bende aracımı benzinli kullanıyorum lpg cazip gelmediği için taktırmayı düşünmüyorum.
  • Cazip değil şuan birebir tüketimde litre fiyati 3.20 lere geliyor. Lpg'nin montaj masrafını amorti etmesi sonraki çikaracağı ariza ve masraflar düşünulunce artik cazibesi kalmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bencede artık bir cazibesi kalmadı.şu gün yeni taktırmazdım.hele hele riskli motorları olan araç sahipleri hiç düşünmesin bence
  • Bence cazip. Aracım benzini de 10 litre yakıyor, lpgyi de !

• Lpg ile yakit tuketimim yaklasik 10 lt/100 km arti olarak her 1000 km de 25 liralik benzin tuketiyor. Lpg yi 2.64 ten aliyorum sonuc olarak km de yaklasik 290 kurus yapiyor. Benzinde ise 8,5 lt/100 km yakar bu kullanimimla o da yaklasik km de 390 kurus yapiyor. % 26 civarinda bir kar soz konusu. Gerisi ayda kac km yaptiginiza kaliyor benim gibi 2500 km yapiyorsaniz hala cazibesini koruyor demektir lpg

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • PUG 208 1,2 VTİ benzinnli motor fabrika şehir içi yakıt tüketim değeri 5,5 litre. Teknoloji oldukça gelişmeye başladı, yeni nesil motorlar daha az tğketiyor artık
  • Litresini 1.20'den aldıgım dönemlerde cazipti. Gaz kokusunu sevmem dışında bir cazipligi yok
  • Kışın aracını fazla kullanmayacaksan taktır derim. Yazın daha avantajlı hem fiyatı ucuzluyor. Kışın çok soğuk havalarda sabahları lpg ye geçerken araç tekliyor. Üstelik neredeyse benzinli kadar yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chameleon41

Kışın aracını fazla kullanmayacaksan taktır derim. Yazın daha avantajlı hem fiyatı ucuzluyor. Kışın çok soğuk havalarda sabahları lpg ye geçerken araç tekliyor. Üstelik neredeyse benzinli kadar yakıyor.

Aynen katiliyorum kisin hem tuketim artiyor hem de fiyat artiyor. Kisin fazla kullanmamak lazim arabayi.

• yazı kışı yok arabayı devamlı kullanıyorum maalesef, yaptırmaktan vazgeçmiştim gelen yorumlarda beni haksız çıkartmadı anladığım kadarıyla lpg nin şu haliyle cazip olması için km de en az 20 kuruş tasarruf yaptırıyor olması lazım.
  • Adamların amacı vergiyle deniz filolarını genişletmek.

Benzinli araç oranı azaldığı için benzine zam yapılmıyor diğerleri kadar. Adalet işte. Herkes aynı paraya binecek araca.
  • Yılda 40-50000km yol yapanlar için cazip.
  • Cok km yapmazsan bence cazip degil

• daha önce sabit hesap şeklinde, aracımla ilgili başlık da konu açmıştım.
    geçenlerde konu başlığını güncelleyip, hesap tablosunu basit olarak formülleyip hizmete sunmuştum.

isteyen indirip lpg/benzin hesabı yapabilir.
    gerekli olan beyaz bölümleri tüketime ve güncel fiyatlara göre değiştirmeniz yeterli...

http://forum.donanimhaber.com/m_65435833/tm.htm
  • bugün aldıgım lpg ile şok oldum 32 lt lpg 85 tl tuttu... yani lpg artık uygun degil..... hele kışın lpg de daha cok yaktıgını düşününce arasında çok az bir fark kalan benzin ile kullanmak daha mantıklı.ilk çıktıgı yıllarda benzine göre 4 te 1 oranında olan lpg çok çok iktisatlı idi ama geçen zaman içinde zam zam zam oran 4 te 3 dayandı e kalan 4 te 1 de sineye biz çekip benzinde binelim daha iyi olacak ki kışın bu oran dahada azalacak gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şenerköse -- 9 Kasım 2012; 21:58:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: plectrum

Hiçbir yakıt cazip degil. Biz naparsak yapalım devlet verigiyi bişekilde toplayacak. Bisiklete bile binsek %500 ötv koyarlar bisiklet fiyatlarına.

geçenlerde arkadaşım için pisket bakmaya sirkecideki bisikletçi çarşısına gidelim dedik ucuzdur falan diye adam 3000-4000 tl dedi bizde geri çıktık.
  • Üç yolumuz var; benzin-mazot-LPG.
    Ancak devletimiz hepsinin sonuna birer tane zenci koydu
  • eğer çok paranız varsa benzinli araca binme kyerine sadaka verin.
    şimdiye kadar hep lpg'li araca bindim hiçbir zararını görmedim. 20 binde de amorti etsem kar kardır.
    aracın garantisinin bittiği gün lpg taktırmayı düşünüyorum.
  • cazip tabii yaaa benzinli aracın varsa ne gerek var dizel sıfır almaya?

10 bin lira fark var artık yaa, benzinli dizel arası da fark kalmadı.

Bakın ben LPG ye hayatta binmem artık, uğraşmam yani LPG li araçla, gidip taktırma bilmemne zamanım yok çünkü ama çok sevdiğim bir aracım olsa kıyamadığım benzinli, gider takarım acımam.

Hayatta taktırmam maktırmam diyorum tuzum kuru işin esprisi yani diel aracım var çünkü

Aklın yolu bir, 2009-2010 bir aracın var Honda Civic bir önceki efsane kasa mesela, o araca kıyılıp gidip üzerine 35 bin koyup dizel Golf almak çok mu akıllıca? Değil tabii ki enayilik.
  • Yarın yakıt alacaktım benzinmi tüpmü kararsızdım doğrusu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.