Şimdi Ara

Sizce ne almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar amerikadan laptop aldırma imkanım var. Şu anki laptopum da eskidiği için yeni bir laptop almaya karar verdim. Ancak maalesef seçim konusunda baya zorlandım. Ne alayım ne edeyim diye dönüp duruyorum. Sizden ricam bana yardımcı olmanız. Öncelikle kafamda iki marka var ve büyük ihtimal bunlar dışında seçim yapmayacağım. Tabii ki çok ikna edici bir sebebiniz vardır paylaşırsınız belki durum değişir. Kafamdaki iki marka sony ile apple. Sony bundan önceki laptopumdu ve gerçekten memnundum. Apple ı ise osx yüzünden tutuyorum. Ancak maalesef hangisini seçeceğim konusunda kararsızım o yüzden sadece markaları belirtip bırakacağım. Gelelim ne istediğime:

1- Sürekli internette kullanılacak.
    2- Ofis programları çok kullanılacak. Yalnız ofis diye küçümsemeyin. Bazen aynı anda word, excel, power point açık oluyo ve herbirinden 3-4 dosya açık olabiliyor.
    3- Ekran kalitesi çok önemli. Ara ara birşeyler izliyorum ve eski vaiomun kalitesini gerçekten çok beğenirdim. Tabi apple da iyi diye biliyorum.
    4- Şimdi pek fırsatım olmuyor ama ilerleyen zamanlar için ufak(belki de büyük) foto ve video editleri olabilir.
    5- Çok abartılı olmasa da ara ara oyun oynuyorum. Küçük oyunlar dışında nfs ve diğer yarış serileri, belki sf4 vb. tarzı arcade oyunlar, fifa tarzı oyunlar olabilir. Ps3 üm var ama her zaman onda oynamıyorum ve bazen laptopta oynamak istediğimde oynayabileyim ve beni sinir etmesin. Rahat rahat oynuyayım.
    6- Bataryası ortalama bir süre gitsin. En azından normal kullanımda 3-4 saat kadar.
    7- En az 3(belki 4) sene beni idare edecek.
    8- Çok ağır olmasın. Zaten pek ağır sevmiyorum.
    9- Ekran en az 13 en fazla 15 civarı olacak.
    10- Sağlam olsun. Çünkü bazen oluyor günde 10-12 saat kullanabiliyorum. Bu açıdan kaliteli olsun istiyorum.

Bütçe konusunda sınır koymuyorum. Zaten amerikadan alınacağını için sorun olmayacak(Ancak gene de 3000-4000 dolarlık birşey olamaz maalesef). Sonyde z serisi hoşuma gidiyor. Appleda ise mb pro ile air arasında kararsızım. Sizden ricam bana bu konuda yardımcı olmanız. Hangisini seçmeliyim. Hangisi beni idare eder. Benim için bu 10 madde önemli bunları karşılayabilecek cihaz sizce hangisidir. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Sırf amerika dediğin içinhttp://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro?mco=MTM3NjU5MzU 15'' 2.2 olan derim. hatta 17'' dusunursen onu al . Amerikadan alma imkanınız varken kesinlikle apple alın derim ülkemize oranla inanılmaz fiyat farkı oluyor. hatta bu ürün bugun çıktı daha taze taze

Gelelim o ürünün sizin isteklerini karşılamasına; sizin isteklerinizin yanında fazlasını yapar... hatta isteklerinize göre çok üst seviye bir makina. tek sorun boot camp ile windows kurmak olucaktır oyun istediğinizden dolayı. Malum coğu oyunun mac versiyonu yok , ancak cok ender oyun oynıycaksanız mac'e yonelın derim yoksa oyun devamlı oynıycaksanız bu urunu alıp windowsa mahkum etmeyin derim.

-batarya konusunda beklentinizin üstünde .
    -ağırlık konusunda da iyi durumda özelliklerini inceleyin.
    -sağlamlık konusunda söylemeye gerek yok .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozdoz -- 24 Şubat 2011; 22:24:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dozdoz

Sırf amerika dediğin içinhttp://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro?mco=MTM3NjU5MzU 15'' 2.2 olan derim. hatta 17'' dusunursen onu al . Amerikadan alma imkanınız varken kesinlikle apple alın derim ülkemize oranla inanılmaz fiyat farkı oluyor. hatta bu ürün bugun çıktı daha taze taze

Gelelim o ürünün sizin isteklerini karşılamasına; sizin isteklerinizin yanında fazlasını yapar... hatta isteklerinize göre çok üst seviye bir makina. tek sorun boot camp ile windows kurmak olucaktır oyun istediğinizden dolayı. Malum coğu oyunun mac versiyonu yok , ancak cok ender oyun oynıycaksanız mac'e yonelın derim yoksa oyun devamlı oynıycaksanız bu urunu alıp windowsa mahkum etmeyin derim.

-batarya konusunda beklentinizin üstünde .
    -ağırlık konusunda da iyi durumda özelliklerini inceleyin.
    -sağlamlık konusunda söylemeye gerek yok .

Hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Bir kaç gündür ben de bu yeni çıkacak macbook proyu takip ediyordum ki zaten mesajımda belirttiğim gibi bu, vaio z ve air arasında kararsız kalmıştım. Os X işletim sisteminin birçok güzel yanı var ve stabil çalışma konusundaki başarılarını da forumdaki mesajlardan biliyorum. Şimdi kafamdaki bir kaç soruyu sormak istiyorum.
    Office 2008 for mac için hiç bir iyi duyum alamamıştım. Her kullanan şikayet ediyordu. 2011 sürümü hakkında ne düşünüyorsunuz? Yoksa sizce iwork kullanılmalı mı? Yalnız sürekli ms office dosyalarıyla çalıştığım için benim için bir problem oluşturur mu?
    Ekran kalitesi hakkında apple için maalesef pek bir bilgim yok. Tamam kaliteli biliyorum ancak gene de net bir bilgim olmadığı için ekran kalitesi gerçekten iyi mi? Ve bir de bu çözünürlük konusunda biraz düşük sizce ne derece etkili?
    Garanti konusunda da birşey sormak istiyorum. Normalde maclerin uluslarası garantisi var ancak malum ülkemizde çoğu firmanın uluslararası garantisi olmasına rağmen yok sayılıyor. Acaba macler için de bu durum böyle mi?

Oyun konusuna gelecek olursam dediğim gibi çok oyun oynamıyacağım. Hani belki haftada 1-2 kere canım sıkılıdığında. Zaten zamanım olsa ps3 ile oynarım ama maalesef uzun zaman ayıramıyorum şu aralar. Ancak tatil zamanları onda da ps3 oynarım. Normal şartlarda hafta 2-3 günü kesinlikle geçmez ki o da sabahtan akşama kadar şeklinde değil. 1-2 saat belki. Boot camp ile windows kursam cihaz için olumsuz olur mu? Performansta düşme (osx kullanırken) vb. durumlarla karşılaşır mıyım? Tekrar teşekkürler.

• -Office 2008 kullanıyorum çok sık olmamakla beraber, hiç sorun yaşamadım ,yaşıyan varmı bilemiyorum . iwork ,open office gibi programlarda var ancak dediğm gibi ben 2008 office de sorunla karşılaşmadım.

-Ekran kalitesi konusunda şüpheniz olmasın ben ımac kullanıyorum ancak macbookpro'larıda fazlasıyla denedim kafanızı takmayın gayet verimli ekran kalitesi konusunda. Sorun oluyorsa 17'' bakın isterseniz, ancak 15''de gayet yeterlidir çozunurluk bakımından . Fırsatınız olursa inceleyin hatta.

- Garanti konusuna gelince bildiğim kadarıyla 1 sene uluslararası garantisi var ancak garanti paketleri var onlardan satın alırsanız garanti suresı dahada artıyor . ayrıntılı bılgı apple bolumunde vardır, alışverışım olmadığından yurtdısıyla tam bılgı veremıyorum ama dediklerim geçerlidir. apple sıtesındende bakabılırsınız.

-Boot camp yapmadım,ihtiyaç duymadım ben . Kulaktan dolma bilgilerle aklınızı karıştırmak istemem o yuzden boot camp yapan kullanıcıların mesajlarını okur ya da nette araştırırsanız daha sağlıklı bilgiye ulaşırsınız. Ancak şunu söliyim yakın bir zamanda mbp ya windows kurarak bir arkadaşımla oyun oyanadığımı ve sorunsuz kullandığını görmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozdoz -- 25 Şubat 2011; 1:09:27 >

• Çok teşekkür ederim. Dediğiniz kısımları nette araştıracağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİZCE DURUMUM NASIL
    6 yıl önce açıldı
    Hangisi sizce
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.