Şimdi Ara

Sizce Ne Almalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar. Öncelikle konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ancak yardımcı olursanız çok sevinirim.

Efendim konuya şöyle gireyim, ben dağlık bir bölgede ( Ordu'Nun yüksek kesimi ) öğretmenim. Yani ulaşımda genelde engebeli yolları kullanıyoruz.Aylık ortalama 850-1000 km kullanımda bulunacağım bir araç almayı düşünüyorum ancak nasıl bir araç almam gerektiği konusunda kararsızım..

Öncelikle bütçem 18.000-24.000 civarı ama çok iyi ve temiz bir araç olursa 30bin sınırını da görebilirim.

Ben şöyle bir araç istiyorum.Öncelikle Hactback olmasını istiyorum. Çocuk sahibi olana kadar kullanırım. Yaklaşıuk (4-5 sene ) Kmsinin fazla olmasını da istemiyorum ( Azami 80000).
    Benzin yahut LPG yahut dizel konusunda kararsızım. Ancak tasarruf önemli, bu nedenle ben dizel düşünüyorum ancak bazı konularınızda okuduğum kadarıyla dizel çok masraflı oluyor deniyor.

açıkcası kafam çok karışık. Sizce en akıllı seçenek hangi araç olur..

Marka takıntım pek yoktur gerekirse satarken 1-2 bin zarar edeyim ama kullanırken keyif alalyım.Çünkü ilk aracım olacak nasipse.

• herhangi bir tavsiyede bulunamıyorum ancak mutlaka alt takımları sağlam ve altı yüksek araç almalısınız.bilmem hafif ticari uygun görür müsünüz ama connect tarzı araçlar katır gibi arabalardır.veyahutta ben abartıyorum engebeli yol deyince belki yollar o kadar da kötü değildir normal bi araç işinizi görür
  • 2000 Model Lada samara
  • Yılda 10.000 km yapacaksınız demektir.

Alt takım sağlam ve düzgün yürüyene sahip bir araç olmalı.

Japona yönelin derim ama altı yüksek japon pek bulunmaz gibi.

Carisma bakabilirsiniz, Opel Astra bakabilirsiniz (ön düzen çok sağlamdır).

Tutulmayan kasa 2002 civarı Corolla bakabilirsiniz.
  • arkadaşlar 1.4 multijet palio ne dersiniz. Sİzce paliolara en çok ne kadar verilmeli.. 2004-2007 modelleri...
  • 30.000e kadar çıkabiliyorsanız 2009 model ve üstü makyajlı Ford Focus'lara bakmanızı tavsiye ederim.
  • Dacia Sandero Stepway 1.5 DCi 90 BG sıfırını alabilirsiniz. Uzun süre sorunsuz binersiniz. Dağa taşa başka arabayı vurmak yazık olur. Altı yüksektir ve dizel motor yokuşlu bozuk yollar için daha uygundur. Süspansiyon sistemi yumuşaktır. O yüzden yol tutuşu pek iyi değildir ama bozuk yollarda çok hoplayıp zıplamazsınız. Ancak güvenlik olarak dikkat etmeniz gerek. Allah korusun. Kaza dayanımı günümüz teknolojisinden geridir. Güvenlik donanımları da pek yoktur. Varsa bitek yolcu hava yastığı da vardır. Belki o da yoktur tam bilmiyorum. Test edin derim.

http://www.dacia.com.tr/page.aspx?id=416

Sizce Ne Almalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 7 Haziran 2012; 8:46:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.