Şimdi Ara

sizce ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 6-7 sene önce aldığım Asus M4A87TD ana kartımın üzerinde amd phenom ii x4 925 işlemci ve 6 GB 1600 lük Cl9 Ram, 1 Tb harddisk ve 128 Gb ssd var bir gün ekran kartım arızalandı bende asus rx 460 2 Gb ekran kartı aldım. dedim ki bilgisayar düzeldi 2 gün sonra kasanın orijinal 550w lık powerı arızalandı neyse gittim 750w lık power aldım. simdi söyle bir sorunum var;
    cs:go da ekran kartı %70 lerde belleği 1000 mb civarında dolaşırken işlemciler %98- %99 civarında RAM ise 3200 Mb civarında dolaşıyor. bazen oyundan çıkıyor bilgisayar. sizce;
    1- amd Phenom ii X6 bir işlemci mi alayım (2. el),
    2- yoksa biraz daha masraf yapıp hangi anakart ve hangi işlemciyi alayım(öyle çok param yok:)) birde sistem beni kaç sene daha idare eder cs go gibi oyunlarla

• var mı önerisi olan
  • Tekrar AMD işlemci için o kadar masraf etme derim ben. Anakart ve işlemci alırsan yeni nesil AMD veya Intel daha sağlıklı olur.
    Belirttiğiniz sorun darboğazdan kaynaklanıyor olabilir.

edit : Yeni nesil AMD zenler daha çıkmadı beklemeniz açısından belirttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanax70 -- 11 Şubat 2017; 12:48:52 >
  • Oneriniz nedir bir kombinasyon önerir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 750 w kaynağa hic gerek yokmus.550w bile sisteminiz icin yeterde artar.Bütceniz nedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoiWoo -- 11 Şubat 2017; 16:31:1 >
  • Hiç öyle çok para harcamaya gerek yok. Yeni giriş seviyesi bir anakart-işlemci alayım desen 700-800 tutacak. Otomatikman rami de değiştirmen gerekecek oldun mu 1000lik? Ekran kartında üst düzey değil zaten. Yarın öbürgün ekran kartını yükselteyim dediğin zaman yine işlemci darboğaz yapacak. Hadii başa al tekrar. O yüzden 250-300 liraya phenom ii x6 1090t-1100t alırsın problem falan kalmaz. Bir de lazım olur diye kule tipi bir soğutucu alırsın 3-4 bakır borulu. Hatta onu da ikinci el sunbeam ccf gibi bir şey alırsın 50 liraya hallolur. Şu an için zaten sıkıntı çıkarmaz işlemci ama lazım olursa overclockta yaparsın mis gibi gider iki üç sene daha orta şeker. Ondan sonra işte komple değiştirirsin işlemci, anakart, ekran kartı ve rami.

• Teşekkür ederim ilginiz icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faroo1453 -- 12 Şubat 2017; 0:45:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİZCE DURUMUM NASIL
    6 yıl önce açıldı
    Ne yapmalıyım,kafam karışık..
    10 yıl önce açıldı
    Sizce ne yemeliyim
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.