Şimdi Ara

Sizce ne yapmalıyım mezunum ssli (17k)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen sene mezun oldum mezun oldugum sene mf3 sıralamam 46 bindi bi sene daha hazırlamaya karar verdim bu sene ygsye kadar herşey normaldi 4k lık bir sıralama aldım fakat ygs ye kadar yine pek lys bakmamıştım. lys zamanı yaklaştı konularım biter gibi oldu ama fizige pek bakmamıştım sonumu kendim hazırladım gibi bir şey mattan önce mata yogunlaştım feni biraz unutur gibi oldum ve her ne olduysa 17 bine düştüm
    Geçen yılki sonucum

Bu yılki sonucum

Bir yılın nasıl geçtigini anlamadım şu an napıcagım konusunda kafam çok karışık . Kendimi bildim bileli tıp istiyordum ve 2 soru yüzünden tıp gitti. Şimdi çevre sürekli diş hekimligi yaz diyor fakat ben diş hekimligini sevip sevmedigim konusunda aşırı kararsızım. Tıp olmadı dişe gittim olacak ve hayatım boyunca o mesleği sürdürecegim bu benim kafamı çok karıştırıyor. Ya dişe gidersem pişman olursam ya bir sene daha bekersem de sıralamam bundan kötü gelirse onlarca soru şuan kafamda. 1 sene kalsam tıp kazanırmışım gibi geliyor ama 3. seneye kalmak gerçekten göze çok korkutucu geliyor. Ne yapacagım konusunda hiçbir fikrim yok resmen. Sizlerin de fikrini almak istedim sizce ne yapmalıyım ??

• Ygsnde sorun yok sene basindan lys de calisirsan yaparsin gibi.kendinde o azmi görüyorsan ve gerçekten tip istiyorsan icinde kalacaksa kal derim 3 o kadarda korkunc değil. Senin kararin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: güzelolacak

Ygsnde sorun yok sene basindan lys de calisirsan yaparsin gibi.kendinde o azmi görüyorsan ve gerçekten tip istiyorsan icinde kalacaksa kal derim 3 o kadarda korkunc değil. Senin kararin

peki sizce üni okurken sınava girmem ne derece mantıklı ygsye kadar lys çalışırım ygs zaten pek çalışılacak bir sınav degil ygs lys ilk 5 binde kalsam 10bine atar falan birz zor gibi gözüküyor ama bilemiyorum :/
  • İnsan ömrü şu an için Türkiye 72 gözüküyor.Emeklilik yaşı 65.Eğer bu yılki gibi çalışacaksan,kendine güveniyorsan 1 yıl daha hazırlan.İnan insan ömründe 1 yıl hiç bir şey

• quote:

Orijinalden alıntı: hakin_1971

İnsan ömrü şu an için Türkiye 72 gözüküyor.Emeklilik yaşı 65.Eğer bu yılki gibi çalışacaksan,kendine güveniyorsan 1 yıl daha hazırlan.İnan insan ömründe 1 yıl hiç bir şey

ya o mantıkla düşününce öyle de ne biliyim ben fen lisesinden mezunum benle aynı yıl mezun olanlar tıpta 3. senelerine geçerken ben 1.ye yeni başlayacagım o zaman o beni çok ürkütüyor :/
  • stronglion1995 S kullanıcısına yanıt
    Hayir hayir kesinlikle oyle yapma cok buyuk bi risk kal kardeşim ya icinde kalacak yoksa.ama tiptan baska bisi istemiyorsan gercek anlamda.yoksa dış harika. Ve dis okuyupta sinava hazirlanmak imkansiz gibi bisi ya yaz aklin geride olmasin önüne bak yada hazirlan elimden geleni yaptim dersinolmasada tabi ne yapip ne edip en kotu yine bu siralamayi yaomalisin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzelolacak G kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum belki de önyargıyla yaklaşıyorumdur dişi sevebilirim ama pişman olma ihtimalim daha yüksek geliyor kafam çok karışık..
  • Bence git bi kac disciyle konuş bi kac saat onlari izle okuyanlarla konus tip gelmedi deyip yazan çoktur pismanlarmi sor.doktorla konus araştır biraz sonra hala pisman olurum dersen kalırsın 3. Sene diye düşünme sadece

• güzelolacak G kullanıcısına yanıt
    eyw kardeşim sagol vala bilmiyorum şu 1 hafta içinde esaslıca düşüniyim bi ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: stronglion1995

quote:

Orijinalden alıntı: güzelolacak

Ygsnde sorun yok sene basindan lys de calisirsan yaparsin gibi.kendinde o azmi görüyorsan ve gerçekten tip istiyorsan icinde kalacaksa kal derim 3 o kadarda korkunc değil. Senin kararin

peki sizce üni okurken sınava girmem ne derece mantıklı ygsye kadar lys çalışırım ygs zaten pek çalışılacak bir sınav degil ygs lys ilk 5 binde kalsam 10bine atar falan birz zor gibi gözüküyor ama bilemiyorum :/

5k da kalsan seni en az 15k ya atar

• quote:

Geçen sene mezun oldum mezun oldugum sene mf3 sıralamam 46 bindi bi sene daha hazırlamaya karar verdim bu sene ygsye kadar herşey normaldi 4k lık bir sıralama aldım fakat ygs ye kadar yine pek lys bakmamıştım. lys zamanı yaklaştı konularım biter gibi oldu ama fizige pek bakmamıştım sonumu kendim hazırladım gibi bir şey mattan önce mata yogunlaştım feni biraz unutur gibi oldum ve her ne olduysa 17 bine düştüm
    Geçen yılki sonucum

Bu yılki sonucum

Bir yılın nasıl geçtigini anlamadım şu an napıcagım konusunda kafam çok karışık . Kendimi bildim bileli tıp istiyordum ve 2 soru yüzünden tıp gitti. Şimdi çevre sürekli diş hekimligi yaz diyor fakat ben diş hekimligini sevip sevmedigim konusunda aşırı kararsızım. Tıp olmadı dişe gittim olacak ve hayatım boyunca o mesleği sürdürecegim bu benim kafamı çok karıştırıyor. Ya dişe gidersem pişman olursam ya bir sene daha bekersem de sıralamam bundan kötü gelirse onlarca soru şuan kafamda. 1 sene kalsam tıp kazanırmışım gibi geliyor ama 3. seneye kalmak gerçekten göze çok korkutucu geliyor. Ne yapacagım konusunda hiçbir fikrim yok resmen. Sizlerin de fikrini almak istedim sizce ne yapmalıyım ??

hemen hemen aynı durumdayız. ben de ikinci yılımdayım ve 15 bindeyim. doğuda tıp okumak veya diş okumak istemiyorum. 3. yıla kalmak da gozumu korkutmuyor değil ama istemediğim bir işi ömrüm boyunca yapamam veya istemediğim bi sehirde 6-7 yıl okuyamam. ki doğuda alacağın eğitim de bir istanbul ankaradaki gibi olmayacak. universiteyi sadece yükseköğrenim kurumu olarak düşünmemek lazım. ayrıca hayata hazırlandığın, sorumluluk almaya başladığın, kendini geliştireceğin yer olarak görmek lazım. tüm bunları düşünerek ben de 3. yıla kalmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fakir misin nesin defol

quote:

Geçen sene mezun oldum mezun oldugum sene mf3 sıralamam 46 bindi bi sene daha hazırlamaya karar verdim bu sene ygsye kadar herşey normaldi 4k lık bir sıralama aldım fakat ygs ye kadar yine pek lys bakmamıştım. lys zamanı yaklaştı konularım biter gibi oldu ama fizige pek bakmamıştım sonumu kendim hazırladım gibi bir şey mattan önce mata yogunlaştım feni biraz unutur gibi oldum ve her ne olduysa 17 bine düştüm
    Geçen yılki sonucum

Bu yılki sonucum

hemen hemen aynı durumdayız. ben de ikinci yılımdayım ve 15 bindeyim. doğuda tıp okumak veya diş okumak istemiyorum. 3. yıla kalmak da gozumu korkutmuyor değil ama istemediğim bir işi ömrüm boyunca yapamam veya istemediğim bi sehirde 6-7 yıl okuyamam. ki doğuda alacağın eğitim de bir istanbul ankaradaki gibi olmayacak. universiteyi sadece yükseköğrenim kurumu olarak düşünmemek lazım. ayrıca hayata hazırlandığın, sorumluluk almaya başladığın, kendini geliştireceğin yer olarak görmek lazım. tüm bunları düşünerek ben de 3. yıla kalmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım.

ama çok fena korkutuyor öyle böyle degil. Mesela ben geçen seneyle aynı fizik neti yaptım ama aslına bakarsan geçen senenin kat ve kat fazlası fizik biliyordum bazen anlık şanslar yüzünden gidebiliyor . Aileme bunu nasıl açıklarım bilmiyorum...

• Aslında hatayı sen bu senenin başında yapmışsın. Zaten geçen sene 25bin olmussun ygsde buda fena değilmiş.Ygs fazla ağırlık vermeden bu sene ful lys calismaliydin.Harbiden zor durumdasin ben olsak dusunmeden dış hekimliği yazardım.Cok güzel meslek çünkü

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.