Şimdi Ara

2010 ÖSS: Sözelim MAT-1' Çalışmam Gereksiz Mi Şimdi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sözelim, YGS' sınavında matematik sınavına girecek miyim ? Gireceksem Çok etkisi olacak mı? Yoksa girip girmemeyi biz mi seçicez?
    Anlamadım burasını bilenler varsa cevaplasın lütfen...

• YGS'ye gireceksin. Eğer barajı aşarsan LYS'lerden en az ikisine girmeyi hak kazanacaksın.
  • ygs ye girceğin için mat1 çözceksin ama etkisinin ne kdr olacağı daha belli değil
    bi açıklama yapsalarda rahatlasak bizde!
  • 21 Temmuz'da bu tür ayrıntılar hakkında resmî açıklama yapılacağı söyleniyor.

Bu arada, 2006-2009 arasındaki sistemde sözelcilerin Mat-1'i, sayısalcıların Türkçe'sine denk geliyordu. Bu da önemliydi. Fakat, iyi Mat-1 yapan sözelci fazla yok. Hâlbuki Mat-1 ve Fen-1 testleri Söz-2 puanına toplamda ciddî katkı sağlıyordu, Türkçe ve Sos-1 testlerinin Say-2 puanına olduğu gibi.

Bence yeni sistemde Mat-1 ve Fen-1 daha önemli olabilir. Çünkü 2. aşama, yani 2. bölüm testlerini çözmeye hak kazanmayı sağlayacak. O testlerden yapacağınız netlerin getirisi burada daha fazla.

Bu arada YGS'ye herkes girecek ve alan farketmeksizin herkes bütün testleri çözecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 19 Temmuz 2009; 13:37:51 >
  • Mat 1 çalışmalısın. Çünkü artık öss yok, ygs var ilk etapta.

iyi bir ön puan için mat 1 bilmen farz.
  • OSS Sisteminde iyi bir mat1 yapman turkiyede cok iyi bir derece yapmani saglayacak kadar onemliydi. Cunku sozel ogrenclieri mat1 ve fen1 yapamiyorlar. Zaten on plana cikartan da o bolum oluyor. Yine de matematik bilmenin bir kayip olacagini sanmiyorum. Mutlaka faydasini gorursun.
  • peki bütün bölümler sayısal sözel vs vs bütün ygs' sınavlarına gireceklermi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Battle Royale

peki bütün bölümler sayısal sözel vs vs bütün ygs' sınavlarına gireceklermi?

Evet, hepsi girecek. Bütün alanlar, bütün lise türleri...
  • Yanlız sözelci birinden matematik çözmelerini beklemek biraz saçma değil mi? Sonuçta sözel bölümünde okuyan bir öğrenci hiçbir şekilde matematik ve fen bilimleri dersi görmüyor,hiç bilmediği bir konuda sınava tabi tutulması bence çok saçma.O zaman liselerden sözel bölümünü tümden kaldırsınlar ve tüm bölümler mat. ve ea olarak ikiye ayrılsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: U 517

Yanlız sözelci birinden matematik çözmelerini beklemek biraz saçma değil mi? Sonuçta sözel bölümünde okuyan bir öğrenci hiçbir şekilde matematik ve fen bilimleri dersi görmüyor,hiç bilmediği bir konuda sınava tabi tutulması bence çok saçma.O zaman liselerden sözel bölümünü tümden kaldırsınlar ve tüm bölümler mat. ve ea olarak ikiye ayrılsın.

Bu kadar da abartmayın. YGS dediğimiz sınavdaki konular 1. bölüm konuları. Bu konular da Lise 1 ve ortaokulda gösteriliyor. Evet, sözelcinin hatırlaması zor, hatta Lise 1 bittikten sonra hiç tekrar da etmemiştir, bakmamıştır da. Ama sonuçta sözelcinin de zamanında gördüğü şeylerden soruluyor.

Okul dışında alternatifler de var. Özel ders alır, etüt alır, dershaneye gider. Yine Mat-1 ve Fen-1 açığını ona lazım olacak kadar kapatır.

• Abarttığımız felan yok benim gibi dershaneye gitme şansı olmayan insanlar için bu son derece kötü bir durum.Şu anda ben kendi imkanlarımla Türkçe,Tarih,Edebiyat,Coğrafya çalışıyorum,bunun yanında bir de hiç bilmediğim bir konu olan Matematik ve Fen dersleri işin içine girince benim açımdan herşey karma karışık olacak.Biyoloji gibi dersler iyi kötü bir şekilde öğrenilebilir ama Matematik,Fizik gibi dersler uygulama gerektiren dersler olduğu için dışarıdan yardım alınmadan öğrenilmesi çok zor.
  • quote:

Abarttığımız felan yok benim gibi dershaneye gitme şansı olmayan insanlar için bu son derece kötü bir durum.Şu anda ben kendi imkanlarımla Türkçe,Tarih,Edebiyat,Coğrafya çalışıyorum,bunun yanında bir de hiç bilmediğim bir konu olan Matematik ve Fen dersleri işin içine girince benim açımdan herşey karma karışık olacak.Biyoloji gibi dersler iyi kötü bir şekilde öğrenilebilir ama Matematik,Fizik gibi dersler uygulama gerektiren dersler olduğu için dışarıdan yardım alınmadan öğrenilmesi çok zor.

Anlıyorum, durumun zor. Ama Lise 1 ve ortaokulda gösterilmiş konulardan sorulacak sonuçta.

Yani şu an ÖSYM başkanına bu durumu anlatsak adamın elinde kapı gibi bir neden var. "Zamanında bunları gördünüz. Tekrar etseydiniz. Bunların 1. bölümde işe yarayacağını biliyorsunuz." gibi...

• Mat1 çok basittir zaten. En zor konusu fonksiyordur ki buda Mat2nin giriş konusu polinoma giriş gibidir. Bence sözelcilerin mat1 tmcilerin fen1 yapmamalarının tek nedeni konuları gözlerinde büyütüm bakmamalarıdır.
    Ben sözelciyim mat1 bana niye lazım derler. Ama mat1(neredeyse bakkal matematiğidir bu) çözemeyen bir öğrencinin üniv. nasıl bitirebileceğini düşünmezler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Quattro_tr

Mat1 çok basittir zaten. En zor konusu fonksiyordur ki buda Mat2nin giriş konusu polinoma giriş gibidir. Bence sözelcilerin mat1 tmcilerin fen1 yapmamalarının tek nedeni konuları gözlerinde büyütüm bakmamalarıdır.
    Ben sözelciyim mat1 bana niye lazım derler. Ama mat1(neredeyse bakkal matematiğidir bu) çözemeyen bir öğrencinin üniv. nasıl bitirebileceğini düşünmezler.

mat-1'e bakkal matematiği dediğine göre her denemeden full çekiyorsundur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ®ed

quote:

Mat1 çok basittir zaten. En zor konusu fonksiyordur ki buda Mat2nin giriş konusu polinoma giriş gibidir. Bence sözelcilerin mat1 tmcilerin fen1 yapmamalarının tek nedeni konuları gözlerinde büyütüm bakmamalarıdır.

mat-1'e bakkal matematiği dediğine göre her denemeden full çekiyorsundur.

Cebirden full yada bir yanlış yapıyordum. Geodan 1-2 bazen kaçıyordu. Ama sınavda 26 yaptım sanırım
    Bu arada ben çalışana basit diyorum zaten. Ben çok çalışmadım açıkçası bu sene.
    Bu arada mat1i anlamayan adam üniv. girsede(istisnalar dışında) derslerden bişey anlamaz.

• Mat-1 şu yönden çok basittir: Konuların temeli, öğrenilmesi gereken şeyleri kolay.

Ancak, size öyle Mat-1 soruları gelir ki Mat-2 soruları yanında basit kalır. Çünkü konunun temeli kolaydır, öğrenilecek şeyleri fazla yoktur. Ama çok pis yorum soruları çıkar. Özel tekniklere başvurursunuz. Öyle problem soruları koyarlar ki...

Mat-1 deyip küçümsemeyin. Konuların temeli kolaydır; ama soru çeşitleri olarak çok pistir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

Mat-1 şu yönden çok basittir: Konuların temeli, öğrenilmesi gereken şeyleri kolay.

Ancak, size öyle Mat-1 soruları gelir ki Mat-2 soruları yanında basit kalır. Çünkü konunun temeli kolaydır, öğrenilecek şeyleri fazla yoktur. Ama çok pis yorum soruları çıkar. Özel tekniklere başvurursunuz. Öyle problem soruları koyarlar ki...

Mat-1 deyip küçümsemeyin. Konuların temeli kolaydır; ama soru çeşitleri olarak çok pistir.

Kesinlikle katılıyorum. Ama mesela bu seneki mat1(öss2009) aşırı denebilecek şekilde kolaydı. Ben bir sözel öğrencisinin en az 10-15 net çıkaramaması için neden göremedim açıkçası.

• quote:

Abarttığımız felan yok benim gibi dershaneye gitme şansı olmayan insanlar için bu son derece kötü bir durum.Şu anda ben kendi imkanlarımla Türkçe,Tarih,Edebiyat,Coğrafya çalışıyorum,bunun yanında bir de hiç bilmediğim bir konu olan Matematik ve Fen dersleri işin içine girince benim açımdan herşey karma karışık olacak.Biyoloji gibi dersler iyi kötü bir şekilde öğrenilebilir ama Matematik,Fizik gibi dersler uygulama gerektiren dersler olduğu için dışarıdan yardım alınmadan öğrenilmesi çok zor.

Kotu bir durum olduguna katilmiyorum. Sonucta soylendigi gibi daha once gosterilen konulardan cikiyor bunlar bilmediginiz konulardan degil. Ayrica fizik kimya icin belki olabilir ama matematik bilmenin neresi kotu onu da anlayabilmis degilim.
  • mat 1 daha zordur
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

Mat-1 şu yönden çok basittir: Konuların temeli, öğrenilmesi gereken şeyleri kolay.

Kesinlikle katılıyorum. Ama mesela bu seneki mat1(öss2009) aşırı denebilecek şekilde kolaydı. Ben bir sözel öğrencisinin en az 10-15 net çıkaramaması için neden göremedim açıkçası.

Evet, bu yılki kolaydı. Gerçi 27 net çıkardım. Onlar da olasılık ve kombinasyon çözemediğim için. Bir de o koni sorusu... Kafamda canlandıramadım şekli, sonraya erteledim. Bir daha da dönme şansım olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 19 Temmuz 2009; 20:23:37 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.