Şimdi Ara

11 den 12ye geçerkenki yaz 12 konularına mı girilmeli tyt fen sosyal mi çalışılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
3.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Henüz kendime tam bir hedef koymadım aklımsa bazı bölümler olsa da ama olur da fikrim değişirse içimde ukte kalmasın ve bir şeyi yapıyorsan en iyisini yapmaya gayret edeceksin diyereek ilk 100 hedefledim kendime. Tyt netlerim 90 civarı matematiğim kötü biraz 25 20 soru arası işaretleyebiliyorum 18-20 net civarı geliyor türkçem 35 ve üstü o iyi :D

Yazın tyt fen sosyal bitir diyip türev integral gibi konulara girmeyi hiç önermeyenler ve 12 konularına gir tyt yi dönem içinde bir şekilde halledersin diyenler var. Yaz tatilinde ne yapsam kararsız kaldım. Şu dönemde de 11 konularını tekrar edip sağlama almaya çalışıyorum. Sizin önerileriniz neler?

• Bir 12. sınıf olarak söylüyorum yazın tyt konularını bitiriirsen çok rahat edersin yazın ayt ye başlama bence zaten 11. Sınıfta ayt nin zor konuları var illa ki ayt ye başlamak istersen 11i tekrar edebilirsin hatta yazın ilk önce unutulmadan 11 in tekrarını yapıp sonra tyt ye bile başlanabilir ama 12 de tyt denemesi çözmezsen tyt unutulur
  • Ben de 11im ne kadar anlarım bilmem ama bir iki şey yazıyım. 12de tytyi eksiklerinizi rahat kapatabilirsiniz çünkü netlere bakınca fen ve sosyalden 10+ yaptığınızı anlıyorum. Ama forumda konuları erken bitiren birçok kişi, sıkılıp gevşediğini falan yazıyor. Bana mantıklı gelen şey yazın tyt'nin problem-paragraf hariç kısmını bitirip 12.sınıfta aytye odaklanmak. Problem ve paragraf düzenli yapılınca etkili olan şeyler.12. Sınıfta da her gün düzenli yapardım. Tabi bunlar benim kendi görüşüm ve yapacaklarım. Her insanın öğrenme yönteminin ve tarzının farklı olduğunu göz önünde bulundurup kendini tanıyarak bir plan oluşturman en doğrusu.
  • Mramelex kullanıcısına yanıt
    Evet öyle kesinlikle ama tyt yi erken bitirmek diye bir şey yok bence süre sıkıntısı çekiyorum ben büyük ölçüde konuların en azından temelini oturtup okul döneminde süreyi minimuma çekmeye çalışmak daha mı mantıklı diye düşünüyorum.
  • Bir 12. sınıf olarak söylüyorum yazın tyt konularını bitiriirsen çok rahat edersin yazın ayt ye başlama bence zaten 11. Sınıfta ayt nin zor konuları var illa ki ayt ye başlamak istersen 11i tekrar edebilirsin hatta yazın ilk önce unutulmadan 11 in tekrarını yapıp sonra tyt ye bile başlanabilir ama 12 de tyt denemesi çözmezsen tyt unutulur
  • Bir mezun olarak soyluyorum eylulde tyt bitmis olsun ayt ye baslayin sonra gelsin derece
  • 11. Sınıf arkadaşlar 12 de bir zaman diliminde herkes durumu iyi veya kötü farketmeksizin bir bıkkınlık moduna girecek. Buna hazırlıklı olmalısınız. Ve adına "mezuniyet" denilen deli saçması bir olay var ki en az 2 hafta hiç bir şey yapamayacaksınız kıyafet seçimi fotoğraf çekimi ve en çok zaman kaybettireni de yıllıklara yazı yazma olayı, hocalar 1. Dönemin başından beri "arasıra yazın sonra zor olur." demesine rağmen son hafta yazarım diye de geçiştirmeyin biz öyle yaptık siz yapmayın
  • 11 konularını tekrar edin ve tyt yönelin. Tyt Türkçe ve Matematiğe yaz boyu önem verirseniz iyi olur. Fen çalışınca kolayca artıyor fakat matematik ve türkçe için zaman kontrolü pratik vb. faktörleri ortaya çıkıyor. Özellikle tyt matematiğe çok fazla önem verin. Soru bankası çözmekten ziyade deneme çözmenizi tavsiye ederim. tabi konu eksikleriniz varsa önce tyt matematik için konuları tamamlayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazın 11 konularını tekrar et ve Tyt çalış fazla da kasma kendini. Spor yap gez toz çünkü bir daha uzun süre bu aktiviteleri yapamayacaksın. Ayrıca en önemlisi sürekliliği yakala yani her gün çalış ama az az çalış. Ders çalışmayı ve masa başında vakit gecirmeyi iyice öğren şu an maraton koşusuna başlayacak bir sporcu olarak düşün kendini. Yani ne kadar antrenman yaparsan o kadar iyi. Hedefin ilk 100 ise o masa başında uzun vakitler geçireceksin. 12 konularına da geçmeni tavsiye etmem.
  • Bence trigo log dizi polinom parabol 2.d.d (bunlar tyt kısmında da varda geldiği sınav çok çok az detaylı bir çalışma kastetmiştim) bakılabilir bana kalırsa Ağustos ayına kadar matta eksik olduğun yerlerden soru çöz atıyorum problemin mi eksik git direkt bs problemler al geon mu eksik direkt geo çalış 2 ayda iyi bir raddeye gelinir bence yazın Tr'den branş denemesi çözebilirsin.Seri bir çözme şekli değil de atıyorum 3 günde 1 tane gibi hem konuları unutmaz hem de soğumazsın.Tr için bir diğer yolda yayın denizi dil bilgisi denemeleri işini görür epey tr çok vicdansız bir anda 30 civarına geriletir için kötü olur o yüzden bana kalırsa çöz.Tyt mat kısmı epey önemli dediğim gibi onu 30 civarına getirerek seneye başlarsan 10 numara hareket olur.Sosyal adına da soğumamak adına bence bs sosyal denemelerini yine aynı şekilde ara ara çözebilirsin fen için yorum yapmayayım ben eayım.Önceliğin tyt olduktan sonra da yukarıda dediğim konuları tamamla özellikle fonksiyonda eksiğin vs varsa bu konular unut direkt bana kalırsa Mikail hoca fonksiyonları al bitir deli bir temel katar.Fonkun iyiyse bile bence o fonk2 dersi kesinlikle izlenmeli dehşet bir grafik bilgisi katarsın ve ayt matın %80 lik kısmı hemen hemen hallolur.Bu kadar iddialıyım çünkü grafik çizmeyi bilen adam türevi limiti vs yorumlayarak yapar yorum yapan adam ezber yapmaz ve soru kaçırmaz.Parabol zaten 2.d.d grafikleri polinomlar ise elimizi kaldırmadan yumuşak bir biçimde çizdiğimiz grafiklere deniyor,logaritma mesela üstel fonksiyonların grafikleri yani daha bir sürü şey sayabilirim de önemini anlamışsındır.Bunlar hallolursa bence çok iyi bir derece elde edersin.11 arkadaşlar yazın bence kendilerini yormalılar çünkü okul açıldığında bu kadar büyük bir boşluk asla elde edemeyecekler bakın mesela forumda eski konulara millet Kasım Aralık aylarında okul çok vakit alıyor diye ağlıyordu yazın olabildiğince şey halledilmeli ve 1.dönemin sonunda çok iyi bir raddeye gelinip 2.dönem paso deneme atılırsa o adam motor olur

• Hocam yanlış anlama da tytde 90 net yapıyorum demişsin türkçe 35 matematik 20 net yapıyorum da demişsin aynı zamanda. Bu netlerle 90 net yapabilmen için sosyal ve fenden 35net yapmaniz lazım ki bu ikisinden 35 net yapıyorsanız gercekten yazın tyt mat kasmak en mantıklısı bence. 11 konularıyla beraber tyt çalışırsınız yazın bu sayede 12 de çoğunlukla 12. Sınıf konularina odaklanabiliriz. Ben de 11im bu tarz bi sistemle ilerlemeyi düşünüyorum hadi bakalım
  • Çok teşekkür ederim emek verip yazdığın için düşünücem hepsini
  • huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt
    Yok yanlış anlamam türkçe ve sosyalde bocalamadığım zaman o civarda geliyor netler yazın 1 ayımı 11i tamamen tekrar etmeye 1 ayımı da tyt konularına ayırmayı düşünmüştüm 1 ay da dinlenirim artık 11 i tekrar ederken yavaş yavaş 12 konualrına da girebilirim belki bilemiyorum
  • Tyt fizik kimya biyolojş kitabı çözmek mantıksız mı yani? 12 de de oturup tyt fen kitabı çözebilir miyim bilmiyorum ki. Sosyal çalışmayı zaten düşünmüyorum işlem yeteneğim gelişsin dite karekök tyt mat çözdüm şimdi yeni nesil görmek ve hızlanmak açısından bilgi sarmal çözeceğim 345i hocalar ödev vermişti yarım yamalak oldu biraz o istemeden yapınca..
  • Tyt fen için kitap çözmek mantıklı mı direk deneme mi ama çözmeden deiçime sinmiyor?
  • Tabiki kitap coz konukar nasil oturacak kimya bir sekilde olur da fizik biyo olmuyor pek
  • Teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: suker2021

Yok yanlış anlamam türkçe ve sosyalde bocalamadığım zaman o civarda geliyor netler yazın 1 ayımı 11i tamamen tekrar etmeye 1 ayımı da tyt konularına ayırmayı düşünmüştüm 1 ay da dinlenirim artık 11 i tekrar ederken yavaş yavaş 12 konualrına da girebilirim belki bilemiyorum
    Bir ayda tyt için sadece tek ders üzerinden ilerlersen faydalı olur bence
  • Tyt bitir rahatla diğerlerini oturtarak götür. Ne olursa olsun integral türeve hemen girişme derim. Benim arkadaş aşırı gazla yazdan limit türev başladı özel hocayla biz önceki konulardayken o integral çözüyordu aşırı ilerdeydi sonra biz şubat gibi integrale geldik arkadaş integrali unutmuştu o sıra baya bıkkınlık falan gelmişti başta çok kastığı için. Yani demem o ki ayt birden başlarsın elinde patlar Tyt daha rahattır çalışınca o kadar bunaltmaz zaten iyi netlerin de var hızlıca bitir geç kendini sisteme tyt ile oturt ayt başla sonra
  • helloworldimme H kullanıcısına yanıt
    Bu çok mantıklı geldi teşekkürlerr
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.