Şimdi Ara

Sizce Neden Windows Linux'tan Daha Fazla Kullanılıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
3.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Başkalarını fanatiklikle suçlayan fanatik bir arkadaş dışında söylediklerin doğru. Bu tarz insanlara ne kadar yırtınsan da yardım edemezsin. Adam karalamaya gelmiş.
  • linuxta fena değil ama kullanılması gereken yer makinalar ev kullanıcısı için uygun değil

ben öyle yapıyorum işte linux evde windows

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn666 -- 9 Ocak 2012; 12:46:03 >
  • İşletim sistemi fanatikliği heralde birtek bizde olur... Kardeşim sabah ubuntu kullanıyordum şimdi hackintosh' da yazıyorum akşama da windows 7 kullanacam... Hangisi işime gelirse onunla çalışırım bu kadar basit...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

İşletim sistemi fanatikliği heralde birtek bizde olur... Kardeşim sabah ubuntu kullanıyordum şimdi hackintosh' da yazıyorum akşama da windows 7 kullanacam... Hangisi işime gelirse onunla çalışırım bu kadar basit...

güzel bir yaklaşım takdir ettim
  • quote:

İşletim sistemi fanatikliği heralde birtek bizde olur... Kardeşim sabah ubuntu kullanıyordum şimdi hackintosh' da yazıyorum akşama da windows 7 kullanacam... Hangisi işime gelirse onunla çalışırım bu kadar basit...

Benim yaklaşımımda böyle ama bir fark var ben sıkılınca da işletim sistemi değiştiriyorum. Kısacası değişikliği seviyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkn666

quote:

güzel bir yaklaşım takdir ettim

Al bendende okadar..

• forumun linux bölümünü canlı tutmak adına açılmış benzer binlerce konudan biri, var mı microsoft işletim sistemleri bölümünde linux a sövüp windows kullanın diye geçen bir konu? yok.. insanlar problem yaşadığında çözemediği çözümünü bulamadığı ve çözüm aradığında karşısında linux şöyle güzel böyle güzel denmesinden başka karşısına birşey çıkmadığı durumda bir de varolan düzenini bozup da linux falan kullanmaz

konu dışında falan abuk subuk neler yasaklanıyorsa, burada da bu konular yasaklanmalı artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

forumun linux bölümünü canlı tutmak adına açılmış benzer binlerce konudan biri, var mı microsoft işletim sistemleri bölümünde linux a sövüp windows kullanın diye geçen bir konu? yok.. insanlar problem yaşadığında çözemediği çözümünü bulamadığı ve çözüm aradığında karşısında linux şöyle güzel böyle güzel denmesinden başka karşısına birşey çıkmadığı durumda bir de varolan düzenini bozup da linux falan kullanmaz

konu dışında falan abuk subuk neler yasaklanıyorsa, burada da bu konular yasaklanmalı artık

• @Batuhan Kılıç
    Nerede yardım araması gerektiğini bilemeyip sorunlarına çözüm bulamayınca karalamaya başlayan insanlar maalesef forumda var. Bu yüzden bu tarz insanlarla sürekli bir münakaşa oluyor. Burası her derde deva bir forum değil. Donanım odaklı genel bir forum. Linux'la ilgili sorun yaşadığınızda wiki sayfaları, özel forum sayfaları, bloglar, haber listeleri gibi bir çok yer var. Donanımhaber kullanıcılarının da büyük çoğunluğu Windows kullanıyordur. Bu yüzden buraya gelip sorunlarını dile getiren insanlar buradaki insanlar tarafından sorunlarına çözüm bulunmadığında bir münakaşa ortamı doğuyor. Çözümü belki çok basit bir şey olsa da Windows bölümünde olduğu gibi Linux bölümünde de cevap verme zorunluluğu yok insanların. Sorununu çözemediği için de Linux, Windows vs işe yaramaz Windows forever, Linux forever gibisinden muhabbetler başlayınca böyle bir ortam oluyor işte.

• donanım haber herderde deva mükemmel bir forum sorduğum hiçbir soru cevapsız kalmadı şimdiye kadar.Arada bazı kendini bilmezlerde çıkmıyor değil onlarında yaşına veriyorum Tabi ağızlarının payınıda.

Forumdaki başlıklar:

Donanım Hardware
    Overclock soğutma PC Modifikasyon
    Ev Elektroniği Elektrikli Ev Aletleri
    Mobil Cihazlar
    İkinci El Sıcak Fırsatlar
    Oyun
    Yazılım
    Web Tasarım Programlama
    Motorlu Araç Dünyası
    Spor

Daha ne olsun ne ararsan var Özellikle teknik yardım bölümündeki arkadaşlar çok ilgililer günün her saatinde gerçekten bilgisi olan biri mutlaka var
    çözüm bulunmayan konu sayısı ise çok az.

şimdiye kadar bana herkonuda yardımcı olan bu arkadaşlara buradan teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn666 -- 10 Ocak 2012; 14:27:44 >

• Sorun, soru sorup cevap bulmak değil ki.

Soru; Falanca ses kartımı tanıtamadım, dns nasıl değiştirecez, hosts dosyası nerde gibi şeylere denir.

Durup durup iki de bir, windows mu döver, linux mu konuları bencede artık yasaklanmalı. Sanki zorla kullanın diyen var, beğenmeyen kullanmaz, beğenen kullanır. Kime ne. Amaç ortam germek sadece. Piyasadaki hiç bir işletim sistemi de birbirine üstün değil. İllaki eksikleri çıkıyor hepsinin.

Şimdi kardeşimiz konu açmış, şahsi fikrim laf olsun torba dolsundur. Soruduğu sorunun cevabı okuyana veya kendine ne kazandıracaktır bu da ayrı tartışılır. Windows'un neden daha fazla kullanıldığın burdaki 3-5 kişiden öğrenip, linux dağıtımı yapanları bilinçlendirecekmidir acaba :))

Bırakın bu boş işleri be kardeşim. Araçları bırakın, amacınız olsun. Üretin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 10 Ocak 2012; 14:27:23 >
  • konu windowsmu döver linuxmu değil zaten.sadece neden windows daha yaygın diye sormuş arkadaş.Bizde cevap veriyoruz belki bunu düşünmekten geceleri uyuyamayanlar vardır onlarda okusun içleri rahatlasın maksat

dünyanın enpahalı bilgisayarlarında linux kullanılıyor demiş biri.Şu anda o bilgisayarlardan tam 3 adet arkamda duruyor.Ve inanın gözümde 5 kuruş değerleri yok.Bu pc ler (Sun System) nuvera adını verdiğimiz yaklaşık 2.000.000 dolarlık bir makinayı kontrol ediyor.Baskı merkezimizde bunlardan 3 tane var.Şimdi ben bu bilgisayarı alıp eve götürsem ne işe yarayacak çok merak ediyorum.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Xerox bu makinasına Windows yüklese kelebek konmuş gibi olurdu.Onlarda Free Flow adlı işletim sistemini kendileri yazıp bu pclere yüklemişler.Sonuçta dünyanın en pahalı bilgisayarlarından biri linux işletim sistemiyle çalışır hale gelmiş.

merak ettiğim şeyse bu makinanın linux işletim sistemiyle çalışmasının, windows işletim sisteminin linuxa göre daha yaygın kullanılmasıyla ne alaksı var

• quote:

konu windowsmu döver linuxmu değil zaten.sadece neden windows daha yaygın diye sormuş arkadaş.Bizde cevap veriyoruz belki bunu düşünmekten geceleri uyuyamayanlar vardır onlarda okusun içleri rahatlasın maksat

İşte ben burdan "Linux daha iyi olduğu halde windows neden daha yaygın" gibi bir anlam çıkarıyorum. Konunun amacını da buna bağlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

konu windowsmu döver linuxmu değil zaten.sadece neden windows daha yaygın diye sormuş arkadaş.Bizde cevap veriyoruz belki bunu düşünmekten geceleri uyuyamayanlar vardır onlarda okusun içleri rahatlasın maksat

İşte ben burdan "Linux daha iyi olduğu halde windows neden daha yaygın" gibi bir anlam çıkarıyorum. Konunun amacını da buna bağlıyorum.

o zaman bizim sorunumuz tam olarak karşımızdakini anlamamak yada kendimizi ifade edememek çünkü ben tam tersini söylemek istemiştim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

o zaman bizim sorunumuz tam olarak karşımızdakini anlamamak yada kendimizi ifade edememek çünkü ben tam tersini söylemek istemiştim

Ben ifade edemedim sanırım, benim yorumum;

neden windows daha yaygın diye sormuş

cümlenize idi. Yani arkadaş bunu sorarken aslında "linux daha iyi ama windows neden yaygın" mı demek istemiş. Ben bunu anladım. O yüzdende o döver bu döver kounlarından farkı yok benim için dedim.

• Her işletim sisteminin kendine göre avantajları, dezavantajları vardır. Oyun oynamak için Windows, tasarım için MacOSX, sunucular için de genelde Linux işletim sistemleri kullanılır. Ben de bu amaca göre kullanmayı yeğliyorum. Benim kızdığım ve bu yüzden paylaştığım milyonlarca dolarlık bilgisayarlarda Linux kullanıldığına dair tablo da sırf "oyun oynatmıyorsa Linux 5 para etmez" mantığındaki bazı şahıslardır. Sizin işiniz oyunlaysa gidin rahat rahat Windows kullanın. Bazı arkadaşlar Wine, PlayOnLinux gibi tavsiyelerde bulunuyorlar Linux için ama ben Windows oyununu Linux'ta oynama diyorum. Windows oyununu Linux'ta mükemmel bir şekilde tabii ki oynamayazsın. Sırf bu yüzden Linux 5 para etmez derseniz insanlar da eleştirirler gayet tabii. Ev kullanıcıları arasında Windows kadar yaygın olmaması 5 para etmemesinden değil kullanımının hala son kullanıcı için yeterince basitleştirilememiş olması. O yüzdendir ki insanlar basit, kullanımı kolay ve uygulamaları yaygın olan platformları tercih ediyorlar.

• Herkesin fikrine saygı duymak gerek.Bu saydığımız işler için kişi kendine uygun olanı şeçip istediğini kullanmakta özgürdür.
    Hepimiz fikrimizi söylüyoruz.Bir işletim sistemine 5 para etmez denmesi burda kimsenin zoruna gitmesin.Sonuç olarak bahsettiğimiz şey bir şahıs değil.
    Bu düşünce içinde olan kişiye laf anlatmak zor ne desen seni anlamayacak sana karşı cephe alacaktır.

Ben windowsla oyunda oynuyorum tasarımda yapıyorum.Macos ile makinaya yolladığım işerin baskısı çok daha canlı ve göz alıcı oluyor.sunucuyla pek işim yok ama linux sayesinde ayda 100.000 tl fatura kesiyorum.Hepsinin yeri ayrı ve ben hepsini amacına göre kullandığıma inanıyorum.
    (hepsini windowslada yapabilirim bu işlerin hepsini birlikte yapabilen tek sistem windowstur diğerlerinden ayrı kılanda budur)

linux a laf söyleyince sinirlenen bir insanın bu kadar sahiplendiği birşeyle neleri başardığınıysa gerçekten çok merak ediyorum........................

• Bazı grafik ve video edit programları windows da çalıştığından çok daha hızlı çalışıyor MAC üzerinde. Sizinde değindiğiniz baskı kalitesi varki genelde basın yayın işiyle uğraşanların MAC seçmesinde ki en büyük sebeplerden biridir. Evet windows her işi yapabiliyor ama hepsini çok iyi yapamıyor bence. Bana sorsalar illaki her işletim sisteminin prof olduğu bir nokta vardır derim. Bitanesi hepsini yapar biraz havada kalır gibime geliyor.

SPETNAS, kendi adıma sizi de anlıyorum, yukarıda da yazmıştım. Ama bu dediğinizin de karşılığı Windows oyun oynamaktan başka bir işe yaramaz diyen adamlar ile son noktayı buluyor. Dolayısı ile her zaman ki uzayıp giden mevzular bunlar.

Bunların işimizi yapmak veya eğlenmemize yardımcı araç olduklarını öğrendiğimiz gün bu kavga biter. Amacımız bu OS ları kullanıp tabir caizse karşına geçip geviş getirmek değil. Birisi başlat menüsünü açıp kapatıp zevke gelirmi misal, veya diğer compize le oynayıp kendinden mi geçer. Bunları geçip, amacımız ne bunu tartışmalıyız. Siz Linux ile ne yapıyorsunuz, ben Mac ile ne yapıyorum, ne kazanıyoruz, ne kaybediyoruz bunlar önemli.

• hepsini yapar havada kalır diyorsunuz.buna örnek isteyerek konuyu uzatabiliriz aslında ama gerek yk.Sizin düşüncenizede saygım var.
    Sonuç olarak başlıkta sorulan soruya yeterince cevap verildi.

Özetle windowsun daha yaygın kullanılmasının sebebi kullanım kolaylığı ve yazılım desteği olarak görülüyor.
    kıyaslama konusuna gelince.Bunların hepsinin ortak yanı işletim sistemi olmaları.Kullanım alanları farklı herkes ihtiyacına gire birini seçip kullanıyor.
    sen neden onu kullanıyorsun bak bu daha iyi ,yada sen nasıl linuxa laf söylersin o benim amcamın kızı gibi yaklaşımları çocukça buluyorum
  • quote:

hepsini yapar havada kalır diyorsunuz.buna örnek isteyerek konuyu uzatabiliriz aslında ama gerek yk.Sizin düşüncenizede saygım var.
    Sonuç olarak başlıkta sorulan soruya yeterince cevap verildi.

Şöyle diyim anlaşılır olsun. 500 katmanlı 30-40Gb lık bir PSD dosyasını yada tanesi 50mb dan 100 tane tiff dosyasını windows yarılarak açar ve işlem yaptırırken, OS X 40 taklayı attırıp işini bitirmiş oluyor. Ha windows da yapıyor aynı işi ama işte ne derece yapıyor. İstediniz diye böyle bir örnek verdim. Şimdi OS X daha mı iyi Windows'tan, hayır. Bazı alanlarda daha iyi sadece. Zaten başından beri anltılmak istenen bu değilmi ?

Dediğiniz gibi uzatmaya gerek yok bu durumda. Herkesin dediğinin bir doğrusu var sonçta.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.