Şimdi Ara

Sizce Neden Windows Linux'tan Daha Fazla Kullanılıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
3.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birde şu var, eğer işletim sisteminin kolaylığı program ekleme/kaldırmayla veya gerçek anlamda iş gören kullanıcı dostu fonksiyonları ile ölçülüyorsa OS X in eline hiç biri su dökemez. Kullananlar bilir, kullanmayanlara yorum serbest. :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Birde şu var, eğer işletim sisteminin kolaylığı program ekleme/kaldırmayla veya gerçek anlamda iş gören kullanıcı dostu fonksiyonları ile ölçülüyorsa OS X in eline hiç biri su dökemez. Kullananlar bilir, kullanmayanlara yorum serbest. :))

Zaten bana göre en iyi işletim sistemi MacOsx...
  • bencede en iyi mac os ama hacktintosh'da tam bir uyum sağlanamıyor mac alcaksakta paramız sıfırlanıyor
  • Neden Linux Kullanmalıyız.

http://www.whylinuxisbetter.net/index_tr.php
    http://www.bloglamalar.com/sirketler-neden-linux-kullanmali.html
    blog.linuxhaber.com/wp-content/uploads/2011/12/linuxegecis.pdf
    http://www.dijitalteknoloji.net/bilgisayar/neden-linux-kullanmali.html

Neden Linux sistemlerine virüs bulaşmaz.

http://www.webmastersitesi.com/isletim-sistemleri/11825-linuxta-virusler-neden-tehdit-degildir.htm

Linux'a program kurmak zor mudur?

http://www.pclabs.com.tr/2009/12/23/ubuntu-linuxta-program-kurulumu-nasil-yapilir/

Eğer Nvidia, Ati gibi çok kullanılan ekran kartlarına sahipseniz Ek Sürücüler arayüzü yardımıyla bu ekran kartlarına ait sürücüleri tek tık ile kurabilirsiniz. Sürücüler güncellendiğinde güncelleme yöneticileri yardımıyla kurduğunuz bu sürücüler de güncellenecektir.

Peki yok mudur yeni kullanıcı için bu işletim sisteminin zorlukları? Yeni bir işletim sistemine geçiş yapmak, yeni bir mahallede yeni bir eve taşınmaya benzer. İlk başta komşularla tanışmanız gerekebilir. Bilmediğiniz sokaklarda yolunuzu kaybetme olasılığınız vardır. Ama komşularlarla tanışınca ve sokakları öğrenince eski evinizin sıcaklığını aratmayan bir ortama kavuştuğunuzu farkedeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 29 Aralık 2011; 21:00:55 >

• Farklı sistemleri öğrenmek bence insanın ufkunu genişletir.

Ayrıca hoş tecrübe oluyor.

Linux de kullanmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Neden Linux Kullanmalıyız.

http://www.whylinuxisbetter.net/index_tr.php
    http://www.bloglamalar.com/sirketler-neden-linux-kullanmali.html
    blog.linuxhaber.com/wp-content/uploads/2011/12/linuxegecis.pdf
    http://www.dijitalteknoloji.net/bilgisayar/neden-linux-kullanmali.html

Neden Linux sistemlerine virüs bulaşmaz.

http://www.webmastersitesi.com/isletim-sistemleri/11825-linuxta-virusler-neden-tehdit-degildir.htm

Linux'a program kurmak zor mudur?

http://www.pclabs.com.tr/2009/12/23/ubuntu-linuxta-program-kurulumu-nasil-yapilir/

Eğer Nvidia, Ati gibi çok kullanılan ekran kartlarına sahipseniz Ek Sürücüler arayüzü yardımıyla bu ekran kartlarına ait sürücüleri tek tık ile kurabilirsiniz. Sürücüler güncellendiğinde güncelleme yöneticileri yardımıyla kurduğunuz bu sürücüler de güncellenecektir.

Peki yok mudur yeni kullanıcı için bu işletim sisteminin zorlukları? Yeni bir işletim sistemine geçiş yapmak, yeni bir mahallede yeni bir eve taşınmaya benzer. İlk başta komşularla tanışmanız gerekebilir. Bilmediğiniz sokaklarda yolunuzu kaybetme olasılığınız vardır. Ama komşularlarla tanışınca ve sokakları öğrenince eski evinizin sıcaklığını aratmayan bir ortama kavuştuğunuzu farkedeceksiniz.

nvidia geforce mx 400 ekran kartım var.

lubuntu 11.10 yüklü.

ama gelin görün ki bütün nvidia driverlerını denememe rağmen çözünürlüğü 640x480 den yukarıya çıkaramıyorum

• Pardusu dene. Bazen farklı dağıtımları kullanmak işe yarayabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Albért Einstein

lubuntu 11.10 yüklü.

ama gelin görün ki bütün nvidia driverlerını denememe rağmen çözünürlüğü 640x480 den yukarıya çıkaramıyorum

Nvidia-96 sürücüsünü kurmanız lazım, aşağıdaki konuyu inceleyiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29854.0

• quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

quote:

Orijinalden alıntı: Albért Einstein

lubuntu 11.10 yüklü.

Nvidia-96 sürücüsünü kurmanız lazım, aşağıdaki konuyu inceleyiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29854.0

sürekli bir sorun eminim burda söylenenler çare olmayacak bu arkadaşta windowsa geri dönecek
    gönül isterki linux yayılsın herkes bu işletim sistemini kullansın ama daha zamanı var arkadaşlar sabredin windowsuda bu kadar küçümsemeyin
    çok işler başarıyor kimse inkar edemez

• Albért Einstein arkadaşımızın sorunu yapılandırma dosyası ile ilgili bir problem. Nvidia sürücülerini kurduktan sonra aşağıdaki kodları sırasıyla uçbirimde çalıştırıp sistemi yeniden başlatması lazım.

quote:

sudo nvidia-xconfig

quote:

sudo nvidia-xconfig --composite --allow-glx-with-composite --add-argb-glx-visuals

Eğer sistemi başlatıkktan sonra sorun çözülmediyse aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırarak xorg.conf dosyasını açınız.

quote:

sudo gedit /etc/X11/xorg.conf

Dosya içeriğini aşaığdaki şekilde kopyala yapıştır ile değiştirip kaydediniz.

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig 
    # nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder75) Sun Jul 17 23:48:28 PDT 2011

Section "ServerLayout"
    Identifier "Layout0"
    Screen 0 "Screen0" 0 0
    InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
    EndSection

Section "Files"
    EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default
    Identifier "Mouse0"
    Driver "mouse"
    Option "Protocol" "auto"
    Option "Device" "/dev/psaux"
    Option "Emulate3Buttons" "no"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
    EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default
    Identifier "Keyboard0"
    Driver "kbd"
    EndSection

Section "Monitor"
    Identifier "Monitor0"
    VendorName "Unknown"
    ModelName "Unknown"
    HorizSync 30.0 - 110.0
    VertRefresh 50.0 - 150.0
    Option "DPMS"
    EndSection

Section "Device"
    Identifier "Device0"
    Driver "nvidia"
    VendorName "NVIDIA Corporation"
    EndSection

Section "Screen"
    Identifier "Screen0"
    Device "Device0"
    Monitor "Monitor0"
    DefaultDepth 24
    Option "AllowGLXWithComposite" "True"
    Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
    SubSection "Display"
    Depth 24
    Modes "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
    EndSection

Section "Extensions"
    Option "Composite" "Enable"
    EndSection

Kimsenin Windows'u küçümsediği yok, yeterki pazarlama devleri açık kaynak yazılımın önüne engel olmasınlar.
    Çok büyük ilerleme kaydedip bizi mavi ekrandan sonra siyah ekranla tanıştıran MS'e tebriklerimi bir mail yoluyla atmışdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 2 Ocak 2012; 16:08:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

@2smoke
    Benim iddiam Linux'un en iyisi veya en kalitelisi olduğu değil. Linux hakkında saçma sapan yorum yapanları gördükçe kızıyorum. Milletin parası olmadığı için Linux kullanıyor sananlar var. Veya Linux dışı sorunları Linux'a bağlayanlar var. Yardım etmek istersin terslerler, kendi bildikleri doğrudur her zaman. Ev kullanıcıları beğenmeyebilir saygı duyarım ama Linux bir halta yaramaz diye yorum yapıp atıp tutanlara fena halde kızıyorum.

Başlıkta bir tane var şu an.
    Hatta ekran kartı sorununa bulaşık bir mesaj atmış.
  • açıkçası bir iktisatçının oturup terminale kod yazacağını hiç hayal edemiyorum. kişinin daha önemli işleri vardır. bilgisayarda kolaylıkla yapmak ister. ama işi bilgisayar olanlar merakından, kendisini geliştirme, farklı çalışmaları görme, vizyon gibi nedenler ile kullanabilir.

ben programcıyım, linuxda çok kolay bir şekilde eclipse kurup java kod yazabiliyorum. benim işimi görüyor, ama işini görmeyen adam neden kullansın ki? yarardan çok zararı var. umrunda olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

açıkçası bir iktisatçının oturup terminale kod yazacağını hiç hayal edemiyorum. kişinin daha önemli işleri vardır. bilgisayarda kolaylıkla yapmak ister. ama işi bilgisayar olanlar merakından, kendisini geliştirme, farklı çalışmaları görme, vizyon gibi nedenler ile kullanabilir.

ben programcıyım, linuxda çok kolay bir şekilde eclipse kurup java kod yazabiliyorum. benim işimi görüyor, ama işini görmeyen adam neden kullansın ki? yarardan çok zararı var. umrunda olmaz.

tebrik ederim

• laptop alırken windows yüklü oluyo ondan bence kullananı fazla
  • Bilgisayar alırken Windows'un yüklü gelmesi ve Windows'un yaptığı reklamlar, dayatmalar...
  • Yüzlerce neden sayılabilir ama en basitinden;

Windows'un her sistemde sorunsuz çalışması ama bunu Linux için söylemek zor zira masaüstü pc'mde sorunsuz çalışan ubuntu laptop'um da driverları tanımadığı için kasım kasım kasılıyor ubuntu'nun gnome arayüzünden dolayı kastığını düşünerek xubuntu kurdum ama fayda etmedi.
    Windows'un kolay kullanımı windows'u hiç bilmeyen biri bile kurcalaya kuracalaya öğreniyor linux'u uzun süredir kurcalıyorum hala birşeyler öğrenebilmiş değilim en ufak birşeyde internette arama yapmak zorunda kalıyorum daha geçen gün internet yavaş olduğu için biraz araştırma yaptım ipv6'yı kapatmam gerektiğini öğrendim ve kapatabilmek için uç birimden yarım sayfa kod yazdım kodları da internetten buldum bulamasam kapatmam imkansızdı )
    Diğer bir neden ise program desteği windows için zilyon tane program oyun mevcut Linux'ta bu kadar geniş bir program desteği yok oyun zaten yok denecek kadar az

Önyargılı falan değilim Windows fanı hiç değilim ama yazdığım nedenlerden dolayı standart bir ev kullanıcısı için Linux kullamak tam bir işkenceye dönüşüyor bende kullanım zorluğundan dolayı çabuk pes ediyorum kurup kurup kaldırıyorum. Windows'tan kurtulmayıda kafaya koydum yakın bir zamanda mac uyumlu sistem toplayıp hackintosh kurmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zhongli -- 8 Ocak 2012; 1:54:33 >

• İlk olarak çoğu kullanıcı, işletim sistemi nedir onu bilmiyor. Arkadaşımın biri bana gelipte bence win7 var linux diye çok güzel bir program varmış, kurabilirmiyiz desteklermi, dedi Birde çoğu arkadaşın dediği gibi, kullanım kolaylığı diyelim. Hiç; bir tıkla halledilebilecek bir sorun yüzünden telefonda deli eden arkadaşınız olmadımı veya olay yaşamadınızmı? Birde olayı kodlarla yaptırdığınızı düşünsenize!! Ben, ses sistemlerini seven kullanıpta test etmeyi seven biriyim. Ses kartımın daha adam gibi çalışmasını bile sağlayamadım (Kalite açısından) Bu yüzden bende mecburen windows kullanma zorunluluğunda olanlardanım. Sadece internette gezerken linux kullanıyorum. Kişilere sordukça daha bir çok neden çıkar.

• Windows'ta hiç mi sorun yok? Sürekli mavi ekranlar. Sürekli güncel driverlar, programlar arama derdi. Hatalı driver yüklendiğinde hiç mi windows çökmedi. Sorunlu bir program yüklendiğinde hiç mi çökmedi o windowslar? Sürekli virüslerle boğuşmuyor musunuz? Hangi antivirüs programını kullanayım diye sorup duranlar. Hatta insanı paranoklaştırıp 3-5 antivirüs programını aynı anda kullananlar. Zamanla yavaşlayan windows sürümleri vs... vs.. vs.

Sizce windows'a tapmak mı lazım?!!!! Linux'u karalamak mı lazım?!!!
  • Windows 4ever
  • Sn. cagdas70 hocam; gördüğüm kadarıyla burda kimsa linux için ..oktan bir halta yaramaz, işletim sistemi demiyorki!! Tam tersi herkez linuxun windowsa göre çok daha iyi olduğundan bahsediyor, genelde. Bende dahil olmak üzere sıkıntılarımızı ve neden ağarlıklı windows kullandığımızı dile getirdik. Yoksa söylediklerinde çok haklısın.Örnek olarak ; İmzamdaki sistemimle windowsun kapanması başta 3-5 sn. idi şimdi ise 10-12 sn. kadar çıktı...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.