Şimdi Ara

Sizce Neden Windows Linux'tan Daha Fazla Kullanılıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
3.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sadece oyun oynamak için kullanmıyorum. Visual Studio ile program geliştirme amacıyla da kullanıyorum dediğim gibi. Sadece benim kullandığım amaçla kullanılır diye bir yargıya varılmasın.

Gündelik hayatımda genellikle Linux'u tercih ediyorum. Programlama, sound design gibi amaçlarla da Linux'u kullanıyorum. Evimde Linux kurulu sadece bilgisayarlar yok farklı cihazlar içinde de kullanmaktayım.

Herkes birbirine akıl verme derdinde ama insanlara yardım amaçlı gelip birşeyler yazdığım bir forum burası. Bazısına yardım edeyim diyorsunuz adam bir konu açmış ama yardım edelim deseniz bile direkt başlıyor böyle işe yaramaz, 5 para etmez de vs. Ya böyle düşünüyorsan niye yardım istiyorsun. Amacın kötülemekse, birşeylere sinirlenmekse bizi de uğraştırma. Kimsenin ne kullandığı umrumda değil. bana da hayrı yok. Sonra ister istemez münakaşaya giriyorsunuz. Başka bir yerde hakkınızda farklı şeyler yazılıp çiziliyor...

• Linux'un daha doğrusu açık kaynak yazılımların, diğer işletim sistemleri ve yazılımlardan en önemli farkı açık kaynak felsefesi etrafında şekilleniyor olmalarıdır. Yani Linux ruhsuz değil, Linux ve açık kaynak uygulamalar kayanağı bu düşünce olan bir ruha sahiptirler. Bir fikre sahip olabilmeniz içinse canlı olabilmeniz lazım. Aynı bizim gibi. Açık Kaynak yazılımların bize yani onları kullanan insanlara yaklaşım tarzının temelinde GNU yani Açık Kaynak felsefesi vardır. Diğer işletim sistemleri ve yazılımlar ise bize CMYLMZ'nin tabiriyle "Tamamen Duygusal" yaklaşmaktadırlar ve ilgilendikleri en önemli organımız cüzdanımıza ulaşan elimizdir.

Linux kullanıcı açısından temel mesele budur ya da bu olmalıdır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

@2smoke
    Sadece oyun oynamak için kullanmıyorum. Visual Studio ile program geliştirme amacıyla da kullanıyorum dediğim gibi. Sadece benim kullandığım amaçla kullanılır diye bir yargıya varılmasın.

Ben sizin için bişey demedim ki zaten. Siz nasıl linux 5 para etmez diyenlere sinir oluyorum diyorsanız bende windows oyun oynamaktan başka bir işe yaramaz diyenlere sinir oluyorum. Olay bu.

Bunlarda zaten genelde 12-18 yaş arası yeni nesil. Yoksa eskiden kalmış, kodlarla, komut istemleriyle, hatta direk windows'suz bir ortamdan bu günlere gelen insanlar kalkıpta windows şöyle dandik demez. O yüzden ben fazla da takıp celalenmiyorum.

Daha evvel çok tartıştım, karşınızdakinin anlayabildiği kadar herşey. Açık kaynağı linux'un kozu gibi göstermek de yanlış. Neticede Linux üzerindeki bir çok AK programın windows versiyonuda mevcut. İsteyen onuda kullanır. Yani illaki windows kullanılıyor diye kapalı kod yazılımlar kullanmaya mahküm değilki kimse. Geriye bir tek işletim sistemi yapısı kalır, o da çok önemli bişey değil ev kullanıcısı için.

Geçenlerde bir arakadaş vardı, kendini o kadar kaptırmış ki OPENGL'yi bile Linux'a özgü bir api yapıp çıkmıştı işin içinden. (Linux'un Opengl si var diyordu, sanki Windows'ta yada OS X de yokmuş gibi.) Hatta bir adım daha ileri gidip, OS X in Linux çekirdeği ile çalıştığını yazmıştı. Ne diyelim ona öyle öğretmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 11 Ocak 2012; 0:25:37 >

• @2smoke gözünüzden kaçtığını tahmin ediyorum, fark kelimesini kullandım. Yani karşılaştırma değil bu, eski tabiriyle alamet-i farika kalıbının ifade ettiği anlamdır. Zaten benim açımdan önemli olan GNU fikridir. GNU temel varsayımları ile çelişen bir çok Linux dağıtımı dahi mevcut. Önemli olanın Linux'dan çok, Linux'un çevresinde şekillendiği fikir olduğuna vurgu yapmak istemiştim. Evet GNU temelinde yapılanan dağıtımlar için Açık Kaynak felsefesi her zaman için artıdır, bu koz ve ya değildir bunu zaten dillendirmedim, bu iki kelimenin üzerlerinde taşıdıkları anlam benzese de örtüşmüyorlar. Ben Linux dağıtımlarını çok iyi bulabilirim ya da bulmam, benim açımdan önemli olanın açık kaynak olması olduğunun altını çizmek istedim. Gerçek Linux kullanıcısının da bunun farkında olan kullanıcılar olduğunu düşünüyorum, bu söylediklerimin neresi yanlış anlamadım.

Vesselam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 11 Ocak 2012; 0:44:37 >

• aslında android gerçeğini görmemiz gerekiyor. o da linux ve dünyada en çok kullanılan mobil işletim sistemi. demek ki son kullanıcıya da ulaşabiliyormuş.

bence linuxun yaygın olmamasının en temel nedeni basit olmaması ve tanınırlığı olmaması. tanıtım zaten basitlikle birebir bağlantılı, bir şekilde kullanıcı dostu olursa domino taşları gibi tanınması da artar. 1 ken 100 olur 100 ken 1 milyon olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 11 Ocak 2012; 1:05:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Orijinalden alıntı: gkn666

hepsini yapar havada kalır diyorsunuz.buna örnek isteyerek konuyu uzatabiliriz aslında ama gerek yk.Sizin düşüncenizede saygım var.
    Sonuç olarak başlıkta sorulan soruya yeterince cevap verildi.

Şöyle diyim anlaşılır olsun. 500 katmanlı 30-40Gb lık bir PSD dosyasını yada tanesi 50mb dan 100 tane tiff dosyasını windows yarılarak açar ve işlem yaptırırken, OS X 40 taklayı attırıp işini bitirmiş oluyor. Ha windows da yapıyor aynı işi ama işte ne derece yapıyor. İstediniz diye böyle bir örnek verdim. Şimdi OS X daha mı iyi Windows'tan, hayır. Bazı alanlarda daha iyi sadece. Zaten başından beri anltılmak istenen bu değilmi ?

Dediğiniz gibi uzatmaya gerek yok bu durumda. Herkesin dediğinin bir doğrusu var sonçta.

arada fark olduğu kesin ama o kadar da abartıcak birşey değil.bahsettiğiniz işlemi günde en az on kez yapıyorum.

• quote:

arada fark olduğu kesin ama o kadar da abartıcak birşey değil.bahsettiğiniz işlemi günde en az on kez yapıyorum.

Peki hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

@2smoke gözünüzden kaçtığını tahmin ediyorum, fark kelimesini kullandım. Yani karşılaştırma değil bu, eski tabiriyle alamet-i farika kalıbının ifade ettiği anlamdır. Zaten benim açımdan önemli olan GNU fikridir. GNU temel varsayımları ile çelişen bir çok Linux dağıtımı dahi mevcut. Önemli olanın Linux'dan çok, Linux'un çevresinde şekillendiği fikir olduğuna vurgu yapmak istemiştim. Evet GNU temelinde yapılanan dağıtımlar için Açık Kaynak felsefesi her zaman için artıdır, bu koz ve ya değildir bunu zaten dillendirmedim, bu iki kelimenin üzerlerinde taşıdıkları anlam benzese de örtüşmüyorlar. Ben Linux dağıtımlarını çok iyi bulabilirim ya da bulmam, benim açımdan önemli olanın açık kaynak olması olduğunun altını çizmek istedim. Gerçek Linux kullanıcısının da bunun farkında olan kullanıcılar olduğunu düşünüyorum, bu söylediklerimin neresi yanlış anlamadım.

Vesselam.

Ben yanlış demiyorum, özellikle üstteki mesajımın son paragrafı zaten açıklıyor ne demek istediğimi.

• arkadaşlar hakkaten uzatmaya gerek yok neyi savunuyoruz ben anlamıyorum.3 tane işletim sistemi var üçüde birbirinden farklı neden kıyaslıyoruz
    hepsinin diğerinden daha iyi yaptığı işler var.bu tartışmayı çok anlamsız buluyorum.

2smoke

az önce denedim 227 sayfalık pdf dosyasını postscripte çevirip tekrar pdf olarak export ettim.zaman olarak yarı yarıya fark var.
    mac imaj dosyalarını bozmuyor ama pc de dramlar üst üste binmiş olarak çıkıyor
  • quote:

@2smoke gözünüzden kaçtığını tahmin ediyorum, fark kelimesini kullandım. Yani karşılaştırma değil bu, eski tabiriyle alamet-i farika kalıbının ifade ettiği anlamdır. Zaten benim açımdan önemli olan GNU fikridir. GNU temel varsayımları ile çelişen bir çok Linux dağıtımı dahi mevcut. Önemli olanın Linux'dan çok, Linux'un çevresinde şekillendiği fikir olduğuna vurgu yapmak istemiştim. Evet GNU temelinde yapılanan dağıtımlar için Açık Kaynak felsefesi her zaman için artıdır, bu koz ve ya değildir bunu zaten dillendirmedim, bu iki kelimenin üzerlerinde taşıdıkları anlam benzese de örtüşmüyorlar. Ben Linux dağıtımlarını çok iyi bulabilirim ya da bulmam, benim açımdan önemli olanın açık kaynak olması olduğunun altını çizmek istedim. Gerçek Linux kullanıcısının da bunun farkında olan kullanıcılar olduğunu düşünüyorum, bu söylediklerimin neresi yanlış anlamadım.

Vesselam.

visual basic kullanmanızı öneririm.

• İşte abicim delinin biri kuyuya bir taş atar, çıkar çıkarabilirsen :)
  • o değil konuyu açan kişi 2 yorum yapmış birer satırlık bidahada işi olmamış.
  • quote:

quote:

Vesselam.

Arkadaşım az mantıklı yazınız, anlamıyorsanız yazdıklarımızdan susunda biliyor sansınlar.
    Açık Kaynakla visual basic arasında nasıl alaka kuruyorsunuz anlaşılır değil. Niye ihtiyacım olsun VB.'ye.
    Amacınız trollükse o başka tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 11 Ocak 2012; 18:41:20 >

• quote:

quote:

quote:

Vesselam.

Arkadaşım az mantıklı yazınız, anlamıyorsanız yazdıklarımızdan susunda biliyor sansınlar.
    Açık Kaynakla visual basic arasında nasıl alaka kuruyorsunuz anlaşılır değil. Niye ihtiyacım olsun VB.'ye.
    Amacınız trollükse o başka tabii.

Doğrusu ilk başta ben de pek anlam veremedim bu cevaba, bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. Kastılı bişey olduğunu sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 11 Ocak 2012; 20:41:50 >

• dotnetfx yazacaktım pardon visual basicte olur ama o biraz sönük kaldı piyasada bulunan 10mb altı yazılımların çoğu visual basicle yazılmış emeğe saygı hocam adamlar yapmış milyonlarca insan kullanıyor.
    hali hazırda kullandığım print manager programı bu kodla yazıldı ve hala geliştirme aşamasında.Bu yazılımı ben yazmadım ama bunu yapan kişi bu işten parasını yani emeğinin karşılığını alıyor.bu kişiye ve yazılıma para verdiğim için başkasının kullanmasınıda istemiyorum.alan razı satan razı
    dotnet windowsa bağımlı olabilir ama yapmak istediğinizi yapıyorsunuz biraz araştırırsanız yardımcı bir kaç programla işletim sistemi bile yazabileceğini görürsünüz(tam olarak işletim sistemi denemez tabi ama çalışıyor ve yasal değil )
    adam gibi sorun adam gibi cevap verelim
    İş yerinde linux kullanmak uygunmu diye soruyorlar.sık sık sorun çıkaran çöken bir işletim sistemini önemli bilgiler sakladığınız pc ye kurmak ne kadar mantıklı kaybolan zamanınızı size kim verebilir kime şikayet edeceksiniz.Size kim yardımcı olacak burada ezbere konuşan çok bilmişlermi.Wİndowsta durum böyle değil eğer sorun windows kaynaklıysa tüm masraflarınız karşılanıyor.7/24 hertürlü destek alabiliyorsunuz ve işi mahkemeye kadar taşıyabiliyorsunuz.Ucuz etrin yahnisi işte
    kelebex3
    laflarına dikkat et kaba konuşacaksan telefon ver pmden öyle konuşalım

Ben burdan şunu anlıyorum linuxu tercih etmenizin nedeni yapabildikleri değil tamamen bedava olması.Şu yazılanlardan başka bir anlam çıkarmak mümkün değil.Tercih meselesi ne diyelim.

ama merak etmeyin android işletim sistemi kullanmakta olduğumuz pc lerde çalışmaya başladığında İ7 işlemciler sahiplerinin elinde patlayacak ve o zaman linux kullanıcısı tavan yapacak.

P4 işlemci ve androidle çalışan pc windows 7 ve i7 işlemcili pc ye takla attıracak rahat olun kederlenmeyin sinirde yapmayın
    hepsine ek olarak oyunda oynayabileceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn666 -- 12 Ocak 2012; 12:14:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

En önemlisi bence önyargılı ve çabuk pes eden insanlar yüzünden ve işletim sistemini oyun amaçlı kullanan kişilerin çokluğundan.
    En ufak başarısızlıklarında işletim sistemini karalamaya, kötülemeye başlayıp başkalarını da buna inandırdıklarından yaygınlaşmasını da engelliyorlar.
    Yazılım ve donanım üreticilerinin Microsoft'la güçlü iş birlikleri var. Bu desteği arkasına aldığı için insanlar kolay olanı tercih ediyorlar doğal olarak.
    Tabii Linux'un ücretsiz olması da bazılarının gözünde değersiz olduğu izlenimi yaratmıyor değil. Milyonlarca dolarlık süper bilgisayarlarda Windows yerine sırf ücretsiz olduğu için Linux kullanılması komik bir sebep olurdu.

Dünya'nın en iyi (aynı zamanda en pahalı) bilgisayarları olan süperbilgisayarlarda kullanılan işletim sistemleri oranları (Linux kullanmalarının bir nedeni olsa gerek)

Sizce Neden Windows Linux'tan Daha Fazla Kullanılıyor

Microsoftun cluster cozumu yokki, neyini karsilastiriyorsunuz? Fenerbahce'nin olmadigi ligde Galatasaray'in sampiyon olmasi gibi birsey bu da :)) . Bu tip sistemlerde linux kullanilmasinin nedeni ; multiplatform olmasi ve oturmus bir cluster mekanizmasinin bulunmasi. Bu noktada zaten ortada cok fazla secenek de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 12 Ocak 2012; 10:08:43 >

• @zengier
    Windows'la Linux kıyaslamasından ziyade Linux'un işe yaramaz olduğunu savunan arkadaşlara hitaben koymuştum.

"Windows Compute Cluster Server 2003" ne işe yarıyor?
    "Windows HPC 2008" de clustering yokmu?
    "Microsoft Failover Clustering" denilen şey tam olarak nedir?

Şahsen süper bilgisayarlar hakkında çok bilgim yok ama Microsoft'un cluster çözümü yok dediğinizden bir araştırma yapma gereksinimi duydum.
  • Bence Bill Gates İlluminati diye Windows bu kadar ünlü.
  • birader en son 3 yıl önce mesaj atılmış konuyu bulup, mesaj atıp konuyu hortlatmak nereden aklına geldi? :))
  • Ne varsa windowsa göre ayrıca alışmışız bi kere.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.