Şimdi Ara

Sizce Neden Windows Linux'tan Daha Fazla Kullanılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
3.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1)Linux'un tanınmaması
    2)Açık kaynak kodunun daha çok virüs yediğinin zannedilmesi
    3)Kde'yi yenen birşey sananlar :D
    4)Aşırı derece oyun tutukunları
    5)Zenginler çünkü bir işletim sistemine 300$ veriliyor
    Bence Bunlar Yüzünden Sizce ?

• Hiçbiri alışkanlıktan :D
  • Windowsla internette gezinmek; sıratta karşıdan karşıya geçmek gibi bir şey bence :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

Hiçbiri alışkanlıktan :D

Aynen.
  • windows kullanımı daha kolay ve linux hala geliştiriliyor pek ilerleme kaydettiğide söylenilemez
    emulatörlerle windowsu taklit etmeye ordan prim yapmaya çalışıyor ama onuda beceremedi
    wine tam bir fiyasko
  • Linux daha geliştirilme aşamasında olduğu için, üzerinden internete ulşatığımız sunucuların %90'ı Linux kullanıyor olsa gerek. Windows kullanımı daha kolay değil, kullanabilene her ikisi de aynı.
    Wine'nın açılımı => wine is not an emulator. Neden öyle olmadığına dair bilgiler için çok bilmiş amcamızda (google) araştırma yapabilirsiniz.
    Tabii bazı insanlara PC'mi virus mü yavaşlatsın yoksa antivirus mü çoktan seçmeli sorularıyla zaman geçirmek hoş geliyor olabilir.
    Birde insanların ağızlarında sakız olmuş asılsız sözler vardır. AMD çok ısınır, Linux çok zordur gibi.
    Sonucu Albert Einstein ile bağlayayım istedim.

Önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 27 Aralık 2011; 16:23:24 >
  • wine ın açılımını bizde biliyoruz dostum bu önyargı değil.İkisinide kullandım windows ev kullanıcısı için daha kolay bunu inkar edemez kimse
    bende işyerinde unix tabanlı free flow adını verdiğimiz işletim sistemini kullanıyorum.ubuntu pardus kubuntu hepsini kullandım beğenmedimde değil
    ama windows daha zengin duruyor her programı istediğin zaman buluyorsun.mesela windowsta linux için bootable usb disk yapabilirim ama
    linuzta aynı şeyi windows için yapamıyorum.yada windowsta tek tıkla bir programı kuracakken linuxta bunun için uğraşmam gerekiyor.bunu sen ben gibi insanlar yapabilir ama normal ev kullanıcısı için bu durum biraz zahmetli geliyor

bir diğer konuda windowsta herhangi bir sorun yaşadığımda foruma yazıp hemen cevap alabiliyorum.ama linuxla ilgili pek bilgisi olan yok forumlarda yorum yapanların çoğu kusura bakmayın ama bilgisiz.
    linux kullananlar fanatik olmuş bir kere yardım için konu açtım iş şahsıma hakarete kadar gitti sizinde tavırlarınız o yönde bu yüzden konuyu fazla uzatmak istemiyorum.İsteyen linux kullansın isteyen windows bundan kimene

edit:

üzerinden internete ulaştığımız sunucuların %90 ı bedava olduğu için linux kullanıyor olabilirmi????????????

tekrar edit:

sağlam sistemin varsa pc virüs programından dolayı kasılmaz

tekrar tekrar edit:

amd ısınmıyor linuxta zor değil ama gereksiz yere hababam komut girmekte ne olaki
    birkaç programı bir arada çalıştırıyorum işletim sistemi sapıtıyor yeniden başlatıyorum aaa oda ne araç çubukları yok ....ee napıcaz ingilizce forumlardan çevir işin yoksa o komutu gir olmadı bunu dene kubuntuya onu gir ubuntuya bunu ne lan bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn666 -- 28 Aralık 2011; 15:32:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarlarda Windows kurulu geliyor olması.
  • Son derece basit : bir program kurarken kurulacak mı kurulmayacak mı acaba diye endişelenmediğiniz için....
  • saymakla bitmez
  • windows kullanım bakımından çok basit bir yapıya sahip bu yüzden ilk başta buna başlayanlar linux vb. işletim sistemine geçince zorlanıyorlar
  • En önemlisi bence önyargılı ve çabuk pes eden insanlar yüzünden ve işletim sistemini oyun amaçlı kullanan kişilerin çokluğundan.
    En ufak başarısızlıklarında işletim sistemini karalamaya, kötülemeye başlayıp başkalarını da buna inandırdıklarından yaygınlaşmasını da engelliyorlar.
    Yazılım ve donanım üreticilerinin Microsoft'la güçlü iş birlikleri var. Bu desteği arkasına aldığı için insanlar kolay olanı tercih ediyorlar doğal olarak.
    Tabii Linux'un ücretsiz olması da bazılarının gözünde değersiz olduğu izlenimi yaratmıyor değil. Milyonlarca dolarlık süper bilgisayarlarda Windows yerine sırf ücretsiz olduğu için Linux kullanılması komik bir sebep olurdu.

Dünya'nın en iyi (aynı zamanda en pahalı) bilgisayarları olan süperbilgisayarlarda kullanılan işletim sistemleri oranları (Linux kullanmalarının bir nedeni olsa gerek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 28 Aralık 2011; 16:32:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

Dünya'nın en iyi (aynı zamanda en pahalı) bilgisayarları olan süperbilgisayarlarda kullanılan işletim sistemleri oranları (Linux kullanmalarının bir nedeni olsa gerek)

Ben bunun sebebinin windows tan yada unix ten çok daha iyi olduğundan kaynaklandığını sanmıyorum. Özellikle unix'ten. Her ne kadar unix gibi gözüksede aslında linux'un unix olmadığını hepimiz biliyoruz. Bir nevi değişikliklere uğramış klonu diyelim. Grafiğe bakarsak unix bile çok sönük kalıyor ki bunun sebebi linux un unix ten de çok çok kaliteli ve iyi mi olması sizce ?

Muhakak bir sebebi var bu cihazlarda linux kullanılmasının. Belki o cihazların isteğine en iyi cevap veren çekirdek linux çekirdeğidir. O kadar detay bilemem. Ama evinde son kullanıcı bununlan ilgilenmiyor ki.

Birde insanlar kesinlikle bir muhattab bekliyor karşısında. Ücretli de olsa paralıda olsa biri ile ama yüz yüze ama tel ile görüşmek istiyor. Sarı çizmeli mehmet aga gibi foruma gir sorun yaz cevap gelsin gibi işler kimsenin uğraşmayacağı şeyler. Onu anca sizin benim gibi hayatı bilgisayar olan kişiler yapar. Annem nasıl yapsın misal.

Bunun dışında windows'a para veriyor olmanın müşteri her zaman haklıdır yönü var. Müşteri bunu kendinde görüyor. Arıyor diyor ki lan kardeşim bu kadar para verdik adam gibi gelin çözün şunu. Olay sadece oyun olayı falan değil yani. Uzar gider.

• quote:

Windows orda nokta gibi kalmış gözükmüyor :D
  • @2smoke
    Benim iddiam Linux'un en iyisi veya en kalitelisi olduğu değil. Linux hakkında saçma sapan yorum yapanları gördükçe kızıyorum. Milletin parası olmadığı için Linux kullanıyor sananlar var. Veya Linux dışı sorunları Linux'a bağlayanlar var. Yardım etmek istersin terslerler, kendi bildikleri doğrudur her zaman. Ev kullanıcıları beğenmeyebilir saygı duyarım ama Linux bir halta yaramaz diye yorum yapıp atıp tutanlara fena halde kızıyorum.
  • Madem linux kullanmak daha zor diyorsunuz. Basit işler için kullanılan NETBOOK'larda linux kullanmak daha mantıklı. Ayrıca ucuz da olur.
  • Elbetteki kurulum kolayligi ve kullanim kolayligi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernoova -- 28 Aralık 2011; 23:00:13 >
  • quote:

@2smoke
    Benim iddiam Linux'un en iyisi veya en kalitelisi olduğu değil. Linux hakkında saçma sapan yorum yapanları gördükçe kızıyorum. Milletin parası olmadığı için Linux kullanıyor sananlar var. Veya Linux dışı sorunları Linux'a bağlayanlar var. Yardım etmek istersin terslerler, kendi bildikleri doğrudur her zaman. Ev kullanıcıları beğenmeyebilir saygı duyarım ama Linux bir halta yaramaz diye yorum yapıp atıp tutanlara fena halde kızıyorum.

Doğru diyorsun. O bi halta yaramaz diyenler PC yi sadece ıvır zıvır işler için kullanıp, icabında bir firefox bile yüklerken 2-3 satır bişey yazmanın büyük zorluk olduğunu zanneden kişiler. Çünkü bunlar kendilerini geliştirmek yerine önlerine konulan neyse onu yemeği tercih etmişler. Bunun için onlara da kızamayız. Ekmeğini biz vermiyoruz kimsenin, nasıl istiyorlarsa öyle kullanırlar tabi.

Ama benimde gıcık olduğum bişey var linux kullanıcılarında; Windows için oyun oynamaktan başka bir işe yaramaz demiyorlar mı. Al işte senin dediğin olayla aynı kapıya çıkar. Onun için pekte fazla takmamak lazım kimin ne söylediğini. Sonuçta hiç birini biz yazmadık bunların. İşimizi görmek için araç olarak kullanıyoruz.

• Ev kullanıcıları kodla modla uğraşmak istemez onlar en kolay ve rahat nasıl işimi yaparım ona bakarlar... Eh bu da windows da var. Burdaki bilgisayar hayatı olmuş insanlar tamam linux tercih edebilir çünkü zevk alıyorlar bu işlerle uğraşmaktan... Şahsen ben Hackintosh kurmak için 1 hafta uğraştığım olmuştur ya da Linux' a aygıt tanıtmak için vs... Ama bunu toplumun çoğunluğundan beklemek abesle iştigal olur....
  • bence 2 en önemli sebebi var
    1:bilmemek emin olun bilgisayar kullanıcılarının büyük çoğunluğu windowsdan başka işletim sistemi olduğunu bile bilmiyor hatta işletim sistemi nedir onu bilmiyor .
    2:uyumluluk hem program hem donanım ne kadar geliştirilmiş olsa da linuxta hala driver sorunları var program meselesine gelince windowstaki gibi ihtiyaç olan programlar içinde yüzlerce seçenek yok ve en önemlisi oyunlar yeni yeni destek verilmeye başlansa bile hala bir çok oyunun linux desteği yok .
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.