Şimdi Ara

Sizce otomobil değiştirme aralığı ne kadar olmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
6.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SonpoL

quote:

Orijinalden alıntı: Kobrakai

0 alırsan 5 yılda bi yenilenebilir

.

Alıntıları Göster
    bir tanıdığım var 0 km aracı alır ortalama 3 sene biner 50 bin km ye gelmeden satar, ne bir kere muayeneye gitmişliği var ne de bakım harici servise gittiği, bakım dediğimde yağ değişimi o da senede bir. bana göre imkan varsa böyle olmalı yok aküsü bitti, yok lastiği eskidi vs vs.. sürekli yeni kokusu

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A5323F5D9

bir tanıdığım var 0 km aracı alır ortalama 3 sene biner 50 bin km ye gelmeden satar, ne bir kere muayeneye gitmişliği var ne de bakım harici servise gittiği, bakım dediğimde yağ değişimi o da senede bir. bana göre imkan varsa böyle olmalı yok aküsü bitti, yok lastiği eskidi vs vs.. sürekli yeni kokusu

Alıntıları Göster
    Her seferinde bu kez minimum 3 yıl bineceğim diye alıyorum ama bakmışım sözümde duramamışım...

• quote:

Orijinalden alıntı: redkid778

Her seferinde bu kez minimum 3 yıl bineceğim diye alıyorum ama bakmışım sözümde duramamışım...

Alıntıları Göster
    Bence minumum 5 yıl.
  • Bu tamamen imkan olanak meselesi...
    Ben hep sifir alirim ve en fazla 3 sene kullanip yenilerim... Hem surekli bakimli arac kullanmis oluyorum hemde fazla deger kaybetmiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOSTIL

:) tanidiginizla ayni kafadayiz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Bence minumum 5 yıl.

Alıntıları Göster
    Düşük bütçeli ve biniciyseniz sıkılana kadar. Araçtan araca değişir o da. İhtiyaçlarınızı karşılayan bir aracı 0'la değiştirme imkânınız yoksa sahibindende 2. el ilânlarına her baktığınızda bir yere kadar bu süreyi uzatır. İlaç etkisi yapar iyice sıkılana kadar dayanmanızı sağlar.

Benim gördüğüm yüksek bütçeliler biniciyseler, özellikle büyük şehirlerdekiler, 0 alıp 2 yılda bir değiştiriyorlar. Bunun için gideri fazla olan araçları tercih ediyorlar elbette.

Bir de rahatlar var. Onlara hastayım. Ailenin ağır yükünü şirket arabası çekiyor. Onun yanında işte hanım haftasonu tek başına biryere gider, şirket aracı bakımdadır, tatilde konfor yapalım gibi durumlar olduğunda binmek üzere yakıt masrafları minimal olduğu için yüksek bütçeli bir arabaya almaya güçleri yetenler oluyor. Bunlar 5 seneyi tutturabiliyorlar. Yılda 20 bin km yapan dizel araç düşük tüketim seviyesinde 20-25 kuruştan 4k-5k yakıt parası, yine alt seviyeden benzinli araç ise 30-35 kuruştan 6k-7k yakıt parası veriyor. Kilometre yaptıkça bakım da var. Kaskosu + vergisi en alt seviyeden 2000 TL olsun. Toplamda 5-7 bin TL arası bir fayda var. Bunu 5 seneyle çarptığınızda 25 ila 35 bin TLlik bir fayda ortaya çıkar ki siz 20 bin TL lik bir arabaya zar zor binerken o 55bin TL'lik arabayı düşünmeden alır ve biner. Veya yatırım yapar. Bunu kim finanse ediyor derseniz siz kütür kütür vergi öderken şirketler bunları masraf gösterip vergiden düşer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Paşa

2 yılda bir, sıfır aldıysa max 3 yıl daha fazlası sıkar insanı.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: quinthox

quote:

Orijinalden alıntı: GOSTIL

:) tanidiginizla ayni kafadayiz....

Alıntıları Göster
    bence ideal olanı sıfır araç alıp, garanti bitiminde yeni bir sıfır araç almaktır ama işte bu biraz imkan meselesi.
    mesela amcamın imkanı var ama sıfır aldığı 98 model broadway'e biniyor hala. arabada hidrolik direksiyon bile yok ama araç 50 binde bile değil. sat diyoruz, arabaya kıyıp da satamıyor.
    ben ise her zaman şartlarımı zorlamışımdır ve en geç 3 senede aracımı değiştirmişimdir. zaten 2 seneden sonra sıkılıyorum araçtan. şirketin bana verdiği araçları bile değiştiriyorum sıkılıp, yani bazen jetta'yı bırakıp linea, megane'a felan biniyorum değişiklik olsun diye. bi de bir araç arıza ya da kaza yaptı mı acayip soğuyorum. o da beni aracı değiştirmeye itiyor.
    yani diyeceğim bu iş biraz yapı meselesi ama en çok da imkan meselesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 25 Ocak 2012; 10:18:25 >

• Kullandığım araçtan memnunsam sürenin benim için bir önemi yok, keyifle binerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Kullandığım araçtan memnunsam sürenin benim için bir önemi yok, keyifle binerim
    0 aldım 1.5 yılı devirdim henüz sıkılmaya başladığımı hisettiğim zamanlarda araba piyasasına bakmıyorum o zaman aracıma binme isteğim artıyor.
    Şuan 22 bin km oldu araç km arttıkça hoşuma gidiyor ilk defa 0 aracım oldu bu km ye kadar sorunsuz geldim 2. yılını 30bin km ile tamamlar gibime geliyor bakalım benim gönlümde bir kaç araç var ama bir taraftanda aracıma tüp takıp 100bin devirmek var . Karar vermek zor oluyor 0 araçta 2. el araçlarımı çabucak satıp değiştirmiştim hiçte önemsememiştim ama 0 araç ile aramda bir bağ oluştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

0 aldım 1.5 yılı devirdim henüz sıkılmaya başladığımı hisettiğim zamanlarda araba piyasasına bakmıyorum o zaman aracıma binme isteğim artıyor.
    Şuan 22 bin km oldu araç km arttıkça hoşuma gidiyor ilk defa 0 aracım oldu bu km ye kadar sorunsuz geldim 2. yılını 30bin km ile tamamlar gibime geliyor bakalım benim gönlümde bir kaç araç var ama bir taraftanda aracıma tüp takıp 100bin devirmek var . Karar vermek zor oluyor 0 araçta 2. el araçlarımı çabucak satıp değiştirmiştim hiçte önemsememiştim ama 0 araç ile aramda bir bağ oluştu.

Alıntıları Göster
    Param varsa altı ay yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

Param varsa altı ay yeterli.

Alıntıları Göster
    Araç sıfır alınır, orjinal tutulur, evladiyelik kullanılır, kolleksiyon parçasına gelince ihtiyaç varsa satılır. Şimdi öyle araba üreten yok gibi.
  • 11 sene oldu 210.000 bin kilometre kat etmis. Yani 210.000.000 metre

Bu babamin bakis acisi. Bence minimum 3 sene binilmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorum

Araç sıfır alınır, orjinal tutulur, evladiyelik kullanılır, kolleksiyon parçasına gelince ihtiyaç varsa satılır. Şimdi öyle araba üreten yok gibi.

Alıntıları Göster
    İş gereği olarak çok varlıklı insanlara tanışıyorum. Yanız sözünü ettklerim, parayı kendi kazanmış kesim. Yani miras yolu iler kazananlardan bahsetmiyorum. Zaten onların sayısıda(mirasyedilerin) iş dünyasında fazla değil. Bu çeşit insan grubundan arabasını beş senede bir bile değiştirene rastlamadım. Hatta diyebilirimki, kendi yetiştiğim çevremede orta halli insanların iyi bir maaşla, hele ki karı koca da çalışıyorsa arabayı bir statü unsur olarak gördüklerini ve çok sık araba değiştirdiklerine şahitim. Kendimde ilk para kazandığım zamanlarda çok sık saçma araba alışverişleri yapmıştım.

Kendi kanım orta sınıf araçlarda ağır kullanımda ekonomik ömür olan beş yıl iyidir. Ama BMW, Merso; Audi gibi premiumlarım üst modellerinden başlayarak 5 serisi, veya E serisi gibi veya Range Rover, X5 gibi araçların en az 7 yıl kullanılması gerektiğine inanıyorum. Bu tip araçlara sahip az evvel sözünü ettiğim iş adamı grubununda bu minvalde hareket ettiğini gördüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bayraktar.

11 sene oldu 210.000 bin kilometre kat etmis. Yani 210.000.000 metre

Bu babamin bakis acisi. Bence minimum 3 sene binilmeli.
    Hangi eşyamızı 3-5 kullanıp satmak amacıyla alıyoruzki. Örneğin beyaz eşyalarımıza aynı muameleyi yapıyor muyuz? Çalışmaz hale gelince yenisiyle değiştiriyoruz. 3-5 senede bir araç değiştirmekte anlamsız ve masraflı bir yöntem.

Mesela; 30 bine 0 km araç aldınız 3 sene sonra 20 bine belki satarsınız. Yeni alacağınız araçta 40 bin TL olmuş dersek. 20 bin TL cepten para vereceksiniz. Bunun yanında kasko, vergi ve bakım ücretleri yeni araç olacağı için bu dahada artacak. Bunu her 3 senede bir yaptığınızı düşünürseniz her 3 yılda bir ekstradan 20-30 bin TL aracınızı yenilemek için para ödeyeceksiniz.
    Ondan sonrada benzin ve vergiler artmış diye söyleniriz.

Ben aracımı alırım ve ömrü yetene kadar kullanırım. Buda en az 10-15 yıl zaman alır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ukubat

Hangi eşyamızı 3-5 kullanıp satmak amacıyla alıyoruzki. Örneğin beyaz eşyalarımıza aynı muameleyi yapıyor muyuz? Çalışmaz hale gelince yenisiyle değiştiriyoruz. 3-5 senede bir araç değiştirmekte anlamsız ve masraflı bir yöntem.

Mesela; 30 bine 0 km araç aldınız 3 sene sonra 20 bine belki satarsınız. Yeni alacağınız araçta 40 bin TL olmuş dersek. 20 bin TL cepten para vereceksiniz. Bunun yanında kasko, vergi ve bakım ücretleri yeni araç olacağı için bu dahada artacak. Bunu her 3 senede bir yaptığınızı düşünürseniz her 3 yılda bir ekstradan 20-30 bin TL aracınızı yenilemek için para ödeyeceksiniz.
    Ondan sonrada benzin ve vergiler artmış diye söyleniriz.

Ben aracımı alırım ve ömrü yetene kadar kullanırım. Buda en az 10-15 yıl zaman alır.

Alıntıları Göster
    En az on sene. Ama maddi imkanlar ve fizik şartlar elveriyorsa çok daha uzun kullanılabilir tabii.

Arabamı ilk aldığımda beş sene gibi bir öngörüde bulunuştum. Zaman içinde ne kadar çok yanıldığımı anladım. Otomobil denilen şey evlerden daha uzun ömürlü çıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

En az on sene. Ama maddi imkanlar ve fizik şartlar elveriyorsa çok daha uzun kullanılabilir tabii.

Arabamı ilk aldığımda beş sene gibi bir öngörüde bulunuştum. Zaman içinde ne kadar çok yanıldığımı anladım. Otomobil denilen şey evlerden daha uzun ömürlü çıktı.

Alıntıları Göster
    4-5 yılda bir ortama geliri olan bir aile için ideal.
    Ama şimdi krediler insanları manyaklaştırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

4-5 yılda bir ortama geliri olan bir aile için ideal.
    Ama şimdi krediler insanları manyaklaştırdı.

Alıntıları Göster
    Arabayı kullanana göre değişir.Ya da arabaya göre.2004 focusu 6 yıl kullandım astrayı 1.5 yıl kullandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

imkan varsa don değiştirir gibi değiştirmeli.

hepsinin tadına bakmak lazım.
  • Sıfır araç alıyorsan 5-6 sene, ikinci el alıyorsan kafana ne zaman eserse..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.