Şimdi Ara

Sizce otomobil değiştirme aralığı ne kadar olmalı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
6.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

sıfır araba aldıysam ne olursa olsun en az 5 yıl binerim.

luks bir araçsa 100,000 veya ustuyse minimum 8 yıl binerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır alınmışsa 3 sene. İkinci el alınmışsa 2 sene bence. Ben kendime hakim olamıyorum bu konuda malesef. 2 sene zor zaptediyorum kendimi

• İkinci elde Max 3 ay binerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

Daha yeni okudum Amerika'da bi adam bi volvo ile beş milyon kilometre yapmis. Degistirmeyede pek niyeti yok gibi. Yedinci kilometreye niyetim var arabam yapar ama ben yapabilirmiyim bilmiyorum diyordu. (Volvo p1800 coupe)

Arabalarin ekseriyeti en az 250-300 bin km cok rahat cikartir.

Arabayi sıkılana kadar degilde goturdugu yere kullanmak gerek. Alirken satmak icin almayacaksin. Her sorunda hemen "SOGUDUM" demeyeceksin.

Tuketmek o kadar da faydali bisey degildir. Psikolojik olarak belki bi muddet iyi hissettirir ama bi muddet sonra tukenirsin.

eski volvolardan olmalı, sağlam zamanlarında üretilen. aslında japon almak lazım çok uzun yıllar gidiyor, elektroniği filan hiç bozulmuyor. avrupa arabaları çabuk bozulur.

• 4-5 yıl ideal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancakmak

quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

Daha yeni okudum Amerika'da bi adam bi volvo ile beş milyon kilometre yapmis. Degistirmeyede pek niyeti yok gibi. Yedinci kilometreye niyetim var arabam yapar ama ben yapabilirmiyim bilmiyorum diyordu. (Volvo p1800 coupe)

Arabalarin ekseriyeti en az 250-300 bin km cok rahat cikartir.

Arabayi sıkılana kadar degilde goturdugu yere kullanmak gerek. Alirken satmak icin almayacaksin. Her sorunda hemen "SOGUDUM" demeyeceksin.

Tuketmek o kadar da faydali bisey degildir. Psikolojik olarak belki bi muddet iyi hissettirir ama bi muddet sonra tukenirsin.

eski volvolardan olmalı, sağlam zamanlarında üretilen. aslında japon almak lazım çok uzun yıllar gidiyor, elektroniği filan hiç bozulmuyor. avrupa arabaları çabuk bozulur.

Aslinda araclar siniflandirmaya gerek yok. Alirken biraz mantikli secim yapacaksin.

Kul yapisi bu illaki sorun cikaxak motor acilacak sanziman asagi inecek. Ama bunlar tamir ettirilince bi o kadar daha km yaparlar. Ornegini verdigim araba sanki hic arizalanmadi mi. Arizalanmistir tabi. Onemli olan beyni tuketmeye endekslememek.

• Borcu bitene kadar binilmeli bence
  • 2001'de sıfır aldığımız Toyota Corolla'ya hala biniyoruz. İhtiyaca yönelik bu işler biraz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.