normal bir otomobil kullanıcısının otomobil değiştirme aralığı ne kadar olmalı? adam zengindir değiştirir don değiştirir gibi ya da aracı problemli çıkmıştır satmak zorunda kalmıştır vs. istisnaların dışında, sizce otomobillerimizi kaç yılda bir değiştirmek lazımdır.
imkan varsa don değiştirir gibi değiştirmeli.
Öncelikle sıfır km alınıyorsa, bence hedef beş sene olmalı. Tabii Şu an Insignia, Yeni Astra, Focus tarzı iyi denecek bir araç olduğunu varsayıyorum. Bir çok insan, havadan sebeplerle 2011 model araçlarını satıyorlar ya, onlara içimden farklı kelimeler döküyorum. Elbette para kendi parasıdır ama, her araç alışta devlete fazladan verdikleri vergiyle kalıyorlar.
Biliyorsunuz, aracı alıp bir tur atın, geri getirin en az 5.000 TL ucuza alırlar. Yani her sıfır araç alışta ortalama 5.000 TL zarardasınız. Bu zarardansa, öncelikli olarak ikinci el, farklı tercih olursa sıfır km bir araç alıp, araç sıfır km ise beş sene binerim. 2004 Focus beş senedir bende, hala memnunum... Belki seneye değiştiririm...
0 alırsan 5 yılda bi yenilenebilir
Buna bir kural koymak zor zor.
Bazen sıfır km. alınır ve bir yıl olmadan satılığa çıkarılır.
bazen de ikinci el alınır ve asla satmak istenmez...
Her neyse...
Önemli olan sevdiğimiz ve duygularımıza hitap eden aracı almak diyeceğim ama bu seferde aklımız karışıyor...
0 alınan bir araba bence d yada e sınıfıysa seni hem özellik hem konfor olarak 10 sene idare eder. diğer sınıflardan en az 5 yıl binilmeli.
her arabamı binmek için alırım, lastiklerini değiştirir, bakımını yaptırırım bir sene sonra sıkılır satarım :(
maddi drum için satmıyorsanız 0 aldıgınız bi aracı size sık masraf açma drumuna getirene kadar binilmeli bunu yıl olarak degilde kullanıcının aracına bakması ile değişkenlik gösterir
Sıfır alınıyorsa segment farketmez minumum 5 maximum 10 sene binilmeli.
Ben bu mantıkla sıfır araç aldım.
günümüz hızlı tüketim çılgınlığını bir taraf bırakıp kendi yaptığımız gibi 0 km aldığımız d sınıfı araçları en az 10 yıl kullanırız.sizlere de tavsiye ederim.
paran varsa 3 sene normal yoksa 13 sene...sıfır aldıysan 5 6 sene iyi gibi, zaten tutulan marka modelse iyi fiyata gidiyor turkiyede
memnun kalmazsam değiştiririm
Almanyada sıfır km olarak alınan bir araç 3-5 yıl aralığında yenilenir genelde.Zaten emisyon normları, vergiler birazda teşvik eder. Ben hayatımda bir kere sıfır otomobil aldım almanyada eşim kullanıyor 2010 yılında aldık 1 ay önce 25.000 küsürattaydı. Kendim genelde kullanılmış otomobil aldığımdan bazen 3 ay bile kafi gelir takas veya başka kullanılmış araç için.Türkiye de görevim 4 ay sonra sona erecek tekrar ailemin yanına dönecem. dönerken burada kullandığım 1998 E200 elegance mi satarım, 2007 civarı gene kullanılmış auto alırım.
quote:
Orijinalden alıntı: tapdk
her arabamı binmek için alırım, lastiklerini değiştirir, bakımını yaptırırım bir sene sonra sıkılır satarım :(
yahu sorma o çok kötü bişey bi süre sonra el yine gitmeye başlıyo sahibinden.com daki ilanlara banada öyle olyo millete araba yaptırdıgımızla kalıyoz valla
quote:
Orijinalden alıntı: Kobrakai
0 alırsan 5 yılda bi yenilenebilir
.
2 yılda bir, sıfır aldıysa max 3 yıl daha fazlası sıkar insanı.
Aslında sıfır km araç bakıldığında pahalı gibi görünebilir, ancak pratikte durum hiç böyle olmamaktadır. Eğer imkan varsa; en güzeli sıfır alıp ilk muayene gelmeden satmaktır. Türkiye'de tutulan bir araç almak (VW, Ford, Renault vb.) sizin satışta zarar etmemenize de zemin hazırlar. Benim düşüncem özetle şudur; tutulan aracı sıfır al, 3 sene dolmadan sat. Hem çağın en güzel araçlarına binmiş olursunuz, hem az yakar, hem yağ su değiştirme dışında arızası olmaz, hem sanayide zaman harcamazsınız vs vs.
0km alındı ise hedef min 5 yıl olmalı bence...
quote:
Orijinalden alıntı: tapdk
+1
Bu sefer farklı davranabilmek için sıfır aldım. Kendime hakim olup, 2-3 yıl kullanabilirsem iyi olacak