Şimdi Ara

Sizce otomobil değiştirme aralığı ne kadar olmalı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
1
Favori
6.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 0 km için ortalama 3 yıl, eğer imkan varsa ve araba merakı varsa.

İmkan var araba merakı yoksa 5 yıl.

İkiside yoksa dursun zaten :)

İkinci el işi ise 1 yıl yeterli bence :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Kullandığım araçtan memnunsam sürenin benim için bir önemi yok, keyifle binerim

Abi o kadar emeğin var, insan satmak istemez zaten, yanılıyor muyum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana kalırsa garanti bitince elinden çıkartmayı düşünmeli.....

Hem fazlada değer kaybetmemiş olur, eğer 2. eli canlıysa.
  • Aracımı 0 aldım.
    Neredeyse 5 yaşına girmek üzere.
    Güvenlik donanımı azlığı (esp yok) ve genişlik nedeniyle (çoluk çocuk planları) birkaç sene sonra satarım.
    Aksi taktirde 10 yaşına kadar kullanır, sonra kasko problemi (tam kapsama almıyorlar ve pahalı oluyor diye biliyorum) ve her sene muayene derdi nedeniyle satardım.
  • 8-10 seneden aşağı zor gibi tabi sıfır almışsam. Mesela evlenilirik, 2-3 çocuk olur b sınıfı yetmez olur değişir. Ya da yakıt, vergi oalyları değişir duruma ayak uydurmak gerekebilir. Ancak bir sorun yoksa ben en az 8-10 yıl binerim gibi. Yenisini alcaksam yakıt, güvenlik, donanım, hacim vs. baya bi fark olması lazım. Mesela şuan 2005 model biçok araç yenilerle aşık atar. Ancak 2001 ve öncesi baya geride kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Kullandığım araçtan memnunsam sürenin benim için bir önemi yok, keyifle binerim

Abi o kadar emeğin var, insan satmak istemez zaten, yanılıyor muyum?

Aynen pek satabileceğimi sanmıyorum

• babama 0 fiesta aldık 1 yaşını doldurdu ve 2 ay geçti. araba km 8800 küsür km daha. şimdi bunu 3 sene sonra satsa ne geçecek eline ?
    kafadan 10 senesi var o arabanın babamda ve bu araca bende biniyorum. 10 sene de o aracın yapacağı km de yeni yeni 100.000 olur bir ihtimal o da
  • Sıfır km alabileceğim en iyi arabayı alıp 5-10 sene kullanırım. O süre zarfında yeni araç değişimine vereceğim parayı yakıt parası yapıp bol bol gezerim. Ben makinalara çalışacağıma makinalar bana çalışsın. Kazandığım paranın büyük kısmını otomobil alımında harcamak istemem. Otomobilden çok benim için gezip gördüğüm yerler daha önemli.İnsana seyahat etmek otomobil almaktan daha çok zevk verir.
  • Bence 2 yılda bir değiştirilmeli. Sıfır alınan araç en az 3 4 sene binilmeli ama insan hali belli olmuyo. Kimi zaman sıfır aldığın veya ikinci el alıp en az 4 sene binerim dediğin aracı 6 ayda bile değiştirebiliyosun.

Örneğin ; 98 yılında 97 model sıfır ayarında broadway aldık. 4 sene kullandık 2002 yılında sattık. Sıfır gibi hyundai bayraktar müdürünün 2001 model sıfırından farklı full+full extralarıyla birlikte hyundai accent aldık. Bunu kesin 4 yıl gibi bir süre kesin binicektik ama babam o zamannın böyle donanımlarda çok hoş görüntüsü olan aracı 6 ay sonra sattı ısınamadı. Tekrar gidip 94 model broadway aldı. Bunu hemen satarız dedi.O hemen satılacak araba bizde 4 sene kaldı . Onu satıp 2007 yılında yine sıfır ayarında Megane 2 aldık ve bunu kullanmaya kararlıydık ve 3 buçuk sene severek kullanmayı başardık. Son zamanlarda tıkırtı sesleri arttığı için biraz soğuduk ve hemen elimizden çıkarttık.

Bu sefer babam megane 2 yi 3 buçuk sene kullandıysak sıfır aracı 5 sene kullanırız dedi. Ve gitti 2011 model sıfır Passat aldık. Ben 18 yaşıma girdim ehliyet alıcaktım. Babamda annenle birlikte alın diyip ikimizi gönderdi. Annem baştan beri planda yoktu. Neyse sonra ehliyetleri aldık bu sefer bu araç çok büyük olduğu için annem kullanamıyodu. Babamda Passatı sattı. Tam bir sene sonra aldığımız gün passatı sattık. Ve en son 2011 polo aldık annem kullanabilsin diye bakalım bu ne kadar kalıcak.

Sonuç olarak fazla kullanmayız diye aldığımız broadway 4 sene , 5 sene bineriz diye aldığımız sıfır Passat 1 sene kaldı. Ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyo

• 98 model 1.6 motor Peugeot 306'yı 11 sene kullandık. Hiç sensör, turbo vs olmadığı için pek sorun çıkarmadı. Ancak şu an yüksek beygirli turbolu, full elektronik bir araç alsak kaç sene dayanır, kaç sene sonra artık sat beni der hiçbir fikrim yok. Teknoloji gelişme hızı arttığı için artık 10 sene kullanım vs zor gözüküyor. 1.6 motor 10 sene önce de vardı ancak bugünkü downsized motorlar 10 sene sonra ne durumda olacak, 10 sene sonra hepimiz elektrikli otoya mı geçmiş olacağız ömrümüz yeterse göreceğiz. Ben sene sonu alıp 3 sene kullanmayı planlıyorum. Ancak şirket araç verir elimdeki fazla gelir vs o zaman satabilirim.
  • en az 8 yıl sıfır alnımşsa.
  • bence durum yerindeyse 3 sene iyidir.

hatta model yükseltmek için bile 3 sene sonra aynı araç alınabilir
  • Bunun bir standardı yok... 1994'de 1994 model bir Saab aldık. Babam bindi yıllarca. Annemde Suzuki vitara vardı. Abim ehliyet alınca abim Suzuki'ye ortak oldu... Gene abim İstanbul'da jant kopması sonucu Suzuki'yi Pert etti (araç servisten çıkarılıp İstanbul'a yola çıkmıştı. Serviste iyi sıkılmayan bijonlar...). Araç pert olunca Opel Frontera aldık 1998 model, ikinci el. Suzuki kazasından bir hafta sonra babam kendi arabasını abime verdi. Verdiği günün gecesi saat 3'te abim aradı... Alkol çevirmesinde beklerken (kendisi 0 promil alkollü), arkadan gelen 150 promil alkollü bir araba buna girmiş. Abimin bir suçu yok... Babam "Allah Kahretsin lan" deyip Saab'ı da abime verdi. Kendine 2003 model bir S60 aldı. 2005 yılında ben ehliyetimi aldım, saab hala bizde idi. Ben de 2008'e kadar kullandım. Takribi Volvo, Frontera ve Saab 3-4 ay arayla satıldılar. Kısaca Saab tam 14 sene, 305.000km bize hizmet etti. Volvo sadece 5 sene 140.000km... Bunun bir kısıtlaması yok. Aracınız bakımlı ise ve arada sırada canınızı sıkması sizin için problem değil ise 20 sene de binersiniz...

Tamamen yılda yapılan km ile alakalı... Kız arkadaşımın arabası şu anda 25.000km'de, 2005 model... 7 yaşını dolduracak araba. Satarsa sadece daha iyisini almak için satacak, daha yenisine ihtiyacı yok, pırıl pırıl araba... Kalos'un full'ü araba. Yeni Aveoların içi ve donanımı bu arabadan kötü. Düzgün bir araba almayacaksa neden yenisini alsın? Ben yılda 25.000km yapıyorum. Çok rahatlıkla 50.000km'de bir araba alıp 200.000km'de satıp 6 sene binebilirim. Böylelikle 0 focus'a bineceğime çok daha ucuza çok daha iyisine binerim. Ancak daha iyi arabanın masrafı, vergisi daha çok olacağı için toplamda cebimden çıkan para aynı olmuş olur... Babam derseniz yılda 40.000km yol yapıyor. O 0km alsa araba ona 5 sene tat verir. Sonra can sıkmaya başlar... O yüzden herkesin ihtiyacı değişken bu durumda...

• kaza vb. durumlar olmadığı sürece 5 senenin üstünde kullanılmalı bir araç. Her değişim ciddi maliyet, uzun süre kullanmaya değecek bir araç alın ve uzun süre severek kullanın. 8-10 sene ideal gibi görünüyor.
    Araç satın alırken 2 litre yakıt farkını gözetip ardından o aracı maksimum 2-3 senede satılığa çıkaran insanları anlamıyorum, insanlar kendi kendini kandırıyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 26 Ocak 2012; 15:57:00 >
  • Aracın yapımında uzun yıllar kullanıcısına hizmet etmesi planlanıyor, kullanım kılavuzlarında kullanım ömrünü 10 yil olarak belirliyorlar. Açıkcası aracımı 0 km aldım ve uzun yıllar binmeyi düşünüyorum, eksik olan kısımları yok mu vardır illaki, ama bana yetiyor. Bunun sonu yokki hemde. İyisi bitmez ki, araca yapacagım yatırımı bir yerden sonra gereksiz ve zaruri görmekteyim. Onun yerine o parayı biriktirir ev arsa yazlık vs iste neyse imkan varsa onu almaya bakarım. Sel gider izi kalır misali, ne gerek var. En iyisini bile alsam eminim ki iki yil sonra oda eski olacak
  • 2005 ve üzeri araçlar günümüzdeki araçlarla kıyaslanabilir.
  • bence min 6,max 9 olmali
  • Bu konu çok ilgimi çekti çünkü ben de çevremde sık araç değiştiren birisi olarak tanınıyorum. Bununla da kalmıyor anne, babam ve büyüklerim benim savurgan, sıkılgan, kararsız olduğum yönünde kanıya vardılar. Benim hikayem de şöyle. 2008 yılında işe girdim. İş yerine gidiş gelişte ve hobi olarak otomobil almaya karar verdim. İlk maaşımı alınca bankadan da kredi çektim 10000 tl'ye Fiat Tipo 1.6 ie aldım. Tipo'yu tam 1 yıl kullandım. Askere gideceğim için sattım. Askerlik durumu olmasaydı 1 yıl daha kullanmak isterdim. Askerden döndüğümde otomobilsiz yaşama dayanamadım 22000 tl'ye Megane 2 benzin&lpg aldım. Megane 2'yi alırken kişiden aldım ve baba oğul bana güvence verdiler ve aracı ekspertiz yaptırmadan aldım. Bu arada çalıştığım işyeri 1100 metre rakımda ve kış mevsiminde 20-30 cm zeminde kar oluyor. Kış mevsimi yaklaşırken İş arkadaşım 2008 model Terios'tan sıkılıp satmaya karar verdi. Terios'u ben alırım dedim. Arkadaş da Megane'ı sat üzerine ekle, 27000 tl ver Terios'u al dedi. Ben de Megane'a Sahibinden'de satılık ilanı hazırladım. Arayanlar boya -değişen vb. sormaya başladılar. Ben de sorulara cevap veremeyince yetkili servisten ekspertiz raporu aldım. Sonuç tavan hariç komple boyalı, araç sağ taraftan kazalıymış. Bu durumda aracın değeri düştü. Cebimde 5000 tl var. Megane 16.000-17000 tl edecek üzerine koysam da Terios parası etmiyor. İlçeme dönerken Hyundai bayinin önünden geçiyordum, gözüme Accent era test aracı ilişti. Dedim bir test sürüşü yapsam. dizel modeli sürdüm ve performansına hayran kaldım. Resmen ilk 3 viteste koltuğa yapıştırıyor. Benim Megane'ı alın üzerine de 15000 tl kredi verin Accent'i alayım dedim kabul ettiler. Megane 2'yi 4 ay kullanmış oldum. Baktım 2 gün sonra Accent 2010 model aracım var. Hoş araç, güçlü, bagajı büyük, mp3 ve usb destekli müzik sistemi, boyut olarak şehiriçi kullanımına uygun, yakıt tüketimi 100 km'de 5 litre mazot. Aracı kullanırken 4. ayda 20 cm zeminde kar var. kış lastiğim de var fakat yokuşta patinaja düştü. Zincir takmak zorunda kaldım. Tamam zinciri güzelce taktım fakat takarken ellerim soğuktan morardı vb. pek eğlenceli değildi. İçimden şimdi 4X4 aracım olsaydı 4 kış lastiği ile zincirsiz giderdim dedim ve 4X4 araçlara bakmaya başladım. Accent'in 6. ayında ise 25000 tl Accent'e alıcı çıktı ben de sattım. 1 ay içinde ekspertizli 2008 model 1500 cc Terios aldım. Şu anda 8 aydır Terios'u kullanıyorum. 25-30 karda rahat gidiyor. Buzlu yokuşu rahat çıkıyor. Araçtan genel olarak memnunum fakat zaman zaman beygir gücünün azlığı, lpgli olması, bagajdan yer çalması, Hız sabitleyici özelliğinin olmaması canımı sıkıyor. Geçende Opel mokka haberi gördüm, araç bana çok cazip göründü. Dizel motor, otomatik vites, 4X4, Hız sabitleyici vb. hoşuma gitti. 2012 yılının sonlarında piyasaya çıkacak diyorlar. Mokka'ya kadar Terios'a devam.

• Özel durumlar dışında en az 5 sene kullanılmalı
  • alınteri ise 10 yıl.
    miras, ikramiye gibi havadan gelen para ise 2-3 yıl.
    kredi ile alınıyorsa 5-7 yıl. (sıfır - 2. el)
    nakit alnabiliyorsa 3 yıl.

bekar için 2 yıl.
    evli ise 4 yıl.
    çoluk çocuk varsa 10 yıl...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.