Şimdi Ara

Sizce otomobiller neye göre vergilendirilmeli? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ben 15bin liralık 2008 dacia logan 1.6 ya biniyorum
    başka biri 65bin liralık 2008 bmw 1.6 ya biniyor

Adalet nerde varki burda olsun.
  • Acaba avrupada yaşamış ve bu Motorlu taşıtlar vergisi ödemiş bilen birileri yazabilirmi orada neye göre alınuyor bu vergiler?
  • Kesinlikle kasko değerine göre alınmalı; sanırım bu işin en adil çözümü bu, çünkü arkadaşı dediği gibi 15 bin'lik arabayla 65 Bin'lik(hatta mercedec C180K 100 bin üzerinde) arabanın aynı vergiyi vermesi akılla mantıkla bağdaşmıyor. Tabi bu sadece MTV için değil araç ilk alınırken ki vergilerde de böyle olmalı.

Ayrıca şöyle bir bakıyorumda devletin en büyük vergi kaynağı otomotiv sadece yıllık verdiğimiz vergiler bile basit 30-35 bin liralık araçlar için

zorunlu trafik sigortası(bunuda anlamıyorum zaten kasko yaptırana zorunlu olmaması lazım) = 200 TL
    MTV = 628 TL
    araç sıfırsa yaklaşık 15000 TL'si ÖTV+KDV
    Ayda 1 depo benzin 45lt x 3,66(şimdilik) = 165 TL x 12 ay = yaklaşık 2000 tl bunun %80 i vergi = 1600 TL

yani 30000 TL lik sıfır araç alan bir vatandaşın ilk yıl ödediği vergi yaklaşık 17500 TL. ondan sonraki yıllardada yaklaşık 2500 TL bu da aylık yaklaşık 200 TL yapıyor. yani kısaca sabit gelirli ortadirek vatandaşa senin arabayla falan ne işin var deniyor.

sadece yuh diyorum

• Aslolan emisyon değeridir ama bir arkadaşın dediği gibi onun da oranlarını değiştirirler yine vergiler totalde düşmez.
  • vergi malın değeri üzerinden alınıyorsa (ki bildiğim kadarı ile bu iş böyledir normalde), en mantıklı seçenek kasko değeri. aynı yaş, aynı hacimde biri 10.000 diğeri 50.000 tl lik arabaya binen adamların aynı vergiyi vermesi çok saçma.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.