Şimdi Ara

SİZCE PANORAMİK CAM TAVANA TÜRKİYEDE İHTİYAÇ VAR MI? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
3
Favori
72.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İhtiyaçla ne ilgisi var anlamadım. Araçları alanlar ihtiyaçları olduğundan mı alıyorlar ?

Miami'de hiç güneş yok demek ki, adamların çoğu sahillerde üstü açık araçlarla dolaşıyorlar.

Tamamen zevk meselesi...

Ben şahsen panoramik tavanlı aracım olsun isterim.

Cam tavanın sağlamlığı konusunda tartışan arkadaşlara da şu soruyu sormak isterim;

Arabanın icat olduğu günden beri arabaların ön, arka, sağ ve solunda baş mesafesinde hep cam vardır.

Kazalarda tavanın cam olmasını bu kadar önemseyen arkadaşlar, araçların kazalarda sedece takla attığını mı düşünüyorlar ?

Ya ön camınız seyir halindeyken patlarsa ? Bu daha mı önemsiz ?

Ya da yan yatıp sürüklenen araçlar ?

Camdan fırlayan yolcular ?

Dikkat ve önlem çok önemlidir. Buna katılıyorum.

Ancak çok da abartmamak lazım.

O zaman tankla dolaşmamız gerekir.

Ki o da mükemmel değil. Suya batıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: cat33

Afedersin. Crossbeams ne demek oluyor? Bunu bilmiyorum da. Arabadan bir de şu yönden memnunum. Tavan solma, bagaj solma derdim yok. Bir tek kaput kalıyor. Ona da siyah renk bir film atarız olur biter solduğu zaman...........

SİZCE PANORAMİK CAM TAVANA TÜRKİYEDE İHTİYAÇ VAR MI?

Kiriş diyebiliriz.

quote:

Orjinalden alıntı: Ogün®

Başlık ilginç olmuş.

İhtiyaçla ne ilgisi var anlamadım. Araçları alanlar ihtiyaçları olduğundan mı alıyorlar ?

Miami'de hiç güneş yok demek ki, adamların çoğu sahillerde üstü açık araçlarla dolaşıyorlar.

Tamamen zevk meselesi...

Cam tavanın sağlamlığı konusunda tartışan arkadaşlara da şu soruyu sormak isterim;

Arabanın icat olduğu günden beri arabaların ön, arka, sağ ve solunda baş mesafesinde hep cam vardır.

Kazalarda tavanın cam olmasını bu kadar önemseyen arkadaşlar, araçların kazalarda sedece takla attığını mı düşünüyorlar ?

Patlayan camlardan çok aracın konts.'nun çarpışma anında enerjiyi ne kadar absorbe edip edemeyeceği / sönümlendireceği önemi.
    Yoksa camın patlaması o kadarda dert değil.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ronin23

quote:

Merhaba arkadaşlar. 4 yıldır panaromik cam tavanlı araba kullanıyorum. Özellikle ferah bir hava katıyor araca. Yağmur yağarken yolcular yukarı bakıyorlar. Yağmur damlalarının düşmesi çok güzel bir görüntü veriyor. Güvenlik meselesine gelince... Geçen sene Anamur'da dehşet bir dolu felaketi yaşandı. Seralar mahvoldu. Arabaların kaportaları göçüklerle doldu. Benim bulunduğum yerde dolu az yağmıştı. Buradaki renault servisinde bahçede teşhir için bulunan arabalrın bir kısmının camları da kırıldı. Ön cam kırılırken, cam tavanı olan bir meganenin cam tavanı sağlam kaldı. Demekki çok sağlam.....

teşekkürler

araç üreticileri güvenlik konusunu mutlaka düşümüşlerdir. oraya adi cam takamazlar herhalde.

crossbeamsiz daha güzel görünüyor. yukarıdaki astrada çok güzel duruyordu.

Afedersin. Crossbeams ne demek oluyor? Bunu bilmiyorum da. Arabadan bir de şu yönden memnunum. Tavan solma, bagaj solma derdim yok. Bir tek kaput kalıyor. Ona da siyah renk bir film atarız olur biter solduğu zaman...........

crossbeamı ben de burada detaylı yazan arkadatan öğrendim, sağolsun. ön camdaki yatay kiriş oluyor. selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: Ogün®

Başlık ilginç olmuş.

Tamamen zevk meselesi...

cuk diye oturan bir cümle bulamadığım için kusura bakmayın. tabi ki böyle düşünürsek araçta bulunan bir çok şey olmadan da insan bir yerden bir yere pekala gidebilir. ama kastettiğim mana anlaşılmıştır diye tahmin ediyorum. tabi konuyla ilgili bilgi sahibi olmak maksadı da unutulmamalı. (bu arada savunmaya geçmiş gibi mi oldum. yersiz... )

güvenlikle ilgili farklı bir yaklaşım olmuş. doğru da olabilir.

teşekkürler selamlar

• tamamen zevk meselesi,bu yüzden 307 sw lere bakıyorum şu aralar..
  • o kirişlerde hallediliyor arkadaşlar hemde çok basit bir yöntemle benim arkadaşımda da megan var panoromic tavanlı kirişleri camla aynı renkde folyo kaplama yapdı kaplamanın üstünüde siyah filim çekdirdi camla aynı renk kiriş miriş kalmadı komple aracın tavanı cam gibi duruyor heleki geceleri aracın dibine gelin imkansız anlamassınız
  • peki bu cam tavanın arabaya sonradan yapılması mümkün mü yapan yerler var mı bunu
  • benim araçta sunroof var çok havadar oluyor aracın içi.Bir daha araç alırsam ya yine sunrooflu olur yada komple panoramik olur..kapalı bir kutuda hisstemiyorsun kendini...
  • bence gerekli,hem aracın içi ferah oluyor
  • Benim ilk panaromik tavanlı aracım bu,alırken tırsmadım değil ama hanım istedi bu sefer böyle olsun dedi.İçersi çok ferah,dışardan çok havalı,hele açıp kapamak oyun oynamak gibi...Ama alışmamışım ya her yağmur yağdığında kendi kendime senaryo yazıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: salatan

Benim ilk panaromik tavanlı aracım bu,alırken tırsmadım değil ama hanım istedi bu sefer böyle olsun dedi.İçersi çok ferah,dışardan çok havalı,hele açıp kapamak oyun oynamak gibi...Ama alışmamışım ya her yağmur yağdığında kendi kendime senaryo yazıyorum...

hiç korkma kaç yıldır kullanıyorum megane'da sadece ayakları bozuluyor zamanla ama onun dışında ses ya da su almıyor birde 50 km/h geçme cam açıkken ayakları bozuluyor
  • Şuan kullandığım aracın panoramik cam tavanı var gerçekten araca ayrı bi hava katıyor çok ferah oluyor (bunu tavanın perdesini kapayınca çok ama çok iyi anlıyorsunuz) yolcular için büyük bi keyif oluyor.İşte böyle araç

• arkadaslar ben bu jazzdan almayı düsünüyorum ama cam tavanının acılıp acılmadıgını merak ediyorum kullan arkadaslar varsa yazabilir ler mi

• Aracımda sunroof var ve ben çok seviyorum. Özellikle gece yolculuklarında ayrı bir tat veriyor. Tabi cam tavanlar daha ferah. Ben bu yüzden scenic, c4 picasso gibi araçlara ayrı bir sempati duyuyorum.İlerde gücüm yeterse bu tarz bir araç almak istiyorum...
  • hangi ülkede yaşadığınız farketmez gece ve gündüz ayrı bir konfor bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur9705

arkadaslar ben bu jazzdan almayı düsünüyorum ama cam tavanının acılıp acılmadıgını merak ediyorum kullan arkadaslar varsa yazabilir ler mi

Cam açılmıyor sadece içerden perde açılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Gündüzleri masmavi gökyüzünü, geceleri de ayyıldızlı semayı doya doya izlemek için, yağmur yağınca da araçtan hiç inmeme arzusunu defalarca yaşamak için bence ihtiyaç var.

Şiir gibi anlatmışsınız.

Sizin buna benzer her yazınızı okuduğumda her defasında aracımla şöyle güzel bir müzik açarak kısa bir şehir turu atma isteği doğuyor.

Cam tavanı güvenli bulmama rağmen sizin bu yazınızdan sonra yeni alacağım aracımda panoramik cam tavanda olsa diye bir an düşünmedim değil doğrusu.

Çok güzel yazmışsınız Taner Bey, tebrik ederim.

• Diyelim virajı döndünüz ve güneş karşınızdan gelmeye başladı, indirecek güneşlik göremiyorum ben. İlla ki sürgüyü çekip eski haline getirip mi güneşliği kapatacağız? Çok şık ama kullanışsız bence. Güneşlikler sürgülü kısımda değil de yan tarafta kapı üstlerinde saklı olsaydı daha güzel olurmuş. Patentini mi alsam ki

düzeltme: astra gibi tek parça cam araçlar için konuşuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cottonmurat -- 31 Mayıs 2010; 22:45:25 >
  • Cam tavanın içeride sağladığı ferahlık bambaşka ve asla yazın güneş direk yüzünüze başınıza gelmiyor.Cam, güneş gözlüğü misali kırıyor güneş ışınlarını..Tek kademe kaldırdığınızda ve ön camları 2 parmak araladığınızda hareket halindeyken hava sirkülasyonu iyi serinletiyor içeriyi..

Güvenlik konusuna birşey diyemeyeceğim allahta tecrübe etmeyi nasib etmesin hiçbirimize
  • şimdiki aracımda sunroof var.
    bir daha sunroofsuz veya panaromik can tavansız bir arabaya binebileceğimi sanmıyorum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.