Şimdi Ara

SİZCE PANORAMİK CAM TAVANA TÜRKİYEDE İHTİYAÇ VAR MI? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
3
Favori
72.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ronin23

quote:

Orjinalden alıntı: feanorringeril

quote:

gerçekten çok güzelmiş. ön camda metal parça yok. üstü açık arabanın camlısı gibi. çok süper. ama güvenlik hissi vermiyor. çok dikkatli kullanmak lazım. dikkatinizi çekiyorum güvenli değil demiyorum, hissi vermiyor diyorum.

bu arada opelin hangi aracı bu?

selamlar

Türkiye' de binlerce satılmış bir araç, Opel Astra. İlk iki fotoğraf HB, en alttaki fotoğraf GTC kasa.

ben böyle astra görmedim. güzelmiş.

Sadesi binlercedir............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTuran -- 2 Şubat 2009; 13:57:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

http://www.youtube.com/watch?v=GgY7GOv07Ws

Renault Modus'ün cam tavanı bu testte paramparça oluyor...

Kaç kez izledim ama hiç dikkatimi çekmemişti,aslında bu camları da sakızcam denilen camlardan yapmaları gerekmez mi?Ama sanırım böyle olunca da dayanıksız oluyor...
  • quote:

quote:

quote:

gerçekten çok güzelmiş. ön camda metal parça yok. üstü açık arabanın camlısı gibi. çok süper. ama güvenlik hissi vermiyor. çok dikkatli kullanmak lazım. dikkatinizi çekiyorum güvenli değil demiyorum, hissi vermiyor diyorum.

bu arada opelin hangi aracı bu?

selamlar

Türkiye' de binlerce satılmış bir araç, Opel Astra. İlk iki fotoğraf HB, en alttaki fotoğraf GTC kasa.

ben böyle astra görmedim. güzelmiş.

SİZCE PANORAMİK CAM TAVANA TÜRKİYEDE İHTİYAÇ VAR MI?

• astrada cok güzelmiş yahuu renginede bayıldım
  • quote:

youtube yasaklı. ktunnelden de izleyemedim. sonra bakarım selamlar.
  • quote:

quote:

youtube yasaklı. ktunnelden de izleyemedim. sonra bakarım selamlar.

Ön camdan sonra direk sunroof'ta ki camlar patlıyor.

• Ben 307 SW kullanıcısıydım aracım pert oldu, panaromik tavan çok güzel bir özellik. Yağmurlu havalarda, karlı havalarda gök yüzünü sıcacık klimalı arabanın içinde izlemenin keyfi bambaşka tamamen keyfi bir özellik bu.

Güvenlik konusunda biz de aracı alırken bir araştırma yapmıştık 2004 yılında, öncelikle panaromik cam tavanlar, ön cam gibi kırıldığında tuz-buz olmayan parçalanmayan cinsten, aracın takla attığında güvenliğini sağlayan taşıyıcı direklerdir, bu direklerin arası sacla örtülüdür, aslında özel filmlerle sağlamlaştırılmış bu camlar hem sacdan daha güvenlidir hem de belirli bir sertlikte olduğundan taşıyıcı sisteme yardımcı olmaktadır. Yani daha zayıf değil aslında daha güçlüdür.

Güneşten etkilenme konusunda ise; camların üzerindeki filmler güneş ışınlarını çok yüksek oranlarda emmektedir. Ben istanbulda yaz sıcağında dahi üstteki perdeyi kapatmadan geziyordum, perde açıkken içerisinin sıcaklığı 1-2 C daha yüksek oluyor o kadar.

• quote:

Sunroof bile mest ederken, panoramik cam tavanın keyfi bambaşka olsa gerek..

fuarda bu aracın içine oturmuştum manken ablamız da sağolsun yanıma oturup sistemi anlatmıştı açılıp kapanabiliyor iç kısım

• quote:

Orjinalden alıntı: xuNiQ

Ben 307 SW kullanıcısıydım aracım pert oldu, panaromik tavan çok güzel bir özellik. Yağmurlu havalarda, karlı havalarda gök yüzünü sıcacık klimalı arabanın içinde izlemenin keyfi bambaşka tamamen keyfi bir özellik bu.

Güvenlik konusunda biz de aracı alırken bir araştırma yapmıştık 2004 yılında, öncelikle panaromik cam tavanlar, ön cam gibi kırıldığında tuz-buz olmayan parçalanmayan cinsten, aracın takla attığında güvenliğini sağlayan taşıyıcı direklerdir, bu direklerin arası sacla örtülüdür, aslında özel filmlerle sağlamlaştırılmış bu camlar hem sacdan daha güvenlidir hem de belirli bir sertlikte olduğundan taşıyıcı sisteme yardımcı olmaktadır. Yani daha zayıf değil aslında daha güçlüdür.

Güneşten etkilenme konusunda ise; camların üzerindeki filmler güneş ışınlarını çok yüksek oranlarda emmektedir. Ben istanbulda yaz sıcağında dahi üstteki perdeyi kapatmadan geziyordum, perde açıkken içerisinin sıcaklığı 1-2 C daha yüksek oluyor o kadar.

o zaman hiç düşünülmeden tercih edilebilcek bir özellik. hem güvenli hem de keyifli. daha ne olsun.

teşekkürler selamlar

• quote:

quote:

Ben 307 SW kullanıcısıydım aracım pert oldu, panaromik tavan çok güzel bir özellik. Yağmurlu havalarda, karlı havalarda gök yüzünü sıcacık klimalı arabanın içinde izlemenin keyfi bambaşka tamamen keyfi bir özellik bu.

o zaman hiç düşünülmeden tercih edilebilcek bir özellik. hem güvenli hem de keyifli. daha ne olsun.

teşekkürler selamlar

Sanırım zamanında panoramik tavanlar hakkında en çok araştırma yapanlardan birisi de benimdir.
    Bir arabada olmasını istediğim yegane güzel özelliklerden birisi.

Bu panoramik tavanlara olan isteğim ve arzum , geçen sene OPEL GTC panoramik tavanlı modelini deneyesiye kadar sürdü.

Evet OPEL GTC'nin panoramik tavanı kesinlikle büyüleyici.
    Fotoğraflarla, videolarla bunu hissetmeniz imkansız.

Gidip araca binmeniz ve bunu denemeniz gerekiyor.
    Görüş açısı, ferahlığı tek kelimeyle muhteşem.

Kaydırılabilir tavanı sayesinde tavanı aynen normal bir araçtaki gibi orta iç dikiz aynasına kadar getirebiliyorsunuz.
    Zaten bu haliyle kimse bunun normal bir araçtan farkını anlayamaz. Mekanizması, malzeme kalitesi çok akıcı ve sağlam.
    Her ne kadar konsol malzemesi üzüntü verici de olsa panoramik tavan kesinlikle büyüleyici.

Gelelim kafalardaki en büyük soruya.
    Güvenlik?

O dönem yaptığım sıkı araştırmalarda bağımsız olmadığını düşündüğüm car-review sitelerinde yapılan yorumlarda çarpışma testlerinde çok iyi değerler aldığını, panoramik tavanlı olmayanlarla aralarında önemsenmeyecek ufak farklar olduğu söyleniyordu.

Ortalıkta test sonuçları rakamsal olarak yoktu ama önemsenmeyecek ufak farklar kelimesi insanın midesini bulandırıyor.

Tavanla ilgili olarak öne sürdükleri bir takım iddialara göre tavanın kaza anında hiçbir şekilde içeri girmeyeceği, tuzla buz olmayacağı gibi şeylerdi. Malzeme kalınlığı, içine eklenen özel malzemeler ...

Okuduklarınız bir yere kadar.
    Bana göre aracın içine geçip oturduğunuz vakit size ne hissettirdiği çok daha önemlidir.
    Evet tahmin ve hayal ettiğim gibi size eşsiz bir manzara açısı, güzellik sunuyor fakat ya güvenlikle ilgili neler hissettiğim...

Kamyondan kopan zıplayarak gelen bir teker? Karşı şeritten takla atıp gelen bir araç? Ya da sizin takla atmanız?
    O güzelim panoramik camın tüm bunları durdurabileceğini düşünmüyorum açıkçası.

Gerçeği söylemek gerekirse arabanın içine oturup, direksiyon başına geçtiğiniz vakit kendinizi motorsiklette ki gibi özgür hissediyorsunuz.
    AMA diğer yandan dışarıdan gelebilecek olan tehlikelere karşıda çok çıplak, çok aciz hissediyorsunuz.

Zaten işin birde diğer bir yönü var.
    Panoramik Cam Tavanlar ikiye ayırıyorlar.

Crossbeam denilen ortadan geçen, kirişe sahip olan (görüntüyü, estetiği bozan unsur) panoramik cam tavanlılar ve de Opel gibi crossbeam'siz modeller full cam tavanlı modeller...

Açıkçası Chrysler firması panoramik tavanlarında kaza anında daha sağlam olsun diye polycarbonate malzeme kullanmaya başlamışken Opel'in crossbeam'siz full camlı modeli çok ama çok düşündürücü.

Opel'in 1.8 m^2 lik bir alana sahip olan, tek parça yekpare camın bizim gibi yollara sahip bir ülkede göstereceği reaksiyonun pekte iyi olmayacağını düşünüyorum.
    Diğer crossbeam'li modellere bakmak daha akıllıca olacaktır sanırım.

Sonuçta her şey estetik demek değil, bana güven duygusunu vermediği sürece çokta önemli değil.

Vaktim olursa kendi çektiğim fotoğrafları, videoları da sizlerle paylaşırım.

• quote:

Orjinalden alıntı: SUAVI

quote:

quote:

teşekkürler selamlar

Sanırım zamanında panoramik tavanlar hakkında en çok araştırma yapanlardan birisi de benimdir.
    Bir arabada olmasını istediğim yegane güzel özelliklerden birisi.

Bu panoramik tavanlara olan isteğim ve arzum , geçen sene OPEL GTC panoramik tavanlı modelini deneyesiye kadar sürdü.

Evet OPEL GTC'nin panoramik tavanı kesinlikle büyüleyici.
    Fotoğraflarla, videolarla bunu hissetmeniz imkansız.

Gidip araca binmeniz ve bunu denemeniz gerekiyor.
    Görüş açısı, ferahlığı tek kelimeyle muhteşem.

Kaydırılabilir tavanı sayesinde tavanı aynen normal bir araçtaki gibi orta iç dikiz aynasına kadar getirebiliyorsunuz.
    Zaten bu haliyle kimse bunun normal bir araçtan farkını anlayamaz. Mekanizması, malzeme kalitesi çok akıcı ve sağlam.
    Her ne kadar konsol malzemesi üzüntü verici de olsa panoramik tavan kesinlikle büyüleyici.

Gelelim kafalardaki en büyük soruya.
    Güvenlik?

O dönem yaptığım sıkı araştırmalarda bağımsız olmadığını düşündüğüm car-review sitelerinde yapılan yorumlarda çarpışma testlerinde çok iyi değerler aldığını, panoramik tavanlı olmayanlarla aralarında önemsenmeyecek ufak farklar olduğu söyleniyordu.

Ortalıkta test sonuçları rakamsal olarak yoktu ama önemsenmeyecek ufak farklar kelimesi insanın midesini bulandırıyor.

Tavanla ilgili olarak öne sürdükleri bir takım iddialara göre tavanın kaza anında hiçbir şekilde içeri girmeyeceği, tuzla buz olmayacağı gibi şeylerdi. Malzeme kalınlığı, içine eklenen özel malzemeler ...

Okuduklarınız bir yere kadar.
    Bana göre aracın içine geçip oturduğunuz vakit size ne hissettirdiği çok daha önemlidir.
    Evet tahmin ve hayal ettiğim gibi size eşsiz bir manzara açısı, güzellik sunuyor fakat ya güvenlikle ilgili neler hissettiğim...

Kamyondan kopan zıplayarak gelen bir teker? Karşı şeritten takla atıp gelen bir araç? Ya da sizin takla atmanız?
    O güzelim panoramik camın tüm bunları durdurabileceğini düşünmüyorum açıkçası.

Gerçeği söylemek gerekirse arabanın içine oturup, direksiyon başına geçtiğiniz vakit kendinizi motorsiklette ki gibi özgür hissediyorsunuz.
    AMA diğer yandan dışarıdan gelebilecek olan tehlikelere karşıda çok çıplak, çok aciz hissediyorsunuz.

Zaten işin birde diğer bir yönü var.
    Panoramik Cam Tavanlar ikiye ayırıyorlar.

Crossbeam denilen ortadan geçen, kirişe sahip olan (görüntüyü, estetiği bozan unsur) panoramik cam tavanlılar ve de Opel gibi crossbeam'siz modeller full cam tavanlı modeller...

Açıkçası Chrysler firması panoramik tavanlarında kaza anında daha sağlam olsun diye polycarbonate malzeme kullanmaya başlamışken Opel'in crossbeam'siz full camlı modeli çok ama çok düşündürücü.

Opel'in 1.8 m^2 lik bir alana sahip olan, tek parça yekpare camın bizim gibi yollara sahip bir ülkede göstereceği reaksiyonun pekte iyi olmayacağını düşünüyorum.
    Diğer crossbeam'li modellere bakmak daha akıllıca olacaktır sanırım.

Sonuçta her şey estetik demek değil, bana güven duygusunu vermediği sürece çokta önemli değil.

Vaktim olursa kendi çektiğim fotoğrafları, videoları da sizlerle paylaşırım.

verdiğiniz referans bilgiler için teşekkürler.

teknik detaylarını çok fazla bilmemekle beraber yukarıda söylemiştim. sizin deyiminizle crossbeam=kirişsiz olanlar güvenlik hissi vermiyor demiştim. güvenli değil dememiştim bilgim olmadığı için güvenlik hissi vermiyor demiştim. fotolardan görmek, bizzat görmesek bile muhteşem gerçekten. müthiş bir özgürlük crossbeamsız olanlar.

ölüm allahın emri. kendine güvenen ve çok dikkatli şoförler ekipmanı barındran aracı tercih edebilirler. özellikle ailecek yapılan uzun yolculukların hayali bile güzel. ben yaşamadım tabi.

teşekkürler selamlar

•  SİZCE PANORAMİK CAM TAVANA TÜRKİYEDE İHTİYAÇ VAR MI?

• quote:

verdiğiniz referans bilgiler için teşekkürler.

teknik detaylarını çok fazla bilmemekle beraber yukarıda söylemiştim. sizin deyiminizle crossbeam=kirişsiz olanlar güvenlik hissi vermiyor demiştim. güvenli değil dememiştim bilgim olmadığı için güvenlik hissi vermiyor demiştim. fotolardan görmek, bizzat görmesek bile muhteşem gerçekten. müthiş bir özgürlük crossbeamsız olanlar.

ölüm allahın emri. kendine güvenen ve çok dikkatli şoförler ekipmanı barındran aracı tercih edebilirler. özellikle ailecek yapılan uzun yolculukların hayali bile güzel. ben yaşamadım tabi.

teşekkürler selamlar

Açıkçası yapılan testlerin sonuçlarını görmek isterdim. Yani crossbeam'li ve crossbeam'siz olanlar arasındaki güvenlik farkı ne kadardır? Ne yazık ki o dönem okuduklarımda bunun rakamsal değerleri yoktu sadece az fark gibi bir cümle vardı.
    Ölümle yaşam arasındaki farkta çok fazla değil esasında.

Birde şu var.
    Özellikle şehirlerarası yollarda giderken cama gelen mıcırlara karşı ne kadar dayanaklı?
    Yüzey alanı genişlediği için sanki daha az dayanabilir gibime geliyor.

Eğer öyleyse şehirlerarası yolculuk tam bir kabus olabilir. Her ufak taşla çatlarsa bir servete mal olabilir. Yan sanayiside üretilmez bu camın. 3-4 yolculukta arabanın fiyatına yakın bir cam masrafı çıkabilir.

• Açıkçası yapılan testlerin sonuçlarını görmek isterdim. Yani crossbeam'li ve crossbeam'siz olanlar arasındaki güvenlik farkı ne kadardır? Ne yazık ki o dönem okuduklarımda bunun rakamsal değerleri yoktu sadece az fark gibi bir cümle vardı.
    Ölümle yaşam arasındaki farkta çok fazla değil esasında.

Birde şu var.
    Özellikle şehirlerarası yollarda giderken cama gelen mıcırlara karşı ne kadar dayanaklı?
    Yüzey alanı genişlediği için sanki daha az dayanabilir gibime geliyor.

Eğer öyleyse şehirlerarası yolculuk tam bir kabus olabilir. Her ufak taşla çatlarsa bir servete mal olabilir. Yan sanayiside üretilmez bu camın. 3-4 yolculukta arabanın fiyatına yakın bir cam masrafı çıkabilir.

cama gelebilecek mıcırlar, değişim maliyeti v.s. kullanımında başa gelebilecek işler. böyle bir keyfin bedeli ağır olabilir. ama yorum yapan arkadaşlar sunroofun aynı keyfi vermediğinden bahsediyorlar.

kullanımının yaygınlaşması yada talebin artması bir çok problemi çözecektir. ama şimdilik heleki crossbeamsız cam tavanlı araç yollarda görmek imkansız gibi.

belki de bu lüksü yaşayacak kadar zengin bir toplum değilizdir henüz. selamlar

• o ön camı görünce kendimi çıplak hissettim

panaromik cam cok hoş gercekten
  • Merhaba arkadaşlar. 4 yıldır panaromik cam tavanlı araba kullanıyorum. Özellikle ferah bir hava katıyor araca. Yağmur yağarken yolcular yukarı bakıyorlar. Yağmur damlalarının düşmesi çok güzel bir görüntü veriyor. Güvenlik meselesine gelince... Geçen sene Anamur'da dehşet bir dolu felaketi yaşandı. Seralar mahvoldu. Arabaların kaportaları göçüklerle doldu. Benim bulunduğum yerde dolu az yağmıştı. Buradaki renault servisinde bahçede teşhir için bulunan arabalrın bir kısmının camları da kırıldı. Ön cam kırılırken, cam tavanı olan bir meganenin cam tavanı sağlam kaldı. Demekki çok sağlam.....

• quote:

Orjinalden alıntı: cat33

Merhaba arkadaşlar. 4 yıldır panaromik cam tavanlı araba kullanıyorum. Özellikle ferah bir hava katıyor araca. Yağmur yağarken yolcular yukarı bakıyorlar. Yağmur damlalarının düşmesi çok güzel bir görüntü veriyor. Güvenlik meselesine gelince... Geçen sene Anamur'da dehşet bir dolu felaketi yaşandı. Seralar mahvoldu. Arabaların kaportaları göçüklerle doldu. Benim bulunduğum yerde dolu az yağmıştı. Buradaki renault servisinde bahçede teşhir için bulunan arabalrın bir kısmının camları da kırıldı. Ön cam kırılırken, cam tavanı olan bir meganenin cam tavanı sağlam kaldı. Demekki çok sağlam.....

teşekkürler

araç üreticileri güvenlik konusunu mutlaka düşümüşlerdir. oraya adi cam takamazlar herhalde.

crossbeamsiz daha güzel görünüyor. yukarıdaki astrada çok güzel duruyordu.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cat33

Merhaba arkadaşlar. 4 yıldır panaromik cam tavanlı araba kullanıyorum. Özellikle ferah bir hava katıyor araca. Yağmur yağarken yolcular yukarı bakıyorlar. Yağmur damlalarının düşmesi çok güzel bir görüntü veriyor. Güvenlik meselesine gelince... Geçen sene Anamur'da dehşet bir dolu felaketi yaşandı. Seralar mahvoldu. Arabaların kaportaları göçüklerle doldu. Benim bulunduğum yerde dolu az yağmıştı. Buradaki renault servisinde bahçede teşhir için bulunan arabalrın bir kısmının camları da kırıldı. Ön cam kırılırken, cam tavanı olan bir meganenin cam tavanı sağlam kaldı. Demekki çok sağlam.....

teşekkürler

araç üreticileri güvenlik konusunu mutlaka düşümüşlerdir. oraya adi cam takamazlar herhalde.

crossbeamsiz daha güzel görünüyor. yukarıdaki astrada çok güzel duruyordu.

Afedersin. Crossbeams ne demek oluyor? Bunu bilmiyorum da. Arabadan bir de şu yönden memnunum. Tavan solma, bagaj solma derdim yok. Bir tek kaput kalıyor. Ona da siyah renk bir film atarız olur biter solduğu zaman...........

• Bir ihtiyaç değil zevk meselesi bu...
  •  SİZCE PANORAMİK CAM TAVANA TÜRKİYEDE İHTİYAÇ VAR MI?

nissan

işte cam tavan bu olsa gerek
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.