Şimdi Ara

Sizce Pikap almak mantık lı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkemizin asfalt kalitesi berbat durumda, heryer çukur, kasis, bozuk yol, mıcır.
    Şöyle bir düşünülürse pikap almak çok da mantıksız değil.
    Toyota Hilux, Nissan Navara gibi araçlar, bir binek araba konforundan çok mu aşağıda kalır?
    Bazen ova, bayıra gittiğim oluyor ancak yaptığım kilometrenin %5i civarında.

Pikap almanın avantajları, dezavantajları nelerdir? Yük taşıma işiyle fazla bir alakanız olmadığı halde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 23 Ağustos 2015; 23:46:08 >

• Yukle, dag bayirla isi olmayan adamin pikap almasi asiri gereksiz. Hadi keyfi bilir. Ama keyif yapilacak arabalar da degil ki. Kisacasi sirf goruntusu icin cekilecek dert degil derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer yükle isim olmazsa alırım sandero stepway. Dağ, bayır, çamur dinlemiyo meret

• Bence gereksiz olur. Onun yerine SUV, arazi, yerden yüksek başka tür bir araç almak daha mantıklı.
  • mantıksız

• quote:

Orijinalden alıntı: airinterceptor

mantıksız
    IŞIDMISINIZ ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

IŞIDMISINIZ ?

Alıntıları Göster
    Konforlu bir pickup arıyorsanız Ssangyong Korando Sports tavsiye edebilirim ancak 4x4 olanları hala Türkiyeye getirilmedi. 155hp 2000cc dizel, dilerseniz tam otomatik tork konvertörlü modeli mevcut.

Türkiyenin berbat yolları için gayet uygun bir araç, ayrıca diğer pikaplardan farklı olarak arka süspansiyonda makas yok, o yüzden suv konforuna yakın diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 24 Ağustos 2015; 0:02:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EV ALMAK MANTIKLI MI
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Konforlu bir pickup arıyorsanız Ssangyong Korando Sports tavsiye edebilirim ancak 4x4 olanları hala Türkiyeye getirilmedi. 155hp 2000cc dizel, dilerseniz tam otomatik tork konvertörlü modeli mevcut.

Türkiyenin berbat yolları için gayet uygun bir araç, ayrıca diğer pikaplardan farklı olarak arka süspansiyonda makas yok, o yüzden suv konforuna yakın diyebiliriz.

Alıntıları Göster
    alınır kapılarına ve camlarına çeşitli national geographic ,discovery channel stickerları ile gayet entel bir araba görüntüsü verebilirsiniz

• quote:

Alıntıları Göster
    şu yeni l200 ü görünce ve aynı gün birkaç çukura düşünce aklıma gelmedi değil

• quote:

Orijinalden alıntı: freeman6161

şu yeni l200 ü görünce ve aynı gün birkaç çukura düşünce aklıma gelmedi değil

Alıntıları Göster
    merhabalar öncelikle yeni kayıt oldum forma ve çok karışık geldi sanırım zamanla alışırım. pick up tarzı araç baktığım için buraya yazma gereği duydum max 50 bin tl kredi ile kısa vadede binek uzun vadede ise üzerine karavan koyanileceğim veya çektirebileceğim araç bakıyorum. hemen belirteyim mesleğim Arama-Kurtarma ve devlet kurumları ile irtibatlı çalışıyorum. 2013 model ısuzu 4*4 , 2000 ranger4*2 aktif olarak arazide ve şehirde kullandıgımız kurtarma araçları ve 2011 model l200 ise beraber çalıştığımız başka kurumun aracı ford olarak arzide gerçekten neredeyse 15 yılda 20-30 farklı şöförün kullandıgı ve daha yıkılmadım diyen bir traktör emektar şehiiçi ve uzun yolu traktörden hallice yaşı gereği. d-max yeni ve sınırlı kullanıcısı olmasına rağmen bitmiş durumda arazisi hikaye 4 çekerde ve kavramada sorunlu ve artık vites değişiminde manuel sorun yaratmaya başladı uzun yolda iş gereği 200 km kadar basarken ilk geldiginde şimdi 170 i gören yok. diğer l200 ise bizle aynı anda çıkmasına rağmen herzaman tokatlar ısuzuyu ve kullanan şöförün haddi hesabı yok yükleri eşit diyebilirim. velhasıl kelam şu anda l200 son kararım fakat sizdende başka araçları kullanan varsa tavsiyelerini beklerim ssangyong gibi örneğin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırrım -- 24 Ağustos 2015; 14:32:31 >

• Kardeş bizim dükkanın Isuzu D-Max ini arada bir kullanıyorum. Öncelikle 4x2 alacaksan 30 ile bir viraja girdiğinde bile arka atar. Bu genel olarak tüm 4x2 lerde mevcut. Ve yakıt tüketimi daha fazla olacaktır. Hız sınırları daha düşük olduğu için yavaş gitmek zorundasın. Bunun yanında çok kalabalık bir ailen varsa sana sıkıntı olmayacaktır. Çünkü biz kasaya oturuyoruz. Ve sürmesi eğlencelidir. Turbo sesi bana çok hoş gelir. Son olarak park yaparken sürtersen normal karşıla.

• quote:

ekonomisi nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nazır

quote:

ekonomisi nasıl?

Manuelini kullanmadım, kullanan da tanımadığım için o konuda birşey diyemem. Tam otomatik versiyonu bende İstanbul şehir içi 15lt/100km civarında dolanıyor. Üzerinde 18" BFGoodrich AT offroad lastikleri var Bu da yakıtı etkiledi olumsuz yönde. Ben de biraz sert kullanıyorum onun da etkisi vardır. Normal lastiklerle ve sakin kullanımla 10-11 lt civarı olur en fazla diye tahmin ediyorum.

Araç da bu :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 24 Ağustos 2015; 20:45:54 >

• quote:

quote:

quote:

ekonomisi nasıl?

Manuelini kullanmadım, kullanan da tanımadığım için o konuda birşey diyemem. Tam otomatik versiyonu bende İstanbul şehir içi 15lt/100km civarında dolanıyor. Üzerinde 18" BFGoodrich AT offroad lastikleri var Bu da yakıtı etkiledi olumsuz yönde. Ben de biraz sert kullanıyorum onun da etkisi vardır. Normal lastiklerle ve sakin kullanımla 10-11 lt civarı olur en fazla diye tahmin ediyorum.

Araç da bu :

Alıntıları Göster
    valla kuga almadan önce 3 tanesini denedim. tamamen hikaye de olsa amorok konfor konusunda daha iyiydi. ben daha önce kullandığımdan ne olduğunu biliyordum eşim israr etti diye denedim işte. ranger ve l200'dü diğer denediklerim. hepsi 4*4'dü

gereksiz bir macera zira amorok daha iyiydi diyorum ama o bile yeterince konforlu değildi. eşim arkaya oturdu test sürüşünde ve alamayız dedi. bunlar iş araçları, yük taşımak için yapılmış. amaçları dışında kullanmanın manası yok.

• o tür araçlar için VERGİ adamı ağlatır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

o tür araçlar için VERGİ adamı ağlatır.
    iş için almıyacaksan yanaşma, ben yaptım gittim l200 aldım

çoğu araçtan konforlu araçtır, motor felan süper, yakıt ortalama 2,5 motora göre az bile sayılır. 9-10 lt şehir içi - şehir dışıda ortalama 7 lt altına yaktırdım 90 km fazla geçmedim
    sürüşü felan zevkli,insana güven veriyor.çukurları hisetmiyorsun,

arka koltukları bindiğim çoğu araçtan konforlu, sadece çok derin çukurlarda makaslı olduğu için zıplatıyor.

ama araç vergisini panelvan sınıfından alıyorlar, hız sınırlarını kamyonetten hesaplıyorlar, 2001 yılından beridir ehliyetim var bu aracı almadan önce hiç hız cezası yemedim
    1 yılda 5 tane ceza geldi. yediğim cezalarda bölünmüş uzun yolda 110 civarlarında yedim.panelvan sınıfından vergi alınınca hız da o sınıra giriyor sandım.

viraja hızlı girersen arkayı atma eğiliminde bulunuyor.

hersene muayeneye giriyor.
    maliyesiydi kantarıydı, şunuydu bunuydu sıkıntılı işler.

ben yeni 1 yıl oldu 0 aldım 42 bin km geldi. yetkili servisleri pahalı yetkili serviste 1000 TL fiyat aldım özel serviste 250 TL ye yaptırdım.
    biraz daha taksitlerini ödeyim satmayı düşünüyorum.

bunun yerine binek olarak kullanılacaksa suv tarzı araçlara bakmak daha mantıklı.

• quote:

quote:

quote:

ekonomisi nasıl?

Araç da bu :

hocam o lastikler arabanın havasını değiştirmiş çok beğendim mahalleye girerken gökgürültüsü efekti yapıyormu

• Param olsa Türkiye'ye de getirseler koşa koşa gider Ford Svt Raptor alırdım. Tabii 6.2 litre motorun vergisi ve yemek masrafları ayrı bir konu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bağ bahçe işiyle uğraşan insanlar için bu araçlar biçilmiş kaftan, ama kesinlikle asfalt arabası değiller. Zira her gün suyu açmaya, kapatmaya gitmen gerekli, çapa, kazma, kürek götürmen gerekli, arazi zaten malum.

• quote:

hocam o lastikler arabanın havasını değiştirmiş çok beğendim mahalleye girerken gökgürültüsü efekti yapıyormu

Düşük hızlarda sorun yok da 90dan sonra kamyon-tır efekti veriyor biraz ses olarak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.