Şimdi Ara

Sizce sorun nerede ? Debriyaj sertligi ile ilgili...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar, 2010 model vw scirocco 1.4 tsi 160hp arac sahibiyim. Aracim su an 59bin kmde.. Yaklasik son 20bin km'dir aracin debriyaji ciddi derecede sertlesti, biraz yogun trafige girdigimde ayagimi yoracak kadar sert. Bir de son zamanlarda kalkislarda titreme yapmaya basladi. Aslinda aracimi son derece ozenli kullaniyorum.. Acaba debriyaj baski degisme zamani falan mi geldi ? Daha onceki araclarimda bu kadar erken km'lerde boyle bir sikayetle karsilasmamistim.

Sorun baska neden kaynaklanabilir ?

• Belirtilere bakılırsa değişme zamanı gelmiş gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackson -- 23 Ocak 2012; 1:02:41 >
  • 1. vitesten 2. vitese ya da 2. vitesten 3. vitese geçerken kendi kendine ara gaz da veriyorsa veya debriyajı köklediğiniz halde vites değiştirirken "Garrrrjjjjjççç" diye tabir ettiğim sürtme sesi geliyorsa büyük ihtimal baskı balata değişim zamanı gelmiştir

Baskı balatayı anlamak gerçekten çok zor envayi çeşit değişim km leri gördüm diyebilirim. 12.000 de gördüm 175.000 de. Hatta Lancer'da 26.000 de değiştiren vardı fakat aynı şehirde yaşayıp da 80.000 de sorunsuz binen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 23 Ocak 2012; 1:12:17 >
  • Hocam en mantiklisi siz servise gidin aracinizin garantisi devam diyor galiba biz nedesek bos
  • Aracin garantisi bitti malesef. Onumuzdeki hafta 60bin bakimi icin gittigimde gostermeyi dusunuyorum. Aslinda debriyajin kavramasinda, kacirmasinda vs. Bir sikinti yok. Tek problem asiri sertlik ve bu sertlige bagli olarak da kalkislarda titreme.. Sirf bu nedenden dolayi aracimda surus zevki kalmadi. Baskiyi degistirince duzelir umuyorum.
  • Baskı, balata, bilya komple değişecek arkadaşım, bakalım VW ne kadar fiyat çıkaracak sana merak ettim.

Bu arada özenli kullanan biri için çok erken bir debriyaj arızası olmuş.

Geçmiş olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu bir sorun mudur?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.