Şimdi Ara

Sizce sorun SSD mi RAM mi HDD mi, hangi parça eklenmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oyunlarda aşırı olmamakla birlikte sıkça FPS drop yiyorum. En son Bannerlord'a başlamak istedim fakat oyun düzgünce açılsa da (sadece yüklenme ekranları biraz uzun sürüyor) haritada dolaşırken, şehir meydanlarına girişlerde, savaşlarda (20-30 kişi kadar az) bile FPS'im 10-15 civarına düşüyor. Buna örnek olarak COD:Warzone'da da aynı problemi yaşıyorum. Tam çatışma anlarında fps düşüşü oluyor fakat tek kişi olduğum training haritalarında bir sorun yok. PUBG'de de buna benzer sorunlar var.

Sistem Özelliklerim:

Anakart : PRIME B450M-A
    İşlemci : Ryzen 5 3600
    Ekran Kartı : Sapphire RX 580 8GB Pulse
    Ram : 8 GB 3200Mhz DDR4 Ballistix
    HDD: WDC WD10EZEX-60M2NA0 1TB (Kaç rpm olduğunu bulamadım internetten)
    İnternet : 100mbps

Şimdi ben bu sisteme yeni bir SSD alıp sistemi oraya kurup oyunları da HDD'ye kurmayı düşünüyorum ama aklımda şu var eğer HDD'de bir sıkıntı varsa benim SSD almam ve sistemi oraya kurmam sorunu çözmeyecek gibi geliyor bana. Sonuçta oyun okumak istediği dosyayı yine HDD üzerinden ve onun hızına göre okuyacak, ben sadece HDD'den sistemin yükünü kaldırmış olacağım. Bir diğer ihtimal ise bu sorunlar RAM kaynaklı olabilir mi, bir 8 GB daha eklesem sorun çözülür mü ?

• Up
  • Warzone ram tüketimi 11-12 gb'ı buluyor. Pubg'de çift kanala bellek istiyor. Sistemdeki ramden bir tane daha bulup alınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Cevap için çok teşekkürler Peki sizce Bannerlord'daki sorunun kaynağı ne, o da mı RAM ?
  • .Eagle kullanıcısına yanıt
    Evet

• Problem ram kardeşim

• gunumuzde artik ram 16 gb olmali oyun pc leri icin. office icin 4 gb , multimedya icin 8 gb , oyun icin 16 gb ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bi de ayrica SSD de alirsan caching olayi hizli oldugundan drop yemezsin hdd kadar ;) haberin olsun
  • Cevaplarınız için teşekkürler, o zaman ilk iş bir 8GB ram daha alıyorum. Param olunca da SSD yi eklerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.