Şimdi Ara

Sizce Tanrı Nasıl Hissediyordur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yanlız sonsuz kudreti olan bir tanrıdan bahsediyorum Allah gibi. Yani bizim gibi duygular yaşamıyor, zevk almıyor evet gerek duymuyor onda bizim beynimiz gibi bir özellik yok ama sonuçta bomboş amaçsız bir varlık gibi ortada ne yapıyor. Tek başına canı sıkılıyor desek canı sıkılmaz, yapıcak bir şey bulamıyor desek bulur ama yapacağı şeyi yapınca yine en ufak bir şekilde ondan etkilenmez yani mutlu veya üzgün hissetmez. Peki ne diye yaşıyor böyle birisi resmen bilinci yerinde olmayan bir hayvan gibi veya ateistlerin düşüncesiyle ölmüş bir kişi gibi hiçbir şey hissetmiyor istese hissedebilir ama hissetmesi bir şey değiştirmez o hissi merakta etmez diyelim merak etti o hissi zaten biliyor ve deneyimlemesine gerek yok. Şimdi bazıları onun katında hissetmek gibi insani özellikler yok diyebilir ama bu onun bir amacı olmadığını değiştirir mi ? Tamamen sonsuz kudreti vs. olmadığını bilsek tamam derim onunda illa bir amacı var kendi katında bir şeyler yapıp meşgul oluyordur vs. ama onun hiçbir şey yapmasına gerek yok ve hiçbir şey yapmasına gerek yokken durduk yere kendini meşgul edecek bir şeyler yapacağını hiç sanmıyorum (burada bizi yaratmasını kastetmiyorum bizde varızda işte, bizden başka şeyler mesela başka kainatlar vs.) Sizce böyle bir tanrının bizim kadar var olma nedeni ve amacı var mıdır ?

Belkide çok gelişmiş duyguları olmayan ama duygusu varmış gibi hissedebilen yapay zeka gibi bir şeydir ve bizim şuanda bulunduğumuz evreni test amaçlı oluşturmuştur. Neyse uykulu uykulu ilk aklıma gelen şeyleri unuttum ama genel olarak Allahın amacını merak ediyorum, hep kendi amacımızı, Allahın bizi neden yarattığını düşünürüz ama Allah'ın kendi amacını çok düşünmeyiz yada ben düşünmüyorum.

Konuyu dün gece açıcaktım malum donanim haber herzamanki gibi hata verdi copypaste yaptım düzenleme yaparım 1-2 saate.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kendini çözemeyen Allahı çözmeye çalışıyor.

sana o kadar mesajda aynı soruyu sordum ama kaçak dövüşmekten zevk alıyorsun anlaşılan
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Siz çözebildiniz mi Allah'ı peki, kendimi çözünce Allah'ı da çözebilecek miyim ? Ama bizi neden gönderdiğini falan değil direk onun var olma amacını merak ediyorum. Onu anlayamayız dersenizde insan aklıyla anlayamadığı şeye nasıl aklını çalıştırarak anlamaya çalışıcak ve onu bulucak.

• Dindarlar tanrı her şeyin efendisidir derler. Peki tamam diyelim ki bu tanrı her şeyi yarattı bunu yapabilmek için demek ki bir amaç güdüyordu yaratıcı olduğuna göre düşünen bir varlıktır amacı olduğuna göre de bir ümit besliyor. İyi de biz tanrıdan söz ediyoruz her şeyi bilen tüm zaman ve boyutların kontrolünü sağlayan biri nasıl olur da böyle bir çaresizlik içine düşer ki ? "Sözde" çok zeki olabilir ama her şeye gücü yeten bu varlık asla umut gibi saçmalıklara ihtiyaç duymaz o sadece yapar ve uygular.

Kusura bakmayın ama evreni yaratıp sonra da onu milyarlarca yıl kendi akışına bırakan bir tanrıya inanmak saçma geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 15 Ekim 2018; 16:03:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    akıllı insan tanımı yapmıştım bi hatırlar mısın bilmem

kendini çözen insan herşeyi anlayamayacağını kabul eder. çözebildiği problemlere odaklanan insan son sürat gittiği darağacına ve sonrası ihtimalleri düşünür tedbir almaya çalışır
  • islam inancındaki yaratıcı kavramı çok yönden çelişiyor zaten. mesela her şeye gücü yeten bir yaratıcının görevli melekler yaratma sebebi ne
  • Kün fe yekün

Ve Tanrı hissetmeyi yarattı.

Sonra tanrı kendi hissini yarattı

Sonra kendini nasıl hissettiğini yarattı..

Sonra Asus rumuzlu kulunun bu sorusunu yarattı.

Sonra da...

"Bir bitki sizce kendini nasıl hissediyordur"

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

islam inancındaki yaratıcı kavramı çok yönden çelişiyor zaten. mesela her şeye gücü yeten bir yaratıcının görevli melekler yaratma sebebi ne
    trollükte level kasmışsın ne zaman biticeksin
  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    Cevap veremeyince troll oldum demek , şaşırtıcı değil zaten ya troll olacaktık ya da biz bunu anlayamayız cevabı gelecekti, sınavda soruyu bilmeyip allah bilir diyen çocuklar gibisiniz cidden
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

Cevap veremeyince troll oldum demek , şaşırtıcı değil zaten ya troll olacaktık ya da biz bunu anlayamayız cevabı gelecekti, sınavda soruyu bilmeyip allah bilir diyen çocuklar gibisiniz cidden
    Bırak bu ayakları bro senin yazdığın her argüman bir kaçış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 18 Ekim 2018; 13:4:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.