Şimdi Ara

Sizce tuhaflık bendemi usta da mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kahvehane değil hocam. İçinde çocuk parkı olan türden çay bahçesi. İzmir’in iç kesimleri

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • True_Sun kullanıcısına yanıt
    İzmir’in iç kesimlerindeyim. Deniz yok ama göl/gölet var. Belediye işletiyor 10₺. Self servis 7,5₺. Öğretmenevi 5₺.

• sahin1001 S kullanıcısına yanıt

Hocam iyimiş...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu da dağıttık ama bir şeyler söylemek isterim. Sanayideki işlerimi hep tanıdığım yerlere giderek yaptırırım. İlk defa gideceksem selam ile giderim. Hatta hiç tanıdığımın olmadığı bir yerde bir dükkana girip onların referans olacağı kimseye gidip işimi halletmiştim. Şimdi diyeceğim şey şu. Bunca tanıdığıma rağmen her seferinde ilk fiyat sorarım. Arkadaşıma bile sorarım. Hallederiz derler ama ısrar edip işe başlamadan öğrenirim ne tutacağını.

Hatanız pazarlık için işin bitmesini beklemeniz olmuş. Sonradan vazgeçmeniz de tabiki. Siz elektronikçi olduğunuzu söylediniz. Bir devreyi tamir ettiniz. Ben fiyatı beğenmedim. Eski haline getir dedim. Para vermedim olur mu hiç?

Kırklareli Merkez.

Ailenle oturabileceğin yerlerde fiyat bu.

Hele ki üniversitelilerin gittiği yerler var ki bir emekli olarak girişinde yazılı fiyat listesini görünce tansiyonum yükseliyor.

Tam bir yıldır hiç bir cafe veya çay bahçesine oturup bir şey içmedik.

Hanım ve ben birer bardak çay içip 70 TL elbette ayda bir kere de olsa verirdik.

Ama bu parayı, maliyeti 1 TL olmayan bir bardak çaya vermek kanıma dokunuyor.

2 tane açılır sandalye aldık. Bir de termos.

Evde yapıp çayı, bir yeşilliğe çömüyoruz işte.

Ama şunu çok iyi biliyorum ki, bir emekli olarak bunlar daha iyi günlerimiz.

• 7805 7 kullanıcısına yanıt

Tamam ama iş yaptırmadan önce neden fiyat sormadığınla çelişir bir durum bu. İş yaptırmadan önce fiyat sormayan adamın mantıken 40 lirayı dert etmeyeceği varsayılır, yoksa fiyat sorardı değil mi?

Yoksa miktar önemli değil, 1 lira için bile insan kazıklanmak istemez ama bunu istemeyen insan da fiyat sorar.

Fiyat sormadıysan sonradan fiyata itiraz etmen de samimiyetsiz duruyor, cevap verenler de buna takılıyorlar işte.

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

eyvallah usta haklısın da daha önce aynı işlemi farklı yerlede yaptırdığım için fiyatı 3 aşşa 5 yukarı aynıdır diyerek sormadım eğer hatam buysa özür dilerim..

daha önce farklı yerlerde aynı işi yaptılar taş çatlasın 70 - 80 tl ye çözdük işimizi bu adam kahpelik etmeye kalktı ama bize ders oldu eyvallah...

İzmir'in iç kesimleriymiş, İzmir'den örnek veriyorsan gel Narlıdere'ye, Çay fiyatı kaç TL miş görürüsün istersen ben söyleyeyim Sahilevlerinde küçük bardak çay 35-50 TL.

• asgari ücretin bile saatlik maliyeti 120 liralara gelmiş, dükkanında bir 15 dakika da olsa çalışan usta da 90 lira alsın bir zahmet.

tabii ki önceden fiyat sormalı ama hizmet verenin afişe ettiği bir fiyat listesi yoksa, alıcı taraf fiyat sormadı diye satıcı kafasına esen fiyatı isteyemez. ya orta nokta bulunacak ya polis zaptı tutturulup mahkemelik olunur, muz cumhuriyeti değil burası.

• tefennili kullanıcısına yanıt
    Gitmeyin. Maliyeti buradaki ile aynı. Gelin ben size ısmarlayayım. Tost da söylerim

• Yüksek ücret isteyenin taktığı ampulun markası neydi, düşük ücret isteyenin taktığı ampulun markası neydi?

• 150 lira için yaptığın gürültüye bak. 1 yarım döner parası istemiş adam nolmuş yani

• konu sahibi haklı,tamirci sizin cebinizede 200 lira harçlık koymalıydı çayını yemeğini ısmarlayıp depoyuda fullemeliydi.bide utanmadan yüzeeeeelli liraaaa para istemiş bide daire isteseydi bar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konudan bağımsız olarak,

Benim arabamında geçen gün fren ampulü bozulmuştu gittim oto sanayiden 15 liraya ampulü aldım.

Sonra arabayı çektim evin önüne tornavida takım taklavatım falan var, söktüm stopu ampulü kendim değiştirdim.

Mesela daha öncede evde klozetin ara musluğu bozulmuştu gittim nalburdan yeni musluk aldım montajını kendim yaptım.

Eve usta çağırsam yok müsait değilim şu saatte gelecem. işçilik parası vs. uğraş dur.

Böyle ufak tefek işleri aslında herkesin yapabilmesi lazım hem vakitten hem nakitten kazanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 3 Ekim 2024; 22:59:16 >
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt

valla doğru dedin usta hatta geçen instegram damı nrde biryerde gördüm adamın birisi ben arabamın yağını filtresini suyunu bilmem neyini hep kendim değişiyorum yazmış.. gerçekten bu ülkede herşeyden anlamak lazım..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.