Şimdi Ara

Sizce Turkcell numaralarımızı reklam yapanlarla paylaşıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim bu yönde kuşkularım var. Çünkü boşta duran ve kimseye vermediğim numarama dahi reklam sms'i geldi geçen gün.

Sizce Turkcell numaralarımızı reklam yapan firmalarla paylaşıyor mu ya da satıyor mu veya pazarlıyor mu yahut veriyor mu?

Elbette her türlü olasılığı da düşünmek lazım. İçeriden numara sızdıran birileri de olabilir.

En eski numaramdan da geçen gün arandım ve güvenlik sistemi satışı yapmaya çalışan birileriydi. Bu numaram her tarafta olan bir numaraydı ve arayana "numaramı nereden aldınız" diye sordum. GSM operatörünüzden aldık dediler. Elbette ne idüğü belirsiz bir aramada söylenen de güvenilir değildir ama aynen öyle dedi.

Turkcell öyle şey yapmaz diyor şimdiye kadar oluşturduğu algı ve bu yönde beyanları var sitelerinde falan denebilir ama burada diğer kullanıcı deneyimlerinden ve yorumlarından daha iyi sonuca varabiliriz.

Turkcell'den sizce numaralarımız bir şekilde dışarıya sızdırılmış mıdır?

• arkadaşım 30 milyon abonesi olan bir teknoloji firmasında içeriden numara sızdırma diye iş mi olur, salla kazan, hadi salla, yeşil günler bilmem ne gibi kampanyalara katılırken kendin okumadan geçtiğin bir çok onaylama sayfasında peşin peşin izin veriyorsun,
    gnc tarife ramazanda 1 gb vs bunların hepsi kişisel bilgi paylaşım izniyle yapılıyor...

işi gücü yok firma senin numaranı sızdıracak...
  • Bunu kapat.
    Sizce Turkcell numaralarımızı reklam yapanlarla paylaşıyor mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 operatör de de sözleşmeyi okudum kabul ediyorum dediğin an paylaşılmaya başlar

• maaart M kullanıcısına yanıt
    Yanıtınızda kişisel saldırganlık havası var. Sorunlarınız varsa bunu yaşınızla da ilintili olarak ailenizin yardımıyla veya yardımseverler yardımıyla ilgili yerlerde halletmelisiniz. Zira ben burada sizin saygıdan uzak iletinizin muhatabı değilim ve bu yüzden yanıtınız için teşekkür edemiyorum. Forum iletişimlerinde saygı çerçevesi içinde iletişim ön planda olmalı. Yoksa forumlardan düzgün insanlar hızla uzaklaşıyor.

* * *

Saygılı insanlar da vardır elbet forumda düşüncesiyle ayrıntı belirteyim.

Arada nadiren de olsa 'salla kazan' kullandığım doğrudur. Bunun için bir onay verdiysem de Turkcell ismine güvenerek yapmışımdır mutlaka. Söz gelişi sadece Turkcell tanıtımı ve avantajlarından yararlanmayı kabul etmek istemişimdir. Küçücük yazılar varsa, bunları okumamış olabilirim. Böyle basit şeyler için avukat tutup da, sözleşme inceletmek gibi abartılı bir yol izlemek yerine, markaya güveni tercih etmek takdir edilebileceği üzere daha akılcı bir yöntemdir.

Eğer üçüncü şahıslara ve firmalara numaram ve bilgilerim verilsin anlamına gelen bir maddeyi bilmeden kabul etmek zorunda kaldıysam, bu Turkcell'in ayıbıdır. Yasal olarak izni aldatmacalı yoldan almak güvenilir algı yaratan bir firmaya yakışmaz.

Nitekim ZELİHAALTAY başlıklı bir reklam da geldi ve böyle reklamları almayı bilinçli olarak seçmiyorum. Bu ilanda kişisel gelişim ile ilgili reklam yapmış LGS kampı için ve benim yaş grubuma uymuyor. Özgür iradeye saygısız bu reklam sahibinin kendisi kişisel gelişime muhtaç görünüyor. Numarası da 05331339568 imiş.

Kullanmayacağım bir hediyeyi, sırf Turkcell önerdi diye ve ne olduğuna bakmak için deneyip salla kazandan kazandıysam ve bunun karşılığında Turkcell benim numaramı pazarlamayı küçük harflerle yazarak bana zamanın birinde kabul ettirdiyse, bu hiç doğru bir davranış değil. Aynı zamanda borsada işlem gören büyük bir firmayı temsil eden bir davranış değil.

Olsa olsa güveni kötüye kullanma denebilir bunun için.

• Mobidik kullanıcısına yanıt
    Siz bana laf yetiştirmek yerine dünya çapında büyük firmalara ve firma emekçilerine çamur atmadan önce, neden böyle oluyor derseniz daha kibar bir yanıt alırsınız, siz millete çamur atıyorsunuz ben size sadece firmanın işi gücü yok diyorum, bunda da alınacak bir şey yok, siz sadece doğru söyleyeni dokuz köyden kovmak istiyorsunuz...

Bırak tahmin ettiğin gibi o.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bu adam her zaman böyle ,bak takip et kardeşim sadece senin konuna değil ,açılan konuların yüzde 80 nine üst tarafta yaptığı gibi yorumlar yapıyor ses etme bırak yazsın ,radar takibinde o .

• Açtığınız uygulamalarda katılım koşullarında bu izni alıyorlar.o ufacık kutucukta yazıyor .
    Online işlemlerden İptal edebilirsiniz
    AYrıca gelen smsi
    E devlete giriş yaparak
    tiss.gtb.gov.tr
    Ticari Elektronik İleti Şikayet Sistemi
    https://tiss.gtb.gov.tr/.
    Adresten şikayet edebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-126D2940A

Bunu kapat.
    Bu ayarı bilmiyordum ben. Teşekkür ederim bilgilendirme için.

* * *

Teşekkür ederim @iPioSs

* * *

Sadece Turkcell avantajlarından haberdar olabilmeyi seçebileceğim bir ayar yok sanırım. Yanında olmadık reklamlar da veriyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

https://www.turkcell.com.tr/tr/hakkimizda/duyurular/veribilgi-isleme-izni

Açtığınız uygulamalarda katılım koşullarında bu izni alıyorlar.o ufacık kutucukta yazıyor .
    Online işlemlerden İptal edebilirsiniz
    AYrıca gelen smsi
    E devlete giriş yaparakhttps://tiss.gtb.gov.tr/. Adresten şikayet edebilirsiniz
    Ben yukarıdaki iletimi girdiğim sıralarda siz de bu iletiyi girmişsiniz ve o yüzden geç gördüm. Ayrıntılı bilgiler için teşekkür ederim.

Tek tek şikayet etmek beni usandıracağı gibi, çıkacak sonucun işe yarar olacağı da şüpheli. ETK tanıtım izni kapalı hattıma da reklam yapılmıştı.

Turkcell numaralarımızı dağıtmaktan vaz geçmeli. Bir de ismimle soruyorlar beni. Ayıp denen bir şey var Turkcell.

• hocam uygun bir fiyata tüm operatörler satarlar.resmi olarak yapmaz el altından yapar ama istedikten sonra bir şekilde yaparlar.
  • Hocam veri izni bir çok uygulamaya kaydolurken onay veriyorsun. Şubelere gitsen şubede personeller verebilir. Sen hattı alırken, faturalıya geçerken, faturasıza geçerken bir şekilde vermişsindir. Bende veri izni kapalı ayrıca dijital operatörden kapatılabiliyor.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 23 Aralık 2020; 14:5:2 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.