Şimdi Ara

Sizce zehirlendimmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
4.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dün dışarıdan bi çiğ köfte yedim eve geldim boğazım hafif yanıyodu sonra yattım kalktığımda inanılmaz bir mide bulantısı vardı aynı zamanda baş ağrısı ve ateşte vardı 2-3 saat sonra kustum biraz rahatladım sonra midem boş kalmasın diye bişeyler yedim tekrar 1 saat sonra yine midem bulandı başım ağrıdı yine kustum bu olaylar gece olduğundan hastaneye falan gidemedim demin sağlık ocağına gittim doktor falan yoktu sizce ciddi bişey varmıdır şuanda hafif baş ağrısı ve bulantı var acile gidimmi sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nileppezzed -- 14 Aralık 2012; 15:19:34 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Zehirlendiğinden Şüpheleniyor Musun? İşte Bilmen Gerekenler

Zehirlenme, zararlı bir maddeyi yutmak, solumak veya emmek sonucu oluşan ciddi bir durumdur. Belirtiler, maruz kaldığın maddeye bağlı olarak değişebilir.

Zehirlenme Belirtileri

Zehirlenme belirtileri şu şekilde olabilir:

• Mide bulantısı ve kusma
    • İshal
    • Karın ağrısı
    • Baş ağrısı
    • Baş dönmesi
    • Konfüzyon
    • Nöbetler
    • Koma

Zehirlenme Nedenleri

Zehirlenme çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir, bunlar arasında şunlar yer alır:

• Çiğ veya az pişmiş yiyecekler
    • Bozuk gıdalar
    • İlaçlar
    • Kimyasallar
    • Ev temizlik ürünleri

Çiğköfte Gaz Yapar mı?

Çiğköfte, acı biber içermesi nedeniyle bazı kişilerde mide rahatsızlığına ve gaz oluşumuna neden olabilir. Ancak bu, herkes için geçerli değildir. Çiğköfteyi ölçülü tüketmek ve sindirim sorunlarına meyilliysen dikkatli olmak önemlidir.

Zehirlenme Şüphesiyle Ne Yapılmalı?

Zehirlendiğinden şüpheleniyorsan, derhal tıbbi yardım almalısın. Acil yardım numarasını ara veya en yakın acil servise git. Maddeyi yuttuysan kusmaya çalışma.

Zehirlenmeyi Önleme

Zehirlenmeyi önlemek için şu önlemleri alabilirsin:

• Yiyecekleri iyice pişir ve bozuk gıdaları tüketme.
    • İlaçları doktor tavsiyesi olmadan alma.
    • Kimyasalları ve ev temizlik ürünlerini çocukların erişemeyeceği yerlerde sakla.
    • Evini iyi havalandır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gitmekte fayda var.Bırde halsizlik varmı?
  • dostum zehirlenme olsaydı kustuğun zaman geçerdi. serum bağlasınlar yani öyle yaparlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sr.Esen

Gitmekte fayda var.Bırde halsizlik varmı?

çok az var
  • quote:

Orijinalden alıntı: nileppezzed

quote:

çok az var

Kardeşim doğru acile.

• quote:

dün dışarıdan bi çiğ köfte yedim eve geldim boğazım hafif yanıyodu sonra yattım kalktığımda inanılmaz bir mide bulantısı vardı aynı zamanda baş ağrısı ve ateşte vardı 2-3 saat sonra kustum biraz rahatladım sonra midem boş kalmasın diye bişeyler yedim tekrar 1 saat sonra yine midem bulandı başım ağrıdı yine kustum bu olaylar gece olduğundan hastaneye falan gidemedim demin sağlık ocağına gittim doktor falan yoktu sizce ciddi bişey varmıdır şuanda hafif baş ağrısı ve bulantı var acile gidimmi sizce ?

adın ege değil mi hatta youtube kanalın var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jens Lehmann

quote:

quote:

çok az var

Kardeşim doğru acile.

Alıntıları Göster
    Neyle yapmislar cig kofteyi ne katmislar icine Bilmediginiz yerlerden yemeyin arkadaslar. Hele cig kofte adam tuvaletten cikip elini yikamadan kofteyi yoguruyor. ( Bunu okurken cig kofte yiyen varsa Kusura bakmasin )

• quote:

Orijinalden alıntı: Marco van Basten.

quote:

dün dışarıdan bi çiğ köfte yedim eve geldim boğazım hafif yanıyodu sonra yattım kalktığımda inanılmaz bir mide bulantısı vardı aynı zamanda baş ağrısı ve ateşte vardı 2-3 saat sonra kustum biraz rahatladım sonra midem boş kalmasın diye bişeyler yedim tekrar 1 saat sonra yine midem bulandı başım ağrıdı yine kustum bu olaylar gece olduğundan hastaneye falan gidemedim demin sağlık ocağına gittim doktor falan yoktu sizce ciddi bişey varmıdır şuanda hafif baş ağrısı ve bulantı var acile gidimmi sizce ?

İshal var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iade

İshal var mı ?

Alıntıları Göster
    geğirdiğin zaman iğrenç bir koku geliyor mu ? geliyorsa zehirlenmiştin
  • Bi üflet geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: banayurmukatma

bana da oldu geçen hafta. isim vermeyeyim bir fast food markasından yedim, akşam aniden ateşlendim, ertesi 2 gün okula gidemedim. Ateş, halsizlik, mide bulantısı, hafif ishal. Ve de dediğin gibi sürekli gaz birikiyordu içimde, geğirdiğim zaman hep o aynı tat geliyordu. Doktora gidecektim en sonunda, azaldı belirtiler sonrasında da geçti. Çok kötü birşey o geğirik...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bruoglione

quote:

Orijinalden alıntı: banayurmukatma

bana da oldu geçen hafta. isim vermeyeyim bir fast food markasından yedim, akşam aniden ateşlendim, ertesi 2 gün okula gidemedim. Ateş, halsizlik, mide bulantısı, hafif ishal. Ve de dediğin gibi sürekli gaz birikiyordu içimde, geğirdiğim zaman hep o aynı tat geliyordu. Doktora gidecektim en sonunda, azaldı belirtiler sonrasında da geçti. Çok kötü birşey o geğirik...

bende genelde fıstık içiyle beraber kola içtiğimde oluyor ertesi gün o lanet olası koku yüzünden hiç bir şey yiyemiyorum

• Hocam zehırlenmıssın bellı kı ama vırus ve parazıt gırıp yerlesmıstır vucuduna cıg kofteyle.ben de bı kere spordan cıkmıstım eve gıdıyorum normalde hıc cekmez canım , yol ustunde mıdye dolma yedım 8 9 tane .eve geldım sonra hersey normal bı guzel aksam yemegımı de yedım ama gece bı kalktım mıdemde bır agırlık sonra bı basladım afedersınız sabaha kadar cıkardım.artık tuvalete gıdıp cıkarmaktan bıktım .doktora felan gıttık dıskı kontrolu yaptılar mıkrobık bı durum var dedı sonra doktor.kusmayı onlemek ıcın ıgne felan yaptı ılac verdı ıgne baya ıse yaramıstı sonra ertesı gune ıyılesmıstım baya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sweet Dreams`

quote:

ege ile minecraft ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kintsugi

quote:

quote:

ege ile minecraft ?

Alıntıları Göster
    Dışarıda satılan çiğ köfteye et koyamazlar arkadaşım içinde seni zehirleyebilecek bir şey yok.Psikolojik veya başka bir şeyden kaynaklanıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberSurfer -- 14 Aralık 2012; 18:48:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CyberSurfer

Dışarıda satılan çiğ köfteye et koyamazlar arkadaşım içinde seni zehirleyebilecek bir şey yok.Psikolojik veya başka bir şeyden kaynaklanıyordur.

Alıntıları Göster
    acile gidip bi serum taktırdım beyler şuan gayet iyiyim yardımlar için sağolun.
  • quote:

acile gidip bi serum taktırdım beyler şuan gayet iyiyim yardımlar için sağolun.

Alıntıları Göster
    yoğurt ye hemen 1 kase
  • quote:

Sadece ette mi mikrop ürüyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thenefy

quote:

quote:

ege ile minecraft ?

evet artık mınecraftı bıraktı

• quote:

Orijinalden alıntı: Sgt.Gaz

quote:

Sadece ette mi mikrop ürüyor?

En tehlikelisi protein zehirlenmesidir bu öldürebilir.Diğer durumlarda ölme ihtimalin yok denecek kadar az kusarsın ateşin çıkar ertesi gün dirilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.