Şimdi Ara

Size çok şey katacak muhteşem iki tane söz. Mutlaka okuyun ! (Mevlana,Lao Tzu)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
12
Favori
10.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah der ki : Kimi benden çok seversen onu senden alırım... Ve ekler: "Onsuz Yaşayamam" deme, seni onsuz da yaşatırım. Ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, candan saydığın yar bile bir gün el olur,aklın şaşar.Dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya.Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur... "Düşmem" dersin düşersin. "Şaşmam" dersin şaşarsın. En garibi de budur ya, "Öldüm" der durur gene de yaşarsın...

Hz. Mevlana

Tanrı size istediğiniz değil, ihtiyacınız olduğunuz insanları verir. Öyle ki bu insanlar size yardım edecek, sizi incitecek, size acı verecek, sizi terkedecek, sizi sevecek ve olmanız gereken insan olmanızı sağlayacaktır.

Lao Tzu.

bence çok manidar sözler. tekrar tekrar okuyorum bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 3 Temmuz 2012; 18:59:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

Allah der ki : Kimi benden çok seversen onu senden alırım... Ve ekler: "Onsuz Yaşayamam" deme, seni onsuz da yaşatırım. Ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, candan saydığın yar bile bir gün el olur,aklın şaşar.Dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya.Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur... "Düşmem" dersin düşersin. "Şaşmam" dersin şaşarsın. En garibi de budur ya, "Öldüm" der durur gene de yaşarsın...

Hz. Mevlana

Tanrı size istediğiniz değil, ihtiyacınız olduğunuz insanları verir. Öyle ki bu insanlar size yardım edecek, sizi incitecek, size acı verecek, sizi terkedecek, sizi sevecek ve olmanız gereken insan olmanızı sağlayacaktır.

Lao Tzu.

bence çok manidar sözler. tekrar tekrar okuyorum bazen.

Çok doğru ikiside.

• quote:

Orijinalden alıntı: galapagos3

bu da benden

arkadasim sizin gibi ergenler yazmasin diye konu disi ozel e actim.kurtulus yokmu sizden ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 4 Temmuz 2012; 1:22:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklılar
  • ikisi de çok güzel.

ikincisinde incinmenin, terkedilmenin de gerekli olabileceğini anlatmış, hoşuma gitti.
  • Mevlana'nın sözüne uzunca bir süre bakakaldım...
    Sağolasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sterilsenfoni

Mevlana'nın sözüne uzunca bir süre bakakaldım...
    Sağolasın.

ilk gördüğümde bende öyle olmuştum aga.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Tambourine Man

teşekkürler.

Saolun size de.

• Mevlananin sozleri askin gozyaslari kitabindan cok guzel bir seri arkadaslar okumanizi tavsiye ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: galapagos3

bu da benden

Konu Dışı Özel de elden gidiyor
  • Lao Tzu'nun sözü harika ama Mevlana'nınkine pek katılmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaruNqs

quote:

Orijinalden alıntı: Charm

Lao Tzu'nun sözü harika ama Mevlana'nınkine pek katılmıyorum.

Tarafsız bakarsan katılacaksın, emin ol.

Tarafsız bakarsan insanların farklı şeyler düşünebileceğini, herkesin senin beğendiğin şeyi beğenme zorunluluğu olmadığını anlarsın, emin ol.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

quote:

quote:

Lao Tzu'nun sözü harika ama Mevlana'nınkine pek katılmıyorum.

Tarafsız bakarsan katılacaksın, emin ol.

Tarafsız bakarsan insanların farklı şeyler düşünebileceğini, herkesin senin beğendiğin şeyi beğenme zorunluluğu olmadığını anlarsın, emin ol.

Aslında 2 sözde özünde aynı şeyleri anlatıyor: insanlara bağlılığımızı. Bilmeden yorum yapmak istemiyorum ancak arkadaş büyük ihtimalle ya Müslüman değil ya da Mevlana'yı sevmiyor. Bu yüzden de söylediği söze katılmıyor. O yüzden ben de tarafsız bakarsa katılacağını söyledim.

Allah'ın söylemediği sözler üzerinden edebiyat yapılmasını yadırgadım ve sözde geçenler mantığıma uymuyor.
    İki sözün teması çok farklı. İkinciden başka anlamlar da çıkardım mantığıma çok uygun bir söz.
    Yorumum da objektif bu arada.

• tartışmaya gerek yok beyler.
  • Forumun bu tür şeylerle ilgilendigini görmekte güzel..

• Düşünmek kolaydır, yapmak zordur. Dünyada en güç olan şey de düşünüleni yapmaktır.
    Goethe
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Forumun bu tür şeylerle ilgilendigini görmekte güzel..

quote:

Orijinalden alıntı: BrokenGoblet

Düşünmek kolaydır, yapmak zordur. Dünyada en güç olan şey de düşünüleni yapmaktır.
    Goethe

katkılarınız için teşekkürler. herkes böyle güzel sözler eklerse olmadı bunu ana konu yapıp değerli sözler başlığına çevirebilirim ne dersiniz üstadlarım ?
  • İlk söz dinsizler için geçersiz
  • quote:

Allah'ın söylemediği sözler üzerinden edebiyat yapılmasını yadırgadım ve sözde geçenler mantığıma uymuyor.
    İki sözün teması çok farklı. İkinciden başka anlamlar da çıkardım mantığıma çok uygun bir söz.
    Yorumum da objektif bu arada.

Mevlananın sözü çok daha derin anlam ifade ediyor, belki siz bunu;Kadınla erkek arasındaki aşk, ya da bir evlada çok düşkünlük, leyla ile mecnun gibi kara sevdadan ibaret olarak anlıyorsunuz.

Hayatta ne istersen iste, hiç bir insan hiç bir zaman isteklerine ve hayallerine tam olarak kavuşamaz... Dört dörtlük mutluluk hiç bir zaman olmaz.

Dünyaya gelmiş bütün insanlar hep cennet peşinden koşmuş... Yani insanoğlu cenneti hep bu dünyada aramış...

Bugün kime teklif etsen!? Bir villa hatta yanında havuzlu yazlık,pahalı bir otomobil,İşlek bir yerde dükkana hayır demez. Çünkü bunlar dünyada cenneti temsil eder..
    Ama yukarıda saydığım mala mülke bir anda sahip olunsa, bilki peşinden mutlaka o insanın başına üzücü bir olay gelecektir... Çünkü mala mülke, kadına,paraya olan sevginin
    sınırı yoktur ve buna tapma denir... Bu kadar malı mülkü veren Allah bir yerden sonra eksiltir.

Herkes mutluluğun parayla,malla mülkle geleceğini sanır.. Peki Yunus Emre gibi dervişler o kadar maddi yoksulluğa rağmen hayatlarını nasıl mutlulukla tamamlamış? Eğer mutlu olarak
    yaşayıp mutlu olarak öldüğünü nerden biliyorsun dersen; Yazdığı şiirleri ve hayatını oku! Hiç mutsuzluk ifadesi göremezsin... Sebebi;İlahi aşka sahip olmalarından.

Yani Mevlana İlahi aşk dışındaki tüm aşklar ve mal mülk sevgisi seni mutsuz edecektir,diyor.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.