Şimdi Ara

SİZE GÖRE MAZDA 3 NASIL BİR ARAÇ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • lpg uygulayanlar çok iyi netice aldıklarını söylüyorlar.yakıt tüketimine baya etki ediyor.Renk olayınsa siyah bulma şansın çok daha fazla genelde o rengi satıldı zaten.Daha fazla bigi istersen bu forumu inceyebilirsin
    http://www.mazda3fanclub.com/forumlar
    quote:

Orjinalden alıntı: northfromhere

Başlığa uygun olarak ; Mazda 3 almayı düşünüyorum .2004-2005 model gibi manuel mümkünse dynamic donanım paketli. Bir de lpg uygulamış olan var mı acaba bu araca ne kadar başarılıdır ? 7.2 lt/100 km civarındaki tüketimi çok büyük olmasa da yarıya düşürür gibi söylemleri oldu çevremdekilerin . Bu araçta nasıl olur ? Motor ömrünü olumsuz etkiler mi ? Bu arabanın kırmızı veya siyahını almak istiyorum sizce bulmakta zorlanır mıyım ? İzmir' de yaşamaktayım bu arada.

• Mazda 3 Taş gibi sağlam bir arabadır, 2. eli zayıftır, verdiği performans yaktığı yakıta göre azdır, lpg ile benzinde ne yakıyorsan %50-55 lik tasarrufun olur ve motorada bir zararı olmaz, yeni sıralı sistem lpg ler motor dostudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 15 Ağustos 2007; 11:21:31 >
  • arkadaşımın mazda 3 ü var bir kaç kez aracı kulllandım bence her şeyi dört dörtlük sayılabilir ancak 105 bg 1.6 motoru 0-100 km de biraz yetersiz kalıyo.bu yüzden de bastıkça yakıt tüketim birazcık fazla
  • quote:

Orjinalden alıntı: araba manyağı

Arkadaşlar beğendiğiniz ve beğenmediğiniz yönlerini açıklarsanız mutlu olurum.Size göre mazda 3'den daha iyi kompakt hatchback varsa bahsedebilirsiniz.

Siparişle mi geldin sen? Açtığın kaçıncı topic bu?

Leon, Megane, Mazda 3 vs vs ve aklıma gelmeyen daha niceleri..
  • Hayırdır arkadaşın topic açması yasak mı?
    quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

quote:

Arkadaşlar beğendiğiniz ve beğenmediğiniz yönlerini açıklarsanız mutlu olurum.Size göre mazda 3'den daha iyi kompakt hatchback varsa bahsedebilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: tahas

Hayırdır arkadaşın topic açması yasak mı?
    quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

quote:

arkadaşın 13 yaşında... ne yaptığını bilmeden fütürsuzca ve anlamsızca foruma saldırıyor .... amacı ne bi öğrenebilsek... bi mazda dan bahsediyor bi leon bi megan bi diyor euroncap , bi şeyler karıştırıyor ... kozasından çıkmış kelebek gibi nereye uçacağını bilmiyor...

• bazı arkadaslarımız mazda3 ün 1.6 105hp lik motoruna atıp tutmus ama arabanın 0-100 ünün kimi verilerde 10.7 kimilerinde de 11 sn oldugunu, buna karsılık 125hplik civic sedanın 0-100ü nün 10.3-10.5 aralıgında oldugunu bilmeden bu konuda yorum yapma geregi hissetmişler sanırsam.. dahada ilginç olan civic sedanın düz vitesinin 1180 kg civarında olması, mazda3 ün düz vitesli mt versiyonunun agırlıgı ise bilenlerin bildigi üzere 1250kg civarı..

motor konusunu gecersek mazda tescillendiği üzere en sorunsuz otomobil markasıdır.. %17lik bi oranla ilk sırada gelirken 2. sırada %25 ile mercedes in geldiği defalarca 10larca topiğe konu olmustur sanırsam, bu yüzden tekrar derinlemesine o konuya girmeyede gerek yok.. ailecek 3 ya da 4 mazda modeli kullandıktan sonra kendime ait bi araba alma şansım dogunca hem dıs görünüşü, hem kabin içi görünümü, hemde teknik özellikleri ve tabi uzun süre boyunca tanık oldugum mazda nın sorunsuzlugu gibi etmenleri göz önünde tutarak mazda 3 ü tercih ettim.. şu ana kadar bi sorunum ya da servise kamp kurma gibi bi derdim olmadı.. action da aramıyorum zaten o yüzden mazda yı sectim.. servisleri hakkında da yine kulaktan dogma bilgiler yazılmıs.. baska markalar gibi servisler kapalı degildir genelde mazda da.. gider cayını kahveni alırsın aracının önünde ustayla muhabbet ede ede servis işinide halleder cıkar işine gidersin.. bi ara vw golf almak gibi bi hataya düstük ve servise kamp kurmak neymiş, bu değimin anlamını ilk elden öğrenmiş olduk.. öğlen bırak ertesi sabah git al, yarım depo benzin yemiş adamlar..

sonuc olarak eger yine bu sınıfta dizel dısında bi arac aranıyorsa alacagınız otomobil mazda 3 tür bunu rahatlıkla söyleyebilirim.. eger piyasası fazla değil, satmak istersem 2. eli düsük ben ne yaparım o zaman falan diyosanız bende size bi aracı alırken onu satmayı düsünerek neden alırsınız ki gibi bi soru sorarım.. eger 2de bi bana servis, parca parası cıkarıp basımı agrıtmayacaksa bu araba kendini niye sattırsın ki?? ha ihtiyaçtan olabilir onada eyvallah derim ama diğerlerini aldıgın sürece o fiyat farkınıda zaten servise girip cıka amorti edeceksiniz her türlü.. onun dısında daha arabayı alırken sen satısını düsünürsen gidip golf, auris, civic ya da o tür bişey alın ama fazla bişey beklemeyin sorunsuzluk manasında.. sonra son bişey daha söyliyim, kimsenin abarttıgı derecede fark yok 2. markalar arasında 2.el piyasası olarak.. sadece satması biraz daha uzun sürüyor olabilir, elden cıkartırken mazda yı tanıyan, neyin noldugunu bilen birine denk gelme meselesi tamamiyle..

• Dostum atıp tutmak değil, Oto test dergi ve sitelerinin yorumudur, Mazda 3 verdiği performans yaktığı yakıta göre düşüktür deniyor, bu mazda3 ün performansı düşük anlamına gelmez sadece verdiği performans bir üst performans biriminin gerektirdiği yakıtı harcar anlamındadır. Bir çok 3 sahibi bu yüzden benzin sarfiyatından şikayetçidir, bunun yanında mazda bence toyota dan bile daha az sorunlu bir araçtır, 1 yılda değişecek parça mazda3 de 3 yılda bir değişir, iç işçiliği iyidir, konsolu araba sevdalılarına hitap edecek güzelliktedir.
  • mazda3 ben ce okadar fazla yakmıyor performans gelince gayet iyi 1.6 araca göre ama tipine yakışır bir performans degil 2.0 olması sart
  • ÇOK FAZLA YAKMIYOR VE PERFORMANSI ÇOK İYİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgao2000

Dostum atıp tutmak değil, Oto test dergi ve sitelerinin yorumudur, Mazda 3 verdiği performans yaktığı yakıta göre düşüktür deniyor, bu mazda3 ün performansı düşük anlamına gelmez sadece verdiği performans bir üst performans biriminin gerektirdiği yakıtı harcar anlamındadır. Bir çok 3 sahibi bu yüzden benzin sarfiyatından şikayetçidir, bunun yanında mazda bence toyota dan bile daha az sorunlu bir araçtır, 1 yılda değişecek parça mazda3 de 3 yılda bir değişir, iç işçiliği iyidir, konsolu araba sevdalılarına hitap edecek güzelliktedir.

iyide ben yakıtla ilgili tek kelime etmedim ki.. fabrika cıkıs verileri not ettim sadece mz ün 1.6 105 hp lik motorunu olumsuz yönde eleştirenlerin tezin cürütmek için.. performans kriterlerini göz önüne alırken yakıtı bu işe sokmassın, sokmaman gerekir, o ayrı bi baslıktır ki bu baslıgada sarfiyat denebilir.. o konuya deginirsekte dengesiz basıldıgı taktirde cok yakmayacak araba yoktur, ben yakıttan hiç şikayetci değilim mesela.. gayette makul yakıyor, olması gerekenden fazla bi durum söz konusu değil.. abanıyorlar pedala sonra cok yakıyormus diyorlar.. adam akıllı sürüldüğü sürece ne kadar az yaktıgının bi dolu örnegi var..sadece debriyajı biraz yukarda kavrıyor, ilk zamanlar debriyaja alısıncaya kadar daha dogrusu biraz fuzuli gaz vermeler yasanabiliyor ancak bi süre sonra o durumda ortadan kalkıyor.. bence toyota daha sorunsuz demende tescillenmiş bir gercegi degiştirmeye yetmiyor ne yazık ki.. kişisel yorumlardan cok belgeyle konusmayı sevenlerdenimdir..en basitinden şurda da daha önce bahsettiğim liste verilmiş..http://forum.donanimhaber.com/m_3541130/mpage_2/key_/tm.htm
    ki listede şu oluyor;;

Sıra Marka Oran (%)
    1 Mazda 17
    2 Mercedes 25
    3 Toyota 26
    4 Honda 27
    5 Mitsubishi 29
    6 Volvo 30
    7 Nissan 33
    8 Fiat 34
    9 Audi 35
    10 Ford 36
    11 BMW 37
    12 Peugeot 37
    13 Subaru 37
    14 Hyundai 38
    15 Rover 39
    16 Volkswagen40
    17 Opel 43
    18 Renault 48
    19 Saab 48
    20 Citroen 50
    21 Land Rover53
    22 Alfa Romeo54

kısacası şu şöyle söylemiş, bundan böyle duydum gibi kulaktan dogma bilgiler üzerinden bu iş yürümemeli.. mazda nın sorunsuzlugu ve kendinden 20hp daha güclü ve 80kg daha hafif olan sınıf rakibine kafa tutacak (ki arada 0.3-0.5sn bi fark var ) performansı, 36m lik fren performansı, göz alıcı dizaynı ve dynamic modelinin hakkını verir derecede full donanıma sahip olması benim bi aracı secerken göz öününde bulundurdugum kriterleri karsılamaya fazlasıyla yeter mesela.. o yüzden arabayı alcak olan arkadasta gitsin bi kurcalasın arabanın sagını solunu, test etsin falan fişman..

• benim aracım mazda 3 hb tiptronik.istanbul şehir içi yakıt tüketimim kmde 25-26 kuruş,bu çok mu fazla?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tahas

benim aracım mazda 3 hb tiptronik.istanbul şehir içi yakıt tüketimim kmde 25-26 kuruş,bu çok mu fazla?

işte bahsettiğim iyi örneklerden biri hemde tiptronik manuel de değil
  • en kısa zamanda kasası degişecek türkiyede sahipsiz alanı satarken üzen iyi bir araç
  • quote:

Orjinalden alıntı: murdoc111

bence toyota daha sorunsuz demende tescillenmiş bir gercegi degiştirmeye yetmiyor ne yazık ki.. kişisel yorumlardan cok belgeyle konusmayı sevenlerdenimdir..en basitinden şurda da daha önce bahsettiğim liste verilmiş..http://forum.donanimhaber.com/m_3541130/mpage_2/key_/tm.htm
    ki listede şu oluyor;;

Sıra Marka Oran (%)
    1 Mazda 17
    2 Mercedes 25
    3 Toyota 26

Bende aynı şeyi diyorum ya yanlış okudun sanırım zaten bende bir tuhaf laf etmişim cümle düşüklüğü olmuş, MAzda Toyota dan dah sağlam bir araçtır, bunu demek istemiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 16 Ağustos 2007; 10:22:11 >

• harbiden aa aynı taraftaymısız megersem cok calısıyorum psikolojim bozuk bu aralar kusuruma bakma
  • galeride incelediğimde arka koltuklara oturulduğunda aracın içi basık gelmişti insanın kafası tavana deyiyor
    onun dışında çok iyi bir araç
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.