Şimdi Ara

Sizi de elektrik carpıyor mu ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
39.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle 2 haftadır elimi nereye atsam çarpılıyorum, en sık laptopa çarpılıyorum bunu musluk, kalorifer, ve diğer insanlar takip ediyor :)
  • Aynen bendede durum ayni neden kaynaklaniyor bilmiyorum ama arabadan inerken metal biseye dokunurken yemekhanede catsl kasik alirken hep oluyor paranoyak oldum resmen :)
  • Ben oturduğum yerde aylardır çarpılıyorum. Kapı kolları, masanın çekmecesi, hatta kulaklık bile çarpıyor. Çözüm bulamadım henüz. Her çarpıldığımda millet gülüyor ama bazen onlarıda çarpıyorum o zaman da ben gülüyorum.
  • Üzerinde yürüdüğünüz halılar eğer naylon ağırlıklıysa oluşabilen bir durum. Geçenlerde kaldığım otelde odadan her çıkışımda asansörün düğmesi ilk dokunuşumda çarpıyordu. Otel görevlisine sordum problem bendemi yoksa asansörde mi diye sordum, halılarda dedi...
  • şu aralar nereye dokunsam çarpılıyorum :/ genellikle demire dokununca oluyor
  • benide geçen sene çarpıyordu forumdan ayakkabılardan olduğunu öğrendim değiştirince sorun halloldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrisimsek -- 1 Nisan 2012; 18:51:49 >
  • Ayakkabılarını değiştirrisen sorun ortadan kalkar. Birde hafta sonları toprağa çıplak ayak ile basmanı tavsiye ederim.
  • bu aralar iş yerinde bile oluyor bende. müşteriden para alırken elektrik çarpıyor. kadınlar da tedirgin oluyordur herhalde "nasıl bir abazaysa elektrik çarpıyor" diyebilirler.
    senden elektrik almıyorum diyeni kül edecek hâle geldim.
  • Şu lanet olası çarpma bende de var arabadan her inişimde çarpılıyorum. oto elektrikçi arkadaşla konuştum senden ötürü :) benim yapabileceğim birşey yok benide çarpıyor dedi. Şimdi yapmamız gereken ayakkabıları değiştirmek ve çıplak ayakla toprağa basmak herhalde.
  • dün yeni ayakkabı aldım arabadan inerken bütün gün boyunca çarpıldım ayakkabıyı geri götürüp değiştirmeyi planlıyorum şimdilik kışlık botlarla idare ediyorum herhangi bi çarpılma yok ayakkabıyı bir gün kullandık ama bakalım değiştirebilecekmiyim
  • arkadaşlar statik elektrik genelde giydiğimiz kıyafetlerin sürtünmesinden dolayı insan vücuduna elektrik yüklemesi yapıyor ve metal bir şeye dokunduğunuzda enerjiyi aktarmış oluyorsuzunuz böyle bir durumda kullandığınız araç vb şeylerin elektrik kaçırdığını düşünmeyin sorun sizden kaynaklanıyor
  • Benim koltuk felaket statik elektrik yapıyor. Koltuğu nasıl topraklarım fikri olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayakkabıdan oluyo genelde arkadaşlar bunun yuzunden yeni bot aldım dier turlu kafayı yedirecekti bana.
  • 1 aydır bana da oluyor bu lanet şey.
    Kapı kollarını önce usulca parmakla 1-2 yoklayıp sonra el atıyorum. Lambayı açıp kapayacağım zaman keza öyle. Bilgisayara dokunacağım zaman aynı. Vallahi gına geldi artık.

Giydiğim ayakkabı ve botlarla alakası olduğunu düşünmüyorum bunun, keza 2-3 ay önce de aynılarını giyiyordum ama o zaman çarpılma filan olmuyordu. Ya mevsimle alakalı ya da başka bir durum var.
  • Araçtan inerken ilk önce bir ayağınız yere basacak sonra o ayak yerde iken elinizle kapıyı tuttuktan sonra inerseniz. Çarpılmassınız.
  • Bana da cok oluyor. Hele avm'lerin metal korkuluklari yok mu Sanirsin 220 voltu baglamislar. İnsan bir topraklama atar.

• ben sizden bir level yukardayım artık son bir aydır insanları çarpıyorum ev arkadaşım benimle tokalaşmıyor
  • Kolumla veya ayağımla itip kapatıyorum ben kapıyı

• sıradan bir durumda hem araç hem de kullanıcısı ayrı ayrı yalıtılmış durumdadır.

iki nesnede statik yüklüdür ancak gerilimler farklı olabilir. bir akım oluşması için bu farka ihtiyaç var ve fark büyüyünce akım atlayıp can yakabiliyor.
    araçtan indiğinizde de ayağınız yerde olsa bile ayakkabı da yalıtkan olduğundan fark korunur ve atlama olabilir

örneğin üzerinizde yünlü bir kıyafet varsa oturduğunuz koltuk kumaşı sebebiyle beden üzerindeki gerilim araçtan daha yüksek olabilir.

Ancak aracınızda örneğin metal bir vites topuzu varsa vites değiştirdikçe gerilim farkı ufak ufak dengeleneceğinden araçtan inerken kapıya dokunsanız dahi atlama olmaz.

eski aracım çok çarpardı beni de hem koltuk döşemesinin türü hem araçta hiçbir metal aksam olmaması nedeniyle..
    yeni aracımın vites kolu ve kapı açma mandalları metal sanırım gerilimi sürekli dengeliyorum ki bu araçtan inerken hiç çarpılmıyorum..

ancak fazla yüklü iseniz araçla aranızdaki gerilim dengelenmiş olmanız sadece kapıyı kapatırken sizi kurtarır gider başka bir yerden çarıpılırsınız o ayrı..

• Arabadan ne zaman insem çok kötü çarpılıyordum kapıyı kapatırken, arabada kaçak var sanıp bi ton şey yaptırmıştım mal gibi, demek ki bazı kişilerde oluyor bu olay :S
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.