Şimdi Ara

Sizin İçin Bir Cevap Benim İçin Bir Hayat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkesin zor zamanları olmuştur eminim.Yardımınız için bu konuyu açtım benden büyük, tecrübelerine göre tavsiyeler verebilecek hayatımı tekrar düzene sokmamı sağlayabilecek kişiler belki de burdadır.

18 yaşım için aklımda olan 3 karar vardı : üniversite sınavında başarılı olmak, yüzmeye gitmeye devam etmek(küçüklükten beri yüzücüyüm) ve aradığım kızı bulmak. Okulda çok sevilirdim ama hep yaşıtlarımdan küçük göstermişimdir. Sınava çalışırdım hergün yüzmeme de haftada 3 gün giderdim kafamı dağıtmak için. Böyle her şey YGS'ye kadar güzel gitti. Abim diyordu bana YGS'de istediğin sonucu alamazsan üzülme çünkü o sınavda ne olacağı belli olmaz diye. Dershanede ve okulda derslerimde çok başarılıydım bu nedenle YGS'de ilk 5000 hedefimdi.Sonra sınava girdim , ağlayarak çıktım. Yapamamıştım istediğim gibi, en basit soruları yanlış yapmıştım. Sonucum 24 bin geldi. Kendimi o kadar inandırmıştım ki yapabileceğime ardından büyük bir çöküntü yaşadım. Sonra bir şekilde kendimi toplarladım ve LYS'ye hazırlandım. Oldukça iyi hazırlanmıştım ve sınavlarda da fulle yakın yapıyordum.LYS'den 2 hafta önce fizikte bir konuya çalışıyordum sonra birden içimden çalışmak gelmedi ve kalktım masadan. Bilgisayara oturdum. O kadar kötü hissettim ki bi an ama neden olduğunu anlamıyordum. Annemin dediğine göre bana nazar değmişti çünkü dershanedeki netlerim oldukça yüksekti ve hocalar hep benim hakkında bu çocuk yapacak diyorlardı.O iki haftada üzgünlükten başka hiçbir şey hissetmedim. Kimseyi yanımda istemiyordum. Geceleri oturuyordum.Hiçbir şey düşünmemek için de bilgisayar oyunlarını oynuyordum. Kafamı dağıtıyorlardı.Aileme ben sınava girmek istemiyorum seneye girmek istiyorum dedim. Onlar da o kadar yapıyordun ne oldu da böyle oldu gibi sorular sordular. Eve dershane müdürü geldi beni ikna etmeye çalıştı.Ama olmuyordum girersen yapacaksın diyorlardı ama ben kabul etmiyordum böyle girmeyi böyle yapmayı.O 3 hedefimin hiçbirini başaramadım. Yüzmeyi YGS'den sonra derslerime daha iyi çalışmak için bıraktım.Kızlar bana baktı ama ben beni sevmeyecek birini seçtim ve hayal kırıklığına uğradım.Tüm yaz beni ailem gezdirmeye düzeltmeye çalıştı.Ama psikolojim bozulmuştu hiçbir şey mantıklı gelmiyordu. Hergün kalkıyordum ve bilgisayara oturup ağlıyordum.

Ardından dershane başladı.O günlerde saat öğlen 3 te yatıp gece 10 da kalktığımdan gece uyumuyordum dershane giriş sınavında yine oldukça iyi bir sonuç yapmıştım. Ama sanki benim için önemli olan o değildi. Farklı bir şeyler arıyordum.Ardından dershaneye gitmek istemedim. Çünkü anlatılanları biliyordum.Derhaneyi bıraktım. Annem beni psikiyatriste götürdü ona sorunlarımı anlattım. Bio energy diye bir şey varmış ona da gittim biraz da olsa yardımı oldu.Böyle evde geceleri uyanık kalıp oyunlarla beynimi susturarak şuana kadar geldim.

Şuan mı? Annemin yüzüne, babamın yüzüne , abimin yüzüne bakamıyorum.Hala psikolojim bozuk. Günde 1.5 prozac alıyorum.Annemi çok üzdüm beyler bunun farkındayım. Sınava girmek istemiyorum bu senede. Ailem bir daha girmezsin o zaman diyor.Bilmiyorum bende ne olur.Yurtdışında okuyum diye araştırma yapıyorlar ama hiçbir şey beni etkilemiyor artık.Kararlarım hergün değişiyor. Birgün spora tekrar başlayacağım derken ertesi gün 1 gün yaptıktan sonra vazgeçiyorum. Bir zamanlar bir kızın beni bu durumdan çıkaracağına inanırdım. Ama artık o da zor gibi görünüyor. Bu süreçte tam 20 kilo aldım ve bedenim smalldan large a çıktı.Gerçekten üzücü şimdi bi dönüp bakıyorumda.Nerden bulacağım o kızı bilmiyorum. Ardından aklıma Türkiye'nin sorunları geliyor.Hepsi bir dert.Evde oturuyorum tüm gün, bitki gibiyim.Eski arkadaşlarıma bile bu durumda olduğumu söyleyemiyorum çünkü istemiyorum beni böyle tanımalarını hepsine sınava çalışıyorum diyorum. O da ayrı bir sorun. Ama en önemlisi annemi üzüyorum. Aklıma geliyor bazen bir gün gideceği beni böyle hatırlamasını istemiyorum.Şuan bile gözlerim doldu. Gerçekten beyler ne yapacağımı bilmiyorum. Lol oynuyorum şuan arada bir sarıyor ama genelde öylesine oynuyorum küfür yiyorum ordada.Durum böyle işte.Şimdi evdekiler uyuyor ben ise burda bunu yazıyorum. Dine yönelmem gerekiyor gibi hissediyorum.

NOT: Lütfen ciddi cevaplar verin.

• Olm kendini yiyip bitirmişsin resmen ya yaptığın hayatının en büyük salaklığı haberin olsun.

- Kız falan geç o işleri, sen kim kız kim. Sen daha sınava hazırlanan bi adamsın ki onu bile becerememişsin, bir de kızla mı uğraşacaksın. Zaten kız aranmaz, bulunmaz. Zamanı geldiğinde doğru insan seni bulacak merak etme.

- Prozac falan ne kadar ilaç kullanıyorsan şu anda hepsini acilen bırak. 1 tane bile kullanmak yok artık. Sen deli falan değilsin, şu battım dediğin halinle bile etrafındaki herkesten çok çok üsttesin hala.

- Senin derdin biraz "niye 85 aldım 100 alamadım ya" olmuş. O sınava öyle böyle çalış biraz, kaçırmadan git gir. Puanının tuttuğu bi yere yerleş.

- Şuan böyleysen üniversitede asarsın kendini. Eve birde müdür geldi demişsin. Ben geçen 3 hocanın dersinden hocaları görmeden tanışmadan geçtim.

- O ilaçlar adamı bitiriyor. Çok çok acil bırak onları, bu kadar mı korkaksın ilaca sığınmışsın hemen. Git adam akıllı dersini çalış, yapabildiğin en yüksek notu al girebildiğin en iyi okula gir. 1 kere üni bırakmış tekrar hazırlanıp baştan girmiş senden en az 4 yaş büyük biri olarak söylüyorum sana bunları, şu an şu sıkıntı olarak baktığın hiçbir şey ciddi anlamda problem değil. İlaçlar kafanı bozuyor sadece. Annen baban sonuç ne gelirse gelsin gurur duyacak seninle. Gir, neresi denk gelirse kazan ve oku.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu senin sınav, puan, net diye takıldığın şeyler var ya. Üni 1. sınıf 2. dönem başında sınıfa gir, sınavlarda kaç yaptınız diye sor tam hatırlayan 3 tane adam bulamazsın, o kadar gereksiz bi konu. Bana bu kadar bi ton yazı yazdırdın varya tüm bunlar gerçekse seni yakaladığım yerde döverim olum sen ciddi misin. 24 bin yapıp yapamıyorum diye bıraktın mı lan gerçekten... Hadi abicim kızdırma beni daha fazla git o derslerine çalış paşa paşa okulunu oku bak, çok saçma sapan olaylar bunlar. Akıllı temiz düzgün bi adamsın, çatır çatır yaparsın sen pire için yorgan yakılmaz.

• Lol oynamak nedir olum

5k hedefli adam lol mü oynar?İnsan gibi çalış gir üniye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wuhu

Herkesin zor zamanları olmuştur eminim.Yardımınız için bu konuyu açtım benden büyük, tecrübelerine göre tavsiyeler verebilecek hayatımı tekrar düzene sokmamı sağlayabilecek kişiler belki de burdadır.

18 yaşım için aklımda olan 3 karar vardı : üniversite sınavında başarılı olmak, yüzmeye gitmeye devam etmek(küçüklükten beri yüzücüyüm) ve aradığım kızı bulmak. Okulda çok sevilirdim ama hep yaşıtlarımdan küçük göstermişimdir. Sınava çalışırdım hergün yüzmeme de haftada 3 gün giderdim kafamı dağıtmak için. Böyle her şey YGS'ye kadar güzel gitti. Abim diyordu bana YGS'de istediğin sonucu alamazsan üzülme çünkü o sınavda ne olacağı belli olmaz diye. Dershanede ve okulda derslerimde çok başarılıydım bu nedenle YGS'de ilk 5000 hedefimdi.Sonra sınava girdim , ağlayarak çıktım. Yapamamıştım istediğim gibi, en basit soruları yanlış yapmıştım. Sonucum 24 bin geldi. Kendimi o kadar inandırmıştım ki yapabileceğime ardından büyük bir çöküntü yaşadım. Sonra bir şekilde kendimi toplarladım ve LYS'ye hazırlandım. Oldukça iyi hazırlanmıştım ve sınavlarda da fulle yakın yapıyordum.LYS'den 2 hafta önce fizikte bir konuya çalışıyordum sonra birden içimden çalışmak gelmedi ve kalktım masadan. Bilgisayara oturdum. O kadar kötü hissettim ki bi an ama neden olduğunu anlamıyordum. Annemin dediğine göre bana nazar değmişti çünkü dershanedeki netlerim oldukça yüksekti ve hocalar hep benim hakkında bu çocuk yapacak diyorlardı.O iki haftada üzgünlükten başka hiçbir şey hissetmedim. Kimseyi yanımda istemiyordum. Geceleri oturuyordum.Hiçbir şey düşünmemek için de bilgisayar oyunlarını oynuyordum. Kafamı dağıtıyorlardı.Aileme ben sınava girmek istemiyorum seneye girmek istiyorum dedim. Onlar da o kadar yapıyordun ne oldu da böyle oldu gibi sorular sordular. Eve dershane müdürü geldi beni ikna etmeye çalıştı.Ama olmuyordum girersen yapacaksın diyorlardı ama ben kabul etmiyordum böyle girmeyi böyle yapmayı.O 3 hedefimin hiçbirini başaramadım. Yüzmeyi YGS'den sonra derslerime daha iyi çalışmak için bıraktım.Kızlar bana baktı ama ben beni sevmeyecek birini seçtim ve hayal kırıklığına uğradım.Tüm yaz beni ailem gezdirmeye düzeltmeye çalıştı.Ama psikolojim bozulmuştu hiçbir şey mantıklı gelmiyordu. Hergün kalkıyordum ve bilgisayara oturup ağlıyordum.

Ardından dershane başladı.O günlerde saat öğlen 3 te yatıp gece 10 da kalktığımdan gece uyumuyordum dershane giriş sınavında yine oldukça iyi bir sonuç yapmıştım. Ama sanki benim için önemli olan o değildi. Farklı bir şeyler arıyordum.Ardından dershaneye gitmek istemedim. Çünkü anlatılanları biliyordum.Derhaneyi bıraktım. Annem beni psikiyatriste götürdü ona sorunlarımı anlattım. Bio energy diye bir şey varmış ona da gittim biraz da olsa yardımı oldu.Böyle evde geceleri uyanık kalıp oyunlarla beynimi susturarak şuana kadar geldim.

Şuan mı? Annemin yüzüne, babamın yüzüne , abimin yüzüne bakamıyorum.Hala psikolojim bozuk. Günde 1.5 prozac alıyorum.Annemi çok üzdüm beyler bunun farkındayım. Sınava girmek istemiyorum bu senede. Ailem bir daha girmezsin o zaman diyor.Bilmiyorum bende ne olur.Yurtdışında okuyum diye araştırma yapıyorlar ama hiçbir şey beni etkilemiyor artık.Kararlarım hergün değişiyor. Birgün spora tekrar başlayacağım derken ertesi gün 1 gün yaptıktan sonra vazgeçiyorum. Bir zamanlar bir kızın beni bu durumdan çıkaracağına inanırdım. Ama artık o da zor gibi görünüyor. Bu süreçte tam 20 kilo aldım ve bedenim smalldan large a çıktı.Gerçekten üzücü şimdi bi dönüp bakıyorumda.Nerden bulacağım o kızı bilmiyorum. Ardından aklıma Türkiye'nin sorunları geliyor.Hepsi bir dert.Evde oturuyorum tüm gün, bitki gibiyim.Eski arkadaşlarıma bile bu durumda olduğumu söyleyemiyorum çünkü istemiyorum beni böyle tanımalarını hepsine sınava çalışıyorum diyorum. O da ayrı bir sorun. Ama en önemlisi annemi üzüyorum. Aklıma geliyor bazen bir gün gideceği beni böyle hatırlamasını istemiyorum.Şuan bile gözlerim doldu. Gerçekten beyler ne yapacağımı bilmiyorum. Lol oynuyorum şuan arada bir sarıyor ama genelde öylesine oynuyorum küfür yiyorum ordada.Durum böyle işte.Şimdi evdekiler uyuyor ben ise burda bunu yazıyorum. Dine yönelmem gerekiyor gibi hissediyorum.

Seni bu hallerden hicbir kiz kurtaramaz. Ancak sen kurtarirsin. Oncelikle 24k iyi bir sonuc. Senin ygs deki hedefin 24k yi gecmek olsun , mesela 15k yap.
    Yuzmeye devam et haftada en az bir kere git , ben de gidiyorum yuzmeye , su rahatlamami sagliyor , zaten suya kucuklugumden beri bayilirim.
    Kizlardan pek bir sey bekleme simdilik , sevgili ol gec sadece senin icin dogru olacak kisiyi bulursan ona baglan fakat bu oyle basit bir sey degil en az 1 sene civari taniman gerek kizi.
    Bilgisayar bir bagimliliktir yenilmesi gereken. Ben yapabildim , biraktim. Her gun daha az oynamakla ise baslayin. Mesela dun 3 saatse bugun 2 bucuk saat gibi.
    Durumu en yakin 2-3 arkadasinizla paylasin onlar bizden daha iyi yardimci olurlar cunku sizi bizden daha cok taniyorlar.
    Ruhunuzun dinlenmeye ihtiyaci var. Bunun da en guzel yolu dediginiz gibi dine yonelmek. Sahsen ben ibadetimi yapinca rahatliyorum ve 1-2 hafta sonra dertlerimden kurtuldugumu farkediyorum.
    Sanatla filan da ugrasin ruhunuzu ferahlatir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wuhu

Herkesin zor zamanları olmuştur eminim.Yardımınız için bu konuyu açtım benden büyük, tecrübelerine göre tavsiyeler verebilecek hayatımı tekrar düzene sokmamı sağlayabilecek kişiler belki de burdadır.

Iki sorum var:
    Nasıl 1,5 prozac alıyorsun ortadan ikiye mi bölüyorsun?

Adc 'de iyi misin? Iyiysen bot pre yapalım thresh ile taşırım.

• İlk sene lys ye girseydin bu konuları acmayacaktin neyse senin 3 kararından uniyle ilgili olan dışında diğerleri çöp
    Yüzmeyi üst seviye bilince nolacak anca denizde hava atarsınız
    Kız işleri çöp
    İyi bir uniye gitsen kızlar zaten sana gelir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.