< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invisible_jn -- 17 Nisan 2021; 16:8:12 > |
Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler
-
-
Düzenlenecek
< Bu konunun sahibi OkumadanAlma iken OkumadanAlma tarafına aktarılmıştır -- Kas 19 2021 4:57PM > -
GıdaAmbarın dan Çok güzel fiyata zeytin yağı bulabilirsiniz. Satıcıları ile bire bir görüşüp pazarlık yapma imkanınızda var. Birçok merketten daha uyguna doğal yağ bulabilirsiniz.quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Yağ alıken dikkat edilecek hususlar ;
1- Sızmamı , Riviera mı ?
2- 5 Kilomu, 5 Litremi
3- İthalmi, Türk Malımı
Bu konulara dikkat edin.
Zeytinyağı ve Zeytinler :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrahamme -- 21 Mayıs 2012; 17:16:49 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: jay jay justified
İştahımı açtınız ya. Domates kesip, zeytinyağı, kekik ve pul biber koyup, ekmek bana bana yiyeceğim şimdi. Acıkanlara pratik tarif.
Bir ara BİM'de miydi hatırlamıyorum, 5 litre sızma zeytinyağı 30 lira mıydı?
Evet konuyu ben açmıştım ama çöpe gitmişti konu. Şimdi yeniden açtım.
BU arada Real'de Komili 5 Lt Ege Sızması 35 TL'ye gelen kampanya devam etmiyor. -
Kipadan ekiz marka zeytin yaglarını stokladım 5tl den.Natural sızma diye aldım ucuz olarak her şeyde kullanıyorum.quote:
Orijinalden alıntı: abrahamme
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Umarım çok uçurum yoktur diğerleriyle arasında. -
gerçekten 5 kg mi, yani bu teneke 5 litre değil, 5,6 litre civarı öylise, öyle miquote:
Orijinalden alıntı: poet3333
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: JackDaniels
tam zeytinyağı kullanayım dedim
gittim carrefoura sordum hangisinin tadı anlaşılmaz komili ayvalık sızması dedi kız
ama oda kalktığından beri sevemedim sızma yağları
ucuzda değilki dene dene al
Yemekler için diyorsan, yağın en iyisi az kullanılanıdır. Az kullandığın zaman kokusu anlaşılmıyor bile. -
merkez takipteyimquote:
Orijinalden alıntı: invisible_jnquote:
Orijinalden alıntı: JackDaniels
tam zeytinyağı kullanayım dedim
gittim carrefoura sordum hangisinin tadı anlaşılmaz komili ayvalık sızması dedi kız
ama oda kalktığından beri sevemedim sızma yağları
ucuzda değilki dene dene al
Yemekler için diyorsan, yağın en iyisi az kullanılanıdır. Az kullandığın zaman kokusu anlaşılmıyor bile.
Alıntıları Göster
-
aynı sorunu bende yaşıyorum tadına alışamadım bi türlü zeytinyağınınquote:
Orijinalden alıntı: Mizan23
merkez takipteyim
Alıntıları Göster -
Biz uzun zamandır Kristal Sızma zeytinyağı kullanıyoruz. Arada bir iki kez Komili sızma kullandık. Fena değildi. Bilemiyorum kalitesi nasıldır ama Kristal bizim damak tadımıza uygun. Başkasına alışamadık. Bim'in sızması da hoşumuza gitmedi.quote:
Orijinalden alıntı: juba09
aynı sorunu bende yaşıyorum tadına alışamadım bi türlü zeytinyağının
Alıntıları Göster -
3-4 ay önce Real' de kampyanyalı 29TL' ye satıldığını görünce denemek için 5Lt. lik Taliani sızma zeytinyağı aldım ve son 1 aydır kullanıyoruz.quote:
Orijinalden alıntı: Ironeagle
Biz uzun zamandır Kristal Sızma zeytinyağı kullanıyoruz. Arada bir iki kez Komili sızma kullandık. Fena değildi. Bilemiyorum kalitesi nasıldır ama Kristal bizim damak tadımıza uygun. Başkasına alışamadık. Bim'in sızması da hoşumuza gitmedi.
Alıntıları Göster
Koyu yeşil bir kıvamı var ve özellikle salatalarda çok lezzetli. Mesela yeşille aram olmadığı halde Taliani katılmış çoban salatasına doyamıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: gurgenli
Kipadan ekiz marka zeytin yaglarını stokladım 5tl den.Natural sızma diye aldım ucuz olarak her şeyde kullanıyorum.
Umarım çok uçurum yoktur diğerleriyle arasında.
Geçende bende gördüm alacaktım cesaret edemedim.. Tadı nasıl acaba ? -
ANKARA Keçiören-ADESEDE 2lt lik Yudum naturel sızma 12,9TL ye aldım. duyrulur.quote:
Orijinalden alıntı: by_deViLsquote:
Orijinalden alıntı: gurgenli
Kipadan ekiz marka zeytin yaglarını stokladım 5tl den.Natural sızma diye aldım ucuz olarak her şeyde kullanıyorum.
Umarım çok uçurum yoktur diğerleriyle arasında.
Geçende bende gördüm alacaktım cesaret edemedim.. Tadı nasıl acaba ?
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: dextrr
quote:
Orijinalden alıntı: invisible_jn
Real'de 0.5 asit tariş sızma 52.90 TL. Tadını düşünemiyorum bile
Migros'tan sarı tenekede olan natural sızma zeytinyağını 5 lt si 65 tl civarı bir fiyata alıyorum, 0,8 asit oranı.
Bu fiyata çok iyiymis. Ama tarişin bu serisini ilk defa görüyorum. Eskişehir'de Real olsa denemek için alırdım bir tane hemen.
Bu linktekiyle aynıysa bedava! tariş bile 82,5 Liraya satıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtcakmak -- 22 Mayıs 2012; 10:25:08 >
-
güzel konu tmo'dan alıyorduk fındık yağını 25 tl artık satmıyorlar daha doğrusu beklemedeler adamlar bende konuyu takip kararı aldımquote:
Orijinalden alıntı: mrtcakmakquote:
Orijinalden alıntı: dextrr
quote:
Orijinalden alıntı: invisible_jn
Real'de 0.5 asit tariş sızma 52.90 TL. Tadını düşünemiyorum bile
Migros'tan sarı tenekede olan natural sızma zeytinyağını 5 lt si 65 tl civarı bir fiyata alıyorum, 0,8 asit oranı.
Bu fiyata çok iyiymis. Ama tarişin bu serisini ilk defa görüyorum. Eskişehir'de Real olsa denemek için alırdım bir tane hemen.
Bu linktekiyle aynıysa bedava! tariş bile 82,5 Liraya satıyor.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
3-4 ay önce Real' de kampyanyalı 29TL' ye satıldığını görünce denemek için 5Lt. lik Taliani sızma zeytinyağı aldım ve son 1 aydır kullanıyoruz.
Koyu yeşil bir kıvamı var ve özellikle salatalarda çok lezzetli. Mesela yeşille aram olmadığı halde Taliani katılmış çoban salatasına doyamıyorum.
aynen,bende taliani yağı o kampanyada alıp kullandım.Agir kokusu yoktu.bimin yağında var o ağırlık.memnun kaldık.suanki fiyat aynında alırım.ancak 39civarina komili Ege sızması kullanıyorum.o da gayet güzel,yeni başlayanlar için.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: elfen_lied
güzel konu tmo'dan alıyorduk fındık yağını 25 tl artık satmıyorlar daha doğrusu beklemedeler adamlar bende konuyu takip kararı aldım
şu an ihale işlemleri bitmiş durumda üretim yaptırıyorlar yakında çıkar(tmo da çalışan bir yakınımdan aldım haberi) -
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetscemil
quote:
Orijinalden alıntı: elfen_lied
güzel konu tmo'dan alıyorduk fındık yağını 25 tl artık satmıyorlar daha doğrusu beklemedeler adamlar bende konuyu takip kararı aldım
şu an ihale işlemleri bitmiş durumda üretim yaptırıyorlar yakında çıkar(tmo da çalışan bir yakınımdan aldım haberi)
güzel hacum o zaman az bekliyelim fiyat konusunda bir değişiklik olcak mı olursa kaçtan olur acaba ?
-
geçenlerde hakmar market deydim. bazı yağların fiyatları iyi gibiydi.quote:
Orijinalden alıntı: elfen_liedquote:
Orijinalden alıntı: ahmetscemil
quote:
Orijinalden alıntı: elfen_lied
güzel konu tmo'dan alıyorduk fındık yağını 25 tl artık satmıyorlar daha doğrusu beklemedeler adamlar bende konuyu takip kararı aldım
şu an ihale işlemleri bitmiş durumda üretim yaptırıyorlar yakında çıkar(tmo da çalışan bir yakınımdan aldım haberi)
güzel hacum o zaman az bekliyelim fiyat konusunda bir değişiklik olcak mı olursa kaçtan olur acaba ?
Alıntıları Göster
yudum sızma 5lt : 39.90
yudum riviera 5lt : 26.95
selçuk bereket sızma 3lt : 19.90
komili güney ege sızma 5lt: 39.90
tariş güney ege sızma 5lt: 44.90
-
Şu arkadaş ilgimi çekti. Sanalpazardan da satış yapıyor.quote:
Orijinalden alıntı: forumix
geçenlerde hakmar market deydim. bazı yağların fiyatları iyi gibiydi.
yudum sızma 5lt : 39.90
yudum riviera 5lt : 26.95
selçuk bereket sızma 3lt : 19.90
komili güney ege sızma 5lt: 39.90
tariş güney ege sızma 5lt: 44.90
Alıntıları Göster
http://www.sanalpazar.com/Sizma-Naturel-Zeytinyagi-0.5-Dizem-Bergama-5-Lt.-45-Tl__isp3286587
www.gidaambari.comG�da Ambar�http://www.gidaambari.com/ZEYTINYAGI-SIZMA-NATUREL-2012-YENI-URUN-5-LITRE-45-TL_detay30
Hanım iyi bir zeytinyağı al dedi,konuya girip 3-5 sayfa okudum geriye doğru.Yok arkadaş zeytinyağı bize göre değilmiş,millet profesör olmuş konuda,ben yine bim den zeytinyağı alayım bari.
|
Merhaba sevgili zeytinyağı dostları,
Memleketimizde böylesine bilinçli tüketicilerin olması bizleri gelecek için ziyadesiyle mutlu ediyor. Ben Avilo firmasının genel müdürüyüm. Kısa kısa birşeyler yazacağım, hem firma hem de sektör hakkında. Öncelikle firmamız ülkemizin en büyük dökme zeytinyağı tedarikçisidir. Şu anda Türkiye'nin en gelişmiş zeytinyağı kalite kontrol laboratuvarına sahibiz. Merak edenlerwww.avilooil.com adresini ziyaret edebilirler.Yani komili, kristal, yudum vs. birçok markanın içinde olan yağları temin eden firmadır. Avilo kendi öz markamız, son 4-5 aydır kendi markamızın lansmanını yapmaya çalıyoruz. Yapıyoruz ya da yapamıyoruz o ayrı mesele. Yalnızca şu fiyata takılan arkadaşlar bizlere iyi eğlence oldu. Siz şu anda güney ege bölgesinde zeytinyağının üreticiden çıkış fiyatını biliyor musunuz?? Riviera'ya hammadde olacak 5 asit baz zeytinyağı 8,50 TL/KG, sızma zeytinyağı ise kalitesine göre 10,50-11,00 TL/KG. Bakın KG diyorum, bilmeyenlere 1 LT zeytinyağı 0,91 KG gelir. Yani sadece kilo alıp litre satsanız aradaki marj karınız olur. İkinci olarak bahsi geçen yağlardan körfez yağlarında ( ayvalık vs ) üretici fiyatı ne kadar biliyormusunuz 11,50-12,00 TL/KG. Ham zeytinyağı yine aynı 8,50 TL/KG. Yani neymiş pahalı alanlar sadece piyasayı bilmeyenlermiş!! Ha bize inanmıyormusunuz? O zaman İzmir, Aydın, Edremit, Hatay ticaret borsalarının sayfalarına girin, orada günlük tescil bültenleri mevcut. Oradan gerçek faturası kesilmiş işlemleri görebilirsiniz. Gelelim işi bilmeden iftira atma mevzuuna!!! Bakın sevgili arkadaşlar, bir firmayı takip edersiniz,o firmanın ürününü alırsınız, tadı tuzu hoşunuza gitmez, velevki ambalajı hoşunuza gitmez, ne yaparsınız bir daha almazsınız. Ama o firma için tağşiş yapıyor diye iftira atarsanız bu açıkça ahlaksızlık olur. Hem 10,5-12 lira üretici fiyatı olan bir ürünü 30 liraya kadar alma delikanlılığını gösterip, hem de tüketicinin yanında ona uygun fiyatlı ürünü ulaştırma gayreti içinde olan bizim gibi firmalara zeytinyağının kimyasından, duyusal özelliklerinden zerre kadar anlamayarak böylesine mesnetsizce yorumlarda bulunmak ve iftira atmak ancak bizim gözümüzde karalama yapmaktır. Varsa meraklısı buyursun tesislerimizi gezdirelim, zeytinyağı nasıl olur nasıl değerlendirilir öğretelim. Biz bunun için bir bedel istemiyoruz. Bu arada 69,90 lık fiyatımız 11.11 de aradaki 10 TL'nin N11 tarafından finanse edilmesiyle oluşmuştur. Hani denilmiş ya 70 liraya 70 liralık 150 liraya 150 liralık yağ diye; biz çok merak ediyoruz bu kıyaslama için elinde duyusal tadımcılık belgesi olan var mı? Bizlerde var bu belgeler siz hiç merak etmeyin!!! Ha bir de unutmadan e-ticarette ( açık pazar yerlerinde ) belki de faturalı zeytinyağı satan firma sayısı 2 ya da 3. Bunlardan biri biziz. Neden mi? Biz zaten kanunen böyle yapmak zorundayız ancak ürünümüzün her zaman arkasındayız. Kısaca, bir şeyin derinliğine bilmeden, klavyeyi eline alarak karalama yapmak doğru değil. Sevgiler. |
Forumda mesaj silinmeme özelliği kaç para?
|
http://www.tarim.gov.tr/Lists/Duyuru/Attachments/463/Ifsa_2016.1.pdf
HİLECİ ZEYTİNYAĞI MARKALARI: Dorica Kar Damla Yöre Egenin 1 İncisi Günay Varolive Yiğit Egenin İncisi Şahin Bozlu Ezelköy Gurme Ayvalık Lio Carrefour Verde Osman Ballı Semiz Çakırköy Ege Gülcem Zeo Assos Altındağ Selin Yaşam Oliva Ümit Cüceli Öz Tadım Özgem Kadı Sami Koçyiğit Şifa Bürde Can Şifa Ayvalık HNasat Zeytinlik Umut Günay Taşbaskı Ayvalık |
Bir süredir vakit bulup yazamıyordum, yine bir sürü yalan yanlış veya eksik hatalı bilgiler yazılmaya başlamış.
Tüm buradaki bilgileri toparlayacak bir Zeytinyağı 101 metni yazayım :) 1- Zeytinyağında kalite kriterleri kimyasal ve duyusal olarak ikiye ayrılır. Kimyasal özellikler için google amcaya danışın. Duyusal özellikler ise degüstasyon ile anlaşılır. Zeytinyağındaki zeytin meyvesinden gelen meyvemsi tat ve koku (Meyvemsilik), bunun yanında polifenollerin yüksekliğini gösteren acılık ve yakıcılık olumlu özelliklerdir. Ayrıca ransid, küf, posa, kızışma, sirkeleşme vs. gibi kusurların olmaması beklenir. 2- Üretim tekniği olarak kontinü sistem en sağlıklı ve kalitelisidir. Zeytinyağının başlıca düşmanları hava, su ve ışıktır. Taş baskı yönteminde zeytin hamur haline getirilirken açık ortamdadır, sürekli hava ile temas eder okside olur. Zeytin hamuru preslenmesi için çullara koyulur, çullara sürekli sıcak su vurulur, açık ortamda suyun yanında hava ile temas eder, okside olur. Bu yetmez yağ çıktıktan sonra su havuzlarında maşrapalar ile toplanır zeyitnyağı. Bütün sağlığa yararlı polifenoller hava ve su ile zai olur, kaybolur. Hava ile oksidayson sebebiyle de zeytinyağında kısa süre içinde ransid kurusu oluşur. Velhasıl kelam, TAŞ BASKI nostajli pazarlamasından başka bir şey değildir, lütfen kaliteli olduğunu düşünmeyin, yanılırsınız. Taş baskı ile bir tane bile ödül alan firma bilmiyorum. 3- Polifenol oranı en yüksek, erken hasat zeytinyağlarında olur. Sağlığa gerçekten çok yararlıdır. Kanser yapan genleri bastırmasından, yara iyileştirme hızını arttırmasına, bağışıklığı güçlendirmesinden hücre yenilenmesini hızlandırmasına pek çok faydası var bu polifenollerin. Erken hasat edilmiş zeytinyağlarını iyi koşullarda işlerseniz, böyle zeytinyağları elde edersiniz. 4- Bu iyi işleme koşulları nedir? - Zeytinlerin yeşil - yeşil & mor kıvamdayken, olgunlaşmadan hasat edilmesi. - Soğuk Sıkım (Max 28 C derece) - Zeytin sineği, kurt vs gibi problem olmaması - Zeytinlerin vurarak değil, makineler ile silkerek, mümkünse elle toplanması - Toplanan zeytinlerin en kısa sürede işletmeye götürülerek sıkılması Yukarıda awakado nickli arkaşadın belirttiği gibi erken hasat zeytinyağının asit oranı yüksek olmaz. 2 senedir özeniyoruz, 0,5 asit erken hasat üretiyoruz bu şekilde. Yoğun bir aromaya, yakıcılığa ve acılığa sahiptir. Daha çok yeşil tonlarında aromalar barındırır. 5- Zeytinler olgunlaştıktan sonra hasat edilen olgun hasat diye tabir edebileceğimiz zeytinyağlarında, yukarıda saydığım özellikler bariz şekilde azalır. Daha çok siyah zeytin kokusu ve aroması alınır, yakıcılık ile acılık düşüktür. Bölge, mevsim, arazi koşullarına göre zeytinyağlarının tatları farklılık gösterir. 6- Zeytinyağının gerçek mi hileli mi olduğunu tuz ruhu gibi evde yaptığınız testlerle maalesef anlayamazsınız. Tuz ruhunun zeytinyağındaki bileşenler ile nasıl bir etkiye sahip olduğunu bilen var ise lütfen anlatsın. Bu iş kimyasal tepkime işi ve tağşişin farklı çeşitleri var ve her biri farklı farklı analizlerle tespit edilebiliyor. 7- Bu seneki zeytin hasatından ilk haberleri vereyim biraz da. Hasat başladı, hatta erken hasat güney ege-akdenizde başlayalı yaklaşık 1 ay oluyor. Bu sene sezon 2-3 hafta önden gidiyor. Edremit körfezinden ciddi bir rekolte beklentisi vardı fakat beklenti karşılanamıyor gibi. Bunun yanında sızma zeytinyağı üretimi çok zor oluyor bu sene. İnanılmaz bir zeytin sineği vuruğu var tüm bölgelerde. Bu yüzden geçen sezon 18TL'den açıklanan fiyatlar sezon içinde ciddi oranda geriledi fakat şimdi yine fiyatlarda kıpırdanmalar var. Bu yüzden pek çok yağcı şu anda piyasayı kokluyor. farkettiyseniz hemen herkes geçen sezon fiyatları ile devam ediyor, riske girmemeye çalışıyorlar. Kısa süre içinde yeni sezonla birlikte biraz daha ortalık netleşecektir. Selamlar, |
Arkadaşlar merhaba, Herkes zeytinyağına dair bir şeyler biliyor ve bildiklerini paylaşıyor, bu çok sevindirici. Fakat paylaşılanlar arasında yanlış bilinenler ve/veya katılmadığım görüşler de mevcut. Bu yüzden iki kelam da ben etmek istedim. Öncelikle erken hasat konusunda bir şeyler anlatmak istiyorum; Ne yaparsanız yapın bu ülkedeki tüm zeytinlerin erken hasat edilmesi mümkün değil. Hasat öyle iki günde yaptım bittim denilecek bir olay değil ve bunu bir sürece yaymak durumundasınız. Haliyle farklı dönemlerde farklı olgunluklarda ve kalitelerde üretilen bir ürün çıkıyor ortaya. Erken hasat bir furyaymış gibi anlatılıyor fakat erken hasat yağların polifenol oranının yüksek olduğu aşikar ve polifenollerin sağlık faydası konusunda son 10 yılda çok fazla akademik çalışma yapılmış, ispat edilmiş ve hala araştırılmakta olan konular mevcut. Bu tür makalelere akademik veri tabanlarından ulaşmanız mümkün. Bunun yanında, bu üretilen erken hasat yağlar ile ülkemizin zeytinyağı kalitesini uluslararası pazarda söz konusu hale getiriyor, milli servetimizi dünyaya pazarlamaya çalışıyoruz. Onlarca butik üretici yıllardır ülke zeytinyağını global piyasada tanıtabilme için ne türlü maliyetlere katlanıp kaliteli yağlar üretmeye çalışıyoruz ve bunların hepsi erken hasat sayesinde oluyorken yasaklamayı nasıl konuşabiliyoruz çok şaşırdım. Bir yandan da erken hasat edilmeye başlayan ağaçlarda sonraki yıl verim kaybının azaldığı, var-yok yılı kavramındaki o aradaki makasın oldukça daralabildiği de biliniyor. Bu konuyu popüler kültür ürünü diye lanse ederseniz haksızlık edersiniz. Eskiden hasat yapmak için Aralık-Ocak ayının neden beklendiğini bilir misiniz? Çünkü taş baskı denen eski yöntemlerde yeşil zeytin hamuru çullara konulduğunda baskı press yükü altında çullar istifte durmaz, yıkılırdı. Bu yüzden zeytinler iyice olgunlaşsın diye beklenir, öyle hasat edilirdi. Ha bu arada, zeytinler olgunlaştıkça zeytin zararlılarının özellikle zeytin sineğinin daha çok hedefi haline geliyor ve asit oranları yükselmeye başlıyor. Haliyle, elinizde değeri daha düşük bir ürün oluyor. Yani neymiş, öyle milli servet israfı demek değilmiş bu konu, işin bambaşka teknik konuları ve detayları varmış. Zaten büyükbaşlar bizim gibi butik üreticilerin farkını ortadan kaldırabilmek ve pastalarını kaybetmemek için etiket ve tenekelerimize erken hasat yazmayı yasaklıyorlar bir de bu konuya regülasyon gelmeli, yasaklanmalı vs. deniyor. Afedersiniz her kuşu sevdik; bir bu kaldı. Hileyi, tağşişi önledik, çiftçiyi örgütledik, maliyetleri düşürdük, zeytinyağının kilosuna 0.8TL (0,1Euro'dan az!) olak desteklemeleri arttırdık vs. de tek derdimiz katma değer yaratan bir ürün erken hasat kaldı. Gelelim riviera zeytinyağı konusuna; Bu ülkede veya tüm dünyada sadece yemeklik (Naturel Sızma veya Naturel Birinci) zeytinyağı mı üretildiğini sanıyoruz? Veya böyle bir şeyin mümkün olduğunu mu düşünüyoruz? Eğer böyle ise çok yanılıyorsunuz. Milli servet diyoruz ya hani, daldan düşen, toprağa dökülen veya zeytin sineklerine mama olan zeytinlerden edilen bozuk zeytinyağlarını ne yapacağız? Sadece sabun mu? Bu ürünlerin de maalesef işlenmesi ve değerlendirilmesi lazım. Bunu da çeşitli yöntemlerle yapıyorlar ve riviera da bunlardan biri. Yurt dışında da bu zeytinyağı çeşidi var, pure olive oil diye geçiyor. Zeytinyağı öyle kıymetli bir ürün ki, her damlasından gıdım gıdım da olsa o yağı çıkarıp değerlendirmek lazım. Naturel Sızmayı, naturel birinciyi ürettik sağlık için veya yemeklik kullandık. Sonra bozuk zeytinleri de sıkıp rafinajlık yağ yaptık. Bu yağları rafinasyon fabrikalarına gönderdik, riviera zeytinyağı yaptık. Yetmedi, pirinanın içinde kalan eser miktarda yağı da elde ettik, bunu da ürettik. Pirinayı da yakacak olarak değerlendirdik. Bu işin olması gereken budur. Ve yine yanlış bilinenin aksine, riviera zeytinyağı herhangi bir diğer sıvı veya katı yağdan daha sağlıklıdır çünkü yağ zincirleri yapısı diğerlerine göre yine farklı ve sağlıklıdır. Üstelik, zeytinyağı rafinasyon işleminde diğer yağlardan çok çok çok daha az kanserojen toksik madde üretmektedir. Bununla ilgili Avrupa Gıda Güvenliği Konseyi (EFSA) tarafından açıklanmış çok sağlam araştırma verileri var. Hani zamanında zeytinyağlı yiyemem aman diye türküler yazıp margarine alıştıranlar vardı ya. Riviera yerine margarin önermek de ne bileyim, biraz aynı kefeye çıkıyor... Bu garabeti yasakladığınızda bu ürünlerin ne yapılması gerektiğine dair somut bir öneri de paylaşırsanız sohbetimiz daha keyifli olabilir. Benim butik bir üretici olmam, ülke gerçeklerini görmemezlikten gelmek veya reddetme lüksümün olduğunu göstermez. Bu yüzden benim bu konudaki bakışım çok bütüncül. Evet, kaliteli yağ tüketmenizi istiyorum ve kaliteli yağ üretmeye çalışıyorum. Fakat bu ülkede koşullar ne kadar iyi olursa olsun her düşük kalitede zeytinyağları üretilecek ve bunların bir damlası bile çok kıymetli. Yanlış ve eksik veriyle asalım keselim yasaklayalım demek pek de gerçekçi gelmiyor. |
@Tuna4242 Bey benim doktorculuk oynadığım yok, haşa, ne haddime. Tüm sağlık çalışanlarına, doktorlar özelinde ise aldıkları eğitime ve yaptıklarına saygım çok büyük. Fakat hala ne kadar fazla doktorun "sızma zeytinyağı kanser yapar, riviera zeytinyağı" kullanın dediğini, gelip zeytin sütü garabetini çok sağlıklı uf uçuyor kaçıyor diye ballandırdığını, hastalarına kullanmak için "tavsiye" ettiğini biliyor musunuz acaba? Ben çok canlı örnekle karşılaştım, tartıştım da. Gelip doktorum bize böyle dedi, böyle yağ arıyoruz diyen, o kadar hatalı yolda olan, çaresizlik içinde şifa arayan kişiyle karşılaştık ki. Benzer bir örneklem ile; pandeminin başında da, bu salgınla ilgili konusunda uzman olmayan pek çok doktorun televizyonlarda nasıl görüş beyan edip, insanları nasıl yanlış yönlendirdiklerini unutmadık. Türk genimiz vardı mesela, bize bir şey yapmazdı bu virüs. Ya da bir onkolog 3 ayda biter bu iş vs. falan diyordu hatırladınız mı? Ben bir mesleği itham etmiyorum, işini iyi ve doğru yapan her meslekten herkese saygım sonsuz fakat doktorluk mesleği içinde de hatalı davranan ve her konuda çok iyi bildiğini sanan karakterlere de tepkim büyük. Bu ülkede herbokolog çok, maalesef doktorlar içinde olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ortalık doktorum diye ortalarda dolanan medya şaklabanlarıyla doluyken, pek çok konuda yalan yanlış bilgiler havada dolanırken, ne söylemeye çalıştığımı cımbızla cümle çekip manipüle etmeyin rica ederim. Üstüne gelmiş "Keşke doktor olmak yerine aileden zeytin işletmem falan olsaydı, hem şu orta gelir tuzağından da kurtulurdum." diyorsunuz, ne kadar irrite edici bir laf bu. Benim ne kazandığımı, ailemin nasıl bir yaşam standardına sahip olduğunu vs siz ne bilirsiniz? Sizin ne haddinize böyle bir laf söylemek. Kazandığınız her kuruş annenizin sütü gibi helal olsun fakat kim daha fakir kavgası yapmayın bence doktor haliniz ile. Bu söylediğiniz söz karşında saygı sınırlarımı aşmamak için gerçekten pek çok şey yazdım yazdım sildim, umarım şu lafın çirkinliğini bir an önce fark edersiniz. |
Bu konuya hangi yönetici bakıyor bilmiyorum ama sayesinde konu murdar oldu.Kendisini tebrik ediyorum.Adam gibi bilgi ve tavsiye alınabilecek doğru düzgün tek forumu sahra çölüne çevirmeyi başardınız. Daha önce farklı konu forumlarında da aynı şeyi başka yöneticiler yaptı bu konuda maharetlisiniz maşallah.
Sadece bu konu değil tüm forumla alakalı tüm yöneticilerinize sesleniyorum . Bu forum ortamını hazırlayan sizlersiniz ama forumu dolduran , içerik üreten , reklam almasını sağlayan yani size ekmek veren forumun üyeleridir. Bu foruma can veren kullanıcıların bilgi paylaşımları dır. Kimse buraya Mesut Çevik'in bilmem ne incelemesini izlemek için gelmiyor haberiniz olsun . Zamanında bir şeylere öncü olmuş ve bu ansiklopedi gibi forum oluşmuş , marka olmuşsunuz ama ansiklopedinin sayfalarındaki bilgileri dolduran kullanıcılar yani biziz bunun farkına varın artık. Birde forumun kuralları böyle , yok böyle felan filan gibi zırvalarla savunmayın kendinizi yaptığınız iş değil haberiniz olsun. Şimdi atacak mısın ceza mı keseceksin ne yapacaksan yap. Konuya meraklı olan arkadaşlara da sesleniyorum bir arkadaş telegram grubu gibi bir şeylerden bahsetmiş.Açıkçası hiç anlamam bu işlerden ama organize edecek birisi olursa oraya geçmek bence en mantıklısı. |
Benzer içerikler
- 2000 tl para lazım
- letgo ürününüz satın alınmıştır
- hepsiburada ref001
- trendyol tedarik paketi nedir
- yapı kredi yıllık kart ücreti iptali
- amazon müşteri hizmetleri
- telefon iade edilir mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X