Şimdi Ara

Şizofren Olabilirim miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazı konularda direkt bana özel mesajlar olduğunu düşünüyorum. Çok inançlı biriyim. Dayım ve teyzem şizofren olduğu için bu hastalığı hep araştıra gelmiştim. Ama şu kesin ki hiçbir şizofren şizofren olduğunu kabul etmez. Halbuki ben kendimde bir anormallik sezdiğim için şüpheye düştüm.

Kuran'da işaret edilen"salih amel, salih kul" kavramlarının kelimde manası "düzenleyen, verimli hale getiren" olduğunu gördüm. İnsanların para karşılığı yaptığı işlerin islami çerçeve içerisinde olduğu sürece "salih amel" kapsamına girdiğini düşünüyorum.

Anormal bir ses veya görüntü görmedim fakat bazı şeylere bilimsel ispatı olmayan anlamlar ithaf ediyorum. Astrolojiyi ciddi bir şekilde doğru varsayıyorum ve bunun Allah'ın yarattığı düzen dahilinde olduğuna inanıyorum.

• biraz daha ayrıntı versene mesela sana özel mesajlar dediğin şeyler neler ?

astrolojiye inanan buyuk bir kesim var buna inanmak kimseyi şizofren yapmaz

biraz ayrıntı ver mesela bazı şeyler diye üstü kapalı anlatmak yerine

• Hocam instagramda sizofreyn adlı hesabı takip edin bilgi edinirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 sene evvel bir olay oldu deriş bir şüphe başladı

arkidişe şüphemi anlattım

bana bunlar paranoyakça düşünceler git hastaneye tedavi ol dedi

erenköye gittim doktur 15 dakika dinledi sonra şizofreni teşhisi ile ilaçlar yazdı

2 sene ilaç kullandım sonra doktur sana ilaç kafi gelmiye yatırcez deyip özel bir ilaç emdirdi

hastaneden gaçtım gece hemşire aradı hastaneye dönmem için telefonu yüzüne gapadım

bir daha hastaneye gitmedim

sonra başka bir olay oldu

bu olay sayesine şizofreni mirkobundan kurtuldum huzur buldum  

• quote:

Orijinalden alıntı: hll knk

biraz daha ayrıntı versene mesela sana özel mesajlar dediğin şeyler neler ?

astrolojiye inanan buyuk bir kesim var buna inanmak kimseyi şizofren yapmaz

biraz ayrıntı ver mesela bazı şeyler diye üstü kapalı anlatmak yerine

Muhyiddin ibni Arabi'nin (ki şeytan muhtemelen son anda onu saptırdı sanıyorum) Fususil Hikem eserinde peygamberlerin burçları ile ilgili kısım var. Ben herkesin kendi burcundaki peygambere bakıp onun hayatının örnek alması gerektiğine inanıyorum.

Zulkarneyn'in dualizmdeki iki ucun da bilgisine sahip olduğunu düşünüyorum. Kuran bize kıssalar ile benzerini yaşayacağımız bir hayatı gösteriyor diye düşünüyorum.

Tarihin sürekli tekerrür ettiğini bu yüzden kişiler ve araçlar değişse de olayları hep aynı olduğuna inanıyorum. Kuran'da :

﴾214﴿ Yoksa sizden öncekilerin çektikleriyle karşılaşmadan cennete girebileceğinizi mi sandınız? Onlar öylesine yoksulluk ve sıkıntı çekmişler, öyle sarsılmışlardı ki peygamber ve yanındakiler, “Allah’ın yardımı ne zaman gelecek?” demeye başladılar. Bilesiniz ki Allah’ın yardımı yakındır.

Sol beyinin şeytan sağ beyinin vicdan olduğunu ve ikisine de tamamen uymanın doğru olmadığına inanıyorum. Çünkü newton fiziği bir yere kadar geldi ve kuantum fiziği ve metafizik ile gelinen nokta akla-mantığa yani sol beyne uymuyor. Sağ beyin ise vicdan ve sevgi-nefret gibi hadiseler buradan teşekkül ediyor. Bu kısma "islam'ın koyduğu sınırlar" çerçevesinde uymak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü vicdanı tanrı edinmiş olmak da tamamen doğru değil. Çünkü sen seviyorsun veya nefret ediyorsun diye o şey doğru yada yanlış olmaz.

Burada tamamen hz. İbrahim gibi ciddi ciddi inandığı için oğlunu kesmesi gerektiğini varsayan fakat islamın kuralları çerçevesinden çıkmamak adına hem sol beyni hem sağ beyni reddeden bir inanç olması gerektiğine inanıyorum.

Atatürk'ün oğlak burcundaki hidayete erenlerden olduğunu sanıyorum, çünkü tamamen doğru bir kişi hem bir kısım insanlar tarafından iyi bir kısım insanlar tarafından kötü bilinir. Dini günün şartlarına tam uygun yaşadığında sana ilk karşı çıkan inançlı insanlar oluyor çünkü. Şuan bir mehdi gelse ilk inananlar karşı çıkar. Aynı şekilde peygamberlere de geldikleri ortamdaki dindarlar karşı çıkmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 120205044 -- 26 Mayıs 2021; 13:17:1 >

• Dinsel konularla fazla kafayı bozarsan şizofren olabilirsin. Bendede var bişeyler de, kabullenemiyorum bi türlü. Mesela uykuya dalmadan önce fare kafalı insanlar görüyorum veya gözüm kapalıyken kafasının yarısı olup yarısı olmayan tipler geliyor.

• Guest-903F136EB G kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yes beyb -- 28 Haziran 2021; 13:12:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "hiçbir şizofren şizofren olduğunu kabul etmez"

Bu yanlış bi genelleme hocam gerçeği yansıtmıyor. Bi anda gerçeklikten kopuyorsun diye bir şey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 26 Mayıs 2021; 14:57:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 120205044

Muhyiddin ibni Arabi'nin (ki şeytan muhtemelen son anda onu saptırdı sanıyorum) Fususil Hikem eserinde peygamberlerin burçları ile ilgili kısım var. Ben herkesin kendi burcundaki peygambere bakıp onun hayatının örnek alması gerektiğine inanıyorum.

Zulkarneyn'in dualizmdeki iki ucun da bilgisine sahip olduğunu düşünüyorum. Kuran bize kıssalar ile benzerini yaşayacağımız bir hayatı gösteriyor diye düşünüyorum.

Tarihin sürekli tekerrür ettiğini bu yüzden kişiler ve araçlar değişse de olayları hep aynı olduğuna inanıyorum. Kuran'da :

﴾214﴿ Yoksa sizden öncekilerin çektikleriyle karşılaşmadan cennete girebileceğinizi mi sandınız? Onlar öylesine yoksulluk ve sıkıntı çekmişler, öyle sarsılmışlardı ki peygamber ve yanındakiler, “Allah’ın yardımı ne zaman gelecek?” demeye başladılar. Bilesiniz ki Allah’ın yardımı yakındır.

Sol beyinin şeytan sağ beyinin vicdan olduğunu ve ikisine de tamamen uymanın doğru olmadığına inanıyorum. Çünkü newton fiziği bir yere kadar geldi ve kuantum fiziği ve metafizik ile gelinen nokta akla-mantığa yani sol beyne uymuyor. Sağ beyin ise vicdan ve sevgi-nefret gibi hadiseler buradan teşekkül ediyor. Bu kısma "islam'ın koyduğu sınırlar" çerçevesinde uymak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü vicdanı tanrı edinmiş olmak da tamamen doğru değil. Çünkü sen seviyorsun veya nefret ediyorsun diye o şey doğru yada yanlış olmaz.

Burada tamamen hz. İbrahim gibi ciddi ciddi inandığı için oğlunu kesmesi gerektiğini varsayan fakat islamın kuralları çerçevesinden çıkmamak adına hem sol beyni hem sağ beyni reddeden bir inanç olması gerektiğine inanıyorum.

Atatürk'ün oğlak burcundaki hidayete erenlerden olduğunu sanıyorum, çünkü tamamen doğru bir kişi hem bir kısım insanlar tarafından iyi bir kısım insanlar tarafından kötü bilinir. Dini günün şartlarına tam uygun yaşadığında sana ilk karşı çıkan inançlı insanlar oluyor çünkü. Şuan bir mehdi gelse ilk inananlar karşı çıkar. Aynı şekilde peygamberlere de geldikleri ortamdaki dindarlar karşı çıkmıştı.

Alıntıları Göster

Hocam senin sadece bazi konular hakkinda kendi görüşlerin var. Hepsi bu. Bu gayet normal bi durum. Bu görüşlerin kimine göre mantikli kimine göre saçma olabilir. Ama konuya dönecek olursak bu fikirlerin seni şizofren yapmaz aksine düşünen sorgulayan bir birey olduğunu gösterir. Benim de var mesela bu tarz düşüncelerim.

Gezegenler mesela.. dünya hariç bildigimiz diğer gezegenlere bir bak.. hiçbirinin ne kendine ne de dünyaya bir faydalari var.. kimisinde Sürekli yanan alevler akan lavlar dayanilmaz sıcakliklar, kimisinde heryer buz tutmuş eksi bilmemkaç derece soğukluklar.. kimisinde zehirli gazlar kimisinde surekli girdaplar icine ceken firtinalar vsvs... sanki kiyamet sonrasi gibiler. acaba diyorum, dunyadaki hayattan önce oralarda da hayat vardi ve hepsinde tek tek kiyamet koptu sira dünyada mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.