Şimdi Ara

Skoda Citigo İncelemesi içeren CITIGO ANA KONU (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
493
Cevap
6
Favori
43.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akifoktar

Şu an servisteyim yazılımı güncelliyorlar. Ama şanzıman güncellemesi değil motor kontrol yazılımı dediler. Hayırlısı bakalım. 110 lirayada bagaj tabanlığı aldım

Orjinal kauçuk paspas vardı zaten sende sanırm, şimdi bagaj tabanlığı ile tam oldu yani. Güle güle kullan hocam.

Motor kontrol yazılımı derken arıza kontrol mü yoksa motorun sürüş karakterini belirleyen yazılım anlamında mı? Eğer ikinci anlamda ise belki de o yüzden daha bir his yaşanıyor olabilir. Eğer hala ordaysan sorabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

quote:

Orijinalden alıntı: furkmid

arkadaşlar merhaba
    corsa 1.2 easytronic kullanıcısıyım ama araç 1.2 olmasına rağmen 10 lt tüketimi var aracı çoğunluk ş.içi iş-okul-ev arası kullanıyorum

http://oto-park.com/haberler/akilli-bidik-skoda-citigo-10-mpi/905

burada 10 lt tüketim yazmış bu doğrumudur 1.0 motor için 10 lt tüketim varmıdır ben bu aracı ekonomi için almak istiyorum ama ş.içi tarafikte bu tüketim rakamları ile karşılabilirmiyim?

Yakıt tüketimi ile ilgili oto-park.com daki kadar alakasız bir yorumu yurt dışı siteler dahil hiç bir sitede görmedim. 10 litre ağır trafikte ve 6 litre sakin kullanımda yaktırabilen insan yetenek yarışmasına katılsın, direkt finale kalır.
    Tüm yol bilgisyarları yakıt tüketimini katedilen yola bağlı olarak hesaplar. Yani katedilen yol arttıkça, gerçek tüketim değeri ortaya çıkar. Çok kısa mesafede yapılan sürüş ile (örn 300 metre) uzun mesafe yapılan sürüş (örn 30 km) farklı değerler verir. Örneğin citigo adına söylüyorum: KARMA TRFİKTE 300 metre giden bir araç, durduktan sonra 10-15 L/100km ortalama gösterecektir. Aynı araç ile 15 km yol kat edip araç durdurulursa, bilgisyar 4-5 L/100km tüketim gösterecektir.
    İnşallah açıklayıcı olmuştur.
    Bu arada sayın furkmid, sayenizde o yazı ile de tanışmışi olduk, teşekkürler. Naçizane tavsiyem, yakıt tüketimi ile ilgili bu konu başlığı altında yazılanları dikkate alırsanız, yanılmazsınız. O sitedeki resimde anlaşıldığı üzere, incelemeyi yapan kişi, deneme sürüşünü mahallenin sokakları arasında yapmış; belliki birkaçyüz metrelik sürüşün üstüne de çıkmamış. Yakıt değerleri bunu açıkça gösteriyor.
    Citigo düşünüyorsanız, f/p olarak (Türkiye'de satılan) en iyi araçla karşı karşıya olduğunuzu hatırlatmak isterim.

çok teşekkürler bilgilendirici oldu
    sıfır pahalı gelio ama 2. el sunroof dahil 32-33 bin liraya bulursam alabilirim

• chips kullanıcısına yanıt
    Adamlara sordum. Bu yazılım güncellemesi arabada neyi değiştirdi diye. Onlar da bilmiyorlar yuvarlak cevap veriyorlar. Vag cihazını arabaya takınca otomatik güncelleme var uyarısı çıkıyor onlar da yüklüyorlar galiba. Güncellemenin detaylarını bilmiyorlar. Psikolojik mi bilmiyorum sanki şanzıman daha rafine hale geldi.

Bu arada direksiyonun sağa sola çekme problemine ücretsiz baktılar. 15bin bakımını pilotgarage da yaptığım için garanti sıkıntısı çıkmadı. Bakımı pilotgarage da yaptırdığımı da söyledim ,bişey demediler.
  • quote:

quote:

quote:

arkadaşlar merhaba
    corsa 1.2 easytronic kullanıcısıyım ama araç 1.2 olmasına rağmen 10 lt tüketimi var aracı çoğunluk ş.içi iş-okul-ev arası kullanıyorum

http://oto-park.com/haberler/akilli-bidik-skoda-citigo-10-mpi/905

burada 10 lt tüketim yazmış bu doğrumudur 1.0 motor için 10 lt tüketim varmıdır ben bu aracı ekonomi için almak istiyorum ama ş.içi tarafikte bu tüketim rakamları ile karşılabilirmiyim?

Yakıt tüketimi ile ilgili oto-park.com daki kadar alakasız bir yorumu yurt dışı siteler dahil hiç bir sitede görmedim. 10 litre ağır trafikte ve 6 litre sakin kullanımda yaktırabilen insan yetenek yarışmasına katılsın, direkt finale kalır.
    Tüm yol bilgisyarları yakıt tüketimini katedilen yola bağlı olarak hesaplar. Yani katedilen yol arttıkça, gerçek tüketim değeri ortaya çıkar. Çok kısa mesafede yapılan sürüş ile (örn 300 metre) uzun mesafe yapılan sürüş (örn 30 km) farklı değerler verir. Örneğin citigo adına söylüyorum: KARMA TRFİKTE 300 metre giden bir araç, durduktan sonra 10-15 L/100km ortalama gösterecektir. Aynı araç ile 15 km yol kat edip araç durdurulursa, bilgisyar 4-5 L/100km tüketim gösterecektir.
    İnşallah açıklayıcı olmuştur.
    Bu arada sayın furkmid, sayenizde o yazı ile de tanışmışi olduk, teşekkürler. Naçizane tavsiyem, yakıt tüketimi ile ilgili bu konu başlığı altında yazılanları dikkate alırsanız, yanılmazsınız. O sitedeki resimde anlaşıldığı üzere, incelemeyi yapan kişi, deneme sürüşünü mahallenin sokakları arasında yapmış; belliki birkaçyüz metrelik sürüşün üstüne de çıkmamış. Yakıt değerleri bunu açıkça gösteriyor.
    Citigo düşünüyorsanız, f/p olarak (Türkiye'de satılan) en iyi araçla karşı karşıya olduğunuzu hatırlatmak isterim.

çok teşekkürler bilgilendirici oldu
    sıfır pahalı gelio ama 2. el sunroof dahil 32-33 bin liraya bulursam alabilirim

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar,

Bugün batiye gidip Citigo ile teste çıktım. Öncelikle bir soru sorulmuştu onu cevaplayayım. Tek kapılı versiyonu gelmeyecekmiş. Hatta bırakın tek kapıyı 41.000 TL'lik fiyattan sonra Citigo'yu bayilerde görmek hayal olacak diye düşünüyorum. Neyse gelelim test sonrası görüşlerime:

1) Araç içi çok sessiz. Motor 3.000 den sonra duyulmaya başlıyor. Ayrıca yol sesi de gayet az.
    2) Bizde 2011 Fabia var en az onun kadar oturaklı ve konforlu.
    3) Görüş açılarına hayran oldum. Resmen dört köşesi gözüküyor. Dikiz aynasından baktığınızda sanki aracın yarısı yokmuş gibi oluyor görüşü engelleyen hiçbir şey yok.
    4) Koltuklar oldukça konforlu ve sportif yapıda.
    5) Arka diz mesafesi ve ferahlık bir Skoda geleneği olarak çok iyi.
    6) Daha önce ASG şanzımanı çok beğenmemiştim ama bu sefer daha iyi geldi belki de yarı otomatiği kullanmayı öğrendim.
    7) Çoğu kişi eleştiriyor ama ben konsolun sadeliğini çok beğendim. Dikkat dağıtan hiçbir şey yok.
    8 ) Silecekler üst sınıftaki otolar gibi hiç gözükmüyor halbuki mesela Dacia'ya bakın şahin sileceği gibi gözünüzün önünde duruyor. Göğüs kısmının küçük araca göre hayli büyük olması sayesinde araç olduğundan büyük hissettiriyor.
    9 Son olarak araçtaki donanımlar çok iyi.

Beğenmediklerim:

1) Fiyatı.
    2) Motor yeni nesil 0.9 turbo gibi bir şey olsaymış harika olurmuş.
    3) Araçta davlumbazlar yok, çoğu yer çıplak duruyor. Bu da taşlı yolda ses demektir. Belki pütür uygulaması yardımcı olur.

• akifoktar A kullanıcısına yanıt
    Bilgi için tşk.
    Bu arada servis mümükünse bişey demesin zaten pilotgarege de bakım yapıldığına. Ben bunu tercih edilmeyen firmanın ayıbı olarak görürüm çünkü.
  • quote:

Bilgi için tşk.
    Bu arada servis mümükünse bişey demesin zaten pilotgarege de bakım yapıldığına. Ben bunu tercih edilmeyen firmanın ayıbı olarak görürüm çünkü.
    Çok merak ettim 41bin tl lik nasıl bir donanım geliyor diye. Motor ve bg gücü aynı. Yalnızca donanım değişiyor belli. Yukarıda tahmin yürüttüğüm donanım gelecek gibi görünüyor.
    Bayideki bayan tahmin ettiğiniz donanımlardan bahsetmedi '' 41 bin çok diyince '' '' ama bütün araçlara zam geldi, gayet normal '' dedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightbringer

Bayideki bayan tahmin ettiğiniz donanımlardan bahsetmedi '' 41 bin çok diyince '' '' ama bütün araçlara zam geldi, gayet normal '' dedi.
    Citigo aracıma orjinal olmayan kol dayama ve orjinal bagaj havuzluğu aksesuarları uygulamıştım, merak edenler için resimlerini ekledim.
     Skoda Citigo İncelemesi içeren CITIGO ANA KONU Skoda Citigo İncelemesi içeren CITIGO ANA KONU

Akif hocam eline sağlık. Gerçekten de merak ediyordum.
    Çok güzel olmuş. Bak şimdi kanıma gircen şu bagaj havuzu konusunda. Yalnız dikkatimi çeken bişey var. Normalde bagajın yanlarındaki metal alan daha yüksek ve orjinal paspasın geldiği alan alçakta kalıyor. Bu bagaj havuzunu koyunca heryer eşit görünmüş. Tabi fotoda öyle görünüyorsa ayrı. Ama gerçekten aynı seviyedeyse, o bagaj havuzundaki orta kısım daha mı kalın?
    Hocam tam olarak emin değilim. Kalınlık farkı olabilir çok ayrıntılı incelemedim hemen monte ettim ve bir daha incelemedim. Havuzda da yükseklik farkı bir miktar var ama. Malzeme kauçuk ile köpük arası hafif bir malzeme. Ama kesinlikle 100 lira edecek bi malzeme değil. Ne yazik ki orjinalden başkası da böyle cuk diye oturmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifoktar -- 28 Şubat 2014; 22:00:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet orjinal ithal ürün olunca fiyat abartılı oluyor.
    Bu arada ben araç için çamurluk paçası istedim. Her 4 çamurluk için. Hem malum sudan geçin araç kirlenmesin hem de görsel olarak da katkısı olsun diye.
    Montajı olunca izlenimlerini paylaşırsan sevinirim. Arka tarafta davlumbazın olmayışından dolayı mevcut olan açıklığı kapatıyorsa ben de sipariş edebilirim

Kapı eşiği şeritleri 300 lira idi. Onun da bilgisini vereyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifoktar -- 1 Mart 2014; 8:43:06 >
  • quote:

Evet orjinal ithal ürün olunca fiyat abartılı oluyor.
    Bu arada ben araç için çamurluk paçası istedim. Her 4 çamurluk için. Hem malum sudan geçin araç kirlenmesin hem de görsel olarak da katkısı olsun diye.
    Bu arada çok istediğim ama orjinali çok pahalı olsuğunu tahmin ettiğim bir ürün gördüm nette.
    Hani şu klipsi delmeden montaj yapılan güneşlikler var ya. Takıldığında renkli cam gibi görev yapanlar. Ama camı tam kaplayanlar. Dışarıdan araçın içi görünmüyor ve içeriden dışarısı görünüyor hani. Onların takımı gelmiş. Arka cam ve yan arka camlar için 3 parça. Link:
    3 lü güneşlik
    Yazın klima daha az çalışacak, arkadakiler daha az rahatsız olacak ve dış görünüme de katkısı olacak. Şahsen çok sevindim.

• Bunu ben de görmüştüm sonra arka camlara film uygulanmış bi citigo görünce çok hoşuma gitti. Ben de film yaptırmaya karar verdim

Filmi kaça nerede yaptırdınız. Bir de hangi marka film taktırdınız?
    Filmi henüz yaptırmadım. İnternette gördüm çok hoş olmuş

:D algıda seçicilik. Peki gelişmelerden birbirimizi hberdar edelim. Ben önümüzdeki ay o güneşliği almayı düşünüyorum.
  • quote:

:D algıda seçicilik. Peki gelişmelerden birbirimizi hberdar edelim. Ben önümüzdeki ay o güneşliği almayı düşünüyorum.
    2014 model Donanım Özellikleri

Donanım Listesi Güncellenmektedir. (Skoda.com)
  • Herkese selamlar
    Bende Ambition modeli var daha 7000 de. Bagaj havuzu ve koldayanağını nereden aldınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ATIF HODJA

Herkese selamlar
    Bende Ambition modeli var daha 7000 de. Bagaj havuzu ve koldayanağını nereden aldınız.
    Akif bey kol dayamayı yurt dışından getirtmişti. Bagaj havuzu da sanırım 110 tl almıştı; yukarıda yazıyor yine kontrol edin yanlışlık olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 4 Mart 2014; 9:38:12 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.