Şimdi Ara

Skoda Citigo İncelemesi içeren CITIGO ANA KONU (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
493
Cevap
6
Favori
43.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chips

İnanın Kia nın reklamları yine Skoda yanında çok fazla gibi kalıyor. Benim son hatırladığım Skoda reklamı Yeti nin ilk kasasına ait ve onu da gazetelerde görmüştüm.

Evet bende sadece yeti nin reklamını hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 14 Mart 2014; 10:30:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

İnanın Kia nın reklamları yine Skoda yanında çok fazla gibi kalıyor. Benim son hatırladığım Skoda reklamı Yeti nin ilk kasasına ait ve onu da gazetelerde görmüştüm.

Evet bende sadece yeti nin reklamını hatırlıyorum.

Alıntıları Göster
    Bu arada arka tekerleklerin bulunduğu alanda davlumbaz olmadığı için yağmurlu yollarda sesten rahatsız olan var mı bilmiyorum ama dün servisi arayıp davlumbaz getirtmek istedim. Lakin citigo için ETKA da yokmuş.
    Briskoda sitesinde up! için olan davlumbazları birileri getirtmiş ve takmış. Hatta delik delmemişler, citigo da hazır delikleri varmış. Parça kodları filan hep verilmiş.
    Hatta normal yol sesinin bile azaldığı yazılmış, ki çok normal. Citigo zaten yol ve motor sesini çok az iletmede başarılı, bir de arka davlumbaz takılarak daha sessiz hale gelirse daha da sessiz olur sanırım.
    Varsa arkaya davlubaz düşünen, bir aksiyon alalım. VW den toplu getirtip kendimiz takabiliriz.

• chips kullanıcısına yanıt
    Ben varım. Arka çamurluk olmayışı özellikle çakıllı yollarda rahatsız ediyor. ETKA arayüzüne ulaşabileceğimiz bir site buldum buradan etka bakabiliriz ben göremedim arka davlumbazı.

siteye girince carprog2 ye tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifoktar -- 15 Mart 2014; 20:14:29 >
  • akifoktar A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Bu arada link çalışmıyor. Kontrol edebilir misin hocam. Ben de etka gibi bilgi veren bir site buldum ama biraz kullanımı zor. Senin bulduğun inşallah daha iyidir.
    Burdan birkaç kişi daha katılırsa VW ile iletişime geçer fiyat alırız. En uygun fiyatı veren yerden getirtiriz diye düşünüyorum.
    Link bende çalışıyor hocam.

Evet çalışıyormuş, tşk.
    Davlumbaz citigo için yok, VW up! için var yazıyordu bahsettiğim forumda. Bakacağım şimdi o linkten acaba bulabilecekmiyim.
    Gerçi parça numaraları zaten elimde var. Sadece programın verimini görmek istiyorum
    parça numarası paylaşır mısın hocam? Ben up için parçalara da baktım o linkte bulamadım.
    Akif hocam ben de bulamadım o programdan. Ama briskoda da var. Hatta en küçük plastik parçasına kadar tüm yardımcı parçaların numaraları var. Rear arch liners konusunda girersen orada owens diye birisi pdf dosyası bile koymuş.

Bu arada bir süprizim olarak eğer başarabilirsem. Benim gibi Citigo sport daki çıkartmaları beğenenler için bir projem var. Üstünde çalışıyorum.
  • quote:

Akif hocam ben de bulamadım o programdan. Ama briskoda da var. Hatta en küçük plastik parçasına kadar tüm yardımcı parçaların numaraları var. Rear arch liners konusunda girersen orada owens diye birisi pdf dosyası bile koymuş.

Bu arada bir süprizim olarak eğer başarabilirsem. Benim gibi Citigo sport daki çıkartmaları beğenenler için bir projem var. Üstünde çalışıyorum.

Proje?
    Hocam vallahi süper olur heycanla bekliyoruz
  • Kullanımı GoKart gibi araçdır kendileri..
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifoktar

Hocam vallahi süper olur heycanla bekliyoruz
    Bahsettiğim briskoda sitesindeki owens isimli kişinin hazırladığı "arka dalumbaz parça no listesi" paylaşımıdır. Kendisine teşekkürlerler

Tools
    Wheel brace
    Small flat blade screw driver or scriber
    Torx 20, 25 adapter
    Waxoyl
    Stanley knife
    Marker pen

Parts
    1 x 1S0 810 971 Wheel housing liner plastic left rear.
    1 x 1S0 810 972 Wheel housing liner plastic right rear
    1 x 1S0 810 987 9B9 Adapter rear lower wheel arch (LHSR)
    1 x 1S0 810 988 9B9 Adapter rear lower wheel arch (RHSR)
    4 x N 106 213 01 Expanding nut
    5 x 13,2 6 x N 908 338 01 Expanding nut 4,8
    14 x N 909 747 01 Hex socket head panel bolt

Diğer takma ve resimlerle ilgili detaylar sitede pdf olarak mevcuttur. Bir araya gelip sipriş verme kıvamına gelirsek buraya onu da koyabilirim.

• Merhabalar bugün bi şey farkettim citigomun fren pedalındaki lastik oynuyor ama rahatsız etmiyor gevşek gibi kronik sorunmu yoksa bir problem mi var? aracım düz vites debriyajın lastiği hiç oynamıyor ama frenin ki elimle denedim ayaklada yaptım sağa dogru dönüyor hafif sonra tekrar el veya ayak hareketiyle önceki konumuna geliyor. Düz vites citigo sahipleri böyle bir şey le karşılaştılarmı acaba? Şimdiden teşekkürler.

• mete16 kullanıcısına yanıt
    Bizdeki gevşekse bile farketmedim. Bakım yanıt verebilirim.
    Ama bizdeki oynamıyorsa bile bir yapıştırıcı yada çift taraflı bant ile sabitlemenizi öneririm. Güvenli bir durum olmadığı kanattindeyim. Pedal lastiği fren esnasında kayarsa frenleme hakimiyetini kaybetme ihtimali doğabilir.
    Dediğim gibi yinede bakıp haber veririm.
  • quote:

Bizdeki gevşekse bile farketmedim. Bakım yanıt verebilirim.
    Ama bizdeki oynamıyorsa bile bir yapıştırıcı yada çift taraflı bant ile sabitlemenizi öneririm. Güvenli bir durum olmadığı kanattindeyim. Pedal lastiği fren esnasında kayarsa frenleme hakimiyetini kaybetme ihtimali doğabilir.
    Dediğim gibi yinede bakıp haber veririm.
    City Safe özelliğini test eden oldu mu? Dün akşam büyükçe bir kartonla test yaptım, 20 km hızla bodoslama kartona girdim. fren yapmadı.

Karton yaklaşık 90-100 cm yüksekliğindeydi. Sanırım. daha yüksek bir karton olması gerekiyor, yoksa gerekmiyor mu?

Bir de şunu fark ettim, belki otomatik viteslerin standart özelliğidir bu, ben yıllarca manuel kullandığım için farkında değilim. Gaz pedalını aniden sonuna kadar bastırınca otomobil otomatik olarak vites düşüp aniden hızlanacak moda geçiyor. Bu da sollamalarda veya tehlikeli anlarda işe yarıyor. dördüncü veya beşinci vitesteyken aniden hızlanmak gerekince, manuel vitese geçip küçültmek yerine gaza sonuna kadar bastırıyorum, vites otomatik olarak 3'e düşüyor ve araç turboya takmış gibi fırlıyor yerinden. Zaten 750 kiloluk otomobil, 1 litre motor küçük gibi görünse de 750 kiloyu uçuruyor. bu araca 750cc motor da olabilirmiş. 1 litre fazla olmuş : ) artık herhalde 100 km'de 2 litre benzin yakardı.

• cemsanci C kullanıcısına yanıt
    Otomatikteyken vites küçültmek için illa manuele geçmenize gerek yok, doğrudan + ve - yaparak müdahale yapabilirsiniz. Dediğiniz doğru tüm otomatiklerde pedala sonuna kadar basınca vites küçültür. Ama Citigo'daki ASG şunu da eklemiş. Diyelim ki yokuş aşağı iniyorsunuz frene basıp çektiğinizde hızınız artsa bile vites büyültmüyor. Araçtaki otomatik vites ekonomiye ayarlanmış ve mümkün olan en yüksek viteste gitmeye çalışıyor. Dolayısıyla siz hızlanmak istediğinizde vites düşürmeyi geç yaptığı için sanki motor çekmiyormuş gibi geliyor. Halbuki ben test sürüşünde manuel modda gittim ve vites 3'teyken araç gayet ataktı. Gene de 0.9 litre turbo benzeri bir motor olsaydı bu araç tadından yenmezdi zira araç çok dengeli sanki Go-Kart gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightbringer

Otomatikteyken vites küçültmek için illa manuele geçmenize gerek yok, doğrudan + ve - yaparak müdahale yapabilirsiniz. Dediğiniz doğru tüm otomatiklerde pedala sonuna kadar basınca vites küçültür. Ama Citigo'daki ASG şunu da eklemiş. Diyelim ki yokuş aşağı iniyorsunuz frene basıp çektiğinizde hızınız artsa bile vites büyültmüyor. Araçtaki otomatik vites ekonomiye ayarlanmış ve mümkün olan en yüksek viteste gitmeye çalışıyor. Dolayısıyla siz hızlanmak istediğinizde vites düşürmeyi geç yaptığı için sanki motor çekmiyormuş gibi geliyor. Halbuki ben test sürüşünde manuel modda gittim ve vites 3'teyken araç gayet ataktı. Gene de 0.9 litre turbo benzeri bir motor olsaydı bu araç tadından yenmezdi zira araç çok dengeli sanki Go-Kart gibi.
    Aracı alırken arkadaşlarım almamam için çok ısrar ettiler. motoru küçükmüş, gitmez, hızlanmaz dediler ama yurt dışındaki incelemeleri karıştırdım, aksini söylüyordu, üstelik eşim kullansın diye almayı planlıyordum, türkiye'deki yorumlar çok umurumda olmadı.

Aldıktan sonra da yurt dışındaki yorumların haklı olduğunu gördüm. aracın hızlanmasında, hızında hiçbir sorun yok. dediğiniz gibi yakıt ekonomisi için yüksek vitese erken attığından motor boğuluyormuş gibi bir his oluşuyor ancak hız gereken durumda vites küçültmek mümkün.

bir de şu var, iki hafta önce istanbul'dan gölcük'e giderken otoyolda 160 km/s hızı gördüm, üstelik hava da yağmurluydu. Ve bu hıza çıktığımız hiç fark etmedim bile. araçta sallantı, sarsılma, risli hiçbir durum oluşmadı. Yoldaki trafiğe kendimi kaptırıp giderken bir baktım ki 160'a çıkmışım. otoyollarda 120-130'dan sonrasını tehlikeli bulduğum için o hızlara özellikle çıkmamaya dikkat ediyorum, aracın gazına azıcık dokununca, yolu da boş bulunca alıp başını gidiyor. İyi ki o uyarılara itibar etmemişim zamanında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsanci -- 26 Mart 2014; 10:57:22 >

Hocam hafif sağa dönük başka citigolara da baktım resimlere onların da öyle sürüşü etkilemiyor hocam frenlemede sıkıntı yok sanırım aldığımdan beridir böyle ben yeni farkettim hafif sağa dönük tü ayağımla düz konuma getirdim ama ne kadar getirsemde hafif sağa dönüyor dönmesi çok saçma gevşek gibi.

Lacivert aracim icin beyaz istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: placan

Lacivert aracim icin beyaz istiyorum
    Citigo Şubat satışı : 6 adet

2014 yılı Ocak-Şubat toplam satışı: 18 adet
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.