Şimdi Ara

Skoda Citigo İncelemesi içeren CITIGO ANA KONU (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
493
Cevap
6
Favori
43.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada A segment otolar arasında, skoda nın reklam yapmaması ve Hyndai nin her yerde reklam basması nedeniyle, skoda 2013 de 2. sırada yer almış. Kesinlikle skoda nın hakettiği yer değil. Özellikle 95 oktan benzinin 5,13 tl olduğu şu günlerde, i10 nun satışlarının citigo ya göre yüksek olmasının tartışmasız tek nedeni reklamdır.
    i10 kullananlar 6,7 litre ortalama yakıt tüketiminden söz ederken biz burda 4,5-5 litre ortalamalardan bahsediyoruz. Arada 1,5-2 litre gibi bir fark olmasına rağmen çoğu insanın A segmentinde Citigo yu hiç tanımaması nedeniyle bu gereksiz yakıt farkını ödediği gerçeği gözardı edilemez.
  • ATIF HODJA kullanıcısına yanıt
    Kol dayama orjinal değil yurt dışından geldi.200 tl idi. Pek hoşuma gitmedi sallanıyor. Bagaj havuzunu yetkili servisten aldım orjinal 108 liraya aldım öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akifoktar A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için

• chips kullanıcısına yanıt
    hocam bu güncelleme bi değişiklik oluşturdu mu?
  • Suatygn S kullanıcısına yanıt
    Sanırm psikolojik olabilir, sanki vites geçişleri daha iyi oldu gibi. Ben güncellemenin ne ile ilgili olduğunu sormamıştım. Sn akifoktar güncellemeden bahsettiğimde servise gitmiş ve motor kontolü ile ilgili güncelleme demişler. Ama detayını servistekiler de bilmiyormuş.
    İşin özeti, imkanının varsa (vakit gibi) gidip güncelletmekte fayda var. Bir de siz sorun hatta; bakalım ilinizdeki servis bilgi sahibi mi.
  • Yabancı sitelerden anladığım kadarıyla bu güncelleme hava yastığı kontrol ünitesi ile ilgili. Yanlış yapılan bi ayar varmış. Bütün vw up, skoda citigo ve seat mii ler güncelleme almış. Yani vites geçişlerimizin iyileşmesi bir placebo etkisi olabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifoktar -- 6 Mart 2014; 19:55:30 >
  • akifoktar A kullanıcısına yanıt
    Tabi zaten kabul ediyorum psikolojik olabilir diye. :)

Bu arada yabancı forumlarda, özellikle bize göre daha çok yağmur olan ülkelerden biri olan ingilterede, su sesinden rahatsız olan araç sahipleri orjinal davlumbaz takmışlar. herjhangi bir delik de delmemişler. Orjinalde delikler varmış zaten.
    Hatta çamurluk paçalarının montajdan sonraki resimleri de var.
  • 2014 model donanım listesi şu ana kadar yok. "Güncelleniyor" şeklinde yazıyor.

Fakat 2014 model fiyat var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydoğan* -- 9 Mart 2014; 9:40:29 >
  • 2014 model donanım listesinde bakalım neler olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydoğan* -- 9 Mart 2014; 9:43:20 >
  • Haftasonu kulesitede hyundai i10'u sergilemişlerdi. Otomatik vites olanın fabRika çıkışı lpg li versiyonu vardı. Bu durumda yakıt maliyeti citigoya denk oluyor. 4 cam otomatik ve kapılarda sac görünmüyor. Koltukların ve döşemenin kalitesinin citigodan iyi olduğunu söyleyebilirim. 34 bin liralık fiyatı da dikkate aldığımızda satış rakamlarındaki fark açılabilir bence. Ama ben tarzını sevdiğim için yine citigo alırdım

• Her şey iyi güzel de o kapılarda saç gözükmesi bütün olayı bitiriyor.Bu sınıftaki tercihim LPGli i10 olurdu.
  • Lpg li olan full donanim olan degil ama degilmi? Yani alasim govde rengi kapi kollari, jant ve sis fari gibi secenenekler yok, dogrumu?

lpg style donanım paketinde de elite donanım paketinde de var sanırım. oradaki araç 1.2 motor otomatik ve üzerinde lpg yapıştırması vardı. Ama internette 41 bin lira yazıyor fiyatına. Bi de otomatiklerde lpg seçeneği yazmıyor. Oradakiler otomatikte lpg olmasa da üzerine reklam amaçlı yazmış olabilirler.

Bi de geçen sene 30 bin liraya aldığım araba şimdi 41 bin liraya satılıyor. Bu durum sadece bizim ülkemizde yaşanabilir sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifoktar -- 11 Mart 2014; 22:01:48 >
  • İ10 da lpg li otomatik vites secenegi yokmus.

O zaman pek bi avantajı kalmadı.
  • Rodaj süresinden sonra depoyu full boşaltıp, 170 liraya tekrar fulledim. Kilometre sayacını sıfırladım.
    Tekrar depoyu boşaltana kadar tamamen şehir içinde 650 kilometre gittim.

Bu sürecin önemli bir kısmı da sıkışık trafikte dur kalklarda geçti, otoyollarda yolu açık bulunca acımadım, 120-130'u gördüm, ortalama 100 km civarında seyrettim.

Skoda'yı tebrik ediyorum.

Benzin lobisi yakında bu otomobili piyasadan kaldırtır.
  • Daha önce Dacia Sandero kullanma fırsatım olmuştu, onu yıllar önce "ekonomik" otomobil olarak pazarlıyorlardı, o dönemde sandero ile istanbul'dan bodruma 800-850 km kadar yol yaptım, 2011'in fiyatlarıyla 300 lira kadar benzin parası verdiğimi hatırlıyorum.

Skoda citigo ile bugünkü fiyatlarla 850 km'de 200 lira yakıyoruz. Ki aslında şehirler arası yolda bu rakam daha da düşer, 150-200 lira arasında istanbul'dan bodrum'a rahat gidersiniz.

Takdir edilesi bir başarı.

Bu otomobili İngiltere'de, Avrupa'da niçin bu kadar çok övdüklerini şimid daha iyi anlıyorum. Benzin fiyatlarının çok ucuz olduğu Avrupa ülkelerinde bu araçla insanlar neredeyse hiç para ödemeden yolculuk yapıyor.

Yıllık kazancın 50-60 bin dolar olduğu ingiltere'de, benzin fiyatlarını da düşününce, insanlar bu otomobille bütçelerinden benzine para ödemeyi unutuyorlar.

• Evet ama işte ne hikmetse Dogus oto reklam yapmaya israrla butce ayirmak istemiyor. Kaz gelecek yerden tavuk esirgeyen baska firma taniyan var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: chips

Evet ama işte ne hikmetse Dogus oto reklam yapmaya israrla butce ayirmak istemiyor. Kaz gelecek yerden tavuk esirgeyen baska firma taniyan var mi?

kia kırk yılda bir reklam yapar. Reklamsız araç satmak zor. Her kanalda her reklamda dizi ortasında ekranda internette reklam girmezse bilinç altına yerleşmek zor.

• auto_man A kullanıcısına yanıt
    İnanın Kia nın reklamları yine Skoda yanında çok fazla gibi kalıyor. Benim son hatırladığım Skoda reklamı Yeti nin ilk kasasına ait ve onu da gazetelerde görmüştüm.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.