Şimdi Ara

Skoda Citigo İncelemesi içeren CITIGO ANA KONU (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
493
Cevap
6
Favori
43.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kesinlikle haklısınız garanti uzun olunca insan daha rahat oluyor. Bu arada bu sene kasko konusunda da şanslıydım. Sompo japan sigortadan yeniledim kasko ve trafik sigortamı, sağlık çalışanı ve hasarsızlık indirimiyle genişletilmiş kasko 579tl, trafik sigortası 265 tl tuttu.
  • Evet Nisan'dan beri yeni paylaşım yok. Teşekkürler Doğuş Oto! Türkiye'de bu aracı beceriksizliğin nedeniyle satış listesinden çıkardın; üstelik Avrupa'da 2014 ve 2015 de ödül alan bir seriyi:
    http://www.skoda.co.uk/models/citigo-5-door/reviews

Doğuş oto nun darbeleri bununla da sınırlı değil. Dün BP den yakıt alacağım sırada benzinliğin her yerindeki %3 yakıt indirimi kampanyası dikkatimi çekti.
    Detaylara baktığımda diyor ki: Doğuş otonun distribütörü olduğu araçları kullananlar, plaka yazıp filanca numaraya gönderirse % 3 yakıt indirimi alırlar.
    Buraya kadar her şey güzel. Sonra gördüm ki Skoda bu listede yok! Yazıklar olsun.

Yani Doğuş otonun öksüz çocuğu Skoda. Adeta zoraki distribitörlüğünü yapıyor Skoda nın. Sanki VW AG demiş ki "distribütör olmak istiyorsan, grubumdaki tüm markaları satacaksın". Belki de kar marjı düşük, ama zorunluluktan satıyor.

Türkiye Skoda genel olarak VW AG nin zayıf halkası desem yanılmam sanırım. Hangi Skoda yı kullandığın önemli değil.

• chips kullanıcısına yanıt
    Ben Ankara'da yaşıyorum. Skoda markasının tarihini ve değerini bilenlerdenim bu yüzden arkadaşıma Skoda önerdim. Lakin iki bayi de rezaletti. Hiçbir ilgi yoktu ve showroom olarak da galericiden farkı yoktu gözümde. Servis kalitesini de babamdan biliyorum. Adamcağız hep yakınıyor ve bu yüzden satmayı düşünüyor. Yüce oto ve doğuş oto bence çok zayıf firmalar. Sattıkları araçlar kaliteli olmasa geely cherry gibi ortada kalırlardı şüphesiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Citigo aracım için orjinal kol dayama aksesuarı alayım dedim. Servis 800 küsür lira fiyat çıkardı. Bi de kol dayamayı görseniz küçücük uyduruk bişey.

• akifoktar A kullanıcısına yanıt
    800 tl fiyat çıkmışsa gerçekten kolu dayamışlar! :)

Bu arada Yeni Fabia da distribütörün elinde heder olacak. 2015 de bir dergi tarafından yılın aracı ödülünü aldı ama Citigo gibi o arabanın da başını yakacaklar.

Bir de faydalı bir bilgi vereyim. Daha önce Citigo nun yurtdışındaki periyodik bakım takvimini yazmıştım. Ek olarak Almanya da servislerin forumlarda tespit edilmiş bakım takvimini ve İngiltere Skoda sitesindeki takvimi veriyorum.

Almanya (VW up forumundan alıntı):
    Yağ ve yağ filtresi: 15.000 km veya 1 yıl
    Polen filtresi 30.000km veya 2 yıl
    Hava filtresi: 60.000 km veya 4 yıl

İngiltere (Skoda resmi sitesi, genel servis takvimi, modelden modele değişebilir):
    Polen filtresi 15.000km de veya 2 yılda kontrol edilir, gerekirse değiştirilir
    Hava filtresi: 30.000 km de veya 4 yılda kontrol edilir, gerekirse değiştirilir

İngiltere (Citigo forumundan alıntı):
    Polen filtresi 30.000km veya 2 yıl
    Hava filtresi: 60.000 km veya 4 yıl

Almanya ve İngiltere deki Citigo ve Up kullanıcılarının bilgilerini güvenilir buluyorum. Ama içinde sinmeyen yada tozlu yerde kullanan varsa, elbette genel periyodik bakım takvimine göre de hareket edebilir, hatta etmeli.

Bizim aracımızda Polen ve hava filtresi 13.000 km de değişmişti. Şu anda 36 bindeyiz. Yani 23 bin km olmuş. Hava filtresi için niyetim alt limiti referans almak, nitekim motor için önemli bir parça. O yüzden üstündeki filtre ile toplam 30 bini yapıp öyle değiştirmek istiyorum. Polen filtresi ise çok da elzem değil şu aşamada ve onu da hava filtresi ile birlikte değiştireceğim.
    Eğer buradaki servisin dediğine göre hareket etsem 28 bindeyken (ikinci kez) tüm filtreleri değiştirecektim.

• Citigo fiyatlandırma kurbanı oldu.

Yerine VW UP getirilecek diye düşünenler ise ( Doğuş otonun çok ama çok yüksek kâr marjına göre işe yaramayacağı için)

bir başka baharı beklesin.
  • Merhaba. Konudan biraz uzak kaldım. Aracımın 2. yıl bakımını yaptırdım. (15000 km de 500TL ücret ödedim, beklediğim bir fiyattı. Garanti sebebiyle biraz daha km yapmayı bekleyemedim.) Şanzıman kontrol ünitesi garantiden değişti. Araç artık daha yüksek devirde vites değiştiriyor. Benim eskisindende bir şikayetim yoktu.

Yaz tatili için kemere gittim ve 1700 km yol yaptım. (1681 km- 400 TL) Km de 23 kuruş yaktı ve yine beni çok memnun etti ((: (Kemerden istanbul çamlıca gişelere 8 saatte geldim, köprüyü 3 saatte geçebildim. Otomatik araba aldığıma bir kez daha çok sevindim.) Geçen yaz 2 kere çanakkale, 1 kere fethiye, 1 kere de bodruma gitmiştim ve inanın hiçte 1000cc gibi bir araba değil. İlk arabam 2009 model hyundai İ10, ikinci arabam ise 2010 model makyajlı kasa kia picantoydu. Bence citigo kullandığım bu araçlar arasında en iyisi ve en az yakanı. Yeni modelleri için bir şey söyleyemeyeceğim.

Geçen gün park yerinde 2015 model citroen c1 dikkatimi çekti. Arka camları kelebek yapmışlar ((: fiyatlarına bakınca şaşırdım tabi 41780TL, 46780TL, 48780TL.

Şimdilik bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurgokisik

Merhaba. Konudan biraz uzak kaldım. Aracımın 2. yıl bakımını yaptırdım. (15000 km de 500TL ücret ödedim, beklediğim bir fiyattı. Garanti sebebiyle biraz daha km yapmayı bekleyemedim.) Şanzıman kontrol ünitesi garantiden değişti. Araç artık daha yüksek devirde vites değiştiriyor. Benim eskisindende bir şikayetim yoktu.

Yaz tatili için kemere gittim ve 1700 km yol yaptım. (1681 km- 400 TL) Km de 23 kuruş yaktı ve yine beni çok memnun etti ((: (Kemerden istanbul çamlıca gişelere 8 saatte geldim, köprüyü 3 saatte geçebildim. Otomatik araba aldığıma bir kez daha çok sevindim.) Geçen yaz 2 kere çanakkale, 1 kere fethiye, 1 kere de bodruma gitmiştim ve inanın hiçte 1000cc gibi bir araba değil. İlk arabam 2009 model hyundai İ10, ikinci arabam ise 2010 model makyajlı kasa kia picantoydu. Bence citigo kullandığım bu araçlar arasında en iyisi ve en az yakanı. Yeni modelleri için bir şey söyleyemeyeceğim.

Geçen gün park yerinde 2015 model citroen c1 dikkatimi çekti. Arka camları kelebek yapmışlar ((: fiyatlarına bakınca şaşırdım tabi 41780TL, 46780TL, 48780TL.

Şimdilik bu kadar.

Eşime de kullanımı kolay ve küçük bir araç olduğu için 2011 model kia picanto aldık. 4 ay kadar kullandı. Şehir içi ve yeni öğrendiği için yavaş gittiği için müthiş yakıyordu. Bu nedenle yaz başında sattım. Eylülde tekrar almak istiyorum. Ciddi alternatifim Citigo olduğu için bu forumu takip ediyorum. Bir diğer alternatifim de I10. I10 da beni düşündürüne 4 vitesli şanzumanı

Her iki araçta da bulabildiğim en yüksek modeli alacağım. I10 için 2014, citigo için de 2013 sonrasını düşünüyorum. I10 1.2 motor 85bg versiyonunu düşünüyorum. Donanımından dolayı. Citigo da donanımlı versiyonu düşünüyorum. Citigoda tek dezavantaj olarak aracın yeni versiyonlarının gelmemesi beni düşündürüyor. 1-2 yıl sonraki piyasa ve yedek parça durumu hakkında endişeerim var. I10'da dezavantaj yakıt, avantaj ise 5 yıl garantili olması, şu anda piyasada peynir ekmek gibi bulunmaası, ikinci elde ileriye dönük daha iyi olduğunu düşündürüyor.

Citigo grubunda I10 sorulmaz ama her ikisini de sizin gibi kullanan birinden yorum alabilir miyim. Özellikle 2014 kasa kullanan varsa.

Bir de citigo için limit 33000, i10 için ise 35000tl limit belirledim. Eylülde tatil dönüşü fiyatların biraz daha düşeceğini düşünerek bu bantta araç bulabileceğimi düşünüyorujm.

• Valla hocam dediğin gibi ben istanbulda yaşıyorum ve az yakan park problemi olmayan küçük araçlar tercih ediyorum. Bunların arasında kullandığım modellerden en az yakanı ve en güzel sürüş sağlayanı bence citigo. İnsanlar beğenir beğenmez kendileri bilir benim bir marka tutkum yok. Alırken garantiyi uzatmıştım o yüzden benimde 4 sene garantim var ve genelde bende 3-4 yıl geçtikten sonra aracımı değiştiriyorum. Aracı alırken ben Türkiye'ye artık gelmiyor kısmını senin yerinde olsam kıstas almam. Çünkü zaten kanunen 10 yıl parça desteği sağlanmak zorunda. 2. olarak ben 2009da hyundai i10 aldıktan 1 sene sonra hyundai aracı türkiye'ye getirmeyi bıraktı, citigo gibi ((: ama şimdi yine getiriyor. İnsanlarda İ10, İ10 diye tutturuyor. Ben o yıllarda aldığımda aaa bu araba alınırmı 1000cc arabamı olur yokuş çıkmaz diyorlardı. Yani herkes bir fikir yürütüyor. Aynı şeyleri citigo içinde söylediler heleki otomatik 1000 motor olunca. Ben bu yorumu yapanları arabayla bir tura çıkarıyorum. Tüm fikirleri değişiyor. Başka markalar da 2 yılda bir kasa değiştiriyor, kasa değişen aracında desteği ömürlük değil. Bence en beğendiğini ve bütçene uygun masraf yapacağın aracı tercih et. Yoksa hepsi güzel ve şehir otomobilleri.

• Yaw adam baslarda arabadan ne kadar iyi anladığını döşemiş sonra kapı icinin kaplamasi bile olmayan teneke arabaya kaplama ic hacmi daraltiyor diyede kılıf bulup ic kaplamanin ne kadar luzumsuz oldugunu anlatmaya calismis.
    Altinada VW kalitesinin açıkça goruldugu bu arac diyede sonuc yazmis.
    Kardesim bilginide tecrubenide teneke arabanin icine koy forumlada paylasma kendin tenekene binince anlat orda doya doya.

Edit:Ust mesaja baktim sanzumanda sıkıntı olmus hala memnun
    Edit 2: Bir ust mesajdada teneke citigoyu A segment krali picanto ile kiyaslamis ve Citigo daha iyi surusu var demis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 19 Temmuz 2015; 22:31:28 >
  • Merhaba. Polemikmi yaratmak istiyorsun yoksa tanımadığın insanlara hakaret ederek mutlumu oluyorsun inan anlayamadım, ama bu kadar öfke dolu olmaya gerek yok. Forumlarda insanlar fikirlerini paylaşır beğenmiyorsan takip etmezsin. Bu ilk paragrafında bahsettiğin kişi ile ilgili ama o mesajı okumamışım kime dediğini bilmiyorum.

İkinci paragraftaki yorumun bana yapılmış ŞANZIMAN arızası olmadı, firma tarafından demekk ki konu ile ilgili problem geribildirimlerinden dolayı sorun olmadan değiştirildi. (Kaldı ki bir çok marka araç geri çağırır ve bu tip değişimler yapabilir, bu kötü değil iyi birşeydir.)

Ne marka ne de model fanatiğiyim, bugün bu yarın başka bir araba ki bu 3. otomobilim, ama zor şartlarda çalışıp kazanıp sahip olduğum bir araca teneke diyerek aşağılaman hiç hoş değil. (Gerçi motosiklete bindiğim ve çok sevdiğim için ben tüm otomobillere teneke kutu diyorum) Benim her işimi görüyor ve hiç bir sorun çıkartmadı memnun olmamdan daha doğal ne olabilir. Herkes ister bmw, audi, mercedes v.s. gibi otomobillere sahip olmak ama ben malesef bu araçlara sahip olabilecek ekonomik duruma sahip değilim. Bu sebeplerle seçeneklerim arasından 2013 yılında (picanto, citigo) benim için en mantıklı seçenek citigo ydu, çünkü 100km de 2lt benzin veya güvenlik testinden yüksek puan alması önemliydi. (Hala öyle) Şimdiye kadarda pişman etmedi. Allah kaza bela vermesin.

Ayrıca merak ediyorum benim bahsettiğim araçları sende kullandınmı? Ben mesajımda açıkça belirttim. 2009 model İ10 (2009 mart ayında kum beji hyundai i10 umu ötv indirimiyle 18700tl ye almıştım), 2010 model picanto (2010 aralık ayında beyaz makyajlı kasa deniyordu 24000 tl) ve şuan ki 2013 model citigo (2013 mayıs ayında beyaz, uzatılmış garantiyle 32000 tl) kullandım ve bunlar arasında ki en iyi sürüşün citigo da olduğunu belirttim. Benim fikrim ve yorumum senin neden bu kadar zoruna gitti ki.

İnşallah kia picanto otomobile sahipsindir ve bu yorumu otomobilini çok sevdiğin için yapmışsındır. Çünkü senin bu yorumun ne benim aracımın değerini arttırır ne de düşürür, aynı şeyler picanto içinde geçerli.

Herkese iyi bayramlar, Allah kaza bela vermesin.

• quote:

Merhaba. Konudan biraz uzak kaldım. Aracımın 2. yıl bakımını yaptırdım. (15000 km de 500TL ücret ödedim, beklediğim bir fiyattı. Garanti sebebiyle biraz daha km yapmayı bekleyemedim.) Şanzıman kontrol ünitesi garantiden değişti. Araç artık daha yüksek devirde vites değiştiriyor. Benim eskisindende bir şikayetim yoktu.

Şimdilik bu kadar.

Hocam ben de Konya'dan Antalya'ya gittim. Sizde yol bilgisayarı ortalaması, giderken ve gelirken kaçı gösterdi?

Yakıt konusunda biraz daha detaylı yakıt karşılaştırması yapalım. Bunun için şartları da bilmek gerektiğinden kendiminkileri yazıyorum:
    Yolcular: Ben dahil 2 yetişkin ve bir çocuk
    Bagaj: Dolu bagaj ancak orta hafif ağırlıkta eşyalar
    Lastik basıncı: Ön 29 psi, arka 26 psi (yüksüz halini değiştirmedim, normalde spek değerlerine göre arttırırdım ancak yük fazla olmayınca gerek duymadım)
    Klima:
    Giderken tamamen kapalı,
    Dönerken 100 km sinde açık.
    Yol bilgisayarı:
    Giderken 4,2 L/100 km,
    Dönerken 4,4 L/100 km
    Hız: Müsait yollarda 110 km, dağ yollarında manuele alıp bolca 3. ve 4 vites

Siz de bu ayrıntılardan hatırladıklarınız yazar mısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

quote:

Şimdilik bu kadar.

Eşime de kullanımı kolay ve küçük bir araç olduğu için 2011 model kia picanto aldık. 4 ay kadar kullandı. Şehir içi ve yeni öğrendiği için yavaş gittiği için müthiş yakıyordu. Bu nedenle yaz başında sattım. Eylülde tekrar almak istiyorum. Ciddi alternatifim Citigo olduğu için bu forumu takip ediyorum. Bir diğer alternatifim de I10. I10 da beni düşündürüne 4 vitesli şanzumanı

Her iki araçta da bulabildiğim en yüksek modeli alacağım. I10 için 2014, citigo için de 2013 sonrasını düşünüyorum. I10 1.2 motor 85bg versiyonunu düşünüyorum. Donanımından dolayı. Citigo da donanımlı versiyonu düşünüyorum. Citigoda tek dezavantaj olarak aracın yeni versiyonlarının gelmemesi beni düşündürüyor. 1-2 yıl sonraki piyasa ve yedek parça durumu hakkında endişeerim var. I10'da dezavantaj yakıt, avantaj ise 5 yıl garantili olması, şu anda piyasada peynir ekmek gibi bulunmaası, ikinci elde ileriye dönük daha iyi olduğunu düşündürüyor.

Citigo grubunda I10 sorulmaz ama her ikisini de sizin gibi kullanan birinden yorum alabilir miyim. Özellikle 2014 kasa kullanan varsa.

Bir de citigo için limit 33000, i10 için ise 35000tl limit belirledim. Eylülde tatil dönüşü fiyatların biraz daha düşeceğini düşünerek bu bantta araç bulabileceğimi düşünüyorujm.

Citigo ve i10 karşılaştırması bu forumda sıkça yapılmıştı. Tabiki bu günlerde pazar dinamikleri değişti. Güncel özet şudur:

Citigo nun yakıt ekonomisi i10 u çok geride bırakıyor. Avrupada çıktığından beri kendi segmentinde (2015 dahil) yılın aracı ödülünü alıyor. Ancak 2015 Skoda listesinde yok. Parça sıkıntısı olacağını düşünmüyorum çünkü artık distribütörler sadece en çok ihtiyaç olan parçaları stokta tutuyor. Az ihtiyaç olan çoğu parçayı zaten stokta bulundurmuyor ancak kısa sürede yurtdışından getirtiyor. Eskisi gibi değil. E yurt dışında da bu araç var olmaya devam edeceğine göre, parça sıkıntısı olmaz. Fakat Türkiye de yan sanayi piyasası bu saatten sonra oluşmaz.

i10 ise yakıt ekonomisi konusundaki dezavantajını birkaç ayrıntı ile telafi etmeye çalışıyor. Örn direksiyondan kumanda müzik sistemi ve kelebek cam olmayışı gibi. Güvenlik donanımı konusunda Citigo nun gerisinde kalsa da, distribütörün yoğun tanıtımı sayesinde daha çok tanındı ve satıldı.

Biraz mantık katarsak bu kararı kolaylaştırmak için;
    A segment bir aracı almanın ilk amacı şehir içi yakıt ekonomisidir. Araç hafiftir ve bu tüketime yansır. Ayrıca manevra kabiliyeti ve boyutları şehir içi kullanımı keyifli hale getirir.
    Peki A segment bir araç alıp yüksek yakıt tüketimi yapmak mantıklı mıdır? Bu soruya vereceğiniz yanıt, hangi aracı alacağınız konusunda size fikir verecektir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ters Adam

Yaw adam baslarda arabadan ne kadar iyi anladığını döşemiş sonra kapı icinin kaplamasi bile olmayan teneke arabaya kaplama ic hacmi daraltiyor diyede kılıf bulup ic kaplamanin ne kadar luzumsuz oldugunu anlatmaya calismis.
    Altinada VW kalitesinin açıkça goruldugu bu arac diyede sonuc yazmis.
    Kardesim bilginide tecrubenide teneke arabanin icine koy forumlada paylasma kendin tenekene binince anlat orda doya doya.

Edit:Ust mesaja baktim sanzumanda sıkıntı olmus hala memnun
    Edit 2: Bir ust mesajdada teneke citigoyu A segment krali picanto ile kiyaslamis ve Citigo daha iyi surusu var demis

Tmm kardeş sen hangi arabayı diyorsan o en iyisi

• quote:

Orijinalden alıntı: chips

Hocam ben de Konya'dan Antalya'ya gittim. Sizde yol bilgisayarı ortalaması, giderken ve gelirken kaçı gösterdi?

Yakıt konusunda biraz daha detaylı yakıt karşılaştırması yapalım. Bunun için şartları da bilmek gerektiğinden kendiminkileri yazıyorum:
    Yolcular: Ben dahil 2 yetişkin ve bir çocuk
    Bagaj: Dolu bagaj ancak orta hafif ağırlıkta eşyalar
    Lastik basıncı: Ön 29 psi, arka 26 psi (yüksüz halini değiştirmedim, normalde spek değerlerine göre arttırırdım ancak yük fazla olmayınca gerek duymadım)
    Klima:
    Giderken tamamen kapalı,
    Dönerken 100 km sinde açık.
    Yol bilgisayarı:
    Giderken 4,2 L/100 km,
    Dönerken 4,4 L/100 km
    Hız: Müsait yollarda 110 km, dağ yollarında manuele alıp bolca 3. ve 4 vites

Siz de bu ayrıntılardan hatırladıklarınız yazar mısınız?

Hocam bizde 2 yetişkin yolculuk yaptık, 2 hafta kalacağımız için bagaj tam doluydu. Ön arka tüm lastikler 32 psi. Giderken gece yolculuğu yaptığım için burdurdan sonra klima açtım yani son 200-250 km de, istanbula dönüşte yol boyunca klima açıktı. Kemerde olimpos, phasalis, ulupınar, yanartaş baya tırmandım. İstanbula dönüştede çamlıca gişelerden sonra trafiğe takıldım ve 3 saatimi trafikte geçirdim. Giderken ortalama 100-120 km hızla gittim ve yol bilgisayarı 4,8 gösteriyordu. Dönüşte ise Kütahya'ya kadar ortalama 120 Kütahya'dan sonra 140-150 ile döndüm çamlıca gişelere kadar, yol bilgisayarı 5,2 gösteriyordu.

Ben hesaplamada telefonuma bir program yükledim onu kullanıyorum. Aşağı yukarı yol bilgisayarı aynı değerleri veriyor ve güvenilir olduğunu düşünüyorum.

Dün sitede problem vardı galiba yorum yazamadım o yüzden cevabım biraz gecikti. Kusura bakmayın.

• ugurgokisik U kullanıcısına yanıt
    Yanıt için teşekkür ederim.

Evet yakıt tüketimimiz yaklaşık aynı. Klima, yük ve hız farkettiriyor.

3 hafta sonra da Allah nasip ederse Samsuna gidip gelicez. Bu kez lastik basıncını benzin kapağındaki yük durumuna göre ayarlayacağım.

Bu arada naçizane tavsiyem, eğer şehir içinde toplam 3 kişiyi geçmiyor iseniz, fabrika değeri olan ön 29 ve arka 26 psi den fazla hava basmayın. Araç daha konforlu hale geliyor, az sarsıntı yapıyor. Ayrıca fazla basmak, rot rotillere zarar veriyor.
    Bi ara az yaksın diye bende 2 psi fazla basıyordum ama sonra tevafuken bi gün tam basınca gördüm ki çok daha konforlu oluyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

quote:

quote:

Şimdilik bu kadar.

Citigo ve i10 karşılaştırması bu forumda sıkça yapılmıştı. Tabiki bu günlerde pazar dinamikleri değişti. Güncel özet şudur:

Citigo nun yakıt ekonomisi i10 u çok geride bırakıyor. Avrupada çıktığından beri kendi segmentinde (2015 dahil) yılın aracı ödülünü alıyor. Ancak 2015 Skoda listesinde yok. Parça sıkıntısı olacağını düşünmüyorum çünkü artık distribütörler sadece en çok ihtiyaç olan parçaları stokta tutuyor. Az ihtiyaç olan çoğu parçayı zaten stokta bulundurmuyor ancak kısa sürede yurtdışından getirtiyor. Eskisi gibi değil. E yurt dışında da bu araç var olmaya devam edeceğine göre, parça sıkıntısı olmaz. Fakat Türkiye de yan sanayi piyasası bu saatten sonra oluşmaz.

i10 ise yakıt ekonomisi konusundaki dezavantajını birkaç ayrıntı ile telafi etmeye çalışıyor. Örn direksiyondan kumanda müzik sistemi ve kelebek cam olmayışı gibi. Güvenlik donanımı konusunda Citigo nun gerisinde kalsa da, distribütörün yoğun tanıtımı sayesinde daha çok tanındı ve satıldı.

Biraz mantık katarsak bu kararı kolaylaştırmak için;
    A segment bir aracı almanın ilk amacı şehir içi yakıt ekonomisidir. Araç hafiftir ve bu tüketime yansır. Ayrıca manevra kabiliyeti ve boyutları şehir içi kullanımı keyifli hale getirir.
    Peki A segment bir araç alıp yüksek yakıt tüketimi yapmak mantıklı mıdır? Bu soruya vereceğiniz yanıt, hangi aracı alacağınız konusunda size fikir verecektir :)

Teşekkürler.

Bakalım eylüle kadar netleşecek fikirler.

• quote:

Merhaba. Polemikmi yaratmak istiyorsun yoksa tanımadığın insanlara hakaret ederek mutlumu oluyorsun inan anlayamadım, ama bu kadar öfke dolu olmaya gerek yok. Forumlarda insanlar fikirlerini paylaşır beğenmiyorsan takip etmezsin. Bu ilk paragrafında bahsettiğin kişi ile ilgili ama o mesajı okumamışım kime dediğini bilmiyorum.

İkinci paragraftaki yorumun bana yapılmış ŞANZIMAN arızası olmadı, firma tarafından demekk ki konu ile ilgili problem geribildirimlerinden dolayı sorun olmadan değiştirildi. (Kaldı ki bir çok marka araç geri çağırır ve bu tip değişimler yapabilir, bu kötü değil iyi birşeydir.)

Ne marka ne de model fanatiğiyim, bugün bu yarın başka bir araba ki bu 3. otomobilim, ama zor şartlarda çalışıp kazanıp sahip olduğum bir araca teneke diyerek aşağılaman hiç hoş değil. (Gerçi motosiklete bindiğim ve çok sevdiğim için ben tüm otomobillere teneke kutu diyorum) Benim her işimi görüyor ve hiç bir sorun çıkartmadı memnun olmamdan daha doğal ne olabilir. Herkes ister bmw, audi, mercedes v.s. gibi otomobillere sahip olmak ama ben malesef bu araçlara sahip olabilecek ekonomik duruma sahip değilim. Bu sebeplerle seçeneklerim arasından 2013 yılında (picanto, citigo) benim için en mantıklı seçenek citigo ydu, çünkü 100km de 2lt benzin veya güvenlik testinden yüksek puan alması önemliydi. (Hala öyle) Şimdiye kadarda pişman etmedi. Allah kaza bela vermesin.

Ayrıca merak ediyorum benim bahsettiğim araçları sende kullandınmı? Ben mesajımda açıkça belirttim. 2009 model İ10 (2009 mart ayında kum beji hyundai i10 umu ötv indirimiyle 18700tl ye almıştım), 2010 model picanto (2010 aralık ayında beyaz makyajlı kasa deniyordu 24000 tl) ve şuan ki 2013 model citigo (2013 mayıs ayında beyaz, uzatılmış garantiyle 32000 tl) kullandım ve bunlar arasında ki en iyi sürüşün citigo da olduğunu belirttim. Benim fikrim ve yorumum senin neden bu kadar zoruna gitti ki.

İnşallah kia picanto otomobile sahipsindir ve bu yorumu otomobilini çok sevdiğin için yapmışsındır. Çünkü senin bu yorumun ne benim aracımın değerini arttırır ne de düşürür, aynı şeyler picanto içinde geçerli.

Herkese iyi bayramlar, Allah kaza bela vermesin.

Citigo'yu satışa çıkarmışsınız. Hayırdır.

Eylüle kadar kalırsa bir haberleşmek isterim sizinle. Şimdi bir aylığına tatile çıkacağım. Tatil Dönüşü eşime araba bakacağım. O zaman Citigo ciddi alternatif venim için.

Şimdilik hayırlı satışlar.

• quote:

Eylüle kadar kalırsa bir haberleşmek isterim sizinle. Şimdi bir aylığına tatile çıkacağım. Tatil Dönüşü eşime araba bakacağım. O zaman Citigo ciddi alternatif venim için.

Merhaba Yasin Bey,

Bugün sahibinden de mesajlaşma fırsatımız oldu tanıştığımıza sevindim. 5 ay sonra kısmetse bir oğlum olacak, cinsiyeti dün öğrendik. Eşim aslında arabayı satma kararımıza çok üzülüyor aslında, onun gözünde bizim araba mini (: fakat kirada oturduğum için önceliği artık bir ev almaya vermem gerekiyor. Amacım peşinat ayarlayıp bir ev alabilmek. Herşeyin hayırlısı, bakarsınız evden sonra citigoyu tekrar getirmeye karar verir doğuş ve yine citigo alırım.

Tekrardan iyi tatiller.

• quote:

quote:

Merhaba Yasin Bey,

Bugün sahibinden de mesajlaşma fırsatımız oldu tanıştığımıza sevindim. 5 ay sonra kısmetse bir oğlum olacak, cinsiyeti dün öğrendik. Eşim aslında arabayı satma kararımıza çok üzülüyor aslında, onun gözünde bizim araba mini (: fakat kirada oturduğum için önceliği artık bir ev almaya vermem gerekiyor. Amacım peşinat ayarlayıp bir ev alabilmek. Herşeyin hayırlısı, bakarsınız evden sonra citigoyu tekrar getirmeye karar verir doğuş ve yine citigo alırım.

Tekrardan iyi tatiller.

Mutlu haberinize çok sevindim. Benzer bir durum biz de de var. Ancak ben ev işini bir kaç yıl önce hallettim. Bende eve peşinat olarak arabamı satmış ve 1.5 yıl arabasız kalmıştım. Bence en doğru karar. Ev önemli. Kira bir yere kadar.

Şimdiden hayırlı olsun. Bebeğinizi de Allah cc sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin.

Arabalar gelir gider.

Tekrar hayırlı olsun. Selamlar.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.