Şimdi Ara

Skoda Citigo İncelemesi içeren CITIGO ANA KONU (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
493
Cevap
6
Favori
43.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada Citigo kullanıcıları sanırım konuyu takip etme şansı bulamadı. Zira servise giriyorum, servise girdim v.s. gibi şeyler yazdım ama kimse ne kadar tuttu diye sormadı.

Bu durum belki de Citigo kullanıcılarının araçlarını yetkili servis dışında bakıma sokacakları anlamına da geliyor olabilir gerçi... Bakalım soran olacak mı Böylece konumuz ne kadar takipte bilelim. Olmazda Citigo kullanıcılar kulübü yapalım forumda eğer başlık uygun düşmemişse.
  • chips kullanıcısına yanıt
    Ne kadar tuttu 15.000 bakimi :) benim araba da 12.000 oldu bekliyorum dolsun kilometresi diye.
  • kürt'ce de,çıtike diye bir laf vardı nasılsın demek herhal de,aracın modelı bana skoda çıtike gibi geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkür ederim. @chips
    citigo kulübü yapalım bence de. Çünkü bu inceleme başlıklı konu bizim bilgi paylaşım alanımıza dönüştü.
    Ben bakımın ne kadar tutacağını servise sormuştum bi gittiğimde. :)
  • akifoktar A kullanıcısına yanıt
    Ne kadar fiyat çıkardılar :)
    350 Civarı bir rakamdı hatırladığım kadarıyla

Move and fun kiti türkçe kullanım klavuzu ve tükiye haritası içeriyormuş. Ama türkiyeye gelmemesi kötü olmuş
    Ekim indirimi ile 380 tl. Gereksiz yere polen filtresi değişti. Kılavuzda gerekli ise yazıyor ama tertemiz filtre gereksiz yere değişmiş. Üstelik polen filtresi için sanırım torpidoyu sökmüşler ve VİDALARI TAKMAYI UNUTMUŞLAR
    Dün fark ettim bunu daha. Servisten sonra arabadan çok ses gelmeye başlamıştı. Ara tara sesi bulamiyordum. Dün arabayı boşalttım ve sesin geldiği yeri buldum. Tam 3 tane vida yok.
    Citigo kullanıcıları bana bir iyilik yapabilir mi? Acaba torpidonun kapağını açıp üst kısımdaki vidalı alanin birkaç fotosunu çekebilir mi?
    Bana herzamanki gibi itiraz edecekler çünkü, mesela orda vida olmaz diyecekler

• Bundan önce de 1,1 Litre fazla yağ koymuşlardı. Yağ fazlalığından köpürüp çamur kıvamına gelmiş.
    Servisten birkaç gün sonra yağ seviyesine baktım ve gördüm ki maksimum seviyesinin 2 cm üzerinde. Yani fazla değil, ÇOK ÇOK FAZLA. Serum lastiği ve büyük bir şırınga ile bir saat süren bir çaba ile yağ çubuğunun girdiği yerden fazla yağı çektim. VE TAM 1,1 LİTRE FAZLA YAĞ KOYULDUĞUNU GÖRDÜM.
    Hatta videosunu bile çektim inanmayacaklarını bildiğim için. Yağ içinde krem şanti gibi olmuş çırpılmaktan. 2 gün bekledikten sonra ancak düzeldi.
    Ama o da çok koyu geldi bana. Servise gittiğimde yağın gerçekten değişip değişmediğini sordum. Çünkü yeni bir yağ bal kıvamında olmalıdır. Ama bu koyu amber renginde bir yağ. Sanki sadece üstüne bir litre eklemişler gibi bir izlenim bıraktı. Nitekim kime sorduysam (yağın rengini) yağ muhtemelen değişmemiş üstüne eklemişler dedi.
    Tabi bunu servise söyleyip de bunun olma ihtmalini kabul edebilecekleri düşünülebilir mi? Tabiki hayır. Neyse inanmaktan başka çare kalmadı döndük geldik. Konuşmak, tartışmak, kavga etmek faydadan çok zarar getireceği için uzatmadım. Tabi servistekilerin gözünde illaki bir sorunlu müşteri olmuşuzdur. Çünkü hatalarını farkeden biri var karşılarında. Şapşal ve hiçbirşeyden anlamayan müşteri onlar için en güzel müşteridir. "Giydir gitsin".
    Biraz kullanıp Castrol Edge ile değiştireceğim nasıl olsa diyerek kendime daha fazla sinir harbi yaşatmadım. Ocak ayı gibi o yağı boşaltırım gezdirilmez araba daha fazla bu şekilde.

Ankara'da servise giden arkadaşların deneyimlerini bekliyorum. Eğer memnunlarsa bundan sonraki servis için 260 km (x 2) yol tepmeye razıyım.

• Vidaların olmadığının açıkça görüldüğü resimler.
     Skoda Citigo İncelemesi içeren CITIGO ANA KONU Skoda Citigo İncelemesi içeren CITIGO ANA KONU Skoda Citigo İncelemesi içeren CITIGO ANA KONU

Yağ ve vida konusunu Skoda merkeze şikayet ettin mi?

Şu vidalı resmi elde edince önce orayı arayacağım ve resimleri göndereceğim. Sonra da sıra merkezde.
  • Citigo aracını servise götürecekler dikkat!!!

Sıkıntıyı biz yaşadık ancak başkalarının da yaşamasına gerek yok. Araç yeni ve servistekiler usta dahi olsa acemilik yaşıyor sanırım. Bilemiyorum belki de farklı sebepler de olabilir, günahı boyunlarına.

- Kitapçık ve bakım kılavuzunda, polen filtresi ile hava filtresinin "gerekli ise değiştirilir" yazmaktadır. Ancak bu ibare dikkate alınmadan doğrudan değişimi yapılıyor. Temiz polen filtresi gereksiz yere değişiyor. Bu konuda servisler eğer ısrar ederse bilin ki yurt dışı servis bakım listesi de dahil ilk bakımda değişim yazmıyor. Yurt dışı kaynağına göre Polen 20.000 ve hava filtresi 40.000 km lik ömre sahip. Elbette daha erken değiştirmek zararlı değil. Eğer işlevini yerine getirmiyorsa tabiki değiştirilmelidir. Ancak bizim araçta çıkan filtreler çok temizdi. İsteyen olursa fotosunu çekip gönderebilirim. Sırf burdan 40-50 tl kar edersiniz eğer temiz iseler.
    - Yağ kapasitesi 3,4 litredir. Yağ filtresi de değişirse taş çatlasın 3,5 litre koydurun. Hem motora hem keseye zarar. Motor hasarı riskini anlatmaya gerek yok, diğer taraftan yarım litre yağ 15 tl. (Bİzim araca 3,5 litre yağ konmuş. Yağ krem şanti olmuş, bu şekilde sanırım 350 km yol katettik. Bişey olmadıysa motora bundan dolayı olmamıştır. Daha fazla gidilse sanırım ciddi aşınma ve contadan sızdırma yaşardık.
    - Sizi içeri almaycaklardır ve ayrı bir bölümde bekleme salonunda bekleteceklerdir. Uzaktan da olsa Mümkünse aracın her işlemini takip edin. Biz bırakıp gittik, eğer orda olsaydım o torpido vidaları unutulmaz, yağ fazla konmazdı.

• Citigo İncelemesi

https://www.youtube.com/watch?v=EjnW9Vd2CCY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sidiklipakize -- 21 Kasım 2013; 1:09:12 >
  • sidiklipakize S kullanıcısına yanıt
    verdiğin link yanlış
    teşekkür ederim hocam, düzelttim.

https://www.youtube.com/watch?v=EjnW9Vd2CCY
  • Citigo kullanıcıları, işte yurtdışından alınmış servis listesi:
    Spark plugs Replaced every 4 years or 40,000 miles

Pollen Filter Replaced every 2 years or 20,000 miles

Air Filter Replaced every 4 years or 40,000 miles

Timing Belt Check at 160,000 miles or Replaced every 4 years Estimated at around £299

Timing Belt inc pump? Check at 160,000 miles or Replaced every 4 years Estimated at around £369

Clean Rear Brake Drums Every 2 years

Brake Fluid Replaced every 3, 5, 7 years
  • Bu da yıl bazındaki servis listesi:

Year 1 ££85.00 at todays prices

Labour 0.5 hours
    Part No. Qty Part/Service
    ZGB115QLB00511 3.4L Oil
    04E115561H 1 Oil Filter
    G052164M4 1L Screen Wash
    N90813202 1 Sump Plug

Year 2 £160.00 at todays price

Labour 1.3 hours
    ZGB115QLB00511 3.4L Oil
    04E115561H 1 Oil Filter
    G052164M4 1L Screen Wash
    N90813202 1 Sump Plug
    ? 1 Pollen Filter
    ? A/R Clean Rear Brake Drums

Year 3

Labour ? hours
    ZGB115QLB00511 3.4L Oil
    04E115561H 1 Oil Filter
    G052164M4 1L Screen Wash
    N90813202 1 Sump Plug
    ? A/R Replace Brake Fluid

Year 4

Labour ? hours
    ZGB115QLB00511 3.4L Oil
    04E115561H 1 Oil Filter
    G052164M4 1L Screen Wash
    N90813202 1 Sump Plug
    ? 1 Pollen Filter
    ? A/R Clean Rear Brake Drums
    ? 3 Spark Plugs
    ? 1 Air Filter
    ? 1 Timing Belt

Year 5

Labour ? hours
    ZGB115QLB00511 3.4L Oil
    04E115561H 1 Oil Filter
    G052164M4 1L Screen Wash
    N90813202 1 Sump Plug
    ? A/R Replace Brake Fluid

Polen ve hava filtresi değişim zamanlarına dikkat!

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.