Şimdi Ara

Skoda Citigo İncelemesi içeren CITIGO ANA KONU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
493
Cevap
6
Favori
43.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benim henüz 12 binde ve aralıkta almıştım. aralığı beklemeye karar verdim.
  • Cok iyi bir inceleme tesekkurler peki picanto ile kiyaslasaniz ne dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O günün (yani bir yıl öncesinin) koşullarına göre yazabilirim ancak. Son günlerde yaptığım bir araştırma yok:
    Picanto 4 ileri tam otomatik şanzımanı olan ve yakıt tüketimi Citigoya nazaran daha yüksek olan bir araçtı. Bir de fiyatı (otomatik viteslisi) Citigodan daha yüksekti. Ben o nedenle eledim. Ama Picantonun artıları da şunlar: 25 bg daha güçlü. Elbette 1,25 litrelik motorun bunda etkisi var (silindir hacmi citigodan %25 fazla).
    Kendi kullanımım yılda ort 15000 km dir. Yıllık olarak picantoda en 800 tl daha fazla yakıt ödeyecektim. Hem alırken fazla para verip hemde 5 yılda 4000 tl daha yakıt farkı ödemek bana mantıksız gelmişti. Nitekim A sınıfı bir araç çünkü. Hanımın otomatik vites sorunu olmasa B sınıfı başka araç bakıyordum ve o aracı alsaydım 800 tl yakıt farkı buna değerdi.
    Picanto görünüş itibariyle de beğendiğim bir araçtı ancak dediğim gibi yakıt tükektimi ve aracın fiyatı benim için en ön sırada olduğundan tercih etmedim. Herkesin önceliği farklı nitekim.

• chips kullanıcısına yanıt
    move and fun retrokitting

Bu linkte move and fun kitini hazırlık kiti olmayan araca takabilmek için bazı işlemler uygulamış. Türkiyedeki citigolarda hazırlık kiti olmadığı için belki işimize yarayabilir. Açıkçası ben isterim, biz de yapabilir miyiz acaba
  • akifoktar A kullanıcısına yanıt
    Hocam cok guzl bi paylasim tesekkur ederim. Resimlere bakinca cok da zor gorunmuyor. Ama illaki ugrastiracaktir. Yapilacak olursa onu bi ustanin eline mi birakmali yoksa arac sahibi kendi mi yapmali orasi muamma. Gerci hangi usta boyle ince bi is yapar o apayri bir konu.
    Acaba gogsu hic sokmeden o kablolara ulasilabiliyormu. Malum o baglanti kablosunu bir kablo ucuna takmis. O deligi actigimiz anda ulasabilecekmiyiz o kabloya.

Hocam resimlerden anladığım kadarıyla ön konsol sökülmek zorunda. Delik açma Ve montaj işlemini parçalar elimizde olduktan sonra yapabiliriz. Linkte bunu yapan çocuk danimarkalı bir öğrenci herşeyi kendi yapmış. Move and fun kitinde türkiye haritası var mı?

Tekrar inceledim ve gördüğüm kadarıyla radyo/cd çaları sökmüş. Dün mobil olarak incelemiştim görmemiştim o detayları. Kolayca da sökülmüş hatta.
    Bu arada konsolda kesilen yerin altında o bağlantı yerinin olması ilginçmiş. Navinin oturacağı yeri kapatınca tamamen iptal etmemişler, yalnızca üstünü monoblok yapmışlar. Alt kısımda yine vidanın vs tüm sistemin gireceği yer var. Metal L demir de satın almış, navinin sağlam durması için şart.
    İnsan heves etmiyor değil onu yapmak için. Oldukça kolay geliyor artık insan gözüne resimleri gördükten sonra ama en az 700 tl masraf etmek gerekir ve bolca boş zaman... Masrafı geçtim, zaten kaliteli bir navi alaym desen 400-500 tl vereceksin; üstelik araçla ilgili bilgileri de vermeyecek. Bu cihaz çok iyi ve çok şık. Ama gel gör ki zaman kısmı sıkıntı benim için. Kendi aracına takan olursa kaç saatte bitiyor bir ölçsün.

1 saati alır bence. deldikten sonra kablolar klipslere takılacak. Ben düşünuyorum. İstersen parçaları beraber getirip beraber yapabiliriz.

İlk işlem biraz daha uzun sürer gibi geliyor bana. İkincisi elbette daha hızlı olacaktır. Şu anda değil ama ilerleyen aylarda düşünüyorum. İstersen montaj işlemine yardım edebilirim ama. Ayrıca teknik desteğin yanında ekipman desteği de verebilirim, elimdeki alet edevat bu işler için uygun.
    Bu arada 700 tl masraf demiştim ama o sitede 450 Euro gibi bir maliyetten bahsetmiş birisi. Birileri 300 Euro lardan bahsetmiş. Kısacası 300-450 Euro gibi bir maliyeti var. Yani 800-1200 tl arasında demektir. Bence önce servisten parça nolarını vererek tam fiyat alın
    VW UP! için parça listesi şu şekilde:
    Navigation screen (OE-#: 1S0 035 262 A)
    Navigation arm (OE-#: 1S0 035 936 A)
    Metal bracket (OE-#: 1S0 857 269 A)
    Wiring harness (OE-#: 1S0 035 935)
    Optional:
    Cover plate (OE-#: 1S0 035 491)

Ama Citigo da navi nin kodu şu: 1ST 051 235A (veya B)
    Diğer 3 parçanın da bulmak lazım kodunu, gerçi servis ellerindeki parça listesi kategorisinden çıkarır zaten. Kapak şart değil, sadece belki temizlikte gereksinim duyulur. Onun dışında kimse akşam naviyi evine götürürken zaten kolu sökmez. Hatta temizlik sırasında bile kol durabilir.

Ben de yılbaşından sonra şubat başı gibi bunu yapmak istiyorum. Ben arabayı servise götürdüğümde parçaların fiyatlarını alırım. Burda paylaşırım. olmadı vw servisinden de getirilebilir. Olursa Çok güzel olacak. Müzik ve radyo kontrolü de buradan olabilecek. Ve navigasyon araç hoparyörüyle bütünleşik olacak

• geçen ay bi dostuma suzuki sx4 aldık "0" km. 37 bin tl. otomatik benzinli 120 beygir. citigo ya göre gayet akılcı.

siz beğenmiş almışsınız. güle güle kullanın.
  • volkann86 kullanıcısına yanıt
    Güle güle binsin. Şu anda sx4 scross lar var ve 51000 den başlıyor. Türkiye'deki değişim öncesi bayilerde kalan sx4 lerden almış.

Fiyata göre araç kıyaslaması yapmak en iyi kararın verildiğinin göstergesi olmuyor. Öyle olsaydı hiçbir üretici değişik sınıflarda araç satamazdı. Her markanın 3-5 aracı olur ve donanım farkı dahi olmazdı. Sonuçta herşey tüketicinin beklentisi ile alakalı. Bu dünyada (ülkede demiyorum) Fiat 500 o fiyatlara satabiliyorsa ve Mini marka araçlar başarılı satış grafikleri yakalayabiliyorsa, bu yaptığınız kıyaslamanın ne kadar yanlış olduğu ortaya çıkacaktır. Saydığım marka ve modellerin fiyatları ile alınabilecek araçlar için kabarık bir liste çıkarabilirim.

Şayet sx4 (eski kasa) yı kendi kategorisine göre değerlendirecek olursam (ki mantıklısı budur), içindeki ucuz plastik görüntüsü Chery marka otomobillerden farksız. Geleneksel 4 ileri tam otomatik şanzımanı ile benzin fiyatının yüksek olduğu bir ülkede gereksiz bir yakıt sarfiyatı var. Bahsettiğiniz 37000 tl lik pakette bildiğim kadarı alaşım jant ve sis farı gibi dış donanımlar yoktu; yanlış biliyorsam düzeltin. Güvenlik donanımları arasında ESP varmıydı onu hatırlamıyorum. Genel iç ve dış görünüşü ve ile 90 lı yıllardan kalma bir tasarımın makyaj yapılmış haline benziyor. Kaldıki zaten 2007 de çıkmış olan bu araçlar 2010 da makyajlandı (facelift) bu hali ile satılmaya devam edildi. Arkadaşınız beğenmiş almış, güle güle kullansın ama benim şahsi kanaatime göre o sınıf otolar arasında pek de iyi bir tercih değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: chips

Güle güle binsin. Şu anda sx4 scross lar var ve 51000 den başlıyor. Türkiye'deki değişim öncesi bayilerde kalan sx4 lerden almış.

Fiyata göre araç kıyaslaması yapmak en iyi kararın verildiğinin göstergesi olmuyor. Öyle olsaydı hiçbir üretici değişik sınıflarda araç satamazdı. Her markanın 3-5 aracı olur ve donanım farkı dahi olmazdı. Sonuçta herşey tüketicinin beklentisi ile alakalı. Bu dünyada (ülkede demiyorum) Fiat 500 o fiyatlara satabiliyorsa ve Mini marka araçlar başarılı satış grafikleri yakalayabiliyorsa, bu yaptığınız kıyaslamanın ne kadar yanlış olduğu ortaya çıkacaktır. Saydığım marka ve modellerin fiyatları ile alınabilecek araçlar için kabarık bir liste çıkarabilirim.

Şayet sx4 (eski kasa) yı kendi kategorisine göre değerlendirecek olursam (ki mantıklısı budur), içindeki ucuz plastik görüntüsü Chery marka otomobillerden farksız. Geleneksel 4 ileri tam otomatik şanzımanı ile benzin fiyatının yüksek olduğu bir ülkede gereksiz bir yakıt sarfiyatı var. Bahsettiğiniz 37000 tl lik pakette bildiğim kadarı alaşım jant ve sis farı gibi dış donanımlar yoktu; yanlış biliyorsam düzeltin. Güvenlik donanımları arasında ESP varmıydı onu hatırlamıyorum. Genel iç ve dış görünüşü ve ile 90 lı yıllardan kalma bir tasarımın makyaj yapılmış haline benziyor. Kaldıki zaten 2007 de çıkmış olan bu araçlar 2010 da makyajlandı (facelift) bu hali ile satılmaya devam edildi. Arkadaşınız beğenmiş almış, güle güle kullansın ama benim şahsi kanaatime göre o sınıf otolar arasında pek de iyi bir tercih değil.

bende de sx4 var. 1.5 sene kadar önce 34. 000 tlye aynı gl donanım otomatik benzinliyi aldım.

geçen hafta sonu citigoyu inceledim yanlış değilsem 32.000 tl gibi bi fiyat verdiler. tamamen citigo ile karşılaştırıyorum zira aralarında 5 lira var,

1. malzeme kalitesi citigo ile farklı değil. suzuki ile chery'yi karşılaştırmak ve malzeme farksız demek arabalardan 1 gram anlamadığınızı gösterir. o kadar tecrübem var demişsiniz ama biraz atmışsınız sanki. tamam çok kaliteli değil ama chery ile karşılaştırmak da abesle iştigal.

2. geleneksel 4 ileri şanzuman yakıt ve performanstan biraz eksidir fakat sorunsuzlukta dünyanın en iyi şanzumanıdır. arabanın ömrü kadar ömrü vardır.

3. alaşım jant yok, sis farı var. esp glx doanımda var.

4. 90lı yıllardan kastınız hangi araba mesela?

5. evet 2010 yılında makyaj aldı. bunun neresi kötü?

6.ayrıca fiat 500 ve mini gibi araçlar geçmişi olan klasikleşmiş araçlardır. citigo ile onları karşılaştırmak hangi akla hizmet. o iki araç, tarzı olan araçlardır. citigo ise 60 beygirlik bir market arabasıdır ve muhtemelen onlar gibi asla olamayacak.

şimdi,

citigo'nun üstüne 5 bin lira daha vererek,

C sınıfı bir araç,
    120 beygir,
    crossover,
    japon sorunsuzluğu,
    geniş,
    bir araç almak citigo almaktan çok daha mantıklıdır.

dahası. sx4 de son derece kaliteli elemanlar kullanılmıştır.

SX4ün otomatik şanzumanı AISIN-WARNER marka 4ileri konvansiyonel tip.
    BROG WARNER Amerikanın en büyük otomatik şanzuman üreticisidir, AİSİN de Japon ların en ünlü şanzuman markasıdır SX4 de kullanılan bu iki firmanın ortak ürettiği şanzumandır.
    Ateşleme sistemi DENSO marka Toyota da DENSO kullanır.
    Şarj Dinamosu Mitsubishi Electric marka.
    Radyatör DENSO marka Toyota da DENSO kullanır.
    Klima kompresörü MİTSUBİSHİ HEAVY INDUSTRIES marka.
    Klima radyatörü fan motoru MİTSUBİSHİ Soğutma suyu radyatör fanı DENSO marka.
    Direksiyon sistemi NSK marka ( Japonların en ünlü hidrolik sistem ve rulman markalarından biri dir.)
    Fren sistemi BOSCH marka
    Egzost sistemi komple krom malzemeden yapılmış.

vs vs vs....

hadi hepsini geçtim, segmentinde otomatik 120 beygirlik bir crossover göster 37.000 liraya.... ben 34.000e aldım ama 1.5 sene önce hadi onu geçiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkann86 -- 5 Kasım 2013; 21:02:26 >

• volkann86 kullanıcısına yanıt
    Sn volkann86,
    Öncelikle üslubunuza dikkat ediniz. "arabalardan 1 gram anlamadığınızı gösterir. o kadar tecrübem var demişsiniz ama biraz atmışsınız sanki" diyerek burada kendi tezinizi savunmuyor, kişisel tatmin yaşıyorsunuz. Burada fikirler konuşmalı, adı üstünde "forum". Sizin fikrinize ters düştü diye bir kişiyi kişisel olarak rencide edemezsiniz.
    Bu aşağılayıcı tarzınızı yaşınıza veriyor ve sizinle bu konuyu daha fazla ileri götürmüyorum, çünkü daha giriş cümlenizden buradaki tartışmanın çirkinleşeceği ortadadır. Kaldı ki "Fiyata göre araç kıyaslaması yapmak en iyi kararın verildiğinin göstergesi olmuyor. Öyle olsaydı hiçbir üretici değişik sınıflarda araç satamazdı" kısmını görmezden gelmekte kararlısınız. Elma ile armut kıyaslaması yaparak hiç bir yere varılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 6 Kasım 2013; 8:40:43 >
  • quote:

Sn volkann86,
    Öncelikle üslubunuza dikkat ediniz. "arabalardan 1 gram anlamadığınızı gösterir. o kadar tecrübem var demişsiniz ama biraz atmışsınız sanki" diyerek burada kendi tezinizi savunmuyor, kişisel tatmin yaşıyorsunuz. Burada fikirler konuşmalı, adı üstünde "forum". Sizin fikrinize ters düştü diye bir kişiyi kişisel olarak rencide edemezsiniz.
    Bu aşağılayıcı tarzınızı yaşınıza veriyor ve sizinle bu konuyu daha fazla ileri götürmüyorum, çünkü daha giriş cümlenizden buradaki tartışmanın çirkinleşeceği ortadadır. Kaldı ki "Fiyata göre araç kıyaslaması yapmak en iyi kararın verildiğinin göstergesi olmuyor. Öyle olsaydı hiçbir üretici değişik sınıflarda araç satamazdı" kısmını görmezden gelmekte kararlısınız. Elma ile armut kıyaslaması yaparak hiç bir yere varılamaz.

/>

• burada herhangi bir kisi, herhangi bir ozelliginden dolayi "kendi kullanacagi" arabayi secmekte ozgurdur. ben mesela farazi bir rakam soyleyeyim 5000 lira daha ucuz olsa yine de suzuki sx4 kullanmazdim. cunku korkunc bir cirkinlikte. ve ben de bir citigo kullanicisi olarak soyleyebilirim ki en sevdigim arkadasim bana "bu kadar cirkin bir arabayi nasil aldin" dedi.

yani herkesin arabasi kendine guzel ozellikle de satin aldiktan sonra. ve ayrica şu haberde yazdigi üzere (haber linki) 2012 senesinde Turkiye' de 529 farkli marka ve modelde arac var. bu kadar arac varken her arac icin "o daha guzel, bu daha iyi, bu daha akilci" diyecek bir model mutlaka bulunur.

• Ben de bu araçla ilgileniyorum şu an. Lakin Konya'daki yetkili satıcı Konmar 5 kuruş bile indirim yapmıyor.
    Aralık ayında tekrar bir indirim olur diye bekliyorum.
  • sencer33 kullanıcısına yanıt
    Çevre illerden de fiyat alabilirsiniz. Eğer hiçbirisi indirim yapmıyorsa ( ve aceleniz yoksa) 1 ay daha bekleyin. Malum şirketler yılsonu hedeflerini tutturmak için kampanyalar çıkarabiliyorlar. 1ay sonrayYine indirim yok ise (Konya ve çevresinde) o zaman fiyat artık oturmuş demektir.
  • quote:

Çevre illerden de fiyat alabilirsiniz. Eğer hiçbirisi indirim yapmıyorsa ( ve aceleniz yoksa) 1 ay daha bekleyin. Malum şirketler yılsonu hedeflerini tutturmak için kampanyalar çıkarabiliyorlar. 1ay sonrayYine indirim yok ise (Konya ve çevresinde) o zaman fiyat artık oturmuş demektir.

Evet aralık ayını bekleyeceğim.

Bu arada özelden sorduğum soruya cevap vermeyi unuttunuz galiba.
    Mahzuru yoksa cevap alabilir miyim?
  • sencer33 kullanıcısına yanıt
    PM attım
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.