Şimdi Ara

Skoda Fabia 1.2 TSI DSG almayı düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bugün başlıkta belirttiğim arabanın test sürüşünü yaptım. Araba gayet hoşuma gitti,çekişi kalkışı duruşu beklediğimden iyi. Küçük otomatik bir araba arıyorum sıfır almalık, tam bu arabada karar kılmışken gözüme seat ibiza çarptı.

Bu arabanın yalnız metalik renkli olanı var stokta, 55.000TL fiyat aldım son olarak. İbizanın liste fiyatı bundan biraz düşük, tabi indirimle farkı daha çok olacak. Ancak ibiza 3 silindirli bir motora sahipken, fabia'nın 1.2 motor tipi audilerde de kullanılıyor.

En az 5 sene binmelik bir araç bakıyorum, donanım olarak dolgun olması tercihim, bu bağlamda tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçem aslında 50bin di ancak fabiayı görünce bir miktar daha çıkmaya karar verdim.

• Hocam ibiza fabia fark etmez 1.2 tsi 90 hp lik motor vw grup motorudur ve aralarında hiç bir fark yoktur. Bana fabia çok pahalı geldi. Örneğin fabia boşu pazarlıkla 46.000 iken, ibiza boşu 41.500. Yine fabia donanımlısı 50.500 iken, ibiza 45.500 tl. Kalite olarak hemen hemen aynı belki bi tık fabia daha iyidir, motor şanzıman aynı. Tek fark tasarım.

Fabia nın artısı bagajı az daha büyük. Ama fabia da 50.500 verdiğiniz araçta hız sabitleme yok bence çok büyük eksi bu. Halbuki ibizanın alt donanım modelinde hız sabitleme, 4 cam otomatik, yokuş kalkış desteği, dokunmatik geniş ekran standart. Bu nedenle ben bu ara sıfır alt donanım ibiza alacağım. Fabia aradaki 4.500-5.000 tl yi hak etmiyor.

Edit. Hocam şimdi fark ettim ben manuel için yazdım. Ama ibiza otomatik ve vw grubun en yeni teknolojili 1.0 ecotsi ile geliyor ve tüketimi çok iyi (şehir içi 5.3) buna sanırım seat 52.000 tl istiyor. Eğer ibiza da beğendiniz bi modelse, ibiza alınır ve aradaki fark 1-1.5 yıllık benzin parası olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhdmr -- 20 Mayıs 2016; 19:00:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arabanin sanzimani sorunlu.5senelik bir dsg ye kesilen fatura vardi forumda bakmanizi oneririm

• eğer iç hacim sorun olmuyorsa ibiza da düşünülebilir.Ama boy uzunsa ibiza aşırı dar bi araç.Fabia çok ferah iç hacimi cidden geniş dıştan küçük dursa da.Biz de 1.2 tsi 90hp manuel düşünüyoruz fabia.
  • O Paraya git 1.4 tsı golf al 2014 30 40binde

• Vw'nin yeni motoru 1.0 ecotsi ile gelen ibizayı düşünün derim. Bu motoru çok kullanıcak daha vag ama ilk ibizaya getirdi. Fabianın ibiza dan tek artısı içi daha ferahtır. Birde 5 yıl binilecelse DSG düşündürücü biraz araştırın derim sorunlu bir şanzımandır.

• Ibiza ile fabiayi öğretmen arkadaşim içi yakindan incelemis hatta 2 hafta boyunca incelemiş biri olarak yaziyorum.. Motor ve sanziman haric arada dağlar kadar fark var her konuda tasarimdan malzeme kalitesine ic genişlige kadar... Zaten fabia kasasi çok yeni...

Daha bir kaç gün önce kayadibi otomotive gittik ibiza ya baktik hemen yaninda skoda vardi. Ayrintili olarak inceledik

Ibiza 1.0 tsi style dsg için 51000 fiyat aldik
    Fabia 1.2 tsi style dsg için 55000 fiyat aldik

Ama ibiza ya bakip hemen ardindan fabia ya bakinca ibizayi direk eledik.. Boyum 172cm ve aracin arka tarafinda baş mesafesi 2 parmak.. Araci alacak arkadaşim 182 cm boyunda şoför tarafinda hiç rahat edemediğini söyledi...

Başka bir bayiden fabia 1.2 tsi dsg style yariş mavisi için 54900 tl fiyat aldik ve kapora gönderdik haftaya teslim alacağiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muallim_25 -- 20 Mayıs 2016; 19:38:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SKODA OCTAVİA 1.6 TDI NASIL?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Herkese yanıtları için öncelikle teşekkür ederim, yanıtlarım şu şekilde:

@ilhdmr Hocam şöyle, 1.0 motor 3 silindirle geliyor, 3 silindirli motorun da 4 e nazaran dezavantajları var, beni düşündüren bu oldu.

@Efective, @shadowgeist Otomatik araba almam lazım, annemle kullanacağım, eğer DSG olmazsa Nissan Micra düşünmem lazım o arabaya da ısınamadım. Ayrıca 5 senelik DSG faturası dediniz onu nerede bulabilirim acaba. Ayrıca 1.0 motorun henüz kullanılmıyor olmasının yanında 1.2 motorun pek çok araçta kullanılıyor olması bir güvence gibi.

@xMakavelix iç hacim sıkıntı değil hocam, 2 kişi biniyoruz en fazla, ancak motor ve donanım konusunda kararsızım.

@xpowex ikinci el düşünmüyorum hocam sağolun.

@muallim_25 hocam malzeme kalitesi derken detaylandırabilir misiniz acaba, fabia mı daha iyi?
  • ilhdmr hocam sizi haberdar edemedim üst mesajda, buna etiketliyorum o sebepten.
  • Tüm ön yargılarını kenara bırakıp suzuki swift test sürüşünü yap araç 1,2 94 hp tam otomatik tork konvertörlü. Hem yakıtı çok iyi hemde sürüşü. Hem güvenlik hemde konfor donanımları olarak rakipsiz bence. 51000 alabilirsin,

• selim82 S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ön yargılarımı bıraksam insanlar bırakmayacak satarken sorun olacak
  • adranalin A kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer ikinci el kaygınız varsa ibizanın ikinci eli daha iyi. Ayrıca Sıfır satışları fabia dan %50 daha fazla. Ama bu demek değildir ki fabia satılmaz. Tabiki satılır bir hafta değil iki hafta olur o kadar. Lakin dsg olayını onaylamamakla birlikte hangi araç içinize siniyorsa onu alın. Ama fabia bi tık daha kaliteli ve geniş. Ayrıca 0.4 litre daha az yakıyor. Buna göre kararınızı verin

• ilhdmr kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan tek endişem dsg, ama 5 senelik dsg falan yani sorunları çözdüler mi çözmediler mi bilgi edinmeye çalışıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: adranalin

Hocam ben ön yargılarımı bıraksam insanlar bırakmayacak satarken sorun olacak

Emin ol satmak istesem en fazla 2 haftada satarım.ben aracı almak için bursadan konyaya gittim. Colt alırkende zor satarsın diyolardı 2 günde sattım micra yıda. B sınıfı otomatik reşat altın gibi her zaman satılır, suzuki 5 yıl 150000 km garantisi var ayrıca tasarım olarak diğerlerindem çok farklı. Sadece git sür.

• İbizayi fabiayi bilmem de sırf 1 litre az yakacak diye ecotsi için fark vermezdim ben olsam. 2 aylık 1.2 manuel leon sahibiyim istanbul içi tüketim 7.4 litre.

• Kardeşim ibizanin tek artısı öngöğüsün bir bölümunde yumuşak malzeme kullanmislar gostergelerin etrafi ve göğüsün geri kalan kismi sert plastik..

Ibizada bagaj agzi geniş ve yükleme eşiği kisa..

Kapi iclerinde kullanilan malzemeyi beğenmedim.ön tarafin ve arka tarafin diz ve baş mesafesini beğenmedik.. En tuhaf yani aracin tavan döşemesindeydi.. ibiza da boşluk vardi ve elinle yukari doğru ittiğinde bu boşluğu algilaya biliyorsun... Bu bizim kararimizda çok etkili oldu iç kabin dar ve malzeme kalitesini beğenmedik..

Sonuçta icinde rahat edemeyeceğimiz araci almayalim dedik..Fabia yi malzeme kalitesi kabin hacmi ve tasarimin güncel olmasi nedeniyle tercih ettik..Fabiayada ekstradan anahtarsiz çalistirmada var.

Tercih meselesi tabiki aralarinda 4 bin lira fark var.. Ama biz fabiayi tercih ettik sifir faiz kampanyasida vardi..

• Eco tsi daha ucuz hocam
  • Hocam değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim
  • Adam kapora vermiş bizde yazıyoruz;-)

• adranalin A kullanıcısına yanıt
    Hocam şanzıman hala aynı şanzıman pek ilerleme kaydedilmedi gibi. Temkinli yaklaşın derim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.